Şimdi Ara

MEBS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI MAMAK ANKARA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
489
Cevap
10
Favori
186.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: logem

quote:

Orijinalden alıntı: nuisance

beyler mamak mebste askerlik yapan bir arkadaşa sorduğum sorular ve aldığım cevaplar aşağıdaki gibi.
    sizin de merakınızı giderebilir;

bu soruların dışında, piyade olanlar acemilikten sonra genelkurmay, anıtkabir, kara harp okulu, cumhurbaşkanlığı gibi yerlere dağılacaklar.

sorular;
    1- acemilikte cok malzeme götüreyim mi, hırsızlık ve yer değiştirme cok fazla olan bir yer mi?
    2- uzun dönemlerle aynı yerde mi kalıyoruz, koğuşumuz farklı mı?
    3- soru saçma olacak ama zor bir yer mi?
    4- banyo, kantin v.s. imkanları nasıldır?
    5- mamakta hangi bankanın atmsi var?

cevaplar;
    1-bol bol iç çamaşırı ve çorap götür bence. ben hiç yer değiştirmeyle karşılaşmadım ama bot kilidi götürmekte fayda var nolur nolmaz.
    2-koğuşlar farklı hatta binalar bile farklı
    3-vallahi biz çok rahat bir acemilik yapmıştık. yemekler güzeldi, çok fazla kafa adam vardı, eğitim ve spor soğuktan dolayı sıkı değildi, mıntıka ve nöbet yoktu, bulaşık yıkamadık, birlikteki imkanlar iyiydi her şeyi bulabiliyorduk. spor ve eğitim dışında her şey aynıdır diye tahmin ediyorum, eğitimde artık komutana bağlı.
    4-hamam var her sabah gidebiliyorsun kahvaltıdan önce ama baya erken kalkman lazım, ana kantinde her şeyi bulabilirsin ama bizi götürmüyorlardı oraya anca haftasonları gidebiliyorduk. üst kantinde de ihtiyacın olan her şey bulunuyor ama.
    5-hangi atm olduğunu hatırlayamıyorum, akbank olabilir ama emin değilim.

nuisance kardeş sağol bu bilgiler için

guzel bilgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: PointeR.

quote:

quote:

beyler mamak mebste askerlik yapan bir arkadaşa sorduğum sorular ve aldığım cevaplar aşağıdaki gibi.

bu soruların dışında, piyade olanlar acemilikten sonra genelkurmay, anıtkabir, kara harp okulu, cumhurbaşkanlığı gibi yerlere dağılacaklar.

sorular;
    1- acemilikte cok malzeme götüreyim mi, hırsızlık ve yer değiştirme cok fazla olan bir yer mi?

cevaplar;
    1-bol bol iç çamaşırı ve çorap götür bence. ben hiç yer değiştirmeyle karşılaşmadım ama bot kilidi götürmekte fayda var nolur nolmaz.
    3-vallahi biz çok rahat bir acemilik yapmıştık. yemekler güzeldi, çok fazla kafa adam vardı, eğitim ve spor soğuktan dolayı sıkı değildi, mıntıka ve nöbet yoktu, bulaşık yıkamadık, birlikteki imkanlar iyiydi her şeyi bulabiliyorduk. spor ve eğitim dışında her şey aynıdır diye tahmin ediyorum, eğitimde artık komutana bağlı.
    4-hamam var her sabah gidebiliyorsun kahvaltıdan önce ama baya erken kalkman lazım, ana kantinde her şeyi bulabilirsin ama bizi götürmüyorlardı oraya anca haftasonları gidebiliyorduk. üst kantinde de ihtiyacın olan her şey bulunuyor ama.

guzel bilgiler

Alıntıları Göster
    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı MUHABERE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi Mu. Elkt. ve Bil. Sis. (MEBS) Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı
    MAMAK ANKARA

selam tertipler,gitmeden öm'dan tanısalım orada birbirimize yardımcı oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: stochastic34

Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı MUHABERE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi Mu. Elkt. ve Bil. Sis. (MEBS) Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı
    MAMAK ANKARA

selam tertipler,gitmeden öm'dan tanısalım orada birbirimize yardımcı oluruz.

