Şimdi Ara

MediaMarkt'tan ürün aldım, Aynı ürün başka mağaza da ucuz diye üzülmeyin ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
4
Favori
7.392
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • zamanında darty den aynı ürün için 2 defa iade almıştım, hem de il içindeki herhangi bir bayiden aldığım fiyat teklifi yazısıyla :) çok derdimi çektiler sağolsunlar :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halkçı2013

Evet ordaki bir satış temsilcisinden dolayı 30 yıllık geçmişe sahip dünyanın en büyük ilk 2 elektronik marketinden birini kötü diyosun yani..
    İyiymiş.O zaman seni kimse tatmin edemez

Vestel de avrupanın en büyük beyaz eşya üreticisi

tatmin ediyorsa vestel alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 26 Şubat 2014; 8:43:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: azoss

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karmaşık

düşük fiyat garantisi oldukça sancılı, ümraniye m1 avm'de yanındaki real'den daha pahalı elektronik ürünler sattığını gördüm, mediamarktîn dediği gibi bakmadan almayın ama başka mağazalara bakmadan almayın.

media marktta düşük fiyat garantisi rezaleti
    http://www.youtube.com/watch?v=kyvfFQaeVrM

Yarısını dinledim.

1- media markt bu kampanyada internet sitelerini dikkate almamaktadır. Nedeni internet sitelerinde manipülasyon amaçlı fiyat analiz sitelerinde önde çıkma amaçlı bir çok bilmediğimiz site fiyat kırmakta stokta ürün bulunmamaktadır. Bunun yanısıra denk bir kıyaslama olmadığı içinde kabul etmemektedir. Yani bir yerde size ürünü test etme dokunma ve yetkili satış temsilcisinden hizmet alma imkanı sunarken diğer tarafta sanal bir paylaşım vardır.Bu nedenle muadil elektronik marketleri dikkate almaktadır.
    2- Musteri gitmiş teşhir ürün almış ve fiyat farkı talep etmiş. Sizin bir işletmeniz olsa bunu kabul edermisiniz. Sıfır bir ürün satıp bunu başka bir mağazada teşhirde50 bin insanın parmakladığı bir ürünle aynı kefeye konmasına karşı nasıl bir tepki verirdiniz. Oldu olacak ikinci elden aldığıma da fark ödensin veya elma almışken armuta fiyat farkı versin.

Uzun lafın kısası. Lokal bazda mağazalarda bazı insanların kafasının basmamasından zorluk çıkardıkları mümkündür yaşanmıştır yaşanabilir. Bunlar için lütfen genel merkezlerine bir şikayet maili atın. Olayın boyut değiştireceğini göreceksiniz. Ama ben sürekli olumsuz olan eleştirilere hepsinin beş para etmezmiş gibi anlatılmasına karşıyım
    Bu sektör çok yeni bir sektör. Geçmişin 20 yılı bulmaz. Bir tekstil bir inşaat sektörü maalesef değil

Muhtemelen Vatan bilgisayar veya teknosa,gold gibi elektronik marketlerin geçmişi 10 yıl belki vardır belki yoktur.Yeni yeni kurumsallaşıyorlar
    E-ticaret ise ciddi anlamda son 2-3 yıldır yapılıyor.

Her zaman beceremediğimiz objektif ve soğukkanlı değerlendirmeler

ben şuna takıldım.internet sitelerini neden baz almıyor?
    Hadi diyelim ki aldımverdim.com, gittimgeliyorum.com vs gibi bilinmeyen siteleri anlarım manipülasyon falan ama ben gittim diyelim mediamarkta, bir ürün gördüm aynısı teknosanın internet sitesinde daha ucuz,ya da vatanın.onu da kabul etmezlerse bu saçmalığın daniskası olur.
    yani vatan,teknosa,gold,bimeks,electroworld vs bunların internet sitelerini kabul etmeleri lazım.

"Lazım" bizim dememizle olmuyor. Bir de internet sitelerinin işletme giderleri ve satış stratejileri normal mağaza ile çok farklı olduğu için doğru bir kıyaslama değil bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

quote:

quote:

quote:

düşük fiyat garantisi oldukça sancılı, ümraniye m1 avm'de yanındaki real'den daha pahalı elektronik ürünler sattığını gördüm, mediamarktîn dediği gibi bakmadan almayın ama başka mağazalara bakmadan almayın.

