Şimdi Ara

Mazda 3 mü Ford focus mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Epeydir bu iki araç arasında karar vermeye çalışıyorum. Her ikisi de 2015 üzeri olacak. Son kasa yani. Mazda 1.5 benzinli otomatik orta paket yada focus 1.5 dizel otomatik boş paket alacak bütçem var. Mazdanın iyi tarafları sorunsuz motoru ve şanzımanı , sessiz motoru, donanımı, klasik benzinlilere nazaran düşük yakıt tüketimi. Olumsuz tarafı 120 beygir ama turbo yok. Dolayısıyla torku düşük. Üzerine birde tork konvertörlü şanzıman olunca performans iyice düşüyor. Atak bir araba değil. Piyasası da pek yok. Focusun iyi tarafı düşük yakıt tüketimi, yüksek tork, piyasası iyi olması. Olumsuz tarafları narin dizel motor zamanla sıkıntı çıkarabilir, çift kavrama şanzıman sıkıntı çıkarabilir, gürültülü dizel motor, boş paket olması. Diğer konularda hemen hemen aynılar. İç hacmi, bagaj hacmi, sürüş keyfi, güvenlik, yol tutuş, konfor hemen hemen aynı. Focusun ön konsolu biraz daha hoşuma gidiyor. Focusun piyasasının çok olması hem iyi hem kötü. Alması satması kolay ama yoldaki arabaların çoğu beyaz focus. Çok olanın bir çekiciliği cazibesi kalmıyor gözümde. Sizler ne dersiniz? Renk olarak da mazdayı kırmızı focusu beyaz düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben bildiklerimi ve fikirlerimi paylaşayım, yanlış olan kısımları diğer arkadaşlar düzeltsin...

- Bahsettiğiniz Mazda motoru muhtemelen 1.5 Skyactive olan motor. Bu motorun az yaktığı söyleniyor ama sonuçta benzinli bir otomobil olduğundan, eğer sıkıştırırsanız mutlaka çok yakacaktır. Eğer sıkıştırarak kullanıyorsanız, dizel ile benzinli arasındaki yakıt tüketim farkı çok artar. Yani, dizeli sıkıştırsanız da benzinli araçlar gibi katlanarak artan bir yakıt tüketimi olmaz.
    - Mazda'ların tamamı donanım zenginidir. Yani boşu bile doludur aslında ve dolusu ise fantastik özelliklerle gelir. Bu konuda haklısınız. Ancak, boş olan otomobilin ne kadar boş olduğuna bakmak gerekiyor. Eğer "Olmazsa olmaz" donanımlarda eksik yoksa, katlanılabilir bir durum oluşur.
    - Mazda'nın motorunun dayanıklı olup olmadığı konusunu bilmiyorum ama Focus'un dizelinin dayanıksız olduğunu düşünmeyin. Eğer sıfır alıyorsanız, zaten asgari 2 yıl boyunca garanti kapsamında olacak ve sonrasında da zaten her aracın çıkardığı kadar sorun çıkaracaktır. Eğer ikinci el alıyorsanız, dizelin riski atmosferik benzinli araçlara göre tabii ki daha yüksek olabilir ama Skyactive konusunda yorum yapamam.
    - Dizeller eskiden gürültülüydü. Daha doğrusu, eskiden gürültülü sayılacak kadar gürültü yaparlardı. Şimdi hem yalıtım hem de teknolojik gelişmeler dizelleri (Benzinliler kadar olmasa da) sessizleştirdi. Hatta, yüksek devirlerde dizellerin daha sessiz olduğunu düşünüyorum.

Durum buyken, normalde Japon araçlarından yana oy kullanan ben, bu tarz bir kıyaslamada muhtemelen Focus'tan yana oy kullanırım.

