Herkese merhaba, Linea 1.3 multijet euro 5 aracımla bugün dpf temizliği için çevre yoluna çıktım 3. Vites 3500 devirde yaklaşık 25 dakika kullandım gösterge ekranında herhangi bir dpf temizleniyor işareti göremedim, neyse evin önüne geldim kaputu açtım genel bir kontrol için mazot filtresinin aşırı terleme yaptığını ve toz ile kaplandığını gördüm (daha önceden de vardı ama çok çok azdı), filtrenin yan yüzeyine parmağımı sürdüm elimde ıslaklık gördüm ama mazot filtresi üst tarafında herhangi bir mazot birikintisi yoktu, - daha sonra karter havalandırma borusunu çıkarttım (duman atma kontrolü için), çok az bir buhar vardı (soğuktan normaldir diye düşünüyorum) borunun ucunda yağ vardı onun da buhar ile birlikte gelen yağ olduğunu ve normal olduğunu düşünüyorum, sonuçta yağ buharı, - Motorda rölantide aşırı titreme oluyor, çalışma sesi çok güzel ancak titreme mevcut, daha önce ustalara motor takozlarını kontrol ettirmiştim anca sadece şanzıman takozu hafif çatlak var onun da şimdi değişmesine gerek yok üzerindeki orjinal demişti, rölantideki bu titreme mazot filtresi tıkanmaya başladı o yüzden olabilir mi acaba, filtreyi değiştireli 10 bin km oldu, yakıtı hep shell v-power alıyorum, fikirleriniz nedir (aracımda yağ eksiltme yok) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mazot filtresi ile rölantideki titreme

-
-
Motor kulaklarına baktır. Mazot filtresi tıkalı olsa araç çekişten düşer.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yakıt filtresi orjinalse eğer 10 bin km devamlı güvenilir istasyonu olan shell'den alınan yakıttan hiç bi zarar gelmez.
Şantiyede kullandığımız jeneratöre Shell'den alınan 5.000 lt mazotun geçtiği filtresini inceleme şansım oldu ve tertemizdi. Bakım için gelen teknisyenede sordum o da yakıt kaliteli filtrede bi sıkıntı gözükmüyor demişti.
-
Aslında mazot filtresindeki terleme canımı sıktı, acaba dpf temizliği için aracı 3500 devirde 25dk çalıştırdım araç zorlandı o yüzden mi sızıntı yaptı diyorum, rölantideki titreme muhtemelen motor takozlarından ama 7 yıllık araç motor takozları hemen yıpranır mı, araç 145 bin km de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin yaptığınız şeyin dpf temizliğine hiçbir katkısı yok boşuna motoru yormuşsunuz. Düşük vites yüksek devirde dpf temizliği şehir efsanesidir. Muhtemelen dpf hiç temizliğe geçmemiş bile olabilir. Multiecuscan programı ile bakarsanız dpf in size çaktırmadan yüzlerce kez temizlendiğini görebilirsiniz. Aşırı tıkanma yoksa ekranda uyarı vermez. Kendi aracım da 1.3 multijet ve 7 yıl 120 bin km boyunca sadece bir kere uyarı verdi, o da şehir içi ekonomi kasmaya çalıştığımda. Titreme motor takozları artık titreşimi ememediği için oluyor, değişim için yırtılması gerekmez.
Hocam araçlarımız aynı sanırım, sizin araçta da titreme mevcut mu peki, ya da böyle bir şey daha önce başınıza geldi mi, tecrübelerinizden faydalanmak isterim, teşekkür ederim
Yan sanayi takoz takınca aracın içinde rölantide oturulmuyordu. Titreşimden durulmuyordu. Sonra serviste orjinallerini taktırdım, pamuk gibi oldu.
ama ne kadar pamuk gibi olsa da benzinli titreşimsizliği beklemeyin. Hafif bir titreşim normaldir. Ama içinde durulmayacak kadar titriyorsa takozlardandır.
Geçen gün değişik bir durum tespit ettim, araç durur vaziyette rölantide çalışırken direksiyonu herhangi bir yöne sağa ya da sola farketmiyor çevirip o konumda bıraktığım zaman titreşim gidiyor, tekerleri tekrar düz konuma getirdiğim zaman titreşim tekrar başlıyor, bunu yaparken direksiyonu sürekli sağ sol yapmıyorum, ön tekerleklerin konumunu sağa çevirip bırakıyorum titreşim gitmiş, sola çevirip bırakıyorum titreşim gitmiş, ayrıca rölanti devrine de baktım herhangi bir değişiklik yok, bunu yapınca acaba motor durur vaziyette ön terkelerin açısı değiştiği için motor kasıntıda kaldığı için mi titreşim bitiyor, o zaman bu durumda sadece motor takozlarından şüphelenebilir miyiz?
Evet titreşimin mazot filtresi ile ilgisi yok.
Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X