Şimdi Ara

MeGane 2 Her taraftan Ayrı Bi Ses ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
22.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • garanti kapsamında yetkili serviste yapıldı. bilmiyorum belkide burdaki servisin yaptığı bişey başka bi başlıkta ampüllerin garanti kapsamına girmediği yazılıydı ben sağ kısa far ampülünüde garantiden ücretsiz değiştirtmiştim.
  • Bi görüşmek lazım aslında. Yarın bir sorayım servise yazarım bu konu altına ne kadar fiyat verdiklerini.
  • Konuyu ben açmıştım baya bi uzamış Megane sattım artık kafam rahatladı ne tıkırtı var ne sıkıntı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman61

Konuyu ben açmıştım baya bi uzamış Megane sattım artık kafam rahatladı ne tıkırtı var ne sıkıntı

En iyisini yapmışsınız,

Sayın Wurtz,

Ben servisle görüştüm bu konuyu, göğüs komple sökülecek ve içine sünger yerleştirilecek dedim, servis bunun ekstra bir durum olduğunu belirtti ve maliyetinin yüksek olacağını kabul etmem durumunda ise 2 haftadan önce servisden aracı alamayacağımı söyledi,

Sanayide eski bir reno servis çalışan ile görüştüm, ben yaparım dedi 2 günde teslim ederim aracı dedi 200 lira fiyat istedi,

başka bir ustaya sordum hiç söktürme dedi, bunun paraları geçmeli söken adam işini iyi yapamaz içerden tırnakların birini kırarsa orası geçmez ve eskisinden daha kötü olur hiç söktürme öyle bin dedi,

• arkadaşlar bende 2004 megane 2 sedan var dün bozuk yolda 15 dk falan yolculuk yaptım vallahi sadece cd çaların ordan hafif çıtırtı geliyordu üstüne bastırdım arabada en ufak ses kalmadı göğüsten falan ses gelmiyor bu durum her araçta yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

arkadaşlar bende 2004 megane 2 sedan var dün bozuk yolda 15 dk falan yolculuk yaptım vallahi sadece cd çaların ordan hafif çıtırtı geliyordu üstüne bastırdım arabada en ufak ses kalmadı göğüsten falan ses gelmiyor bu durum her araçta yok

Benim aracımda da konsoldan gelen sesler artmaya başladı tabi bunun sebebi orj teybi çıkarmış olmam. Sanırım bir tırnağı iyi sıkamadım takarken. Tweeter ın olduğu bölümden ses geliyor buda montajdan kaynaklanıyor sanırım. En sinir edici seste tavandan geliyor, güneşlikleri tutan aparatın olduğu yerden. Orası boşluk yapmış nasıl sıkabilim orayı bilen var mı?
  • meganın klask sorunları
  • İyi bayramlar arkadaşlar.

Geçenlerde kullandığım Fluence daki satış elemanı Megane II lerdeki tıkırtı porblemini kendi dile getirdi,neyseki yeni nesil Megane larda daha fazla yumuşak malzeme kullanılarak bu sorun aşılmış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

bunları klasik Megane sorunlarıdır,

her megane da vardır, olmadığını idda eden sıcak asfalttan başka bir yerde aracını kullanmıyor demektir, zaten sıcak asfaltta 124 bile kullansan bu tarz sesleri duymazsın,

bunların %100 bir çözümü yok, araç içinden gelen sesler için benim bildiğim en iyi çözüm iyi bir usta bulacaksın konsolu söktüreceksin ve aralarına beyaz eşyaların etrafına sarılan beyaz plastiklerden koydurtacaksın,

ama bu işlemi yaparken ustanın gerçekten ii olması ve nerede ne olduğunu bilmesi lazım yoksa, konsol vidali değil tırnaklar var bir birine geçmeli eğer işinin ehli olmayan ve aracı bilmeyen biri olsursa tırnakları kolayca kırabilir ve eskisinden daha kötü olur,

İster inanın ister inanmayın,

Bursa'da iş için katldığımız bir organizasyonda Bursa renault fabrikasında çalışan bir mühendis ile tanıştım, bu mühendis araçların son kontrollerini yaptığını belirtti,

Megane ile ilgili şikayetleri belirttim, ve bana verdiği cevap aynen aşağıdaki gibi,

'' Bu sorunların hepsini biliyoruz, fabrika yönetimide hepsini biliyor, maliyetleri düşürmek için bir çok yerden parça çalınıyor, megane II lerde en çok şikayet ön konsoldan gelen sesler bunun tek nedeni ön konsolun vidasız yapılması ve geçmeli olması, ön konsola konulacak 3 - 5 vidanın ne maliyeti olacak diye düşüne bilirsiniz ama millyonlarca araca konuyor ve bunu bu rakamlardan hesaplarsanız çok ciddi maliyeti oluyor, Megane II de bu sorun olmasına rağmen satışları çok iyi, ne zaman ki satışlar ciddi oranda bu tür sorunlar nedeniyle düşer o zaman bu sorunlara çözüm aranır, ben kendim Renault fabrikasında çalışmama rağmen Renault araç kullanmıyorum çünkü nasıl yapıldığını hergün görüyorum ''

