Şimdi Ara

Mayoz Bölünme Aklıma Takılanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-) Mayoz 2 öncesinde dna eşlenmesi yok diye biliyorum ama şurda var diye paylaşılmış
    https://eodev.com/gorev/6201048

yani 2x içerikli bir dna mayoz öncesi kendini eşleyip 4x olur bölünme sonucu 2x 2x iki hücre oluşur bunlardanda x x x x dna miktarlı 4 hücre oluşur diye biliyorum ben ?

2-) Mitozun anafaz evresinde kromozom sayısı geçiçi olarak 2 katına çıkar diye biliyorum kromozom sayısını korumak için
    mayoz 1 ve mayoz 2 dede bu olay anafaz 1 ve anafaz 2 de mi oluyor

• 2n mayoz geçirir n kromozomlu 2 hücre oluşur mayoz 2 den n kromozomlu 4 hücre olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.si için

anafaz 1de olmuyo diye biliyorum. hatta olmadığı için 2n'den n'e düşüyor. hakim olan bi arkadaş onaylarsa sevinirim
  • Sen kazanmamismiydin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4x dna var basta. Once mitozla 8e cikiyor. Sonra mayoz 1le 4x dnali n kromozomlu iki hucre olusuyor.en sonda mayoz 2yle 2x dnali n kromozomlu 4 hucre olusuyor mantik bu

• quote:

Orijinalden alıntı: MolalEkolog.

Sen kazanmamismiydin

Bıraktım baştan hazırlanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesyapistir3169

2.si için

anafaz 1de olmuyo diye biliyorum. hatta olmadığı için 2n'den n'e düşüyor. hakim olan bi arkadaş onaylarsa sevinirim

evet mantıklı anafaz 1 de olmaması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ygs166

4x dna var basta. Once mitozla 8e cikiyor. Sonra mayoz 1le 4x dnali n kromozomlu iki hucre olusuyor.en sonda mayoz 2yle 2x dnali n kromozomlu 4 hucre olusuyor mantik bu

mitozla başlayıp mayozlda devam ettik ?
  • hocam sana bir şey diyim mi bu kromozom falan filan işini hocalar bile tam bilmiyor adam akıllı anlatamıyorlar pek kurcalama bence ezberle gitsin
  • Mitozdan kastim dna eslenmesiydi yanlis yazmisim

• quote:

Orijinalden alıntı: bulleris1998

hocam sana bir şey diyim mi bu kromozom falan filan işini hocalar bile tam bilmiyor adam akıllı anlatamıyorlar pek kurcalama bence ezberle gitsin

Evet o mitozdaki olayı hocaya sorduğumda yanlış demişti soru bankasındaki soruya halbuki kromatitler kromozon haline geliyormuş anafazda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ygs166

Mitozdan kastim dna eslenmesiydi yanlis yazmisim

anladım yani eşleşme yok sğaolasın
  • Anafaz kromozom oluşması mantığı nedir . Zaten İki ayrı kutba çekilirken kromozom oluşması neyin sayısını eşitler ki?

• Şimdi mayoz öncesi dna eslenmesi olmuyor di mi kesin bilgi

• İnternette soruma cevap ararken eödev sitesine 8-10 kere denk gelmişimdir. Ama yanlış hatırlamıyorsam daha doğru bir cevap görmedim. Maalesef onaylanmış cevap, sağ ol, teşekkürler falan yazıyorlar. O siteye girmezsen yararına olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flygnç

Anafaz kromozom oluşması mantığı nedir . Zaten İki ayrı kutba çekilirken kromozom oluşması neyin sayısını eşitler ki?

kromatitlere kromozomlara dönüşmese idi orda kromozom sayısı yarıya düşecekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat_Erman

İnternette soruma cevap ararken eödev sitesine 8-10 kere denk gelmişimdir. Ama yanlış hatırlamıyorsam daha doğru bir cevap görmedim. Maalesef onaylanmış cevap, sağ ol, teşekkürler falan yazıyorlar. O siteye girmezsen yararına olur.

aynen öyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.