Yarısını dinledim.

1- media markt bu kampanyada internet sitelerini dikkate almamaktadır. Nedeni internet sitelerinde manipülasyon amaçlı fiyat analiz sitelerinde önde çıkma amaçlı bir çok bilmediğimiz site fiyat kırmakta stokta ürün bulunmamaktadır. Bunun yanısıra denk bir kıyaslama olmadığı içinde kabul etmemektedir. Yani bir yerde size ürünü test etme dokunma ve yetkili satış temsilcisinden hizmet alma imkanı sunarken diğer tarafta sanal bir paylaşım vardır.Bu nedenle muadil elektronik marketleri dikkate almaktadır.
    2- Musteri gitmiş teşhir ürün almış ve fiyat farkı talep etmiş. Sizin bir işletmeniz olsa bunu kabul edermisiniz. Sıfır bir ürün satıp bunu başka bir mağazada teşhirde50 bin insanın parmakladığı bir ürünle aynı kefeye konmasına karşı nasıl bir tepki verirdiniz. Oldu olacak ikinci elden aldığıma da fark ödensin veya elma almışken armuta fiyat farkı versin.

Uzun lafın kısası. Lokal bazda mağazalarda bazı insanların kafasının basmamasından zorluk çıkardıkları mümkündür yaşanmıştır yaşanabilir. Bunlar için lütfen genel merkezlerine bir şikayet maili atın. Olayın boyut değiştireceğini göreceksiniz. Ama ben sürekli olumsuz olan eleştirilere hepsinin beş para etmezmiş gibi anlatılmasına karşıyım
    Bu sektör çok yeni bir sektör. Geçmişin 20 yılı bulmaz. Bir tekstil bir inşaat sektörü maalesef değil

Muhtemelen Vatan bilgisayar veya teknosa,gold gibi elektronik marketlerin geçmişi 10 yıl belki vardır belki yoktur.Yeni yeni kurumsallaşıyorlar

Hadi diyelim ki aldımverdim.com, gittimgeliyorum.com vs gibi bilinmeyen siteleri anlarım manipülasyon falan ama ben gittim diyelim mediamarkta, bir ürün gördüm aynısı teknosanın internet sitesinde daha ucuz,ya da vatanın.onu da kabul etmezlerse bu saçmalığın daniskası olur.
    yani vatan,teknosa,gold,bimeks,electroworld vs bunların internet sitelerini kabul etmeleri lazım.

"Lazım" bizim dememizle olmuyor. Bir de internet sitelerinin işletme giderleri ve satış stratejileri normal mağaza ile çok farklı olduğu için doğru bir kıyaslama değil bence.

Tamam da ben farkında isen teknosa,bimeks gibi mağaza zincirleri olan firmaları yazdım,sadece online satış yapan siteleri zaten eledim,bunun da mantığını anladığımı söyledim.Sonuçta teknosanın internet sitesinde varsa ürün mağazasında da oluyor,yani mağazada da aynı fiyat.O ürünü illa broşüre mi bastırması gerekiyor yani indirim için, bunu diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

quote:

quote:

quote:

Yarısını dinledim.

Arkadaş doğru tespit etmiş

Bir mağaza tutup ürün ve stok bulundurup bunun maliyetine katlanıp.Ayrıca elektrik-su ve bilumum masrafları bu iş gereği üstlenip.
    Birde size ürünü test etmenin yanında satış elemanı aracalığıyla destek sağlıyorsa ( istihdam ) haliyle hem maliyetleri hemde e-ticaret e göre hizmet standartları aynı olmuş olmuyor.Olayın güvenlik personeli , gerekli reyon ve altyapı kurulumu dekor vs vs geçtim.
    Sektörüne göre değişir ama bir elektronik mağazanın aylık toplam gideri cirosunun %15-25 ini oluşturmaktadır. Yani büyük maliyetleri var.Elektrik-su deyip geçmeyin veya kira deyip
    Bazı mağazaların 4000-5000 metre kare olduğunu ve gün içinde sadece 150-200 teşhir tv nin olduğunu duşunun. İstanbul gibi bir yerde bazı lokasyonlarda 100-500 milyar arası aylık kiraları mevcut. Sadece aylık elektrik parası ile küçük bir kasabada bir ev alabilirsiniz . En son real marketlerin mağazalarının 9000 metrekare olduğunu duydum. Kiralarını varın siz düşünün

