Şimdi Ara

MAZDA 3 TEST SÜRÜŞÜM VE İZLENİMLERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
11.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hafta sonu mazda 3 almayı düşünen bir arkadaşım ile mazda 3 testine gittik. Test sürüşüne giderken başka bir arkadaşın 1.4 TSI golf ü ile gittik. Arabayı ben sürdüm ve artık golf alanlara en ufak bir laf dahi etmeyeceğim. Golf için söyleyeceğim çok sessiz, çok güçlü ve çok güvenli... neyse bu küçük testten sonra asıl testimize gelelim.

test ettiğimiz araç üst donanımlı olan hb modeli idi. gerçi 2 donanım var. üst donanımda ek olarak kör nokta uyarı sistemi, daha büyük jant ve sunroof varmış. baz donanımda bile yağmur, far sensörleri, çift yönlü digital klima abs esp ve bir sürü hava yastığı varmış :.)

aracın dışı benim her zaman hoşuma gitmişti zaten, beyaz ve kırmızı renkli olanları süper duruyor. Gerçi arabayı alacak arkadaşım ilk önce mazda 3 mps nin içine oturmuş yanlışlıkla.. sonra da bir türlü normal mazda 3 e ısınamadı :)

Arabanın içi bence hayet şık ve kaliteli duruyor. Her hangi bir yerinde ergonomiyi bozacak ve göze batan bir hata yok. Malzeme kalitesi bana çok iyi geldi. Zaten kokpitinde insignia, yeni astra, cruze gibi çok fazla düğme ve detay bulunan araçlardan haz almadım. daha çok basit ve kaliteli araçları sevdiğim için mazda hoşuma gitti.

test sürüşümüzde arabayı devirli kullandığım için bana performanslı geldi. Ancak benim kullandığım şekilde kullanırsanız tüketim değerleri fırlar. Ama ara hızlanmalarda istenilen tepkiyi verdi nihayetinde. Frenleri ve yol tutuşu oldukça iyi. Yalıtımı da oldukça başarılı ama sadece içeri motor sesi alıyor. Onu da bilerek yapmışlar sanırım gaza her dokunduğunuzda araba size ses veriyor sanki. Motor sesi beni de arkadaşımı da etkiledi.

Değinmeden geçemeyeceğim, sinyal verip sollamaya başlayacağınız zaman kör noktanızda bir araba varsa sesli uyarı veriyor.Ayrıca tarfik durduğunda arkanıza bir araba yaklaşırsa da küçük bir uyarı veriyor. (satıcının dediğine göre sollama esnasında kör noktanızdaki araba çok yakınınızda ise araba dönmenize izin vermiyormuş...) bu sistemin adı nedir bilmem ama insan kendini tamamen yola veriyor. daha bir güvende hissediyor. Bence süper bir şey...

Netice olarak arkadaşım arabayı alabilir ama kesin kararını vermedi. Araba her ne kadar güzel olsa da 37.000 TL. az para değil. Benim şahsi görüşüm ise 207 arabamı değiştireceğim zaman umarım 1 yıl sonra, ikinci elmiş, parçaymış, marka imajıymış... bunlara kulağımı tıkayıp mazda 3 alacağım (veya alfa 147-159) Satacağım diye istemediğim arabaya binmeyeceğim bir daha :)

Saygılar.

• Gayet güzel bir test-değerlendirme yapmışsınız;

"Satacağım diye istemediğim arabaya binmeyeceğim bir daha"

Keşke bu yorumunuzu diğer insanlar da anlayabilse..40.000 liraya alınan aracın bir yerden bir yere gitmek için kullanılmasının veya habire alayım satayım mantığına maruz bırakılmasının dışında keyifte vermesi gerektiğini bilebilse insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 30 Mart 2010; 19:05:17 >
  • Daha önce foruma konu da açmıştım. belçikaya akrabalarımızın yanına gidip geliyoruz. Orada insanlar 147 ile a3 arasında tercih yapıyormış. Burada 25.000 Tl. ye alfa alsam beni tefe koyarlar sanırım. Biraz sürü piskolojisi...
  • Elinize yüreğinize sağlık..Bende test ettim aynı aracı ama eskisine nazaran daha kötü gibime geldi özellikle yol tutuşu..Malzeme kalitesi gayet yeterli ve fransız usulü süslemelerle hiçte fena durmuyor..

