Şimdi Ara

MAZDA 3 MEMNUNİYET (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.315
Cevap
22
Favori
367.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 35 bin tl tam bütçem var. 2010-2011 mazda 3 sedan arıyorum. Eyer satan bırılerı warsa pm atarsa cok sevınırım.
  • merhaba arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucu sonunda mazda 3 almaya karar verdim bir tane 1,6 dynamic var 2005 model 70bin km de 24,750TL diyor. arabada değişen yok 1 parçasında boya var. sizce nasıldır acaba fiyatı? kullanan arkadaşlar yakıt durumunu söyleyebilirlermi acaba benzin ve lpg de? şimdiden tşkler arabaya haftasonu baktırıcam bir sorun cıkmazsa alıcam
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben severek kullandığım mazda3 aracımı satıyorum. İlgilenen arkadaşlar olursa iletişime geçebilirler.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2004-model-mazda-3-hb-96882259/detay/
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulent21

redstone 78 adlı üyenin sorduğuna cavaptır:
    impreza 1.5 ile mazda 3 hemen hemen aynı yakar; mazda gaza basarsan uçar, impreza yavaşça hızlanır; mazda yolda gezinirmiş gibi gider (bunu daha önce başka forumlarda da yazdım, ama insanların hoşuna gitmedi) impreza çok kararlı yol tutuş sergiler; mazda yol sesini biraz alır, impreza da bu yoktur.
    Ben ise şu an itibarı ile toyota avensis kullanıyorum. Diğer iki arabayı öncede uzunca süreler kullandım. Avensis en ekonomik ve konforlusu, ancak yeni kasa impreza ile (1.6) değiştirrmeyi planlıyorum

Kardeş bende C4 ümü sattım gittim Subaru İmpreza 1.5 AWD Elegance aldım 2008 model MT 54,000 kmde.
    Mazda3 ü kullanmadım ancak galeride o da vardı. Ancak İmpreza için diyeceğim şey Mazda'dan ucuz bu piyasa meselesi aslında kalite meselesi değil ben 27,500 tl ye aldım ancak 45-50 binlik araç konforu sunuyor size kesinlikle. Böyle yol tutuş böyle konfor böyle yalıtım ve de böyle kaliteli malzemeden üretilmiş bir araç görmedim gerçi zaten Mazda 3 C segmenti İmpreza ise D segmenti bir araç HB olmasına rağmen diğer sedanlarla aynı boyda hatta bazılarından uzun bile zaten Mazda 3 HB piyasanın en uzun aracı ki aralarında 0,5 cm oynuyor sonra İmpreza sonra da Ford Focus var sıralamada. Ben gayet memnun kaldım gerçekten herkese de tavsiye ederim. Bir zamanlar hayalimdi Mazda3 ancak Subaru hayallerimin de ötesinde bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugo

4- Far mesafesi, gece aydınlatması olmayan yerlerde kısa farlar bana yetersiz geliyor,uzağı göremiyorsunuz, bu yüzden bulabilrisem Osram Night Breaker alıcam.

Kardeş bu Osram Night Breaker dediğin ampuller karşı tarafın gözünü alıyor mu?
    Ben şahsen gece yolculuklarında karşımdan ya da arkamdan öyle beyaz farları yakmış kısası bile uzundan daha uzun olan farlı araçlar gelince basıyorum küfür. Bende aracım için düşündüm normal H7 kullanıyorum ama daha iyi olabilir aydınlatma.
    Ama önümü daha iyi göreyim derken milletle akraba olmak da istemiyorum durduk yere yani Anamın suçu ne? değil mi.
  • Bende dün itibariyle Mazda 3 2010 Touring Otomatik vites aracımı aldım.İlk defa Mazda alıyorum.Aracın ivmelenmesi iyi.Otomatik vites geçişlerini hissettirmiyor.Akşam İstanbul trafiğinde dur kalk yakıt tüketimi fazlaydı ama sabah yol boşken 7-8 ltlerle işe vardım.Ön taraf geniş göstergeler vs güzel.Ama arka koltuk sedana göre biraz dar.Bagaj geniş.Daha tecrübe edicem ama ilk göze çarpan sıkıntı camların sert açılıp kapanması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemege35 -- 6 Eylül 2012; 21:33:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redstone78

quote:

4- Far mesafesi, gece aydınlatması olmayan yerlerde kısa farlar bana yetersiz geliyor,uzağı göremiyorsunuz, bu yüzden bulabilrisem Osram Night Breaker alıcam.

