Şimdi Ara

Mazda'nın araba satmak gibi bi derdi yok heralde (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
4.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikinci eli yok ama zaten araçları ailelere hitap ediyor yani mazda alan birisi zaten satmaz

Orijinalden alıntı: Belash

Mazda, Türkiye'deki satışlarını hayatta iplemez.

Adamlar skyactiv motorlu CX-5 çıkardı; Rusya'da, Avrupa'da, Amerika'da o kadar çok sipariş aldılar ki o motorun üretimi 2 katına çıkarmak zorunda kaldılar. Bayi ağını oturtmuş, saçma salak vergi sistemi olmayan ülkelerde ferah ferah satmak varken... TR gibi üçüncü dünya ülkesinde bile yer almayan yüksek vergi rakamlarına sahip bir ülkede niye satmaya çalışsın ki abi, niye uğraşsın ki...

Sırf Türkiye için 1.6 dizel, otomatik vites Mazda 6 getirse kaç tane satacak? 300-500 yoksa 1-2 Bin mi? Adamlar yılda sadece CX-5'lerden 240 Bin adet üretiyor ve zaten kapış kapış gidiyor.

Özetle adamlar zaten son limitte üretim yapıyorlar. Fabrikaları tam vardiya çalışıyorken tutup TR gibi küçücük bir pazar için yeni motor seçenekleri geliştirmezler.

Türkiye'de satacakları 2-3 bin araç içinde hayatta değişiklik yapmazlar...

Ben olsam bende türkiyeye yatırım yapmam aldıgımız sıfır arabanın ücretini 2 kez veriyoruz. Biri devlete biri araç markasına, benzini hiç saymıyorum bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki bu kadar yazıyı okudum ...Sonuç ? Ne dediniz ? Haticeyi anladık....Netice nedir ?..Mazda o kadar bööööyyyüüükkk bir markaki Türkiye gibi çok çok gücccük bir 72 Milyonluk ve vergisi çok fazla melmekette araba satmak istemiyooorrr... Hemi ?.. Yazdığınıza kendiniz inandınızmı ?..

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Peki bu kadar yazıyı okudum ...Sonuç ? Ne dediniz ? Haticeyi anladık....Netice nedir ?..Mazda o kadar bööööyyyüüükkk bir markaki Türkiye gibi çok çok gücccük bir 72 Milyonluk ve vergisi çok fazla melmekette araba satmak istemiyooorrr... Hemi ?.. Yazdığınıza kendiniz inandınızmı ?..

satmak istese fiyatları uygun olmazmıydı

Orijinalden alıntı: taşkafa

Peki bu kadar yazıyı okudum ...Sonuç ? Ne dediniz ? Haticeyi anladık....Netice nedir ?..Mazda o kadar bööööyyyüüükkk bir markaki Türkiye gibi çok çok gücccük bir 72 Milyonluk ve vergisi çok fazla melmekette araba satmak istemiyooorrr... Hemi ?.. Yazdığınıza kendiniz inandınızmı ?..

Haticesi de neticesi de belli. Mazda o kadar bööööyyyüüükkk bir marka değil zaten. Yıllık üretimi belli ve fazla fabrikası olmayan bir marka.

72 Milyonluk bir ülke ama dünya ortalamasının çok altında araba satılıyor. Her 1.000 kişiye 230 araç düşüyor. Bunlara motosikletler, arazi araçları ve ticari taşıtlarda dahil üstelik.

Yazdığımıza biz inandık, sizinde düşüncenizi öğrenmek isteriz.

• Demek ki neymiş ?

En kötü distripitör bile firmanın kendisinden daha iyiymiş. Doğuş kadar kazıkçıydı amaaaa

Mermerler döneminde (90'lı yıllarda) altın dönemini yaşıyordu Mazda.

Orijinalden alıntı: erkan0075

quote:

Orijinalden alıntı: mtnkrsln

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Baz donanım Benzinli Manuel

29.000'e Mazda 2
    34.000'e Mazda 3
    55.000'e Mazda 6 olsun o zaman satabilir.

Yoksa hava civa traş.

mazda 6 55
    güzel

Aslında 29.000 TL'ye Mazda2 şaka gibi geliyor, ama İngiltere'de Mazda2 baz donanımı vergi desteği ile 8700 Pounda satılabiliyorlarsa, Türkiye'de de 29.000 olmasa bile 34-35.000 bandına rahatlıkla satılabilir. Mazda6 fiyatı ÖTV farkından dolayı zaten alıp başını gidecek, o ayrı.

hoca araba fiyatları 1.6 nın altında ise ingilterenin tam 3 katı oluyor tr'de eğer distiribütör sapıtmazsa.

mazda 2 8700 ise tr'de rahatlıkla 29.000'e başlatabilirler.