Sözü geçmişken araçta bir ruh var değil mi? yani golf iyi hoş süper harika da bana çok ruhsuz geliyor otoruş pozisyonundan tutunda direksiyona kadar..
  • ben de yeni mazda 3 ü test ettim...

içi çok derli toplu duruyor... araç kendine çekiyor sizi... her zaman sölerim mazdanın bariz bir ruhu var... kendinizi araçta çok güvende ve keyifli hissediyorsunuz...

lakin şu demeden geçemeyecem ... eski kasası çok çok daha güzel geldi bana ... eski tasarım tamamen harika gerçekten yav ve bunu tasarlayan bir Türk!...

yol tutuş iç tasarımı eski kasada çok başarılı bence...
  • Kesinlikle aracın ruhu var. İnsanı kendine çekiyor hele ki motor sesine bayıldık. Öncekş kasa mazda 3 alacaktım astra almıştım ama artık ya mazda 3 ya da 1 serisi almak istiyorum.

Golf ise dediğiniz gibi iyi hoş güzel de aynı heyecanı uyandırmadı (belki dış görünüşünün eski kasası ile çok benzer olmasından belki...) arkadaşım golf aldığı zaman biraz daha para vererek insignia turbo, bmw 1 serisi olmak üzere bir çok aracı alabiliyordu. Ama o aile geleneğini bozmadı gitti yine VW aldı. Sanırım insan hangi markaya güveniyorsa ve alıştıysa onun dışındakileri değerlendirmiyor bile :)
  • Mazda3 ü bende geçen sene yada bir önceki sene tam hatırlayamadım fuarda incelemiştim.Gerçekten iç kalitesi diğer araçlara göre daha kaliteli gelmişti.Çok beğenmiştim.Ancak bildiğiniz gibi türkiyede araç almak isteyen çoğu kişi bir anda 37000 tl gibi bir rakamı verebilecek durumda olmayan kişiler.O yüzden de zaten çok zor biriktirdikleri parayı aracı satarkende belli bir değerin altında satmamak için bu tip araçları tercih edemiyorlar.Yoksa gerçekten alınabilir araçlar içinde üst sıralarda olması gereken bi araç bence Mazda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 37000 lira gayet iyi fiyat

ötv indiirm zamanı alt donanım sedanını 37500e aldı kuzenim

yakıt harici oldukça memnun
  • yakıttan nasıl memnun olmuyorlar anlayamıorum yav gerçekten...
    6.6lt/100 km istanbul içi köprü trafiklerinde sabah akşam tüketimim var benim...

daha ne istiyorlar anlamak mümkün değil 4lt mi yakcak araç... bakın arakdaşlar benzini insan yakar araba değil... sürüş tarzınızla alakalıdır benzin tüketimi...

bu 6.6 lt /100 km değeri için bu forumda ayrıntılı bir açıklama yazdım aratırsanız mutlaka çıkacaktır... gerçi yazalı 1 sene gibi bir vakit oluyor ama bulunur sanırım... tamamen sabah ve akşam işe gidiş gelişte köprü trafiğindeki değerdir bu... yakşalık 6000 km nin ortalamasıdır.. sadece şehir içidir arada şehir dışı yapıp tüketim ortalamasını düşürmek falan da yoktur içinde... araç da Mazda 3 Dynamic sedan Tiptronik vites...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infsphinx -- 30 Mart 2010; 14:01:03 >
  • Eski kasa ile yeni kasa ayni motor mu? Tupe uygun degil sanirim
  • güzel bir inceleme, en yakın zamanda bende test edeceğim, , şuan arabamdan memnunum ama ilerdeki hedefim mazda 3, fakat beni tek düşündüren yakıt, şuan i30 crdi kullanıyorum 150 tl ile yaklaşık karma olarak, 850km yol yapıyorum nasıl düşünmeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay KospiR -- 30 Mart 2010; 14:58:26 >
  • Ben araba alırken asla yakıt düşünmem. Daha doğrusu düşünürüm tabii de 4 silindir ve 1.6 daha ne olsun? Cıcığının cıcığını mı çıkaracaz. Zaten araba dediğin aslında 2000'den başlar hatta 2.5 filan olmalı, ondan vazgeçmişim zaten. Param değerli ama hayata da 1 kere geliyoruz. Pahalı cep telefonu almam, deri ceketler pahalı hobilerimn yok Para da yedirmiyorum karşı cinse eh daha ne olsun.

