Şimdi Ara

Mazda RX-8 Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba.Yurtdışındayım,ülkemde 2000 euro ile 4000 euro arasında Mazda rx8 2004-2006 modelleri mevcut.Genelde 120 bin km civarlarındalar.Almak isteyenlere tavsiyeniz ne olurdu ? Çok mu masraf gerekli? Almadan once ne yapmaliyim ? Tesekkurler 😊🙏

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucre Maricruz -- 26 Eylül 2019; 0:54:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bunlarda rotary motor var. çalışma sistemi farklı. çok keyifli bir motor. fakat yağ tüketimi yapıyor. bakımlarına dikkat edilirse sağlam denebilecek bir araç diye biliyorum.

deneyimi olanlar aydınlatsınlar
  • orcnd kullanıcısına yanıt
    Çalışma sistemi kurallarına sadık kalırım fakat benden önceki sahibi nasıl kullanmış olabilir onu anlamak zor.Dexelia yağ ve f22 sıvısı var diye biliyorum bunları almak ve eklemek kolay eğer sadece bunlar dert olacak ise.

Benzin konusunda 25lt yakıyor diyenler var,15 lt yakıyor diyen de.Hangisi doğru bilmiyorum.Burda bmw e46 330xi drive 4x4 var 230 hp aynı güçte ve aynı fiyatta fakat rx8 daha marjinal ve sportif geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sucre Maricruz

Çalışma sistemi kurallarına sadık kalırım fakat benden önceki sahibi nasıl kullanmış olabilir onu anlamak zor.Dexelia yağ ve f22 sıvısı var diye biliyorum bunları almak ve eklemek kolay eğer sadece bunlar dert olacak ise.

Benzin konusunda 25lt yakıyor diyenler var,15 lt yakıyor diyen de.Hangisi doğru bilmiyorum.Burda bmw e46 330xi drive 4x4 var 230 hp aynı güçte ve aynı fiyatta fakat rx8 daha marjinal ve sportif geliyor.
    rx8 inanılmaz devir çevirebiliyor ve eşsiz bir araç. bmw'ler çok popüler olması biraz itici gelmeye başladı. her genç kızın hayali gibi parayı toplayan bmw kovalamya başlıyor.

tabiki bmw seçilmesinin sebepleri var. en önemlisi çok geniş bir kitelsi var. her türlü modifikasyonu için her seviyeden parçası var. yedek parça bol. motor swaplamak kolay. hepsi arkadan itişli.

spor araba sonuça keyif işi. imkanın olursa gidip denemekte fayda var.

• 15 lt ne hacı

• Merhaba, Yurtiçindeyim, ülkemde 2000 tl ile 4000 tl arasında uno bile satmıyolar. teşekkürler.
  • Ben KKTC'de yaşıyorum. RX8'ler döviz de düşükken 3-4 yıl önce 20-25 bin TL civarına satılıyordu burada. KKTC'nin Doğan SLX'i gibi birşey yani bu araç. Alıpta problem yaşamayan hiç görmedim. Tanıdığım 5 kişi aldıysa 4 ü motor değiştirdi, diğer 1 kişi de abuk subuk masraflardan bezdi. Önceki sahibinin nasıl kullanıldığı bilinmediği için de tam bir piyango.

Benim fikrim uzak durulması gereken bir araç olduğu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    R9 1.6 fairway alınır mı
    geçen yıl açıldı
    E90 Bmw 3 Serisi Alınır Mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3000 euro verilmez mi diyorsunuz ? Eğer çok sorunluysa BMW 330xi bulmaya calisacagım.

• Bu araçların motoru ortalama 150 bin kmde bitiyor bilginiz olsun. Ben olsam hiç bulaşmazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: phbfmv

Bu araçların motoru ortalama 150 bin kmde bitiyor bilginiz olsun. Ben olsam hiç bulaşmazdım.
    E46 330xi tavye eder misiniz peki? 6.1 sn 0-100 değeri performansı var.

• Wankelle uğraşmak istiyorsanız rx8 yerıne 7 alın derim. 2000 km de bir yağını değişmeniz sizin yararınıza olacaktır. Aracın motorunun tek kötü yanı çok fazla bakım gerektiriyor olması onun dışında bir kusuru yok rölanti sesi performansı çevirdiği devir motor hacmi ve aldığı güç olarak rakipsiz bir araç..
  • Aynı durumda ben Miata MX-5 tercih ederdim.
    Atmosferik motor hem daha uzun ömürlü hem de rotary motora göre daha az sorun potansiyeli var.
    Ayrıca araç gayet güzel, rx8i aratmaz.
    Yakın fiyatlarda olmalı diye düşünüyorum ama emin değilim.

• iyi bakılmamış bir rx-8 sahibi üzecektir. motor yağları bile özel. öyle piyasadaki castrol motul vb. yağlardan koyamıyorsunuz. mazda yetkili servisinden almanız gerekiyor. ayrıca bakım aralığı çok çok kısadır ve iyi bakılması gerekir, aksi takdirde 50 bin km yapamadan motoru elinize almanız olasıdır.

türkiye'de uğraşılacak bir araba değil rx-8. oturduğum sitede bir arkadaşta var, pek kullanmıyor. sadece hafta sonu veya piste girip çıkmak için kullanmalık bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

iyi bakılmamış bir rx-8 sahibi üzecektir. motor yağları bile özel. öyle piyasadaki castrol motul vb. yağlardan koyamıyorsunuz. mazda yetkili servisinden almanız gerekiyor. ayrıca bakım aralığı çok çok kısadır ve iyi bakılması gerekir, aksi takdirde 50 bin km yapamadan motoru elinize almanız olasıdır.

türkiye'de uğraşılacak bir araba değil rx-8. oturduğum sitede bir arkadaşta var, pek kullanmıyor. sadece hafta sonu veya piste girip çıkmak için kullanmalık bir araç.
    Gündelik bir araç olarak düşünüyordum eğer dediğiniz gibi sadece pist için veya haftasonu aracıysa almayalım.Bakımlarının vermiş olduğu sorumluluğu alırdım fakat motor konusu problem idi.Tek araç olarak kullanmayı düşünüyordum. O halde Bmw 330xi rx8 yerine tavsiye eder misiniz ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.