Kardeş bu Osram Night Breaker dediğin ampuller karşı tarafın gözünü alıyor mu?
    Ben şahsen gece yolculuklarında karşımdan ya da arkamdan öyle beyaz farları yakmış kısası bile uzundan daha uzun olan farlı araçlar gelince basıyorum küfür. Bende aracım için düşündüm normal H7 kullanıyorum ama daha iyi olabilir aydınlatma.
    Ama önümü daha iyi göreyim derken milletle akraba olmak da istemiyorum durduk yere yani Anamın suçu ne? değil mi.

bütün NB ler beyaz değil. bazıları sarıya yakın oluyor ve far ayarı yaparak öndeki araçların gözünü almamaya çalışabilirsiniz. sizin bahsettikleriniz hep ayarsız ve bilinçsiz kullanılan ampuller.

benim far ayarları çok bozukmuş. servsite düzelttirdim. şimdi çok iyi oldu. yani ben değiştirmedim ampulleri.

• ankaradan 32.000 tl ye kadar 50 bin km ye kadar mazda 3 bakıyorum satan veya gören duyan olursa pm den ulaşırsa sevinirim
  • selam arkadaşlar 2009 mazda 3 sedan tourıng aracımda stabilize yolda giderken nadiren tıkırtı sesler geliyo (sanki metal metale çarpması gibi bişey) yaylanıpta vurarak gibi.tamirciye götürdüm tüm arka ve ön zrotları kontrol etti sorun yok.enson sağ iç akisde boşluk olduğunu ve sesin ordan geldiğini söyledi.emin olmak için başka bir ustayada götürdüm oda aynısını söyledi.bir usta akisi söküp tornaya girmesi yeterli dedi diğeri torna geçici çözüm aynı sıkıntıyı tekrarlar yenisini veya temiz çıkmasını tavsiye etti.servisde orjinali 1500 tl +işçilik.tornaya girerse işçilik dahil 150 tl.bu sıkıntıyla karşılaşan varmı tavsiyeniz varmıdır teşekkürler.
  • Mazda 3 navigasyon cihazı arıyorum konsala takılan sıfır yada ikinci el,orjinal yada değil ne önerirsiniz arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nusret_t

Mazda 3 navigasyon cihazı arıyorum konsala takılan sıfır yada ikinci el,orjinal yada değil ne önerirsiniz arkadaşlar ?

Kardeş Ebay dan bakmanı öneririm.
    Çünkü benim arkadaşta Honda Civic var onun için üretilmiş Navigasyon a servis dünyanın parasını istiyor ama ebay da neredeyse yarı fiyatına buldum.
    Alışverişi yaparsan satıcıya faturayı 100 doların altında kesmesini söylersen gümrüğe falan da takılmadan geliyor.
  • 1.5 çift turbolu motorlardan haber var mı?
  • bende ilk arabamı alma yolunda emin adımlarla ilerliyorum
    başlangıçta civic-focus-mazda3 olarak başladığım elemede (araçların hepsi 2005-2009) civic ve mazda arasında kaldım.
    2005 civiclerin ön konsolu vs çok ilkel geldiği için ve konfor ön planda olduğu için mazda3 tercih ettim.Şu an piyasa araştırması yapıyorum.bu noktada birkaç sorum olacak;

1-Şu anda 2004-2006 model 1.6 dynamic otomatikler sahibinden'de 26-28k aralığında geziniyor.Bu fiyatlar normal midir yoksa her zamanki gibi gerçek fiyat=internet fiyatı-2.000 midir? (24-26k)

2-Otomatik viteslerde spor kullanım tuşu vs var mı?yoksa diğerlerinde olduğu gibi gazı köklememiz mi lazım?

3-Aracı alırken sadece servis'e gidip expertiz almam yeterlimidir? mazda ustası tanımıyorum çünkü.

4-Mazda3 lerde km düşürme işlemi sık yaşanıyor mu? Km mazda3 için ne kadar önemli? kaç km ye kadar alınır? kaç km ye kadar kolay satılır?

