Şimdi Ara

Megan 2 - Tüplü, Dizel tercihi konusunda..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 2008-2009 model Megane 2 alma niyetindeyim 25 bin lira civarına. Hangisini almamı önerirsiniz? Sahibinden sitesinde aynı model, aynı kilometrelerde olup 28 yazan var 25 yazan var çoğunlukla.. Günde 15 km iş yeri-ev gel git yapıyorum toplamda. Arada bir de geziyorum işte çok fazla olmasa da.. Vw almayı düşünüyordum ama o kadar parayı veremem. Ablamda Megan 2 var, kullandım hoşuma gitti..

Şehir içi ne yakıyordur dizel olanları? Manuel ve otomatik seçeneklerinde çok fark ediyor mu tüketimi?

• alacağın aracın km ve modeli önemli bence... km yüksek ve model yeni ise dizel almamanı tavsiye ederim insanlarda genel kanı dizel arabaların bakım maliyetleri yüksek diye bir olgu var ilerde satacağın zaman yüksek kmli bir dizel alırsan sorun yaşarsın... ben benzinli 80-100 bin km yapmış bir araç tercih ederdim düşük kmli bir dizel araç bulamazsam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgula17

alacağın aracın km ve modeli önemli bence... km yüksek ve model yeni ise dizel almamanı tavsiye ederim insanlarda genel kanı dizel arabaların bakım maliyetleri yüksek diye bir olgu var ilerde satacağın zaman yüksek kmli bir dizel alırsan sorun yaşarsın... ben benzinli 80-100 bin km yapmış bir araç tercih ederdim düşük kmli bir dizel araç bulamazsam..

Anladım, benzinlide km'ye pek bakma ama dizelde bak diyorsunuz yani. Bu düşünce ile insanlarda km'yi düşürüp satar yani. Önemli olan aracın bakımlarının zamanında yapılmış olması bana göre. Servis bakımlı ve serviste kayıtları görünüyor ise sorun olmaz bence.
  • Bizde lpg li var 24 e satabilirmiyiz diye düşünüyoruz,ilk sahibiyiz,80binde,galerilerin verdiği fiyatlar şaka gibi.
  • ben hasta lpg'ciyim fakat dizel magane 2 diyince karar veremedim. başka hangi araç desen lpg derdim. dizel 5.5 yakıyor bildiğim kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇVK

Bizde lpg li var 24 e satabilirmiyiz diye düşünüyoruz,ilk sahibiyiz,80binde,galerilerin verdiği fiyatlar şaka gibi.

araç hakkındaki bilgileri pm ile atar mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Orijinalden alıntı: ÇVK

Bizde lpg li var 24 e satabilirmiyiz diye düşünüyoruz,ilk sahibiyiz,80binde,galerilerin verdiği fiyatlar şaka gibi.

araç hakkındaki bilgileri pm ile atar mısınız?

Attım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • negane 2 alma diyorum gidiyorum :)

tüplü civic bagaj dışında daha iyi bir tercih olur.
  • Golf al, tok kapı sesi var

Şaka şaka. Ben olsam LPG'li tercih ederdim. Şirket ve filo araçlarını dizel temiz denk getirme olasılığı zayıf.

Uzun yol da olsa yüksek km'ler yapmış, az yıpranmış gibi görünen ama motoru hor kullanılmış dizel bir araçtan ziyade, sahibi belli standart kullanıcıdan alınan benzinli araç daha mantıklı..
  • o değilde geçen sanayide dolandıydım bence alma kasa pek sağlam gelemdi gözüme.hele o dynamic versiyon jantlar kuş çarpsa yamulacak cinsten.
  • Mümkünse HB alın. Şirket çıkması olma ihtimalini sıfıra indirirsiniz.
    Dizel daha avantajlı, lpg ucuz olsa da uzun yolda da, kısa mesafede de avantaj yitirir. Şehir dışı dizel ortalamanız sabit hızda 5-5.5 lt iken yaklaşık 9-9.5 lt lpg yakarsınız. Bu da maliyetleri başabaş yapar. Lpg'nin bagajdan çalması, düşük devirdeki torkunun dizelden zayıf olması, kapalı otoparka girememe, ayar yaptırma gibi dezavantajları da var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen günlerde Megane 2 taksiye bindim. Bilgisayarında yakıt ortalaması 8 litreyi gösteriyordu. Çok değil mi bu dedim? Normal dedi taksici, şehir Ankara..

Bilmiyorum, arkadaşımda 2005 Civic al diyor Megan alma diyor. Gördüğüm kadarı ile temiz dizel bulursan al diyen arkadaşlar var. Bakalım artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Geçen günlerde Megane 2 taksiye bindim. Bilgisayarında yakıt ortalaması 8 litreyi gösteriyordu. Çok değil mi bu dedim? Normal dedi taksici, şehir Ankara..