• Tabi ki 1.5 dizel otomatik Focus.
  • 1.5 dizel motor çok çok başarılı bir motordur. Tork-devir grafiğini araştırın. Ayrıca motorundan yana sıkıntı falan olmaz kolay kolay. Şanzıman sıkıntı çıkarabilir. Ben şahsen otomatik kullanmam. Hele ford un otomatiğini hiç almam. Ama manuel 1.5 dizel Focus çok başarılı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus 1.5 dizel otomatiği bi kullan.

Sadece bi dene Sonra yorumunu yaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 21 Eylül 2018; 18:59:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes focus demiş ama kimse sebebini söylememiş. Epeydir bu iki arabanın kıyasını yapıyorum. Mazdanın focustan geri kalır yanı yok. Fikrinizi söylerken gerekçesini de söylerseniz karar vermeme yardımcı olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 6 Mı BMW F30 mu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim için tercih sebebi motoru. Mazda kalite ve donanım olarak daha önde ama tam otomatik şanzımanlı atmosferik ile çift kavrama dizel arasındaki performans ve buna bağlı keyif farkı fazla. Yakıt farkı da var.

Zaten platform olarak ortak araçlar, sürüş keyifleri aşağı yukarı aynı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Focus powershift şanzımanın beyin arızasıni yaşayan çok kişi var. Herkes Focus demiş sebebini de söylemiş. Çift kavramalı dizel otomatiğin keyfi daha başkadır. Motorun tork grafiği aşağıda :

Mazda 3 mü Ford focus mu?

Yedek parça, servis ağı bunları göz önüne alırsanız Focus açık ara önde. Ayrıca sürüş keyfi de çok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 064 -- 21 Eylül 2018; 20:22:57 >

• Ben olsam mazda alirdim ama dizelini 1/14 sikistirma oraniyla adeta bir devrim yaratiyor benzinlisi icin bisey diyemiyorum teoride cok iyi gorunsede pratikte nasildir bilmiyorum bence birbirlerine cok yakin araclar en iyi cevabi alcohol06 verecektir yine

• İki araca da avcumun içi gibi hakimim, Mazda'nın cazibesi öncelikle sürücü odaklı bir oturuşunun olması, alçak koltukları, konsolun yapısı, sürücüye yakın kontroller, göstergeler ve dirsek destek noktaları, zeminden menteşe gaz pedalı vs sürücü merkezinde oturuyor arabanın. Sürücüyü sarıyor araba, bu düşünülerek yapılmış araç. Focusta böyle bişey yok, normal karadüzen HB. Ancak Ford'un koltuk ayar seçenekleri daha zengin ve her boydan adama daha iyi uyar. Orta veya kısa boylu olmak lazım Mazda için.

Mazda'nın işçiliği bariz iyi, Focusta bazı montaj hataları, bastırınca oynayan çıtlayan gıcırdayan esneyen yer daha fazla. Mazda'da ucuz bir sürü yer var da çoğu hafif olsun diye yapılmış gibi duruyor. Focusunda biraz da bagajında içinde genel bir darlık söz konusu.

Sürüş olarak ikisi de bence gerçekten çok iyi. Derin çukurlara Mazda iyi, yolu ütülemede Focus. Denge, direksiyon, genel yönlendirme keyfi cidden yol yaptırtdıkça yaptıran aletler adama, üstelik çok stabil ve sürücüye pay bırakan araçlar. Artık farklı altyapıda araçlar da yine de geçmişte ve şuan bişeylerin, en azından bazı ayarların ortak olduğu hissediliyor. Asıl olay Fordun muazzam bir "performans hissi" avantajının olması. 1.5 dizel motor powershift şanzımanla dokununca direk yürüyor araba. Tam gaz yapsan aslında atla eşek değiller, Mazda da göstergeye bakınca fena değil diyorsun ama Focusla kıyas bile olmaz motorun ataklığı ve çekişi olarak. Mazda 3 bir benzinli motora göre az da yaksa Focusa karşı şansı pek yok.