5-Aracı alınca en az 3-4 sene binmeyi planlıyorum.Yılda 15.000 km kadar yaparım.Belki 20.000. Lpg taktırmama gerek var mı sizce ? varsa hangi lpg?Prins diye bir marka var sanırım bayağa övülüyor?

6-Aracın ikinci elde giden renkleri hangileridir? elden çıkarırken bir adım önde olalım bari

Alacağım araç sedan onu belirtmemişim bütün bunların dışında mazda3 ilk araba olarak ideal midir? 2. elinde yalan dolan çok olurmu? Expertize götürürken hangi servisi özel-yetkili tercih etmeliyiz? ufak tefek hasarları vs için sanayide ustası vs zor bulunur mu yoksa herhangi bir japoncu yapar mı? Bu arada istanbuldayım.

15. sayfanın tamamını okudum ama istediğim bilgiler güncel oldugu için bir daha sorma ihtiyacı hissettim.İyi forumlar

• piyasa üçkağıtçı kaynıyor..expertiz mutlaka yaptır..Kartal ve Bostancı sanayi sitelerinde özel mazda servisleri var..Kartaldaki işi biliyor..yetkili servis 150 TL istiyor..
    ayrıca benim tavsiyem aracın hukuki karnesininde temiz olduğunu sorgulaman..ilk yapman gereken aracın plakası, elemanın TC nosu ve araç tescil tarihini bir yere not et ve aşağıdaki kontrolleri mutlaka internetten yap..

Tramerden kaza geçmişi..5694 sms at
    "e-devlet" ten haciz-rehin olup olmadığı
    MTV ve trafik cezalarının olup olmadığını mutlaka kontrol et. "gelirler gov.tr"
    LPG var ise ruhsata işlimi değilmi bak..değilse at çöpe gitsin..
    muayene tarihi yakınmı değilmi..
    ve enaz 500-1000 TL arası servis masrafın çıkar hazırlıklı ol..(filtre, yağ, keçe, polen, silecek, buji, kıl, tüy v.s v.s)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oprema -- 12 Eylül 2012; 13:08:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fightthepower

bende ilk arabamı alma yolunda emin adımlarla ilerliyorum
    başlangıçta civic-focus-mazda3 olarak başladığım elemede (araçların hepsi 2005-2009) civic ve mazda arasında kaldım.
    2005 civiclerin ön konsolu vs çok ilkel geldiği için ve konfor ön planda olduğu için mazda3 tercih ettim.Şu an piyasa araştırması yapıyorum.bu noktada birkaç sorum olacak;

1-Şu anda 2004-2006 model 1.6 dynamic otomatikler sahibinden'de 26-28k aralığında geziniyor.Bu fiyatlar normal midir yoksa her zamanki gibi gerçek fiyat=internet fiyatı-2.000 midir? (24-26k)

2-Otomatik viteslerde spor kullanım tuşu vs var mı?yoksa diğerlerinde olduğu gibi gazı köklememiz mi lazım?

3-Aracı alırken sadece servis'e gidip expertiz almam yeterlimidir? mazda ustası tanımıyorum çünkü.

4-Mazda3 lerde km düşürme işlemi sık yaşanıyor mu? Km mazda3 için ne kadar önemli? kaç km ye kadar alınır? kaç km ye kadar kolay satılır?

5-Aracı alınca en az 3-4 sene binmeyi planlıyorum.Yılda 15.000 km kadar yaparım.Belki 20.000. Lpg taktırmama gerek var mı sizce ? varsa hangi lpg?Prins diye bir marka var sanırım bayağa övülüyor?

6-Aracın ikinci elde giden renkleri hangileridir? elden çıkarırken bir adım önde olalım bari

Alacağım araç sedan onu belirtmemişim bütün bunların dışında mazda3 ilk araba olarak ideal midir? 2. elinde yalan dolan çok olurmu? Expertize götürürken hangi servisi özel-yetkili tercih etmeliyiz? ufak tefek hasarları vs için sanayide ustası vs zor bulunur mu yoksa herhangi bir japoncu yapar mı? Bu arada istanbuldayım.

