Şimdi Ara

Maxtor 1TB Basic USB HDD hakkında öneri ve yorumlarınız (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
289
Cevap
1
Favori
38.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki arkadaşlar, Maxtor'un içinde zaten Seagate yok mu takılı, yazılanlardan ben onu anladım... Bir iki arkadaş Maxtor almayın, Seagate alın demiş de ...

Neyse konu o değil: Bende de bir ara 160 GB WD passport vardı, bir gün durup dururken yandı... İşinde çok usta birisini buldum ancak da içini açıp iğnesini değiştirip belgelerimi kurtardı. Bana dedi ki bu alette direnç filan yok, elektrik akımı fazlaca gelmiş ve iğne diske yapışmış dedi... Allah razı olsun bütün verimi kurtardı ama bayağı da paramı aldı, helal olsun gerçi...

WD'ye bu yüzden uzaktan bakıyorum ama Maxtor da yazılanlar gibi kötü ise ne alacağız ki?... Philips kaldı bir tek, onun içinde de Hitachi disk var. Bende 500 HB philips vardı, bir problemim olmadı, şimdi yine Philips mi alsam WD 1TB mi alsam bilemedim...

Philips'de açma kapama düğmesi var bu arada, WD'de yok sanırsam...

Ayrıca ben şu ısınma/hız problemine birşey denemiştim geçenlerde... Şu piknik termos çantalarına konan buz kalıpları var ya, onlardan bir tanesini HDD'nin üstüne koymuştum, inanılmaz bir hıza ulaşmıştı. Yalnız dikkat edip içine su kaçırmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cayvaz3 -- 13 Aralık 2008; 21:19:30 >

• Selam arkadaşlar,benim de 1TB maxtor ile ilgili bir problemim var yardım istiyorum.İçerisinde 500 Gb film varken birdenbire usb'den içindeki bilgilere ulaşamaz oldum.Mediamarkt'e götürdüm içindekilerle ilgili garanti vermeden alır yaptırız dediler tabi ki vermedim 6 aydır indirdiğim filmlerden vazgeçemedim.Açtım kutusunu usb dönüştürücü modülü söktüm.içerisinde seagate marka normal harddisk var.İşyerimdeki bilgisayar kasası üzerindeki yuvaya normal harddisk gibi taktım fakat kapasiteleri gördüğüm halde dosyalaya ulaşamadım.Bazen harddiski görüp algılıyor ama çok yavaş ve bir süre sonra hata veriyor çoğunlukla da hiç görmüyor.usb dönüştürücü yerine yeni aparat aldım yazıcıoğlundan (kadıköy)ancak netice alamadım.ne yapmam gerektiği konusunda hiçbir fikrim ya da çözüm yolum kalmadı.
    Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.Filmlerimi kurtaracak iyi bir usta lazım .Film arşivimi de paylaşırım valla harddiskteki 500 filmden başka 500 tane daha film var.
    Görüşlerinizi bekliyorum.
    Sinan Kahyaoğlu
    0 532 595 6256
    snn.kahyaoglu@gmail.com

• bende aldım ama değiştirsem mi değiştirmesem mi diye kararsız kaldım.. önemli olan veriyi muhafaza etmesi ve büyüklüğü benim için. aldıktan sonra başka bozulan verilerini kaybeden oldu mu acaba?
  • Selam, razz_raziel

Yol yakınken ve data kaybetmeden değiştirmenizi ve üzerinde fan ve açma kapatma düğmesi olan bir harddisk almanızı tavsiye ederim.
    Bir de bu büyük kapasiteli harddisklerin taşınabilir olduğu yalanını hatırlatmak isterim.
    İyi günler
  • butun hdd baslıklarından anladıgım olay şu;

cok yuksek kapasıtelı hd almak mantıklı degıl onun yerıne 320 yada 160 lık almak daha mantıklı
    birde okuma hızı ne olursa olsun WD den asla şaşmıcaksın
  • Bu harici diskin içindeki Seagate ST31000340AS hard diski şu an gündemde olan firmware güncelleme (http://forum.donanimhaber.com/m_29127816/mpage_1/key_//tm.htm ) gerektiren modellerden biri, ama sitesinde belirtilen etikilenen sürümler SD15, SD16, SD17, SD18, SD19:

