Şimdi Ara

MDDOS 'ta bir programı kesin bir saniyede çalıştırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar A ve B adında iki programım var ben bu programları DOS'ta aynı anda çalıştırmak istiyorum , AYNI ANDA, çalıştırmak için 2 dosyayada şu saniyede çalış komutunu vermek istiyorum onunu komutunu nasıl verebilirim???

şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaBLoEsCoBaR -- 20 Kasım 2009; 22:22:48 >

• dosda çalıştırmak derken?
    şu zamanda çalışsın diyosun ya, gün içinde sık sık yapacak mısın?zamanlanmış görevler ile yapabilirsin.
    aynı anda 2 programı çalıştırmayı ise geçen hafta bir başlıkta izah etmiştim.

linki bulunca atarım şimdi

edit: buldum

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=35680540&key=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 20 Kasım 2009; 22:43:10 >
  • dostum c++ iki tane program yazdım thread uygulaması yapmak istiyorum kendim dosta iki programıda aynı anda çalıştırmak istiyorum onun için de dosta zamanlama komutu nedir? mesela A programıda B programıda 22:58:30 da çalışsın gibi , çünkü öyle bi komut vardı nedir o ?
  • c++ da yazdığın programların uzantıları ne?exetucable yaptın mı?yapmadıysan ne durumdalar?
    bir de bana yapmak istediğin şeyi anlatabilirsen daha iyi yardımcı olabileceğim inan
  • mesut un dediği gibi Windows da zamanlanmış görevler ile yapabilirsin.

http://www.uzmanweb.net/zamanlanmis-gorevler.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

c++ da yazdığın programların uzantıları ne?exetucable yaptın mı?yapmadıysan ne durumdalar?
    bir de bana yapmak istediğin şeyi anlatabilirsen daha iyi yardımcı olabileceğim inan

ewt executable yaptım , ne yapmak istediğimide yukarıda anlattım çok basit bi şey iki programı aynı anda DOS'ta çalıştırmak.
  • DOSTA çalıştırmak nedir?Bana onu anlat.

2 tane exe dosda çalışmak vs?Yani sen 2 exeyi otomatik bir şekillde çalıştırmak istiyosan eğer bir bat dosyası oluşturarak ikisini de o BAT dosyasını açarak çalıştırabilirsin.
    O bat dosyasını da zamanlanmış görevlerden çalıştırırsın 2 tane yazdığın program da çalışır.

ama dosdan kastını hala çözemedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • msdos linux gibi arka plana atıp başka bişeyin çalışmasına izin vermiyordu diye hatırlıyorum. Yani tek terminalde 2 programı aynı anda çalıştıramazsın gibi geliyor.
  • Beyler son 2 tane sorum var
    1. si echo tam olarak nedir? @ işareti başına geldiğinde (@echo) ne anlkama geliyo?

2. si ise mesut senin verdiğin linke baktım peki senin dediğin yöntemle çalıştırdığımı varsayalım anlamadığım bi şey var txt dosyasına komutları yazıp uzantısını değiştiriyosun ya executable yaptığın zaman olmuyo fakat bat olarak kaydettiği zaman çalıştırıyo ? neden? bat ile exe arasındaki fark nedir?

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaBLoEsCoBaR

Beyler son 2 tane sorum var
    1. si echo tam olarak nedir? @ işareti başına geldiğinde (@echo) ne anlkama geliyo?

2. si ise mesut senin verdiğin linke baktım peki senin dediğin yöntemle çalıştırdığımı varsayalım anlamadığım bi şey var txt dosyasına komutları yazıp uzantısını değiştiriyosun ya executable yaptığın zaman olmuyo fakat bat olarak kaydettiği zaman çalıştırıyo ? neden? bat ile exe arasındaki fark nedir?

teşekkürler.

@echo "Ekranda görünmesini istediğin şeyler"

sadece ekranda görünmesini istediğin şeyler için kullanırsın echo off yaparsan program çıktılarını göremezsin.
  • PaBLoEsCoBaR

Şöyle izah edeyim..

ECHO komutu genelde bat dosyalarında kullanılan ve parametre alabilme yetisi olan bir dos komutudur..(Mesela PHP programlama dilinde de çok kullanılır.)

Komut istemini aç şimdi.
    echo selam yaz.
    Hemen altında
    sadece selam yazdığını göreceksin.
    Ama selam yazısının üstünde de DOS KOMUT SATIRI OLACAK

Şimdi
    dos komut satırına
    echo off yaz
    göreceksin alta inecek imleç ama echo selam yazdığındaki üstteki dos komut satırını görmeyeceksin
    (c: documents and settings diye giden yazıları)

echo off yazdıktan sonra selam yaz
    (komut tanınamıyor dicek ama konumuz o değil)

eğer eski haline gelmesini istiyorsan
    echo on
    yazacaksın ilk baştaki haline gelecek (dos komut satırı görünür hale gelecek)

Şimdi gelelim @echo 'ya

yalnızca echo off bulunduğu satırdan sonraki komutları gizlese de kendini gizleyemez..o yüzden
    @echo off yapacağız
    bu durumda kendisi dahil hiç bir komut satırı programcığın çalışma esnasında ekranda gösterilmez.
    Yani başına @ koyarsan komutlar çalışır ama sen göremezsin.
    Esprisi o.

2.soruna gelince

bat dosyalarını açık kaynak kodlu bir yazılım gibi düşün.O yüzden rahatlıkla oluşturabiliyorsun..
    Ama exe dosyaları öyle değil.Exe bir yazılımı çalıştırmaya yarayan KAPALI bir dosyadır..Belli kodları vardır.

• Mesut bey yine iş başında.
  • mesut bey peki neden exe dosyasında bat dosyasında yapabildiklerimizi yapamıyoruz?

bu arada dosya içeriğini bastıran bi komut varmı dos'ta? mesela bi txt dosyası va rben bunun içinde yazanları ekrana bastırmak istiyorum ounu özel bi komutu varmı? mesela linuxte sadece dosya ismini yazman yeterli oluyo. Dos'ta ise dosyanın ismini yazdığın zaman dosyanın kendisi açılıyor ekrana içindekiler basılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaBLoEsCoBaR -- 22 Kasım 2009; 1:17:23 >
  • TYPE kitap.txt yazarsan, kitap içeriğini ekranda görürsün.

Bu arada EXE de neyi yapamıyorsun ? Bat dosyası kendi kendine program dosyası değildir, sadece kullanacağın komutları sırayla çalıştıran toplu işlem dosyasıdır. EXE ise başlı başına programın kendisidir ve yapılabilecekler programcının hayalgücü-yeteneği ile sınırlıdır.
  • teşekkürler
  • Clarion tercüman olmuş söyleyeceklerime..Gereken kelimelerle ifade etmiş
    Teşekkür ediyorum kendisine :))
  • quote:

Clarion tercüman olmuş söyleyeceklerime..Gereken kelimelerle ifade etmiş

Aaa ne demek, rica ediyorum...
  • quote:

Clarion tercüman olmuş söyleyeceklerime..Gereken kelimelerle ifade etmiş

hocam bu arada sen kıdemli yarbay olmuşsun?

yani dün oldu dimi? daha önceden 4 yıldızın vardı sanırım?

tebrik ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.