Aynı sorunlar benim aracımdada var, sesler bir türlü gitmiyor, şuan arka camdaki stop lambasının 7 farklı yerinden kağıt ve plastik sıkıştırdım çünkü o plastik o kadar kalitesizki mucurlu yolda cama sürtüyor ve gıcırtı yapıyor,

zaten Megane II nin içine binip havanladırma ızgaralarının radyonun olduğu kısımlara elinizle bastırın plastik kalitesinin ne kadar kötü olduğunu anlarsınız.

içim karardı..daha kız gibi 47.000 de megane 2 im var ama sırf bu tıkırtı ve seslerden d.olayı satıp yine 406 alacağım gibi görünüyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

bunları klasik Megane sorunlarıdır,

her megane da vardır, olmadığını idda eden sıcak asfalttan başka bir yerde aracını kullanmıyor demektir, zaten sıcak asfaltta 124 bile kullansan bu tarz sesleri duymazsın,

bunların %100 bir çözümü yok, araç içinden gelen sesler için benim bildiğim en iyi çözüm iyi bir usta bulacaksın konsolu söktüreceksin ve aralarına beyaz eşyaların etrafına sarılan beyaz plastiklerden koydurtacaksın,

ama bu işlemi yaparken ustanın gerçekten ii olması ve nerede ne olduğunu bilmesi lazım yoksa, konsol vidali değil tırnaklar var bir birine geçmeli eğer işinin ehli olmayan ve aracı bilmeyen biri olsursa tırnakları kolayca kırabilir ve eskisinden daha kötü olur,

İster inanın ister inanmayın,

Bursa'da iş için katldığımız bir organizasyonda Bursa renault fabrikasında çalışan bir mühendis ile tanıştım, bu mühendis araçların son kontrollerini yaptığını belirtti,

Megane ile ilgili şikayetleri belirttim, ve bana verdiği cevap aynen aşağıdaki gibi,

'' Bu sorunların hepsini biliyoruz, fabrika yönetimide hepsini biliyor, maliyetleri düşürmek için bir çok yerden parça çalınıyor, megane II lerde en çok şikayet ön konsoldan gelen sesler bunun tek nedeni ön konsolun vidasız yapılması ve geçmeli olması, ön konsola konulacak 3 - 5 vidanın ne maliyeti olacak diye düşüne bilirsiniz ama millyonlarca araca konuyor ve bunu bu rakamlardan hesaplarsanız çok ciddi maliyeti oluyor, Megane II de bu sorun olmasına rağmen satışları çok iyi, ne zaman ki satışlar ciddi oranda bu tür sorunlar nedeniyle düşer o zaman bu sorunlara çözüm aranır, ben kendim Renault fabrikasında çalışmama rağmen Renault araç kullanmıyorum çünkü nasıl yapıldığını hergün görüyorum ''

Aynı sorunlar benim aracımdada var, sesler bir türlü gitmiyor, şuan arka camdaki stop lambasının 7 farklı yerinden kağıt ve plastik sıkıştırdım çünkü o plastik o kadar kalitesizki mucurlu yolda cama sürtüyor ve gıcırtı yapıyor,

zaten Megane II nin içine binip havanladırma ızgaralarının radyonun olduğu kısımlara elinizle bastırın plastik kalitesinin ne kadar kötü olduğunu anlarsınız.

içim karardı..daha kız gibi 47.000 de megane 2 im var ama sırf bu tıkırtı ve seslerden d.olayı satıp yine 406 alacağım gibi görünüyor..

Biz sattık kurtulduk çok şükür

• babamda 2007 model exp. dci var ses sorunu yok gittiği yerlerde genelde köy yolları
    ses olayı sanırım hangi dönemde araçtan neler çalındığı ile ilgili
    örneğin farklı yıllarda üretlen expression modellerinde bile fark var(orta konsol,yağmur far sensorleri,cruise kontrol..vb)
    bunlar sadece görünür farklar
    farklı sektörde ama yabancı bir şirketin Türkiye'deki fabrikasında çalıştığımdan biliyorum
    merkeze bu kadar kar ettik maliyeti şu kadar düşürdük diye bir çok malzemeyi azaltma yönüne gidiyoruz ve ar&ge projesi olarak sunuyoruz
    bir arkadaşın da dediği gibi bu bazen yalıtım maddesi bazen bir vida bazen de kablo kalınlığı olabiliyor
    gülmeyin hatta bildiğimiz bantlar dan bile tasarruf etmek için çalışmalar yapılıyor
  • gecen aya kadar bu seslerin sadece sedanlarda oldugunu saniyordum, taki 2008 hb extreme`de de ayni sesler gelmeye baslayana kadar. arabada tikirtiyi sevmeyenlerden biriyim ve konsolu sokturmeyi dusunuyordum.