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207951

Everest ile baktım bendekinin sürümü SD81 gözüküyor.
    Gerçi sanırım yukarıdakilerin hepsi dahili sabit diskler ile ilgili ama acaba ileride bunun için de güncelleme çıkar mı?

• ben de 1,5 aydır kullanmaya çalışıyorum.. sürekli veriler görünmez oluyor :) geri geliyor.. biçimlendirmek ister misiniz diyor.. başka bir arkadaşta var.. o problemsiz kullanıyor.. şu 1. ve 2. revizyon olayını araştırcam..
  • 1,5 terrabyte maxtor aldım vatandan. ,ilk aldıgımı bilgisayar hiç gormedi vatan gittim yenisini veridiler. 2. aldıgımda ise son bir kaç gundur verileri görmüyor biçimlendirömek istermisiniz diyor. sonra hdyi kaldırıp usb sini yeniden takınca bverileri görüyor??? acaba başka bi marka mı alsak hata mı ettik? seagate 1.5 terrabytlar nasıl acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: qnefe

ben de 1,5 aydır kullanmaya çalışıyorum.. sürekli veriler görünmez oluyor :) geri geliyor.. biçimlendirmek ister misiniz diyor.. başka bir arkadaşta var.. o problemsiz kullanıyor.. şu 1. ve 2. revizyon olayını araştırcam..
  • Bu üründen kesinlikle uzak durun. İlk aldığım ilk bir hafta içinde gitti. Değişimden aldığımda 2 ay sonra gitti. Tabi giden sadece HDD değil bütün arşivimdi. Eğer alıp arşivinizi koyacaksanız başka bir türlüde yedeğini alın sonra üzülürsünüz. Benim naçizane fikrim MAXTOR'dan uzak durun başınız ağrımasın canınız sıkılmasın..

Ayrıca burada yazılanların dışında büyük bilgisayar mağazalarının TEKNİK SERVİS'inde arkadaşı olan varsa arkadaşına sorsun satılan 10 MAXTOR HDD'nin kaçı arızalanıp geri geliyormuş..

Kolay gelsin.. İyi forumlar..
  • ben uzun zamandır wd 500 gb kullanıyorum. herkese tavsiye ederim.
    maxtorun 1 tb lık olanı cidden çok uygun fiyat olarak. ama bu kadar şikayetten sonra yanından bile geçmem.
    fakat bide maxtorun 1TB OneTouch 4 Plus diye bir modeli var. içerisindeki disk sanırım diğerinden farklı. zaten diğerinin kutusunda seagate namına birşey göremedim burda öğrendim içinde seagate olduğunu. One touch 4 plus' ın kutusunda, içerisinde seagate harddisk olduğu yazıyor. bu model nasıldır acaba bilen kullanan varmı. yoksa gene wd den şaşmamakmı lazım.

linki bu ürünün
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/11343
  • beyler 1.5 tb modeli şuan vatanda 275 lira fakat kafam çok karıştı.
  • Arkadaşlar,
    1.5 Tb hdd içinde 5 adet plaka vardır. Toplamda 9 okuma/yazma kafası aynı anda çalışır
    1 Tb hdd de ise 3 tane plaka vardır (3x333 Gb) ve 6 okuma/yazma kafası vardır.