Şaka bir yana 6.6/100 km gerçekten acayip bir değer ama mümkündür sanırım. Bana sorsanız 8.5 filan mümkün derim Istanbul trafiğinde en fazla ama madem 6.6 diyorsunuz sizin o yazıyı bulup okuyayım bir.

Bendeki 2006 yani eski kasa Mazda 3. 75000 km'de ve 75000 ortalaması tam 11.0 lt/100 km. Ama acımam arabaya uzunyolda hep aşırı süratli ve devamlı da 20 km'yi 1 saatte gidiyorum (sıkışık trafik). Bazen sıkılıp abanıyorum gaza yokuşta filan ve araç otomatik ayrıca. 1 depo ile 425 km gidiyır zorlayınca ama sakin kullanımla 1 depo 650 km'yi uzun yolda 750 km'yi gördü.

Artık aklım başıma geldi ve araba kullanmayı öğrendim. Hız yapmıyorum ve arabayı zorlamıyorum ve ortalama düşmeye başladı (11.1 idi 3000 km önce şimdi 11.0) Araba kullanmayı bilenler öncelikle öok az fren yapıyor ve sabit hızda gidiyor ve çok hız yapmıyorlar. Hızlı araba kulanarak tatmin olmak zaten aslında zavallıca bir şey. Doğru kullanınca zaten çok yemiyor.

Beim Mazda 3 yorumum şudur, aynı klasnmanda diğer tüm arabalardan daha iyi ve tatminkar tek eksiği motorunda biraz güç. Alçak devirlerde özellikle ve de yokuşlarda hafif bir hantallık hissediliyor o kadar. Golf kağıt üstünde mükemmel. Ancak ne yazık ki ban ahitap etmiyor kasasını çirkin buluyorum. HB sevmeme rağmen. Yeni Mazda'lar eskisi kadar güzel değil. Şimdilerde araçları bir şişiriyorlar anlamsız yere kocaman kasalı yapıyorlar neden anlamadım. Mazda da uymuş o modaya. Hoşuma gitmedi. Ama hala diğerlerinden daha güzel.

• Çok güzel bir araç Hondacı olmama rağmen yeni araba alacağımda ilk sıraya koyuyorum Mazda 3'ü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fennezs

Ben araba alırken asla yakıt düşünmem. Daha doğrusu düşünürüm tabii de 4 silindir ve 1.6 daha ne olsun? Cıcığının cıcığını mı çıkaracaz. Zaten araba dediğin aslında 2000'den başlar hatta 2.5 filan olmalı, ondan vazgeçmişim zaten. Param değerli ama hayata da 1 kere geliyoruz. Pahalı cep telefonu almam, deri ceketler pahalı hobilerimn yok Para da yedirmiyorum karşı cinse eh daha ne olsun.

Şaka bir yana 6.6/100 km gerçekten acayip bir değer ama mümkündür sanırım. Bana sorsanız 8.5 filan mümkün derim Istanbul trafiğinde en fazla ama madem 6.6 diyorsunuz sizin o yazıyı bulup okuyayım bir.

Bendeki 2006 yani eski kasa Mazda 3. 75000 km'de ve 75000 ortalaması tam 11.0 lt/100 km. Ama acımam arabaya uzunyolda hep aşırı süratli ve devamlı da 20 km'yi 1 saatte gidiyorum (sıkışık trafik). Bazen sıkılıp abanıyorum gaza yokuşta filan ve araç otomatik ayrıca. 1 depo ile 425 km gidiyır zorlayınca ama sakin kullanımla 1 depo 650 km'yi uzun yolda 750 km'yi gördü.

Artık aklım başıma geldi ve araba kullanmayı öğrendim. Hız yapmıyorum ve arabayı zorlamıyorum ve ortalama düşmeye başladı (11.1 idi 3000 km önce şimdi 11.0) Araba kullanmayı bilenler öncelikle öok az fren yapıyor ve sabit hızda gidiyor ve çok hız yapmıyorlar. Hızlı araba kulanarak tatmin olmak zaten aslında zavallıca bir şey. Doğru kullanınca zaten çok yemiyor.

