Şimdi Ara

megane 2 çalışırken araba sallanıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• ateşleme bobininden biri arızalıdır.bujilerdede sorun olabilir.benim başımada gelmişti.rölantide araba sallıyor, giderken sorun yoktu.bobinin biri arızalıymış değiştirdim düzeldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kunteper03

ateşleme bobininden biri arızalıdır.bujilerdede sorun olabilir.benim başımada gelmişti.rölantide araba sallıyor, giderken sorun yoktu.bobinin biri arızalıymış değiştirdim düzeldi.

sorun aynı işte ne kadar tuttu?
  • ateşleme bobini %99 tanesi 100 ytl civarı
  • beni yolda bırakır mı yoksa sadece sallanır mı?neden ateşleme bobini bozulmuş olabilir?
  • hocam ateşleme bobinlerinden biri bozulduğunda diğer üçüde bozulmaya baslıor.yani yasam standartları aynı.hepsi bozulursa yolda kalırsın
    quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

beni yolda bırakır mı yoksa sadece sallanır mı?neden ateşleme bobini bozulmuş olabilir?
  • ateşleme bobininin bozulması , bujinin gerekli elektriği alamayıp yanma odasına gelen ve sıkışan yakıt-hava karışımının patlatamaması, ve sonuçta pistonun patlama baskısı ile değil, hareket enerjisinin devamı ile aşağıya geri hareket etmesi, ve dolayısı ile ivmesini kaybedip , motorun çalışma düzenini bozması ile kendini gösterir.

elektrik, dolayısı ile patlama meydana gelemediğinden, ilgili piston devre dışı kalmış olur. eğer aracınızdaki tek bobinde bu sorun varsa, aracınızı hareket ettiren dört değil üç piston vardır.

bobinin değiştirilmesini tavsiye ederim.

edit : bobini bir ampül gibi düşünebilirsiniz, yanması ömrüne ve kalitesine bağlı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcoupe -- 9 Temmuz 2007; 19:28:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.