Şimdi Ara

!!! Medieval 2 : Total War (1.2 Yaması Çıktı 644 MB) !!! (148. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
3.278
Cevap
4
Favori
454.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cidik

arkadaşlar bu oyunda ticaret sistemi nasıl işliyor bir türlü çözemedim hep şifre giriyorum bu da sıkıyor haliyle garip olucak ama bana nasıl para kazanabileceğimi anlatabilirmisiniz

öncelikle şehir sayın kale sayından fazla olacak, sonuçta kalelerinden elde edeceğin gelir kısıtlı oluyor, eğer halkın mutluluk seviyesi yüksekse şehirlerinden aldığın vergilerin oranının azami miktarda olmasına dikkat et (very high taxes), tüm şehirlerinde ticaret binaların maksimum seviyede olsun(merchant's quarter ve kıyı şehriyse docklands falan), savaşta olmadığın tüm uluslarla ticaret anlaşması yapmayıda unutma (trade rights), son olarakta çıkartabildiğin kadar tüccar (merchant) çıkartıp bunları haritadaki en pahalı ticaret kaynaklarına yönlendir, para sorunun çözülecektir

• ticaret kaynakları yerlerdeki ufak kadehe benzeyen yerler dimi? çok teşekkür ederim. birde rahipler ve imamlar nasıl kullanılıyo bu oyunda? ne işe yarıyolar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LetUsHuntY4rr -- 16 Haziran 2008; 0:54:14 >

ticaret kaynakları yerlerdeki ufak kadehe benzeyen yerler dimi? çok teşekkür ederim. birde rahipler ve imamlar nasıl kullanılıyo bu oyunda? ne işe yarıyolar?

Ticaret kaynakları sadece kadehe benziyen yerler değildir. Farklı kaynaklarda var onları harita üzerinde gördüğünüzde anlarsınız zaten.

Rahipler ve İmamlar kullanıldıkları bölgede mensubu oldukları dinleri yayarlar ve dinsizleri ve cadıları yakalarlar en önemliside cihad yapabilirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bozkır Savaşcısı

quote:

ticaret kaynakları yerlerdeki ufak kadehe benzeyen yerler dimi? çok teşekkür ederim. birde rahipler ve imamlar nasıl kullanılıyo bu oyunda? ne işe yarıyolar?

Ticaret kaynakları sadece kadehe benziyen yerler değildir. Farklı kaynaklarda var onları harita üzerinde gördüğünüzde anlarsınız zaten.

Rahipler ve İmamlar kullanıldıkları bölgede mensubu oldukları dinleri yayarlar ve dinsizleri ve cadıları yakalarlar en önemliside cihad yapabilirler.

anladım. peki tüccarları belirli bir noktada bekletmekmi yoksa sürekli hareket ettirmekmi daha kazançlı olur? birde imamları yada rahipleri kullanarak nası yayabilirim dini. rahipi seçiyorum hiç bi yere gitmiyor nası yapıcam? ben türklerle oynarken bizanslı rahipler benim şehrimin başına gelip halkı kışkırtıyolardı. nası yapıyolar ki. cevap için teşekkürler

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Bozkır Savaşcısı

quote:

anladım. peki tüccarları belirli bir noktada bekletmekmi yoksa sürekli hareket ettirmekmi daha kazançlı olur? birde imamları yada rahipleri kullanarak nası yayabilirim dini. rahipi seçiyorum hiç bi yere gitmiyor nası yapıcam? ben türklerle oynarken bizanslı rahipler benim şehrimin başına gelip halkı kışkırtıyolardı. nası yapıyolar ki. cevap için teşekkürler

Tüccarları en çok para veren noktalarda bekletmek lazım.

İmamlar ve rahipleride sadece istediğimiz bölgeye yollamamız gerekiyor başka bir şey yapmamıza gerek yok. İster kendi topraklarımızında bekleterek halkımızın dindarlık yüzdesini yükseltiriz istersekte başka dinden olanların ülkelerine yollayıp misyonerlik yaparız.

• sağol teşekkür ettim

anladım. peki tüccarları belirli bir noktada bekletmekmi yoksa sürekli hareket ettirmekmi daha kazançlı olur?

Tüccarlarla rakip tüccarların işini ellerinden aldığınızda, rakip tüccarın skill'i x 250g kadar para verir.
    Yani 4 yıldızlı bi tüccardan 1000g alırsınız tek seferde.
    Tabi ele geçirme ihtimali sizin tüccarın yıldıza bakar ama, o da ele geçirerek çok rahat artan birşey.
    Bir kaç save load ile 4 yıldızlı (bazı şehirlerden 3 yıldız çıkan bile olur) tüccarlar elde edip, bunları rakip tüccarları yemek için kullanırsanız, çok daha fazla para kazanabilirsiniz.