15. sayfanın tamamını okudum ama istediğim bilgiler güncel oldugu için bir daha sorma ihtiyacı hissettim.İyi forumlar

Genel olarak cevaplayayım sorularını 2011 Mazda 3 sahibi olarak.Mazda'nın otomatikleri çok sağlamdır ama eski otomatiklerden olduğu için hem performans olarak hemde yakış olarak çok iyi değillerdir.Özellikle yakış işi bu pahalılıkta belini bükebilir.Benim arabam manuel,ortalamam 6-7 aralığında kullandığım yollara ve trafiğe göre değişiyor.Ama şehirlerarası 6.2 yi geçmiyor.Cruise kontrolü yoğun kullanmam ortalamanın düşmesinde başlıca sebeplerden.Benzin pahalılılığından 80-90'ı geçmiyorum (Düşündümde bir an şu yaptığımız işe bak az yaktıracaz arabayı diye )

Mazda kullanıcıları genelde daha farklıdırlar arabalarına dikkat ederler.Ben çok km düşme olayı olacağını düşünmüyorum.Arabayı iyice göstert tabi herhangi bir mazda servisine, birde servis bakımlarını sorgulat.

Bence lpglisini alma derim sonra kendin taktırt yakıt çok gelirse.Mazdalarda ayarlar biraz daha hassas.Ben BRC'yi öneririm arkadaşımın Mazda 2 sine taktırmıştık.2. eli normal bence.Sonuçta hiç bir araba VW kadar para etmiyor bu ülkede :) Ama şu ÖTV zammı gündemde araba fiyatları oynayabilir o zamdan sonra.Almışken mutlaka dolu olan versiyon dynamic olanını al.

• Yallasik 8500 km dir mazda 3 kullaniyorum, otomatik ve yol bilgisayari ortalamasi 8.6 lt.
    yolun yarisi uzun yol, yarisi sehir ici.
    Ve takintiniz yoksa kesinlikle LPG taktirin ve keyfinize bakin.
    8500 km de bile yaklasik 1400lira kârim var yakitta.
    Arac ne kadar az yakarsa yaksin Lpg ile daha az yakacaktir.( benim gorusum boyle)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an itibariyle yaklaşık bir aylık Mazda 3 1.6 dizel sedan kullanıcısıyım. Mazda 3 HB'lerde dizel yok. Önceki aracım forddu, servis ve müşteri memnuniyetsizliği gibi eksilerle sattım. Yeni aracımla ilgili ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim ilgilenen arkadaşlarla;

