Şimdi Ara

Megane 2 rektifiye sonrası 1.5 dci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlk defa bir aracın motorunu rektifiye ediyorum her şey değişti nelere dikkat etmem gerek ? Aynı sıfır araç gibi motoru açma süresi olacak mı ? İlk 10.000 km için hangi devirlerde süreyim ?
    Ve alakasız bu konuyla ama farlardan memnun değilim 2008 megane mercekli far için uzun ve kısa kaç h ?
    İyi aydınlatacak ve karşıyı rahatsız etmeyecek kaliteli hangi led ampülü tavsiye edersiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Farlar cansız yanıyorsa sorun ampüllerden değildir hocam, merceklerdendir. Geçen sene bu zamanlar bende de vardı aynı araçtan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-007649809

Farlar cansız yanıyorsa sorun ampüllerden değildir hocam, merceklerdendir. Geçen sene bu zamanlar bende de vardı aynı araçtan.
    Kısalar kötü hocam farın full mu değişmesi lazım

• bimin aystiisi kullanıcısına yanıt
    Mercekleri söküp temizleyin hocam. Toz ve egzoz dumanından dolayı kararıyor zamanla. Megane 2 Clup Facebook sayfasında yapan arkadaşlar var. Orada daha iyi yardımcı olurlar. Merceğin nasıl söküleceğini YouTubedan bulabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bimin aystiisi

Alıntıları Göster
    Hocam rektefiye ne kadara mal oldu toplamda ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bimin aystiisi

Alıntıları Göster
    Hocam ampül değiştirme filan bende hepsini denemiştim. Ancak sadece muayeneden geçti, gerçek işlevi olan aydınlatmayı sağlamıyordu. Far temizlemeye götürdüm bir iki tanıdık vesilesiyle soruşturarak yararlı olmaz dediler bende yaptırmadım uzunlarla idare ediyordum. Netice itibariyle merceklerin ömrü bitiyormuş belli bir zamandan sonra gerçekten fonksiyon olarak istiyorsanız maalesef değiştirmeniz gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 20 Mart 2021; 18:58:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: J.M.Keynes_

Hocam rektefiye ne kadara mal oldu toplamda ?

Alıntıları Göster
    9.000 e mal oldu hocam ne varsa değiştirdim turboya kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 1.2 vs İ20 1.2 mpi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Genel olarak en basit uygulama şudur;

- Rektefiye bitti marşa bastın, caddeye çık 20-30 km kullan geri dön, yağ ve yağ filtresini kesinlikle değiştir. (Değiştirmeyen ustayı değiştir)

- İlk 100 km sürekli düşük devirde gitmek için uğraşma, hızlan yavaşla hızlan yavaşla. Orta devirlere çık.

- 250-300 km'den itibaren motor anlık olarak her devri görsün. Kısa süreli yüksek devirlere çıkabilirsin. Ama kısa süreli, öyle 5-10 km gitmeyeceksin o devirde.

- 1000 km sonra tekrar yağ ve yağ filtresini değiştir.

Yeni motorun hayırlı olsun.

Aslında motor toplanma aşamasında ilk marş yatak gresleri, ilk tur mineral yağ vs gibi detaylar da var ama ustaya söylenmiyor böyle şeyler. Genelde işlerine karışılmasını sevmezler haklı olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-007649809

Hocam ampül değiştirme filan bende hepsini denemiştim. Ancak sadece muayeneden geçti, gerçek işlevi olan aydınlatmayı sağlamıyordu. Far temizlemeye götürdüm bir iki tanıdık vesilesiyle soruşturarak yararlı olmaz dediler bende yaptırmadım uzunlarla idare ediyordum. Netice itibariyle merceklerin ömrü bitiyormuş belli bir zamandan sonra gerçekten fonksiyon olarak istiyorsanız maalesef değiştirmeniz gerekli.

Alıntıları Göster
    hocam benim farların görünüş olarak bir şey yok aslında uzunlarda iyi ama kısalar cansız bir de ben sarı lamba sevmiyorum ama yarın ustama sorayım belki ben anlamamışımdır görüntüden

• quote:

Orijinalden alıntı: canocan_07

Genel olarak en basit uygulama şudur;

- Rektefiye bitti marşa bastın, caddeye çık 20-30 km kullan geri dön, yağ ve yağ filtresini kesinlikle değiştir. (Değiştirmeyen ustayı değiştir)

- İlk 100 km sürekli düşük devirde gitmek için uğraşma, hızlan yavaşla hızlan yavaşla. Orta devirlere çık.

- 250-300 km'den itibaren motor anlık olarak her devri görsün. Kısa süreli yüksek devirlere çıkabilirsin. Ama kısa süreli, öyle 5-10 km gitmeyeceksin o devirde.

- 1000 km sonra tekrar yağ ve yağ filtresini değiştir.

Yeni motorun hayırlı olsun.

Aslında motor toplanma aşamasında ilk marş yatak gresleri, ilk tur mineral yağ vs gibi detaylar da var ama ustaya söylenmiyor böyle şeyler. Genelde işlerine karışılmasını sevmezler haklı olarak.
    teşekkürler hocam, ilk 20-30 km sonra değiştireceğim yağı, ustanın ne diyeceğine özellikle dikkat edeceğim

• Yetersiz aydınlatma Megane 2 faz 2'nin kronik problemi. Kaliteli led ampül ile çözüm sağlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Yetersiz aydınlatma Megane 2 faz 2'nin kronik problemi. Kaliteli led ampül ile çözüm sağlanıyor.
    Ne marka tavsiye edersiniz ?

• Motor yeni olduğu için biraz sağır olacaktir. Normal kullan yeni diye gazlamamazlik etme yağını 4000 km'de degismen gerekebilir zira motorun parçalarının alışması döneminde yağda metal tozu birikicektir bunun içinde yağı erken değişip aracı rahatlatmak gerek
    Onun dışında rodaj için yapacagin bişe yok etrafında yok yüksek devir kullan diyenler olacaktır evet yüksek devir kullan ama öyle Redline da sürekli sokma yerine göre önceden nasıl kullanıyorsan öyle kullan yağına suyuna dikkat et mootor zamanla açılacaktır zaten farkediceksin 1-2 haftada yada kullanıma bağlı daha uzun veya daha az olabilir motorun açılma süresi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ne oldu araba işi? Toplandı mı motor?
  • quote:

yok hocam eksik bir parça kaldı kargoda sorun oldu yarın gelecek, motor yarın toplancak
    neler değişti tam liste yazarmısın kaçbindeydi araç bende 4 ay önce yaptırdım forum konusu mevcut
    https://forum.donanimhaber.com/dizel-aracin-motorunu-yaptirdim--139234804
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

neler değişti tam liste yazarmısın kaçbindeydi araç bende 4 ay önce yaptırdım forum konusu mevcut
    https://forum.donanimhaber.com/dizel-aracin-motorunu-yaptirdim--139234804
    Aracı birazdan alcam listesini editlerim hocam. Araç 200.000 km deydi radyatör arızası nedeniyle motor gitti

Ne tesadüf aynı durum. Ben birde radyatör değiştirdim gelen radyatör üstten delik çıkmış... Onun yüzünden okadar para harcadım...

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Ne tesadüf aynı durum. Ben birde radyatör değiştirdim gelen radyatör üstten delik çıkmış... Onun yüzünden okadar para harcadım...
    geçmiş olsun hocam
  • quote:

hocam usta hemen yağı değiştirmeye gerek yok 500-600 km sür öyle değiştirelim dedi napayım koşarak kaçayım mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.