Arkadaşlar merhabalar, myp kontenjanlar ve sıralama hakkında detaylı bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Aklımda birkaç soru var. 1 - Bölümün bizim yks'ye girdiğimiz seneki belirlediği kontenjanın %30'u mu yoksa bu sene alacağı öğrenci sayısının mı %30'u kadar alım yapılıyor? 2 - Kontenjan sıralaması nasıl oluyor 2022 yks-2021 yks-2020 yks vs. girişliler kendi aralarında ayrı ayrı mı sıralanıyor? |
MYP EK MADDE 1 İLE YATAY GEÇİŞTE KONTENJANLAR VE SIRALAMA NASIL OLUYOR?

-
-
1-YKS'ye Girdiğin seneki kontenjanın %30u kadar oluyor.
2-Her giriş yılı kendi arasında sıralanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarper2452 -- 16 Ağustos 2023; 11:42:16 > -
Bilgilendirme için teşekkürler hocam :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2.soru için ben de her yıl kendi arasında sıralanır sanıyodum,myp için odtüye gittiğimde myp yapmayı düşünen başka biri konuşurken duydum merak edip sordum her yıl ayrı sıralanmıyor mu diye,kadın hayır tüm yılların başvurusu aynı anda alınıyor seneye göre ayrılmıyor dedi.Her okulda böyle midir falan bilmiyorum tabii
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Hocam dönüştürme falan olmuyo bence ya özellikle myp olayı puan üzerinden yapıldığı için zor yıllarda sınava girenlere haksızlık oluyo bile olabilir ama tam bilmiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bence dönüştürme olmazsa aşırı mantıksız olur yıllar arasında ciddi puan farkları olabiliyor. Sınav zorluğu puanları baya oynatıyor.
Örnek:
itü ekon 2022 puanı 480
itü ekon 2021 puanı 410
Dengeyi sağladıkları adil bir sistem kullandıklarını düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nullpointer13 -- 16 Ağustos 2023; 12:39:19 >
her dönem için %30 açılıyor
hazırlık için 12
- sınıfalr için 12
- sınıflar için 12
bu şekilde açılıyor sanırım kontenjanlar sen 2. sınıfsan yksye girdiğin yıldaki puanın tutuyorsa geçebiliyorsun o bölüme
-
hocam marmara ybs'de total kontenjan 40 olmasına rağmen 12'den daha fazla kişi alınmış. Nasıl oluyor bilginiz var mı?
Ben o sene mevcutta okuyan kişi sayısının %30'u alındı diye düşündüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nullpointer13 -- 16 Ağustos 2023; 13:2:28 >
Bakırçay üniversitesi girilen yks yıllarına ve o yıldaki alınan öğrenci sayısına göre ayırarak bir total kontenjan tablosu yayınlamış. Büyük ihtimal tüm devlet ünilerinde yıl bazlı %30 kontenjan ayrımı yapılmaktadır.
Edit: Ytü ceng'e myp ile geçen bir arkadaşa da teyit ettirdim. Senin girdiğin yılki kontenjanın %30 u kadar alınıyor. Her yıl için ayrı ayrı %30 kadar kontenjan açılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nullpointer13 -- 16 Ağustos 2023; 14:7:55 > -
olayın bir de şu tarafı var o nasıl olacak ama, mesela 2020,2021,2022 de sınava girmiş üç farklı yılın öğrencileri myp ile geçecekleri üni ve bölümün 1. sınıfına başvurdu üçü de bunlar aralarında nasıl sıralanacak. çünkü faklı bir programdan geliyorya hepsi 1. sınıftan başlayacak 2. 3. sınıfa başvuramayacak sonuçta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bildiğim kadarıyla ilk başta herkes 1. sınıf olarak alınıyor. Daha sonrasında transkript'e göre saydırma yapılıyor. Mesela bizim bölümün normal yks kontenjanı 40 ama bölüm 86 kişi. Başvuranların çoğu ders saydıramadığı için 1'den başlıyor.
Not: Bazı üniler hazırlık okumaya izin vermediği için eğer prof'u geçemezsen direk reddediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nullpointer13 -- 16 Ağustos 2023; 14:3:40 >
benim bahsettiğim mesela tıptan mühendisliğe geçecek bu 3 yılın öğrencileri. ders saydrıma olayı da yok. herkes 1 den başlayacak mecburi. sonuçta olanilecek şeyler bunlar. o zaman nasıl sıralanıyor acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X