1.Süspansiyon iyi çukurları vb. pek hissettirmiyor. Aynı zamanda virajlarda, sert frenlemede yola tutunması oldukça iyi. Zaten yol tutuşta sınıf birincisi testlerde de.
    2.Aracım Touring donanım. Yani dört donanımdan ikincisi. (Comfort, Touring, impressive, mirai) buna rağmen çift bölgeli otomatik klima, yağmur ve far sensörü, bel destek ayarı, kol dayama vb. standart. Jettanın orta versiyonunda(comfort) birçoğu yok. Eksik olan park sensörü ve hız sabitleyici benim için. Onları da 1100 TL gibi bir maliyetle taktırabiliyorsunuz orjinal halde. Orjinal olmasın derseniz daha ucuz olabiliyor. kısacası donanım olarak bi sorunum yok. İç Malzeme kalitesi sınıf standartlarında.
    3.Şaşırdığım konu ki birçok markada böyleymiş paspas vermiyorlar,hediye bile etmiyorlar. Bagaj havuzu, kauçuk paspas(çıtçıtlı), ilk yardım seti 287 TL
    4.Aracın içine bindiğinizde Toyota Corolla gibi tabi ki daha zarif tasarlanmış ama bana o hissi verdi açıkçası. Diz mesafesi yeterli, içi ferah. Bagaj hacmi sedan olduğu için gayet yeterli.
    5.Arka koltuklar oldukça rahat.
    6.Servisin söylediğine göre yıllık bakımı 225 TL (10.000 km/6 ay)
    7.Mazdanın resmi sitesinde aksesuar fiyatları ve araç konfigüratörü bulunmakta böylece kendi aracınızı oluşturabilirsiniz.
    8.Manevra kabiliyeti oldukça iyi direksiyonu tam sağ/sol yaptığınızda kısa mi mesafede tam dönebiliyorsunuz. Direksiyon oldukça hafif
    9.Derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyon size en rahat konumu ayarlamanızı sağlıyor.
    10.Hız alarmı ayarlayabiliyorsunuz. Mesela 120 km/h saate ayarladım. Bu hızı geçtiğim an bi bip sesi duyuyorum ve uyarı lambası yanıyor. ikaz lambası 120 Km/h'ın altına inince sönüyor.
    11.Hangi viteste gitmeniz gerektiğini size öneriyor diyebilirim çünkü bazen oluyor ki 4 görünüyor ekranda ama siz dörde atsanız titrer vb. hani bunu size öneriyor yakıt tasarrufu için. güzel bir özellik.
    12.Şu ani çin yakıt tüketimi 5.9 gösteriyor. Yeni araçlarda biraz yüksek oluyormuş tüketim söylenene göre. araç yeni olduğu için hiç zorlamadım. Sürekli düşük devirlerde kullanıyorum.
    13.Tokat'ta ikamet ediyorum, Aracı Ordu'dan aldım 350 km mesafe. Araç yokuş yukarı gitmeye çok hevesli :) 270 Nm Tork vites düşürmenize gerek bırakmıyor, hatta önünüzde yavaşlayan hızınızı kesen araçlara gıcık oluyorsunuz.
    14.Mercek far standart. Aydınlatma gayet iyi.Sis farları mevcut
    15.Aynalar elektrikli katlanır özellikte ısıtma da var. Ancak dışarıdan kilitleyince otomatik kapanmıyor. Aracın içindeyken kapatılabiliyor. Bi ayarı mı var bilmiyorum tabi belkide menüden ayarlanıyordur henüz daha bakmadım.
    16.Arka bağımsız süspansiyon
    17.Kliması gayet tatmin edici 15-29 C arası ayarlanabiliyor ve sessiz çalışıyor. Ford'da gürültülü çalışıyordu.
    18.Kapıları kapatırken kaliteli bir araç aldığımı bana hissettiriyor. Ağır ve tok bir sesle kapanıyor, Benim için önemli bir ayrıntı belki sizi etkilemez :)
    19. 1. ve 2. viteste araçta sanki bi güç aktarım sorunu var gibi. Birinci viteste tam çekerseniz ayağınızı ileri atılıyor birden. Aracın gücünden mi bilemedim ben alışamadım.
    20. Yalıtım çok iyi fakat çakıllı asfaltta ses alıyor. Yol sesi alıyor fakat onun dışında kapılardan ses gelmiyor.
    21. Mazda Ordu bayii çok ilgili her konuda, artı Sadece Ankara İstanbul değil Samsun Orduya da almadan fiyat sorun. En düşük fiyatla aldım Ordu'dan.

Sonuç olarak benim açımdan sınıfının en estetik,sportif sedanı. Tarzı var kısacası. Satarkeni düşünüyorsanız almayın ikinci elde ya benim gibi alıcısını bulacaksınız, yada biraz düşük fiyata gider maalesef. Mazda sorunsuz bir arabadır diye aldık bakalım, şimdilik çok memnunum zaman gösterecek deneyimlerimi buraya yazacağım.

• quote:

Yallasik 8500 km dir mazda 3 kullaniyorum, otomatik ve yol bilgisayari ortalamasi 8.6 lt.
    Arac ne kadar az yakarsa yaksin Lpg ile daha az yakacaktir.( benim gorusum boyle)

aracınız sıfır mı?Sedan mı kullanıyorsunuz.Ortalama hız 8.6lt tüketimde ne gösteriyor acaba
    Tüketimi bu şekilde olursa gayet iyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

quote:

Yallasik 8500 km dir mazda 3 kullaniyorum, otomatik ve yol bilgisayari ortalamasi 8.6 lt.

aracınız sıfır mı?Sedan mı kullanıyorsunuz.Ortalama hız 8.6lt tüketimde ne gösteriyor acaba

Suanda 8.7 oldu
    Ortalama hiz sanirm 41-42 falandi. Yani pek sehirici sayilmaz, tabi sehirdisida sayilmaz. Zaten adi ustunde ortalama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: altrea

quote:

Suanda 8.7 oldu
    Ortalama hiz sanirm 41-42 falandi. Yani pek sehirici sayilmaz, tabi sehirdisida sayilmaz. Zaten adi ustunde ortalama

Sevmeye başladım bu arabayı

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.