Şimdi Ara

MAZDA'DAN YENİ 1.5LİTRELİK SKYACTIV-D DİZEL MOTOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
4.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japon üretici, yeni küçük hacimli dizel motorunu Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilemeye hazırlanıyor.

Mazda, Skyactiv adını verdiği teknoloji sayesinde yüksek verimleri ile dikkat çeken motorlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. 1.5 ve 2.0 litrelik benzinli motorlarının yanında dizel motorda sadece 2.2 litrelik motor alternatifi sunan Mazda, yeni geliştireceği 1.5 litrelik dizel motor ile özellikle kompakt segmentte yer alan modellerinde yeni bir seçenek daha sunabilecek. Benzinli motorlarında yüksek, dizel motorlarında ise düşük sıkıştırma oranı değerlerine ulaşarak, tüketim ve emisyon değerlerinde azalmalar sağlayan Mazda'nın yeni 1.5 litrelik Skyactiv-D dizel motoru da aynı presniple görev yapacak.

Önümüzdeki günlerde Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni nesil Mazda 2 modelinden izler taşıyacak Hazumi konseptini sergileyecek olan Mazda, yeni 1.5 litrelik dizel motoru da bu konsept ile birlikte tanıtacak. Mazda 6 ve 3 serilerindekine benzer bir tasarım anlayışıyla şekillenecek yeni Mazda 2'de görev yapacak yeni 1.5 litrelik Skyactiv-D dizel motorun önümüzdeki dönemde Mazda 3'te de görev yapması bekleniyor.

Motor ile ilgili tüm ayrıntıların Cenevre Otomobil Fuarı'nda açıklanması bekleniyor.

kaynak:http://www.arabainceleme.com/2014/02/mazdadan-yeni-15-litrelik-skyactiv-d.html

Ek olarak:

Mazda SKYACTIV-D dizel motor ile ilgili en önemli gerçekler:
    - 14.0:1 gibi olağanüstü düşük bir sıkıştırma oranı ve yanma enerjisinin daha verimli kullanımı sayesinde mevcut Mazda MZR-CD 2.2 litre dizel motora göre yaklaşık %20 daha az yakıt tüketimi
    - Egzoz gazı devridaimi için değişken supap zamanlaması ile soğuk motorun çalıştırılmasından sonra elde edilen istikrarlı bir yanma
    - Çift kademeli turbo, 5200 d/d'e pürüzsüz ve güçlü bir tepki verir
    - Yüksek verimli, seramik dizel partikül filtresi (DPF)
    - Mevcut 2.2 litre MZR-CD motora göre %10 daha az ağırlık
    - Motor içinde sürtünmede %20 azalma
    - Pahalı SCR (AdBlue) veya NOx katalizörlerine gerek olmadan Euro6 emisyon standartlarına uygunluk

http://www.mazda-tr.com/haberler/teknoloji/heyecan-yaratan-skyactiv-teknolojileri/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weycell1905 -- 26 Şubat 2014; 15:04:02 >

• Kaynağını koyabilir misin??
  • Degerlerini dort gozle bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel modelde yaptıkları gibi buda çok uyuk bir fiyattan gelmez umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 23 Şubat 2014; 15:28:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Kaynağını koyabilir misin??

İlk mesaja ekledim
  • weycell1905 W kullanıcısına yanıt
    Saol

Bu ufak dizelle ilgili bayadır haberler var ama bişey göremedik.

Bir de yeni kasanın MPS versiyonundan bi haber var mı??
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Rica ederim..

Yabancı bir sitede mps için biraz daha beklemek gerekebilir deniyordu..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mazda Turkiye muduru mazda 6 da da kullanilacak bu motor diyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

güncel modelde yaptıkları gibi buda çok uyuk bir fiyattan gelmez umarım.

Güncel model dediğiniz yeni kasa Mazda3 mü? Uçuk fiyat nedir, fiyat ne zaman açıklandı da uçuk olduğuna karar verdiniz?
  • böyle bir motor gelirse gerçekten mazda satışlarını 4e katlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giannizzero

quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

güncel modelde yaptıkları gibi buda çok uyuk bir fiyattan gelmez umarım.

Güncel model dediğiniz yeni kasa Mazda3 mü? Uçuk fiyat nedir, fiyat ne zaman açıklandı da uçuk olduğuna karar verdiniz?

Konuyu okursanız mazda 2'den bahsediliyor bu motorun önce mazda 2'de satışa sunulacağı daha sonra mazda 3'te satışa sunulacağı yazıyor bende güncel kasa mazda 2'yi kastettim.

Uçuk fiyat nedir? Segmenttindeki diğer markanının modellerine göre çok fiyat farkı varsa bu uçuk fiyattır.

Fiyat ne zaman açıklandıda da uçuk olduğuna karar verdim? yıllar önce mazda 2 fiyatları açıklandığında uçuk olduğuna karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 23 Şubat 2014; 16:12:26 >

• mazda 6 ya koysalarda şöyle bi full d sınıfı 10 numara bi arabayı 80 bine alabilsek, sonra değme keyfine
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur801

mazda 6 ya koysalarda şöyle bi full d sınıfı 10 numara bi arabayı 80 bine alabilsek, sonra değme keyfine

Uyanın, sabah oldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

Orijinalden alıntı: onur801

mazda 6 ya koysalarda şöyle bi full d sınıfı 10 numara bi arabayı 80 bine alabilsek, sonra değme keyfine

Uyanın, sabah oldu.

hocam tamam 80 ütopik oldu ama bu motoru koyduklarında 90'ı geçeceğini sanmıyorum hiç.Hadi olsun olsun 95 olsun yine alınır yahu, 10 numara 5 yıldız bi araba

• Arabaya lafım yok, gerçekten süper araç mazda 6. Ancak b segmenti dizellerin 60, boş c segmenti dizellerin 80 küsür olduğu bir ortamda dolu 6 dizelin 80 bin tl olmasını beklemek ütopik geldi bana. Keşke olsa ama.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi hayırlısı
  • O may got. Mazda avrupada iyi satis yapacak. Dizeli olmamasina ragmen almanyada baya iyi satiyor.

• Dün Acıbadem Mazda'da 6'yı inceledim. Yani şöyle söyleyeyim beni benden aldı. Duygusal bir bağ oluştu aramızda. Acayip içime işledi yani. İçiyle dışıyla. Fakat şimdilik ve uzunda bir süre o motorla hayal olacak.
    Tek umudum mazda 3.

Ama bu motoru, otomatik şanzıman ile bir koysalar 3 ve 6'ya. O zaman görün mazda satışlarını.
  • 110-120hp civarı bir güç üretirse ve cx5e konulursa qq killer olabilir.
    Şanzımanları 270nm torka dayandığı için dizel otomatik gibi bir kombinasyon da konulabilir.
    Hatta 123.009e satılan Mazda 6 100 binin altında olursa d segmentinde tercih sebebi olabilir.
    Yeni 3 ve 2ye de konulması kaçınılmaz.
    Muhtemelen 2 farklı güç çıkışı olur ( 90hp ve 105hp tdi , 105hp ve 120hp multijet gibi.)
    En çok merak ettiğim de tüm bu kombinasyonlar yapılırsa Türkiye de yine satamayacak mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevketXR -- 23 Şubat 2014; 18:16:09 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Peki motorun gucu 2.2 litreyle ayni mi olacak?

Ve cift kademeli turbodan kastettikleri cift turbo mu? Yoksa bmw deki gibi twin scroll mu

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.