4 ay önce Opel Combo'nun elektrikli versiyonunu satın aldım. Şu an yaklaşık 7000KM oldu. Eğer başka kullanıcılar varsa bu başlık altında toplanabiliriz :)
Benim araçla ilgili izlenimlerim:
PERFORMANS
Çok çabuk ivmeleniyor. Caddy'den daha seri.
Batarya aracı yere iyi basıyor araç savurmuyor.
Motor sesi yok motor titreşimi yok.
Araç yormuyor. Özellikle uzun yol çok rahat.
Frenler Caddy kadar iyi değil.
TÜKETİM:
50KWH LFP batarya 100KW motor var.
Sonbaharda şehir içinde 11-12KWH/100km uzun yolda 16.5KWH/100km ortalama yakalıyordum.
Kış aylarında tüketim biraz yükseldi. Şu anda 7000KM sonbahar-kış karma tüketim 15.9KWH/100km
Şehir içinde sonbaharda 350KM kış aylarında 250-300KM menzil. Uzun yolda kış aylarında menzilde çok kayıp yok ortalama 250-300KM yapıyor.
ISI POMPASI:
Araçta ısı pompası var ancak ısı pompasının kullanımı için birkaç hususa dikkat etmek gerekiyor...
Araç ilk çalıştırıldığında NORMAL sürüş modunda açılıyor. Bu sürüş modunda bırakırsanız soğuk havalarda araç doğrudan batarya ısıtmayı ve PTC ısıtıcıyı aktif ederek bir nevi konfor modunda çalışıyor ve tüketim çok yüksek oluyor. Soğuk havalarda ısı pompasından aktif faydalanmak ve tüketimi düşürmek için için aracı çalıştırınca EKO moduna almak gerekiyor. Bu sayede hem batarya doğrudan ısıtmaya girmiyor hem de kabin ısıtmasını ısı pompasıyla sağlamış oluyorsunuz. Bu şekilde tüketim değerleri düşer ama dezavantaj olarak hemen sıcak hava alamazsınız.
Soğuk havalarda tek istisna DC şarja gidilecekse mutlaka NORMAL moda alıp bataryayı ısıtmak gerekiyor yoksa şarj çok yavaş ilerliyor.
MALİYET AVANTAJI:
Araç hafif ticari ama otomobil ruhsatlı.
Sigortası düşük.
MTV'si düşük.
Her yıl muayenesi yok.
Dükkan önünde şarj yakıttan büyük tasarruf sağlıyor.
Bakım masrafları dizel versiyona kıyasla düşük.
Araçla ilgili bir video çektim aşağıda paylaşıyorum. Araçla ilgili sormak istediğiniz soruları bu başlık altında severek yanıtlarım.
Opel Combo Elektrik Deneyimleri
Yaklaşık 4 aydır Opel Combo'nun elektrikli versiyonunu kullanıyorum şu an yaklaşık 7.000KM oldu.
Araçla ilgili deneyimlerimi paylaştığım bir video çektim onu aşağıda paylaşacağım. Bu başlıkta eski bir Caddy kullanıcısı olarak aracın artı ve eksilerini listelemek istedim.
Elektrikli Combo'nun Artılar:
+ Çok sessiz. - Motor sesi yok. Trim sesi yok. 7.000KM'de ekstra bir trim sesi başlangıcı duymadım.
+ Çok seri - Gaz tepkimesi çok yüksek. İvmelenmesi Caddy'den daha iyi.
+ Yormuyor - Amortisörler daha yumuşak. Motor titreşimi yok. Motor sesi yok. Sonuç olarak araç yormuyor. Özellikle uzun yolda çok rahat.
+ Yakıttan Tasarruf - Elektrikli olması özellikle iş yerinde veya evde şarj yapıyorsanız büyük tasarruf sağlıyor.
+ Yol tutuşu - Batarya yere yakın olduğu için araç savurmuyor. Fabrika lastikleri çok güven vermiyor ama aracın yol tutuşu iyi.
+ Otomobil ruhsatlı - 2 yılda bir muayene. Sigorta ve MTV düşük çıkıyor. (2026 MTV : 2700TL * 2)
+ Farlar çok iyi - Led Matrix farlar
+ Koltuklar tam yatıyor. Ön koltuk da yatıyor. - İç hacim daha kullanışlı
+ Bakım masrafı daha düşük
Caddy 2.0TDI DSG Artılar:
+ Koltuklar daha konforlu
+ Ses sistemi daha iyi
+ Malzeme kalitesi bariz daha iyi
+ Maksimum hızı daha yüksek
+ Menzil yüksek
+ Frenler güven veriyor
Evde bisikletle elektrik üretmek
50.000TL'lik Elektrikli Bisiklet
İstanbul'da Elektrikli Bisikletle Ulaşım
Eski router ile interneti dağıtmak
|
İstanbul Park Tur Zamanları
|
Hub motor elektrikli bisiklet kullananlar?
|
|
32 gb sd kart r522'de çalışır mı?
|
| electric boy in an electric world |
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 227
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 345)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 62 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
1