seslerin baslamasi,
    60 bin bakiminin maliyetli olmasi,
    tekerleklerin degismesi gerekliligi

filan derken en iyisi satayim dedim, sattim :)

acikcasi 2.5 senedir arabadan gram ses gelmiyordu, hep de ben kullanirim kimseye vermem arabami, ne oldu da birden ses yapmaya basladi anlamadim. bir kac kere sinirden konsola vurdum hatta

hafatay qashqai`mi teslim aliyorum insallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinnan

gecen aya kadar bu seslerin sadece sedanlarda oldugunu saniyordum, taki 2008 hb extreme`de de ayni sesler gelmeye baslayana kadar. arabada tikirtiyi sevmeyenlerden biriyim ve konsolu sokturmeyi dusunuyordum.

seslerin baslamasi,

acikcasi 2.5 senedir arabadan gram ses gelmiyordu, hep de ben kullanirim kimseye vermem arabami, ne oldu da birden ses yapmaya basladi anlamadim. bir kac kere sinirden konsola vurdum hatta

En iyisini yapmışsınız hocam benim gibi. qashqai niz şimdiden hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman61

quote:

Orijinalden alıntı: sinnan

gecen aya kadar bu seslerin sadece sedanlarda oldugunu saniyordum, taki 2008 hb extreme`de de ayni sesler gelmeye baslayana kadar. arabada tikirtiyi sevmeyenlerden biriyim ve konsolu sokturmeyi dusunuyordum.

seslerin baslamasi,

En iyisini yapmışsınız hocam benim gibi. qashqai niz şimdiden hayırlı olsun

Yeni aracınız hayırlı olsun hocam ama malesef o araçda zaman içinde sağından solundan ses yapıcaktır %100.

Passat'dada var aynı sorun ön konsoldan çıtırtı sesleri geliyor.

Bu çıtırtı tıkırtı işinin markası,modeli yokki ülkemizde yollar bu durumda oldukça hangi aracı alırsanız alın sağından solundan ses gelicektir.

• Valla 2004 model 109.000 km deki dynq.meganımdan öyle anlatıldığı gibi ses gelmiyor, arka bağajdan sağdan gelen bir tıkırtı var, o da stepnenin oradaki krikoyu tozlu diye çıkardım, galiba sonra iyi yerleştiremedim, ordan geliyor diye umuyorum.
    20.000 tl lik araç, aynı yaştaki aynı sınıftaki çoğu araçtan konforuyla, donanımıyla üstün, aksesuar bol, daha ne olsun.
  • Ön konsolda saatin olduğu yeri söktürün (Tek parça hepsi arkaya kadar). Basit bir düz tornavida ile önden kanıttırarak açılıyor tırnaklı yavaşça.

Kenarlara ve arka cama sünger koyun ses gidiyor. Bugün sanayide ustayla 15 dakikada yaptık.

Artık oradan ses gelmiyor. Yeni hedefim sağ kapı. Artık orayı duymaya başladım ön konsol sesi bitince.

Ama ön konsol sesi en kötüsüydü tıkır tıkır.

Bu uygulamayı daha önce forumda Rizeli arkadaşımız yapmıştı. İşe yarıyor. Risk çok az. Tırnaklara dikkat sadece.
    http://forum.donanimhaber.com/m_6890275/mpage_139/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 9 Ocak 2011; 0:46:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

Ön konsolda saatin olduğu yeri söktürün (Tek parça hepsi arkaya kadar). Basit bir düz tornavida ile önden kanıttırarak açılıyor tırnaklı yavaşça.

Kenarlara ve arka cama sünger koyun ses gidiyor. Bugün sanayide ustayla 15 dakikada yaptık.

Artık oradan ses gelmiyor. Yeni hedefim sağ kapı. Artık orayı duymaya başladım ön konsol sesi bitince.

Konsol sesi çoğu araçda var mesela arkadaşım 2006 model avensis kullanıyor en ufak çukurda kasisde konsoldan sürekli çıtırtı sesi geliyor.

Soruyorum arkadaşa abi rahatsız etmiyormu bu ses seni diye hangi ses diyor bana takan var takmayan var

• 9 Ocak 2011; 0:22:47

Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=45833129

--------------------------------------------------------------------------------

Ön konsolda saatin olduğu yeri söktürün (Tek parça hepsi arkaya kadar). Basit bir düz tornavida ile önden kanıttırarak açılıyor tırnaklı yavaşça.

Bu uygulamayı daha önce forumda Rizeli arkadaşımız yapmıştı. İşe yarıyor. Risk çok az. Tırnaklara dikkat sadece.
    http://forum.donanimhaber.com/m_6890275/mpage_139/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 9 Ocak 2011; 0:46:56 >

istanbuldamı yaptırdın bu işlemi? nerede yaptırdığını telefonu yazarmısın. aynı sorn bendede var.

• hayret benim arkasımdada 2009 model polo var oda bu sorundan şikayetçi heryerinden takır tukur ses geliyor diyor birazda kullanmakla alakalı sanırım
  • Arkadaşlar ben 2006 1.4 HB Megane kullanıyorum. Pek çok açıdan araçtan memnuniteysizliğim var ama ses gelme konusu bunlardan biri değil. Hatta dağ bayır kullandığım arabadan hemen hemen hiç ses gelmiyor diyebilirim. Sanırım Fransa'da üretilmiş olmasının farkı bu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.