Beim Mazda 3 yorumum şudur, aynı klasnmanda diğer tüm arabalardan daha iyi ve tatminkar tek eksiği motorunda biraz güç. Alçak devirlerde özellikle ve de yokuşlarda hafif bir hantallık hissediliyor o kadar. Golf kağıt üstünde mükemmel. Ancak ne yazık ki ban ahitap etmiyor kasasını çirkin buluyorum. HB sevmeme rağmen. Yeni Mazda'lar eskisi kadar güzel değil. Şimdilerde araçları bir şişiriyorlar anlamsız yere kocaman kasalı yapıyorlar neden anlamadım. Mazda da uymuş o modaya. Hoşuma gitmedi. Ama hala diğerlerinden daha güzel.

bulup okumanızı hakkaten tavsiye ediyorum.. tüm fotoları falan da koymuştum o konuya...

hatta bakıma gittiğimde ustayla aramızda geçen diyaloğu görseniz gülmekten geberirsiniz walla...

adam acayip şaşırmıştı gördüklerine... abi bu ne ya imkansız bu falan demişti... ama dorusu da bu... tabi 6.6lt için ciddi sabır lazım... ani hareketler en fazla benzin yaktıran durumlar sürüşte... bunlardan kaçınıp sakin bir kullanımda FSM köprü trafiğinde bile bu değerlere inebiliyor bu araç... ve tekrar söylüyorum yaklaşık 6000km tamamen köprü trafiği ortalamasıdır bu...

devirli ve atik kullanımı seven biri rahatlıkla 12lt falan da yaktırabilir araca benim ona da itirazım yok... zevk meselesi... ama benzin fiyatları buralarda olduğunda biraz da kendimi basmamk zorunda hissediyorum işin açıkçası...

mazda atik ve agresif tipli bir araç böyle alınca mazda 3 sahipleri devirli kullanımı seviyorlar çünkü hakkaten müthiş bir yol tutuş ve devirli kullanımda mükemmel bir motor sesi var... o yüzden yüksek değerler yakıyorlar öyle olunca mazda çok yakıyor deniyor bu tamamen yanlış fazla yakıtı insan yakar araç değil...

1.6 motorun yakacağı değer zaten az çok aynıdır... gerisi tamamen sürücüye kalır... bunu kimse unutmasın...

6.6lt / 100km şehir içi de yakabilirsiniz... 12 - 13 lt / 100km de yakabilirsiniz bu tamamen size bağlı araca değil...
    herkese güzel günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: japon dostu

Sözü geçmişken araçta bir ruh var değil mi? yani golf iyi hoş süper harika da bana çok ruhsuz geliyor otoruş pozisyonundan tutunda direksiyona kadar..

Kesinlikle katılıyorum.

Bir Mazda 3 sahibi olarak incelemenin gayet güzel olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Aracım şu an 7800 km de, incelemede belirttiğiniz her şey doğru.
  • Fabrika verilerinde gördüğüm kadarıyla mazda 3 sehir dışı 5.3/10 litre vermişler, manueldi yanlış hatırlamıyorsam.Bu kaç hızlarında 5.3 değerindedir acaba ya da normal kullanımda(100-110) fabrika verileri kadar yakabilir miyiz?
  • arkadasın arac var hyundai getz 1.4 benzinli

bikere bi arkadasa bos yolda 50 km sabit hızda at 5 . vitese oyle git bakalım nolcak .

aksam mecidiyeköyden bakırkoye bu sekil gelmiş sabah b.syara baktım 3 litreyi gosteriyordu tuketim değeri olarak
  • Paylaşım için sağol güzel bir test olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: MZR34
    Paylaşım için sağol güzel bir test olmuş

Tesekkur ederim. Gayet bilimsel bir test oldu ( bir suru hava yastigi, alt ust donanim, buyuk jant gibi teknik veriler sundum :)

golf ve mazda 3 ten sonra 207 den sogudum . Gidip i10 falan test edeyim :)
  • 36.000 tourning mika boya; 40.800 ise impressive modelini şu sıralar alınıyor. Bu donanimda bu fiyatlara araba almak zor bence.

MAzda 3 tasiye edilir

eline sağlık güzel inceleme.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.