Save loadsuz 4 yıldızın altı ile ele geçirme kasışları daha çok para kaybettirebilir ama.

İmam-Cihad olayını da ben genelde oyun başından itibaren, meçhul şehirlerin yerini görmek için kullanıyorum.
    Cihad ilan etmeye basıp, şehirlere tıklayıp yerlerini görebiliyorsunuz. Sonrasında cihad ilan etmiyorsunuz tabi :P

Cihad ilanını da ordu çok büyüdüğünde yapıyorum. Tüm orduları cihada geçirip, 10-15turn boyunca o şekilde free upkeep olarak sağlam para kazanıyorum. Tabi cihad ilan ettiğim şehrin yakınında bir ordu bekletiyorum. Asıl ordularla da 2 kat hızlı yürüyerek her tarafı fethe başlıyorum.

Ordulardan desertion (kaçma) başladıktan sonra 3-4 turn süreniz oluyor. 3-4 turn sonrasında kaçmalar çok artıyor ve ordunuz kalmıyor, zarar ediyorsunuz. Ama kaçmaların başladığı ilk 3-4 turnde, 1 turnde kaçan adam sayısı, tüm orduların free upkeepte durması dolayısıyla kazanacağınız para tarafından rahat kompanse ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysselim -- 17 Haziran 2008; 18:28:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Magical Zero

Beyler zaten konu acmıstım ama buraya da bir yazayım dedim.
    Medieval 1:Total War da oyunu oynadıktan 10 dk sonra oyundan atıyor.Bu sorunu nasıl cozebılırım?Cd yi silip yeniden yükledim ama sorun düzelmedi.Acaba bir patchi var mıdır?

medieval 1 mi :) grafik var mı onda yaw :)

Orjinalden alıntı: ben_rap_ceza

quote:

Orjinalden alıntı: Magical Zero

Beyler zaten konu acmıstım ama buraya da bir yazayım dedim.
    Medieval 1:Total War da oyunu oynadıktan 10 dk sonra oyundan atıyor.Bu sorunu nasıl cozebılırım?Cd yi silip yeniden yükledim ama sorun düzelmedi.Acaba bir patchi var mıdır?

medieval 1 mi :) grafik var mı onda yaw :)

Bazen herşey, grafik demek değildir.
  • oyunda rusya taraflarını 5 şehirle doldurmuşlar, afrika da öyle hatta ispanya bölgesinde de 7 şehir falan var. daha fazla şehir olsaydı çok daha iyi olurdu. adamlar bi tek orta avrupaya çalışmışlar

Orjinalden alıntı: ben_rap_ceza

Hilenin Gücü

bu knights patchi dimi çünkü normal medievel total war II de türkleri, milanı falan kullanamıyosun?

• normal medieval2 de tüm ülkelerle oynayabilirsin. ama oynamak için, oyunu ilk çalıştırdığında oynayabildiğin ülkelerden biriyle long yada short campaing'i bitirmen gerekiyor. sonra açılıyo tüm ülkeler

ama ben uğraşamam diosan
    C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr strat
    dosyasını içindeki end unlockable ve end nonplayable olan ülkeleri campaign playable bölümüne geçirmen yeterli
    ama moğollar ve timurlularla oynayamıosun yapsan bile hata veriodu galiba denemiştim :)

Orjinalden alıntı: kitapkurduyerim

oyunda rusya taraflarını 5 şehirle doldurmuşlar, afrika da öyle hatta ispanya bölgesinde de 7 şehir falan var. daha fazla şehir olsaydı çok daha iyi olurdu. adamlar bi tek orta avrupaya çalışmışlar

bu konuda kendince haklı syılabilirsin ama şu da bi gerçek afrika da ve rusya tarafında çok önemli dünya şehirleri yok bu yüzden çok da haksız sayılmazlar mesela tarihe bakarsan osmanlı afrikayı şehir şehir fethetmedi yok cezayirin alınması yok mısırın alınması hepsi birden :) ama orta avrupayı da gereğinden fazla doldurmuşlar

Orjinalden alıntı: hüdavéndigar

Arkadaşlar şimdi mtw 2 ve kigdoms ek paketini aldım. elimde 1.1 ve 1.2 patchi de mevcut oyunu kurduktan sonra crack yapmadan patchleri kurup kingdoms ek paketini üstüne mi kurucam?

Evet böyle yapacaksınız.
  • Arkadaşlar MTW yi bi türlü oynayamadım rahatça. 1.1 patchi, 1.2 patchi, kingdoms ek paketi, ek paketin patchleri, türkçe yama, tüm ırkları oynayabilme özelliği..... derken bütün işler karıştı bana tüm bunları sistemi ve sırasıyla anlatabilirseniz çoook sevinirim. yardımlarınızı acilen bekliyorum. şu detaylar oyundan soğutacak nerdeyse beni
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.