Alıntıları Göster
    beyler uçakla gelenler, direk mavi beyaz belediye otobüsüne binsinler. ulus a gitsinler.

ulus'a varınca bentderesi neresi diye sorsunlar. 3-4 dakika yol yürüyünce bentderesi dolmuş duraklarını görecekler. dolmuş duraklarında "altmışevler" yazan dolmuşba binsinler. "altmışevler- muharebe- mebs" yazar dolmuşlarda. bu dolmuşlar 10 dakika içinde muharebenin önünde bırakır sizi..

otobüsle gelenler de aşti adındaki otobüs garajından çıkınca hemen metroya ya da dolmuşa binerek ulus'a geçsinler. ulus'tan sonrası aynı.

ben daha geçen hafta sınava girmeye gittim mebs'e. oradan biliyorum. en kolay yöntem budur.....

cümlemize hayırlı tezkere..

• quote:

Orijinalden alıntı: cocomo

beyler uçakla gelenler, direk mavi beyaz belediye otobüsüne binsinler. ulus a gitsinler.

ulus'a varınca bentderesi neresi diye sorsunlar. 3-4 dakika yol yürüyünce bentderesi dolmuş duraklarını görecekler. dolmuş duraklarında "altmışevler" yazan dolmuşba binsinler. "altmışevler- muharebe- mebs" yazar dolmuşlarda. bu dolmuşlar 10 dakika içinde muharebenin önünde bırakır sizi..

otobüsle gelenler de aşti adındaki otobüs garajından çıkınca hemen metroya ya da dolmuşa binerek ulus'a geçsinler. ulus'tan sonrası aynı.

ben daha geçen hafta sınava girmeye gittim mebs'e. oradan biliyorum. en kolay yöntem budur.....

cümlemize hayırlı tezkere..

Alıntıları Göster
    beyler ne zaman yola çıkacaksınız kaç gibi orada olacaksınız görüşelim

• quote:

Orijinalden alıntı: pollist

beyler ne zaman yola çıkacaksınız kaç gibi orada olacaksınız görüşelim

Alıntıları Göster
    331. KD olarak hem acemi hem de ustabirligini mebs de gecirdim.Muhabere sınıfı olanlar mebs de kalıyor.Piyadeler Ankara içine baska yerlere dağılıyor.Acemilik gercekden rahat.Ustabirligine gecince işler değişiyor.Tanıdığıınz fln varsa alaydan cıkmanın yollarını arayın derim ustabirligi icin.Alayda kalanlar %99 eğitim cavusu oluyor ki o zmn ayvayi yediniz.. Ama oyle veya böyle geciyor.Simdiden hayirli tezkereler.Sorunuz olursa yanıtlamaya calısırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Weezer

331. KD olarak hem acemi hem de ustabirligini mebs de gecirdim.Muhabere sınıfı olanlar mebs de kalıyor.Piyadeler Ankara içine baska yerlere dağılıyor.Acemilik gercekden rahat.Ustabirligine gecince işler değişiyor.Tanıdığıınz fln varsa alaydan cıkmanın yollarını arayın derim ustabirligi icin.Alayda kalanlar %99 eğitim cavusu oluyor ki o zmn ayvayi yediniz.. Ama oyle veya böyle geciyor.Simdiden hayirli tezkereler.Sorunuz olursa yanıtlamaya calısırım.

aynen bende mebs teydim

331 kd olarak

5.bölükteydim

ama 2.bölükte yatıyorduk

yzb sabri coşkun var kral adamdır acemileri çok sever.

yemekleri mükemmel sodexo yapıyor

birde yemekhanede bayan ablamzı vardı paris hilton'u mebs in

usta ya mebs te kalanlara kolay geldin diyorum.

-----

eğitimdeyken pideci geliyor hemen alın aç kalmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 11 Ağustos 2010; 13:14:35 >

• quote:

quote:

sorular;

cevaplar;

ben kara harp okuluna gittim ustaya muhafız bölüğüne düştüm bide

kho, mehmetçik için rahat bir yer değil subaylar için süper yer

çok sabır çekeceksiniz kara harp okulu muhafıza düşerseniz.

• quote:

Alıntıları Göster
    ben yarın sabah araba ile cıkıyorum yola, orada akrabalarım var önce onları ziyaret edip daha sonra 15-16 gibi teslim olmayı düşünüyorum.

