Şimdi Ara

Meb kitabında 3 üssü 5 üssü okazaki parçaları vb olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • meb kitabına hiç bakmayan arkadaşlar belki bilmiyordur diye atmak istedim soru bankaları ve çoğu youtube kanalı müfredat dışı şeyleri gösteriyor o yüzden meb kitabını herkes okumalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c keyfi bir sabittir -- 18 Şubat 2021; 22:38:21 >

• tesekkurler hocam
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu bütünlüğü ve konunun daha iyi anlaşılması için anlatılıyor. Zibilyon tane bilgi öğreniyorsunuz şu sınava hazırlanırken 5 dklık bir bilgiyi de dinlemek elinize yapışmaz. Bu konuyu öğrenmezsen, anlamazsan geri kalan parçaları ezberlemen gerekir, 2 ay sonrada unutursun hangisi neydi ne işe yarıyordu dersin.

• İleride başka örneklerde atacağım bir çok konuda bunlar var

• Yarın endokrin sistemi atacağım çok şaşıranlar olacaktır bazı hormonların soru bankalarında olan fakat MEB kitabında olmayan işlevlerini atacağım

• Beerus kullanıcısına yanıt

3 üssü 5 üssü olayını öğrenmek konu bütünlüğünü nasıl sağlayabilir. Kendinde diyorsun zibilyon tane bilgi öğreniyoruz müfredatta olmayan şeyleri sınav için niye öğrenelim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim asıl kızgınlığım Para verip aldığımız üstünde 2020-2021 MEB kazanımlarına göre hazırlanmıştır yazan soru bankalarının müfredat dışı olması

• Nasıl mı sanırım konuya doğru düzgün çalışmamışsın kardeşim. Mesela 2 sene önce çıkan genden proteine sorusunda ösym Dna Ligazın ne işe yaradığını sordu. Dna Ligaz yapıştırma görevi görüyor peki neyi yapıştırıyor? “Okazaki Fragmentlerini” adamlar bu enzimi sordular. Sen okazaki fragmentleri ne bilmeden Dna Ligazın mantığını nasıl bilebilirsin? Ezberleyip geçersen. Herşeyi ezberlersen ezberlediğinin yarısınıda unutursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beerus

Nasıl mı sanırım konuya doğru düzgün çalışmamışsın kardeşim. Mesela 2 sene önce çıkan genden proteine sorusunda ösym Dna Ligazın ne işe yaradığını sordu. Dna Ligaz yapıştırma görevi görüyor peki neyi yapıştırıyor? “Okazaki Fragmentlerini” adamlar bu enzimi sordular. Sen okazaki fragmentleri ne bilmeden Dna Ligazın mantığını nasıl bilebilirsin? Ezberleyip geçersen. Herşeyi ezberlersen ezberlediğinin yarısınıda unutursun.

3 üssü 5 olayı dedim okazaki filamentleri yerine DNA parçası demiş okazaki parçası diye bilince ne değişiyor

• Ayrıca 3 üssü 5 olayını anlamayan ve konudan soğuyan çok insan var her ne olursa olsun müfredata göre hazırlandığını iddia eden soru bankaları müfredata göre hazırlanmalı benim buradaki serzenişim yayınlara

• Öğrenci DNA ligaz enziminin görevinin DNA parçacıklarını birleştirmesi olduğunu bilmesi ezbere mi girer :DDD okazaki parçası yerine DNA parçacığı demiş zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c keyfi bir sabittir -- 19 Şubat 2021; 0:15:12 >
  • Bak kardeşim ösym nin soru havuzu veya soru stilini direk yakalayamaz hiç bir soru bankası. Adamlar bazen çok kolay bazen çok absürt sorabiliyorlar. Yanlış hatırlanıyorsam 2018 de adamlar hücresel solunumdan direk Glikolizin ne olduğunu sordular konu hakkında soralabilecek en kolay soruydu çözümü belki 10 saniye idi. 2019 yılında ise çok daha zor, seçici bir soru sordular. Adamlar bi öyle yapıyor bi böyle.Geçen sene adamlar gitti kral penguenin kümeli dağılım yaptığını sordular. Allah aşkına hangi kazanımda kral penguen kümeli mi sıralı mı bilmem ne mi dağılım yaptığı öğretilir yazıyor? Hiç bir soru bankası direk ösym standartlarında olamaz. Zaten çalıştığın çoğu şey soru olarak gelmeyecek 4-5 sistem sorusu çıkacak kaç tane sisteme çalıştın? 7-8 tane hiç sorulmayan konular var. Öyle yok boşa öğreniyoruz bu ek bilgi dersen ohoo ben sana sıralayayım istersen daha. Çalıştığın konu çıkmıyor daha ötesi var mı?

• Evet girer neyi birleştiriyor neden birleştiriyor açıklayabilir misin?

• O soruda kazanım kral pengueni değildi kümeli dağılımda alan savunması olmadığını düzenli dağılımda alan savunması olduğunu bilmen gerekiyordu bu bilgi MEB kitabında var

• quote:

Orijinalden alıntı: Beerus

Evet girer neyi birleştiriyor neden birleştiriyor açıklayabilir misin?

Neden yapıldığı için 3 üssü 5 olayını tamamen öğretilmesi saçma o konuya gelene kadar müfredatın eminim ki bir çok kısmında hangi olay niçin yapılıyor öğretilmiyor zaten

• Dna çift korunumlu eşleniyor ve Dna nın sentez yönü 5’ den 3’ ne doğrudur. Çift zincirli olduğu için bi zincir simetriği olarak 3’ den 5’ ne denk gelir bu durumda Dna polimeraz sentezleyemez bilgiyi ve kesikli sentez olur. Bu kesikli parçalarıda Dna Ligaz gelir yapıştırır sorun hallollur al sana 3’ 5’ zormuymuş bu kadar. Ben buna 1 kere çalıştım bak aklımda kalmış konuyla alakalı çoğu soruyu rahatlıkla çözüyorum çünkü mantığını anladım olay da bu zaten. O kadar kafayı takmaya gerek yok. Sen aç senin biyolojin kanalını anlayarak izle bi derdin kalmaz

• Beerus kullanıcısına yanıt

3 üssü 5 olayını biliyorum zaten ama hangisinde kesikli hangisinde kesintisiz olduğunu sürekli unutuyorum ve ezber yapmak zorunda kalıyorum konuyu buraya kadar uzatmak saçma aslında bundan daha büyük örnekler var zamanım olunca buraya atacağım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.