• bu videoyu izle anlarsın neden olduğunu

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: erkan0075

quote:

Orijinalden alıntı: mtnkrsln

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Baz donanım Benzinli Manuel

29.000'e Mazda 2
    34.000'e Mazda 3
    55.000'e Mazda 6 olsun o zaman satabilir.

Yoksa hava civa traş.

mazda 6 55
    güzel

Aslında 29.000 TL'ye Mazda2 şaka gibi geliyor, ama İngiltere'de Mazda2 baz donanımı vergi desteği ile 8700 Pounda satılabiliyorlarsa, Türkiye'de de 29.000 olmasa bile 34-35.000 bandına rahatlıkla satılabilir. Mazda6 fiyatı ÖTV farkından dolayı zaten alıp başını gidecek, o ayrı.

hoca araba fiyatları 1.6 nın altında ise ingilterenin tam 3 katı oluyor tr'de eğer distiribütör sapıtmazsa.

mazda 2 8700 ise tr'de rahatlıkla 29.000'e başlatabilirler.

Ben bu hesabı daha farklı yaptım. İngiltere'den alacağımız otomobile tüm vergileri direkt uyguladım ve 34.000 TL'ye ulaştım. Aslında doğru, 29.000 TL'ye bile satılabilir, yeter ki istensin. 8700 Pounddan İngiltere'deki VAT'ı düşüp baz fiyatı bulup, üzerine ÖTV ve KDV uygularsan taş çatlasın 34.000 TL oluyor.

Ama 29.000 espri konusu olabilir diye söylemeye çekindim.

Yukarıda da açıkladım, Mazda3 İngiltere fiyatları bir Corolla ya da Civic'ten çok farklı değil.

• mazda'nın Türkiye fiyatlarını belirleyen kişi ve ya kişiler kimler ise ne içiyorlarsa bende aynısından içiyorum adam oldukları yerde uçuyorlar millet o kafaya ulaşmak için bi ufak rakıyı bitiriyor. Neyseki mazda 3'ün fiyatlarını biraz indirip alınabilir seviyeye yaklaştırdılar ama diğer modellere istenen fiyatlar tam bir kamera şakası.

edit: mazda 6'da autoshow'a özel 20bin tl indirim yapmışlar tahmin edin önceden bu aracı sıfır alanlardan kaç para kar ettiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAN99 -- 1 Aralık 2012; 0:36:46 >
  • VW Polo İngiltere'de 10.420 Pound
    Mazda 2 İngiltere'de 10.495 Pound
    Ford Fiesta İngiltere'de 9.795 Pound
    Opel Corsa İngiltere'de 9.495 Pound
    Renault Clio İngiltere'de 10.595 Pound

Mazda 2 İngiltere'de rakiplerinde 4000 Pound falan üzerinden başlamıyor.

Fiyatlar carbuyer.co.uk sitesinden alınmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

mazda Türkiye ye üvey evlat muamelesi yapıyor. Tüm sorun bu

bencede mazda türkiyede fahiş fiyatla araba satmaya kalkıyor

bazı insanlarda buna inanıyor mazda iyi araba pahalı olması normal diye düşünüyor

http://www.mazda-tr.com/showroom/mazda5/specs/
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

mazda 5 e 75 bin lira istiyorlar yuh diyorum

Bu özelliklere göre fiyat gayet uygun, siz ne bekliyordunuz ki? Dizel ve donanımı ağzına kadar dolu bir aile aracı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimalpay

quote:

Orijinalden alıntı: A380

mazda 5 e 75 bin lira istiyorlar yuh diyorum

Bu özelliklere göre fiyat gayet uygun, siz ne bekliyordunuz ki? Dizel ve donanımı ağzına kadar dolu bir aile aracı.

titanium grand c max bile 65 bin liraya satılıyor

http://www.ford.com.tr/SBE/fiyat-listeleri/binek-arac-fiyatlari/p=1204974984881

• Sadece fiyat politikasıyla alakası olduğunu düşünmüyorum bizim insanımız tam anlamıyla benimseyemedi o markayı. Yoksa öyle birşey olsa VW'nin de araba satmak gibi bir derdi yok bilhassa ülkemizde. Yarı fiyatına olan arabalarda bulunan park sensörünü opsiyonel sunuyorlar,3-4 ay araba bekletip insanlara gemi takip ettiriyorlar,servisleri ekonomik ve çoğu markada olduğu kadar candan değil. Ama Türk insanı VW'ye toz kondurmuyor ve peynir ekmek gibi satılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.