Bu nedenle bu sektörümüz maalesef değişecek. Yakında mağazacılığı çok farklı göreceksiniz. Bir çoğunuz gidip ürüne dokunmayı bir çok çeşit görmeyi ve dilediğinizde bir müşteri temsilcisinin hemen yanınızda bitmesini çok arayacak-bekleyeceksiniz. Çünkü mağazalar metre kare küçültecek,stok kesinlikle bulundurmayacak,satış temsilcisi sadece bim ve a-101 marketlerdeki gibi az olup sadece düzen ve organizasyon sağlayacak.Esas satışıda işte e-ticaretleri ile yapacak

Kısaca zaten sizin bu sayfada savunduğunuz noktaya gelecek. Yani siz ne yapıyorsunuz ürünü mağaza da inceliyor bu adamları kullanıyor danışmanlardan bilgi alıyor. Sonra eve gelip internette araştırıp en ucuz siteden avantajix bkm kıl yün ile ucuza alıyorsunuz. E zaten bir şeylerin zeminini kendiniz hazırlamış oluyorsunuz

Ancak garip olan ne biliyor musunuz. Önce buna çanak tutup zemin hazırlayıp sistemi kendi elinizde yöneltip. Sonra ne kötü hizmet diyeceksiniz. Bunu da yine kurumlara mal edeceksiniz.
    Zaten hep böyledir. Ya kaderdir ya birilerinin salaklığı..ama biz hep düzgünüzdür.Bir laf vardır siz ağaca bakıyorsunuz ben ormana diye. Küstahça bu lafı kendi adıma edecek değilim. Ama dünya biraz daha büyük.Yani aslında çevreniz sizin kendi yansımanız ( bir oranda ) yani çevremiz aslında biz ve bizim ailemiz sokak arkadaşlarımız vs vs. Bizim kültürümüzün insanları..bizim eğitim sistemimizin vs vs

Vestel ile ilgili örnek veren arkadaş
    Hangi kurumun raporuna göre avrupanın en büyük beyaz eşya üreticisi söyler misin. Desteksiz bir muhalif laf etmenin anlamı yok ki
    Benim verdiğim bilgiler ise globalde herkesin bildiği veriler ciddi araştırmalar. Media Markt ilk 2-3 dür dünyada. Kipa-Metro Gross Gıdada keza böyledir.

• arkadaşlar 13 aralıkta media markt dan 3500 e tv aldım. 15 inde indirime girdi 2600 liraya düştü. sizce napmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: küfrettin

arkadaşlar 13 aralıkta media markt dan 3500 e tv aldım. 15 inde indirime girdi 2600 liraya düştü. sizce napmalıyım?

Merhaba.
    Kurulum yapılmadıysa iade edin.
    Ama MediaMarkt internet şubesinden satın aldıysanız iade sırasında sinir krizi geçirebilirsiniz. Ben 1 ayda iade edebilmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küfrettin K kullanıcısına yanıt
    bimeks reklamlarda gösteriyor farkı ödeyeceğiz diye.
    Media markt'a gidin iade edeceğim diye, ürünü götürmeyin önce. ne diyecekler bakalım. Ürünün ederi bu kadar değil, verdiğim para etmeyeceğini düşünüyorum diyin, hem zaten fiyat düşmüş diyin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mytohology

quote:

Orijinalden alıntı: küfrettin

arkadaşlar 13 aralıkta media markt dan 3500 e tv aldım. 15 inde indirime girdi 2600 liraya düştü. sizce napmalıyım?

Merhaba.
    Kurulum yapılmadıysa iade edin.
    Ama MediaMarkt internet şubesinden satın aldıysanız iade sırasında sinir krizi geçirebilirsiniz. Ben 1 ayda iade edebilmiştim.

yok ürünü şubeden elden aldım ama başka şehire taşıdım. aydın izmir. ürünün kurulumuda yapıldı. büyük terbiyesizlik gerçekten. 900 lira indirim mi olur arkadaş. 3500 liralık üründe 900 lira indirim yapılırmı:D

şaka bitarafa gerekirse ürünü kutular götürürüm...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.