Bilmiyorum, arkadaşımda 2005 Civic al diyor Megan alma diyor. Gördüğüm kadarı ile temiz dizel bulursan al diyen arkadaşlar var. Bakalım artık

her kafadan bir ses çıkar kimseyi dinlememek en iyisi siz beğendiğiniz araçlara binin hangisine içiniz ısınırsa,temiz yetkili servis bakımlısını bulursanız onu alın.civic in seriliği ve spor görünümü hoşuma gider fakat megane ında sürüş kolaylığı,keyfi ve donanımı daha çok hoşuma gider her aracın birbirine göre üstün özellikleri var

• İkinci elde dizelin riski daha çok. Dizel olan araç çok kilometre yapılacağı için alınmıştır ve km düşürme riski çok çok fazladır. Ayrıca kalitesiz yakıt kullanılmışsa dizel motor kullanmanın gerektirdiği hassasiyet gösterilmemişse çok fena baş ağrıtır. Ama benzinli araç daha az kullanılmıştır genelde, ve arıza durumunda bile dizelden daha az masraf çıkartır. Bunun yanında DCİ motorlar çok ekonomik ve dengeli güç sunan iyi bir dizel motor teknolojisidir. Kısacası aşağı türkürsen sakal yukarı türkürsen bıyık olayı ikinci el araç almak. Siz en iyisi alacağınız araç her ne olursa olsun çok titiz davranın. Son olarak MeganeII yi hep beğenmişimdir. Geniş bir iç mekanı, geniş bir bagajı, yüksek yapısı, nispeten ucuz yedek parçası, Benzinl için lPG uyumlu motor, ve tasarım olarak güzel bir otomobil.
  • benzinli megane2 hb kullanmıştım bir dönem. alır almaz periyodik bakımını yaptırıp, bujileri ve ateşleme bobinlerini değiştirip lpg'yi taktırmıştım. 60.000km çok da keyifle kullandım.cidden konforlu bir araçtır. lpg depo girişi için benzin kapağının içinde yer var, pompacılar dolum yapmak için yerlerde sürünmüyorlar.
    kesinlikle tavsiye ederim..
  • Bende megane 2 dizel var.
    4 aydır kulanıyorum.Şu zamana kadar sadece periyodik bakım yaptım.
    aracın yol tutuşu orta.araçlarda kronik olarak hafif sola çekme var.
    Frenleri gayet iyi.
    Yakıt olarak benim kullandığım yer şehir içininde içi :) şuan 6,3 gösteriyor.yazın aynı yerde 5,7 lere kadar iniyor.
    Torpidan hafif sesler geliyor hepsinde.
    Bakımlarını zamanında yaptırsan seni üzmiycek bir araba temiz bulabirsen tavsiye ederim .
  • dizel yazıyodum, ama günde 15 km git gel yapıyorum bide arada geziyorum demişsiniz. bu mesafe için dizel arabaya deymez, benzinli bak lpg bile gereksiz o kadar mesafede zaten tam araba ısınacak gideceğin yere ulaşacaksın direk benzinli al
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

Sanırım öyle yapacağım :)

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Dizel olmazsa tüplü seçeneği de olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: coyoote

Ne kadarlık benzin alıyorsunuz ve kaç lpg dolumundan sonra bitiyor bu benzin? Ayrıca ne kadarlık gaz ile kaç km gidiyorsunuz?

quote:

Orijinalden alıntı: bberko

dizel yazıyodum, ama günde 15 km git gel yapıyorum bide arada geziyorum demişsiniz. bu mesafe için dizel arabaya deymez, benzinli bak lpg bile gereksiz o kadar mesafede zaten tam araba ısınacak gideceğin yere ulaşacaksın direk benzinli al

Aslında teorik olarak doğru diyorsunuz ama 50 liralık benzin bu mesafede 7 gün gidiyor. Ancak tüplü araçta yine 45 liralık gaz ile 11 gün gidiyor. İşte bu yüzden ekonomik olmalı. Bu ölçüm ilk bahar yaz aylarında yapıldı kışın benzin belki daha fazla tüketir. Tabiki gazda öyle ama ilk bahardaki ölçüm ile aynı olacaktır bence.

• temiz bulman çok zor
  • Dizellerin şirket aracı olma olasılığı, km düşürme olayı vs. gibi olasılıkları var. Benzinli ya da lpg uygulanmış az km'de bir Megane II bulmanızı tavsiye ederim. (Servis bakımlı bir araç daha iyi olur, en azından kilometresinden emin olursunuz.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.