• quote:

ben yarın sabah araba ile cıkıyorum yola, orada akrabalarım var önce onları ziyaret edip daha sonra 15-16 gibi teslim olmayı düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    keçikıran tepesinde geçti acemiliğimiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

keçikıran tepesinde geçti acemiliğimiz

Alıntıları Göster
    Şuan yeni teslim oluyom mebs e .Orda görüşelim.yedek subay hakan yavuz muhabere astegmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyavuz

Şuan yeni teslim oluyom mebs e .Orda görüşelim.yedek subay hakan yavuz muhabere astegmen.

Alıntıları Göster
    Bende muharebe er olarak buraya gidiyorum. Mebs'e gidecek yok mu başka?
    Kimisi çok iyi demiş, kimisi de kötülemiş. Gidince görücez bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sundial

Bende muharebe er olarak buraya gidiyorum. Mebs'e gidecek yok mu başka?
    Kimisi çok iyi demiş, kimisi de kötülemiş. Gidince görücez bakalım.

Alıntıları Göster
    rahat kardeş takma kafana,çok rütbeli var.Sen muhabere çıkmışsın yani orada kalcaksın dağıtım olmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

rahat kardeş takma kafana,çok rütbeli var.Sen muhabere çıkmışsın yani orada kalcaksın dağıtım olmayacak.

Alıntıları Göster
    Ben piyade er olarak geliyorum Mebse. Hadi bakalım hayırlısı olsun (:
  • quote:

Alıntıları Göster
    banada burası çıktı iyimi :)
  • quote:

Alıntıları Göster
    Yok ya takmıyorum. Sayılı gün geçer gider. Sen ordamı yaptın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FReStoRM

Alıntıları Göster
    Muhabere olarak çıkan arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun diyorum.Alay'da kaldınız. Piyadeler dagitim oluyor. Alay'da kalanlar %99 eğitim çavuşu olur ki hiç tavsiye etmem.. Ama başa gelen çekilir. Oyle ya da boyle yapilcak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FReStoRM

aynen, bende.
  • quote:

Muhabere olarak çıkan arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun diyorum.Alay'da kaldınız. Piyadeler dagitim oluyor. Alay'da kalanlar %99 eğitim çavuşu olur ki hiç tavsiye etmem.. Ama başa gelen çekilir. Oyle ya da boyle yapilcak..

Herkes böyle diyor kardeşim. Eğitim çavuşu ne iş yapar? Daha iyi görevler varsa söylede onlara talip olalım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sundial

quote:

Herkes böyle diyor kardeşim. Eğitim çavuşu ne iş yapar? Daha iyi görevler varsa söylede onlara talip olalım?

Alıntıları Göster
    Doğum yeri TRABZON
    Sınıfı Muhabere
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı KOMUTA YERLERİ İŞLETME TK.K. VE MU.TK.K.
    Gideceği Sınıf Okulu / MEBS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI
    Eğitim Merkezi MAMAK ANKARA
    Katılış Tarihi 12.12.2010

sınava girdiğim yer:) okuduklarımdan acemilik iyi geçeceğe benziyor da ondan sonrası meçhul gibi. usta birliğinde nereye gideceğimiz belli değil sanırım. silopiye giden var tunceliye giden var yanlış okumadıysam. Daha önce yedek subay olarak yapan arkadaşlar varsa biraz bilgi verirlerse sevinirim. nedir ne değildir vs:)?tecrübelerinizden yararlanalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: grinder_85

Doğum yeri TRABZON
    Sınıfı Muhabere
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı KOMUTA YERLERİ İŞLETME TK.K. VE MU.TK.K.
    Gideceği Sınıf Okulu / MEBS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI
    Eğitim Merkezi MAMAK ANKARA
    Katılış Tarihi 12.12.2010

sınava girdiğim yer:) okuduklarımdan acemilik iyi geçeceğe benziyor da ondan sonrası meçhul gibi. usta birliğinde nereye gideceğimiz belli değil sanırım. silopiye giden var tunceliye giden var yanlış okumadıysam. Daha önce yedek subay olarak yapan arkadaşlar varsa biraz bilgi verirlerse sevinirim. nedir ne değildir vs:)?tecrübelerinizden yararlanalım.

Alıntıları Göster
    devreler piyade er olarak askerlik yapacak devrelerim varmı 337. dönemden :D

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.