Mazda'ya bakarken, içinde otururken ve sürerken keyif alıyorum ben o yüzden Mazda tercih ettim tabiki ama Focusu da çok severim ve doğruya doğru kesinlikle daha mantıklı alternatif Mazda'ya göre. Aslında çok detaya girerim, Mazda'nın daha modern ve kullanışlı multimedya sistemi, bazı üst seviye standart konfor ve güvenlik donanımları vs bazı ince ekstraları var, Fordun yol sesi yalıtım avantajı var, piyasası vb toplam pakette yine de Focus daha "mantık" olarak ağır basan taraf.

• Şirket arabası mı ruhu olan bir araba mı istiyorum diye kendine sor ona göre karar ver hocam. Mazda 5 yıl sonra da gözüne yeni gelecek eskimeyecek çünkü etrafta pek göremeyeceksin focusa kötü diyemem ama biraz duygular devreye girerse mazda. Ama mantığı hep önde tutarım dersen Focus. Anladığım kadarıyla mazdayi tercih ettirecek yorumlar bekliyorsun :)

• Yukarda arkadaş zaten her şeyi yazmış.

Bu zamanda ne zaman para lazım olur belli olmaz. O yüzden Focus bencede mantıklı. Etrafta gezinen beyaz renkli, plakalığında da yeşil yazıyla bilmemne filo yazılarından bıkmış olsakta mantılı olan focus bence. Titanyum donanım + kırmızı renk piyasadaki diğer araçlardan arındırır.

• Maalesef focus

• Eger 1-2 sene binip satacaksan kesin tercihin focus olmali. Yok ben en az 4-5 sene kullanirim diyorsan mazdadan şaşma. Mazda ile focus arasindaki farki uzun kullanimdan sonra anlarsin. Ha mazda malesef piyasasi cok canli degil ama aracta en azindan zirt pirt kronik hatalarla kolay kolay karsilasmazsin. Hele yeni kasasi cok guzel begeniyorum ben.

• Beklentilerini doğru belirlemen lazım. Golf, civic, focus, mazda3 arasında kaldığımda mazdayı tercih ettim. Focus şirket aracı imajına boyandı artık gözümde. Performans olarak güzel gidiyor ama içindeki o kalitesizlik beni direk soğutuyor. Donanım olarak mazda çoğu rakibine göre oldukça artıları olan bir araç. Ben donanıma bakarım çünkü arabamı keyif için kullanıyorum. Ama devir ekonomi devri çok fazla yol yapıyorsan focus al. Ama keyif için alacaksan mazda.
  • MZR34 kullanıcısına yanıt
    Beklentilerimi tam olarak karşılayan bir araba bulamadım. Eleye eleye bu ikisi kaldı elimde. Ya sorunsuzluktan vazgeçip focus alıcam ya performanstan vazgeçip mazda alıcam. Bir de yukarda belirtmemişim, sedan bir araba bakıyorum.

• Halisünasyon H kullanıcısına yanıt
    Uzun süreli kullanmak için alıyorum. Sorunsuz, güvenli, keyifli, az yakan bir araba bulsam 6-7 sene binerim herhalde. Mazdada tek kafama takılan performansı. Turbo yok bir de üstüne tam otomatik şanzıman olunca biraz ağırkanlı bir araba gibi geliyor bana. Gerçi sorunsuz olmasının sebebi zaten bunlar. Test sürüşü yapayım dedim bayide araba yok dediler.

• Avante A kullanıcısına yanıt
    Hocam Focus 1.5 dizel otomatik kullanıyorum ikinci araç olarak, S modunda gerçekten atak araba, gerçekten zevk veriyor hatta bir kere şehiriçi dönüşlerde fazla tepki verdiği için kaza yaptırıyordu.

Önceden kullandıysan eğer Accent Era 1.5 CRDi gibi tepkileri var, yerine göre güldürüyor adamı. Yol tutuş olarak tabii ki iki araç da önden çekişin referansları, ona sözüm yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.