Şimdi Ara

Mef mi Bilgi mi ( İşletme-Ekonomi) ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
3
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki üniversite arasında kaldım. Bilgisi olan yorum yapabilirse sevinirim.

• Kendi okulum diye demiyorum bence Bilgi ekonomi-işletmede top classlardan(koç, bilkent,boun...) sonra en iyisi. Hatta sadece işletme-ekonomi özelinde top classlarla yarışa dahi girebilir.

Mefi bilmiyorum ama Bilgi seviyesinde olduğunu düşünmüyorum. Maalesef ekonomi işletme filan ilgim yok keşke olsaydı Bilgi bu bölümleri okumak için çok iyi bir yer bence.

Bilgi'nin LSE ile olan anlasmasini arastirabilirsin.

Bu soruya ben Bilgi derim net şekilde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • her türlü bilgi
  • Hocam bilgi'nin lse ile anlasmasi vardi. Bence bilgi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da kesinlikle Bilgi gibi geliyor. Fakat son yıllarda okulun el değiştirmesi ile Bilgi'nin bir tık aşağı ivme kazandığı hakkında yorumlar görüyorum.MEF ise tıpkı bilgi gibi Liberal kesimin sahiplendiği bir üniversite olma yolunda ilerliyor gibime geliyor.Peki Bilgi Üniversitesi ile ilgili öğrenci yapısı, okulun öğrencilere tavrı, imkanlar gibi konularda yorumunu sorabilir miyim? - Eğer başka bir konuya yazdığın böyle bir cevap varsa onu da doğrudan atabilirsin-
  • quote:

Orijinalden alıntı: üniversiteliiühf

Bana da kesinlikle Bilgi gibi geliyor. Fakat son yıllarda okulun el değiştirmesi ile Bilgi'nin bir tık aşağı ivme kazandığı hakkında yorumlar görüyorum.MEF ise tıpkı bilgi gibi Liberal kesimin sahiplendiği bir üniversite olma yolunda ilerliyor gibime geliyor.Peki Bilgi Üniversitesi ile ilgili öğrenci yapısı, okulun öğrencilere tavrı, imkanlar gibi konularda yorumunu sorabilir miyim? - Eğer başka bir konuya yazdığın böyle bir cevap varsa onu da doğrudan atabilirsin-
    Hocam ben de bunu merak ediyorum.Özel üniversitelere karşı neden bilmiyorum çok büyük bi ön yargım var(sabancı koç özyeğin bilkent hariç).
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    İşletme mi? İktisat mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: üniversiteliiühf

Bana da kesinlikle Bilgi gibi geliyor. Fakat son yıllarda okulun el değiştirmesi ile Bilgi'nin bir tık aşağı ivme kazandığı hakkında yorumlar görüyorum.MEF ise tıpkı bilgi gibi Liberal kesimin sahiplendiği bir üniversite olma yolunda ilerliyor gibime geliyor.Peki Bilgi Üniversitesi ile ilgili öğrenci yapısı, okulun öğrencilere tavrı, imkanlar gibi konularda yorumunu sorabilir miyim? - Eğer başka bir konuya yazdığın böyle bir cevap varsa onu da doğrudan atabilirsin-
    Hocam evet okul Laureate'nin elinden çıktı. Ama hala ulusal ve uluslararası anlaşmaları devam ediyor. Akreditasyonlar ve üyelikleri sitesinde mevcut.https://www.bilgi.edu.tr/tr/universite/hakkinda/uyelikleroduller/kalite-ve-akreditasyon-odulleri/ https://www.bilgi.edu.tr/tr/universite/hakkinda/uyelikleroduller/uyelikler/

THE, Impact, QS gibi sıralamalarda hep görüyorum Bilgiyi.

Ve yine araştırdığım kadarıyla London School of Economics ile anlaşması kurulduğu günden beri var yani Laureate Bilgi'yi almadan önce de vardı şu an da devam ediyor. Direkt ikili anlaşmalı olduğu da bir dünya okul var Erasmus programları haricinde. Erasmus da var tabii.

Açıkçası bu el değiştirmenin etkisi nasıl oldu bilmiyorum ama bence aşırı kökten değişiklikler olmadı. Yalnız şunu söyleyeyim ben Bilgi'ye Ocak ayında yatay geçişle geldim onda da 1.5 ay gittik hazırlık kampüsü kuştepede yani santralin kapısından geçmişliğim 2-3 kere var. O yüzden okulun içi, işleyişler hakkında vs. detaylı yorum yapamıyorum ama İşletme - Ekonomi gibi bölümlerde sorunuza çok net şekilde Bilgi cevabını vermek için bu okulda okumaya dahi gerek yok internetten araştırmayla bile görülür bence her şey ortada.

He Mef de kötü okul değil bence, 2019'da girerken araştırdığım okullardandı hakkını yememek lazım ama Bilgi seviyesinde değil bence. İşletme-Ekonomideki LSE çift diploma programı tek başına Bilgiyi bu bölümler özelinde Top Class'a yakın bir yere koyar bence. LSE diyoruz dünyada daha iyi ekonomi okulu var mı? Bilgi'nin o okulun diplomasını vermeye yetkisi var. Ayrıca hazırlık sınıfında arkadaşım da 12k'dan gelmiş işletme seçmiş mesela memnundu o normal yks ile gelmişti kulüplere filan da gidiyordu. Ben henüz okulun daha içine giremedim desem yalan olmaz.

Eğer Top Class okullar gelmiyorsa Bilgi'nin pişman edeceğini sanmıyorum

https://www.bilgi.edu.tr/tr/akademik/isletme-fakultesi/ekonomi/ekonomi-ve-finans-ustun-basari/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 19 Temmuz 2020; 22:16:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serokut

Hocam ben de bunu merak ediyorum.Özel üniversitelere karşı neden bilmiyorum çok büyük bi ön yargım var(sabancı koç özyeğin bilkent hariç).

Alıntıları Göster
    Hocam Bilgi Türkiye'nin ilk vakıf üniversitelerinden birisi. Üstelik Koç,Sabancı,Özyeğin gibi okulların aksine arkasında devasa bir bütçe olmadan, holdingler olmadan bu günlere gelmiş bir okul. Bilgi'yi paragöz okullarla aynı kefeye koymak bence haksızlık olurş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 19 Temmuz 2020; 22:20:26 >
  • Bilgi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LSE olayı vardı Bilgi'nin. Bu mükemmel bir olay, harika bir fırsat fakat bildiğim kadarıyla üstün bir başarı göstermen gerekiyor yaptıkları sınav ve mülakatta. Yerinde olsam Bilgi'yi seçer ve LSE olayına ciddi ahdederdim. Direk disiplinli bir şekilde başlardım üni eğitimine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.