Şimdi Ara

Mazda3 2011 Dizel ufak bir ariza

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 12bin kmde aracim, dun gece seyir halinde iken gosterge panelindeki, sari disli icinde bir unlem isareti olan ikaz lambasi yandi. Ayni anda arabanin cekisi dustu. Sonra dikkat ettim, gaza bastikca disaridan pissss pissss diye bir ses geliyor.

    2binden sonra bayilmasi haricinde aracin gidisinde bir sorun yoktu. Mazda yol yardimi aradim Evo"ya bagladilar. Aracin buraya gelip cihaza takilmasi lazim dediler hakli olarak. Beylikduzunde oldugum icin biraz zor dedim. Zaten o halde de o arac maslak'a gitmezdi.

    Eve geldim yavas yavas. Kitapcik internet falan derken, cikardigim ihtimaller: 1) debriyaj balatasi sorunu (kitapcikta bu isaret icin aktarma organlari ile ilgili bir ariza yaziyor) 2) dizel partikul filtresi sorunu... gibi seyler geldi moralim bozuldu biraz.

    bugun araci buyukcekmece ozaydina goturdum. 40-45dk icinde hallettiler. Sadece turbo besleme hortumu gevsemis. Herhangi bir ucret talep etmeden ugurladilar.

    Zoom zoom!



  • Bilgilendirme için teşekkürler, geçmiş olsun...

  • Yıllar sonra bir cumartesi gecesi aynı sorunu yaşayan bünyeme ilaç gibi geldi. Arabayı kenara çektim. Biraz bekledim, kapatıp tekrar çalıştırdım ışık söndü ama bahsettiğiniz tisslama devam ediyor.

    Yarın açık yer bulursam o hortumu kontrol ettireyim bari. Çok teşekkürler. :)

    1 gün sonra: Aracı özel servise götürdüm. Hemen hallolur diye beklerken turbo hortumu delinmiş onu gördük ama parçayı sanayide bulamadık. Yetkili servise gidecez mecbur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MjR1912 -- 26 Eylül 2016; 16:00:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yıl sonra, yine dizel mazda 3 (2011)



    Ama benim sorunum azıcık farklı. Bu ünlem işareti bir kaç kere yandı söndü bende. Yandığı an araç Çekişten düştü sonra normal yoluna devam etti



    En kısa zamanda servise gitmek farz oldu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali Koç İstifa

    6 yıl sonra, yine dizel mazda 3 (2011)



    Ama benim sorunum azıcık farklı. Bu ünlem işareti bir kaç kere yandı söndü bende. Yandığı an araç Çekişten düştü sonra normal yoluna devam etti



    En kısa zamanda servise gitmek farz oldu...
    Yoğun ve yavaş trafikte uzun süre seyir halinde gidilirse bu sorun olabiliyor, yüksek devirlerde 110-120 km hızlarda gidilirse ışık sönüyor diye bir kaç yerde okumuştum. Ama sizde sabit yanan bir ışık olmamış.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.