Şimdi Ara

Meditasyon gerçek mi yoksa boş iş mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç denemedim ulu bilge insanların özellikle uzakdoğulu filan hep meditasyon yaptıkları bilinir. Güzel bir bitki çayı içip meditasyon yaparak tarifi edilemez bir ruh bilincine gelirlermiş.

Türkiye'de bu meditasyon lafının açılmamasının nedeni Namaz kılmak. Ama bence namaz kılmak ile meditasyon çok ayrı şeyler, namaz kılarken sonuçta borcunu ödüyorsun ve gerekli sureleri okuduğundan zihnimi açık tutman gerekiyor.

Elbette Namaz kılmanın ruhsal bir huzur sağladığı tartışmasız gerçek ama yine de meditasyon olayıyla aynı şey değil, meditasyonu anlatanlara göre öyle bir durummuş ki dünyadan tamamen soyutlanıyor ve ruhunla bütünleşiyormuşsun hatta meditasyon yapmanın imanı bile güçlendirdiği söylenir zaten kaçınılmazdır çünkü maddeye tapan çevrenden uzaklaşıp kendi varlığının, ruhunun, bilincinin ve daha birçok şeyin farkına varıyorsun

TV ye çıkıp ayda yüzbinlerce lira kazanan hocalara veya sarıklı sakallı hocalara göre sakıncalı olabilir ama benim mantığıma göre İslami açıdan sakıncalı değil, nedenlerini yukarıda söyledim hatta beni daha çok İslam'a yöneltecekse sevap bile olabilir yapması?

Sizce şuana kadar dünya üzerinde yaşamış milyonlarca insanın yaptığının iddia edildiği bu meditasyon , yoga gibi olaylar mümkün mü? Yoksa gerçekleşmesi mümkün olmayan bir safsata mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Netero o kadar yaptıda ne oldu Kral kolunu bacağını kopardı kısacası gereksiz

• Plasebo

• Bunun İslam'daki karşılığı namazdır. İkisi de eğer iyi etki edeceğine inanırsan iyi etki eder.
  • Meditasyonla yogayı karıştırmışsınız sanki. Meditasyon uyanık olduğunuz her andır. Yaşamın, zihinden bilince aktarılmasıdır. Teknikleri vardır. İçerisinde düşüncenin durdurulması, varoluşun deneyimlenmesi ve hakikatin idraki gibi konular barındırır. Herhangi bir öğreti ya da dinin parçası değildir. Her din ve öğretinin kendine göre meditasyon yöntemleri bulunur. Özel bir hal kutsal bir mekan ya da bir zaman gerekmez yapılması için.

Ek olarak meditasyonun karşılığı namaz değildir. Yalnız namazın niyeti önemlidir burada. Tapınma amacıyla yapılan hiçbirşey meditasyon değildir.

Birde şunu ekleyeyim. Meditasyon huzur falan vermez. Sadece zihni dinginleştirir ve seni tek bir noktaya odaklar. Meditasyonla elde edilen sonuç kişinin mutluluğunun dışarda ki referans noktalarından bağımsız hale getirilmesidir. Aslında gerçekte ne olduğunu idrak etmesidir. Elde edilen sonuç illaa kişiye huzur verecektir diye bir kaide de yoktur. Genelde gerçeğin ne olduğunu bilirsiniz ama bunun karşısında sonsuz bir mutlulukta elde edebilirsiniz, üzülebilirsinizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 10 Mayıs 2015; 23:29:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hz Carrier

Bunun İslam'daki karşılığı namazdır. İkisi de eğer iyi etki edeceğine inanırsan iyi etki eder.

Namaz huzuru sağlar ama gerçeklikten kopmana da müsade etmez, benim ihtiyacım olan şey ise gerçeklikten kopmak. İçki ya da uyuşturucu hiç kullanmadım kullanmak da istemiyorum tek istediğim sanal bir gerçeklik oluşturup şu dünyadan uzaklaşmak. Elbet namaz da kılmaya başlayacağım ama huzur ve borç için. Meditasyon eğer ki imanımı kuvvetlendirecekse neden günah olsun ki? Bebek katilleri, insanlık katilleri, türlü sapıklar iğrenç yaratıklar bombalarla toplu şekilde insan gruplarını katledenler insanın gözünü kolunu çıkartanlar bağırsakların deşenler veya dini şeylere küfür ve hakaret edenlerin, zina kumar içki kibir öfke açgözlülük cimrilik gibi huyları olanların dünyasındayız... Ben kendimi bulmak için kendimi meditasyona vermişim ve bu da manevi açıdan namaz kılmama vesile olmuşken bu Meditasyon işi neden haram olsun? Kuran da açık açık yazıyor mu yoksa din büyükleri bunu öyle mi yorumlamış?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce yalan mı gerçek mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.