Sadece bu değerlere bakarak bile söyleyebiliriz ki, 1.5 Tb hdd nin arıza yapma ve yaparsa verilerin kaybolma ihtimali 1Tb lik modele göre daha yüksektir.
    500Gb plakalı modellerin 1 ve 1.5 Tb lik versiyonları çıkınca ısınma ve arıza yapma sorunu en aza inmiş disklerden alabileceğiz.
  • beyler bi konudada belirttigim gibi arkadasimin maxtor 1,5 tb bimeks den aldigi hd de sorun cikti , yaklasik 1 ay oldu alali icinde baya veride yuklemistik, ancak sistem hd yi gormuyor ve hd den duzenli araliklarla devamli dit dit sesler geliyor , sizce ne olmustur yada verileri kurtarmanin yolu varmidir , bilgisayar hd yi gormuyor , yardimlarinizi bekliyorum.
  • SD81 sürümü de etkilenenlere eklenmiş:

ama seri numarası sorgulanınca etkilenmemiş sonucu çıkıyor:

https://apps1.seagate.com/rms_af_srl_chk/

quote:

Orjinalden alıntı: isikayhan

Bu harici diskin içindeki Seagate ST31000340AS hard diski şu an gündemde olan firmware güncelleme (http://forum.donanimhaber.com/m_29127816/mpage_1/key_//tm.htm ) gerektiren modellerden biri, ama sitesinde belirtilen etikilenen sürümler SD15, SD16, SD17, SD18, SD19:

Everest ile baktım bendekinin sürümü SD81 gözüküyor.
    Gerçi sanırım yukarıdakilerin hepsi dahili sabit diskler ile ilgili ama acaba ileride bunun için de güncelleme çıkar mı?

• Arkadaşlar ben alıcam ama cok tereddütdeym 1 fikr werirsnz sewinrm :):)
  • vatan bilgisayardan sevgililer günü kampanyasında 275 tl ye maxtor basics 1.5 tb aldım. 4 e böldüm. o günden beri sorunsuz kullanıyorum. ses yok. ısınma yok denecek kadar az. kutu şık. bence maxtora karşı çok önyargılı omayın.
  • O Kadar problem yaşayan var ki bunun önyargıyla alakası olduğunu san mıyorum. ben de aldım. Arkadaşıma gönderdim. 1 TB veri yükleyip gönderecekti. Hala bekliyorum. Allah sana sabır versin dedi. Yavaşlığı kesin de başka bir problem var mı bilmiyorum. Gelince göreceğiz artık.
  • arkadaşlar Maxtor un baska modelini kullanan varmı? mesala ben Maxtor OneTouch IV Plus 750 GB Ext. 3,5" FireWire USB 2.0
    almak istiyorum bi süredir araştırıyorum ama maxtor hakkında söylenenler korkuttu beni bütün modellerde aynı sorunlar varmıdır.bu modeli kullanan bi arkadaş varsa görüşlerini yazabilirmi...

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1073&uid=102822
  • Maxtor OneTouch IV 750gb modelini 1 yıldır kullanıyorum.Isınma problemi yok. Maxtor OneTouch IV Plus 1tb modelini aldım. 8 saatte tüm veriyi 1tb a kopyaladım, ısınma yada yavaşlama sorunu yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Powerful

Maxtor OneTouch IV 750gb modelini 1 yıldır kullanıyorum.Isınma problemi yok. Maxtor OneTouch IV Plus 1tb modelini aldım. 8 saatte tüm veriyi 1tb a kopyaladım, ısınma yada yavaşlama sorunu yok.

Powerful
    ürünü nerden aldıgını ve ne kadara aldıgını soyleyebılırmısın? birde mümkünse fire wire kullanımı hakkında biraz bilgi verebilirmisin kurulum olayı daha karısık bıldıgım kadarıyla dırek tak calıstır dııl usb ler gıbı dıe bılıyorum ama emın degılım.bide hız acısından usb 2.0 a göre kıyas yapabılırmısın(daha hızlı olacagı kesın ama degıcek bı farkmı? ).birde acma kapama dügmesi yok dimi bunda?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.