ARKADAŞLAR MERHABA BENDE MAXTOR 1000 GB 7200 RPM ALDIM KULLANDIGIM İŞLETİM SİSTEMİ VİSTA ASUS F3J NOTEBOOK'TA KULLANMAKTAYIM FAKAT İLK ALDIGIM 3 GÜN GAYET İİ ÇALIŞAN HDD 2 GÜN ÖNCE GÖRÜNMEZ OLDU ARADA 1 GELEN HDD ŞİMDİ .HDD TIKLADIGIM ZAMAN DİSKİ BİÇİMLENDİR GİBİ ŞEYLER CIKMAYA BAŞLADI ACABA NASIL KURTARA BİLİRİM HDD..
Başka bir bilgisayarda denediniz mi? Eğer başka bilgisayarlarla da aynı sorun meydana geliyorsa ve içinde de önemli bilgileriniz yoksa kendiniz uğraşmayın verin servise gitsin, birkaç günde sorun çıkartan diskten hayır gelmez, bişeyler yaparsınız disk düzelir gibi olur, sonra diski doldurursunuz önemli verilerle (az da değil sonuçta, 1tb) sonra disk hepten gider ve daha çok zarar görürsünüz.
quote:
Orjinalden alıntı: sg83
quote:
Orjinalden alıntı: krıtos
ARKADAŞLAR MERHABA BENDE MAXTOR 1000 GB 7200 RPM ALDIM KULLANDIGIM İŞLETİM SİSTEMİ VİSTA ASUS F3J NOTEBOOK'TA KULLANMAKTAYIM FAKAT İLK ALDIGIM 3 GÜN GAYET İİ ÇALIŞAN HDD 2 GÜN ÖNCE GÖRÜNMEZ OLDU ARADA 1 GELEN HDD ŞİMDİ .HDD TIKLADIGIM ZAMAN DİSKİ BİÇİMLENDİR GİBİ ŞEYLER CIKMAYA BAŞLADI ACABA NASIL KURTARA BİLİRİM HDD..
Başka bir bilgisayarda denediniz mi? Eğer başka bilgisayarlarla da aynı sorun meydana geliyorsa ve içinde de önemli bilgileriniz yoksa kendiniz uğraşmayın verin servise gitsin, birkaç günde sorun çıkartan diskten hayır gelmez, bişeyler yaparsınız disk düzelir gibi olur, sonra diski doldurursunuz önemli verilerle (az da değil sonuçta, 1tb) sonra disk hepten gider ve daha çok zarar görürsünüz.
haklısın ben bunu ayın 2 sinde vatan bilgisayrdan aldım bugun götürdüm elimde bana söyledikleri bunu götrürn internet cafeye orda program atarlar düzelir cevabı oldu gerçi içnde dolu bilgi olmasa hemen iade etmeyi düşündüm bugun böyle yapan maxtor yarın nasıl 1 problemle karşılaşacagım mechul..sizcede program atıp düzelirm i ?
arkadaslar bende bır harddısk almak ıstıyorum ayrıca bır baslık acıp forum kırlılıgı yaratmamak ıcın burada soruyorum..su anda 120 gb lık bır arsıvım var aklımdan gecen kapasıte 1tb ama coook yuksek fıyat olursa 750 veya 500 dusunebılırım...bana alabılecegım kalıtelı hatrddısklerı onerırmısınız..saygılar
bildiğim bir şeyi açıklayayım size kaynak baya sağlam:) bu hdd lerde 2revizyon var ve satan yerlerde biliyor bunu 1.parti sorunlu ve bu ürünler karışıktır ilk okuma değerleri 37mb sn olanlar çoğu bunlar ve aşırı ısınanlar bende aynısı var arkadaşa verdim saolsun laptop adaptörü takdı yakdı heheh sonra garantiye sokdum akşam yenisini aldım:) ilk okuma değerleri 77mb/s çok iyi değer ne ısı var ne bişe kesin 2.revizyon
bi de şöyle bişi var , arkadaşlar umarım donanımı kaldır fln. deyip direk fişi yada usb'yi çıkarmıyorlardır..Eğer böyle olursa diskin görmeme sorunu olması çok doğal..kaldırcaksın sonra tık diye ses gelcek hdd tamamen kapancak sonra bağlantıyı keseceksin kabloların..
quote:
Orjinalden alıntı: heavy86
bi de şöyle bişi var , arkadaşlar umarım donanımı kaldır fln. deyip direk fişi yada usb'yi çıkarmıyorlardır..Eğer böyle olursa diskin görmeme sorunu olması çok doğal..kaldırcaksın sonra tık diye ses gelcek hdd tamamen kapancak sonra bağlantıyı keseceksin kabloların..
elımdekı 80gb lık hdd yı hep bu sekılde cıkartıyorum...fakat bı hdd onerısı alamadım bana fıyat performans olarak yeterlı bır urun onerırmısınız arkadaslar..?
peki nasıl anlaşılıyor, ürün üstünde veya kutusundaki etiketinde ne yazıyor 2. revizyonolanlarda?
quote:
Orjinalden alıntı: demircibu
bildiğim bir şeyi açıklayayım size kaynak baya sağlam:) bu hdd lerde 2revizyon var ve satan yerlerde biliyor bunu 1.parti sorunlu ve bu ürünler karışıktır ilk okuma değerleri 37mb sn olanlar çoğu bunlar ve aşırı ısınanlar bende aynısı var arkadaşa verdim saolsun laptop adaptörü takdı yakdı heheh sonra garantiye sokdum akşam yenisini aldım:) ilk okuma değerleri 77mb/s çok iyi değer ne ısı var ne bişe kesin 2.revizyon
arkadaşlar arızalı maxtor'u vatan bilgisayara iade ettim yerine 500 gb western digital adım inanın kafam şimdi daha rahat....
2 tane almayı düşünüyorum yalnız daha önce konuşulan her takıp çıkartma sırasında HDD biçimlendirme sorununun çözümü var mı yada böyle bir sorun var mı kulanan arkadaşlar cevaplarsa..!
arkadaşım herkeste böyle olmuyor , bak mesela bende problem yok..
bu hdd takılı iken bilgisayarı yeniden başlattığınızda resetleme problemi ile karşılaşıyor musunuz? bende resertliyor ve bios default hale geliyor benim oc gidiyor
iyi aksamlar,
bir sure once aldim bende maxtor 1tb aldim, birincil olarak ucretinin makul olmasi hostu. ancak su anda bir problem yasiyorum. araliklarla veri kaybediyorum. 1 gb dosya kayboluyor boyut olarak '0' gosteriyor. eger bunu fixleyebilecegim bir yontem varsa gidip iade etmek istemiyorum. ama bu ileride daha ciddi problemleri tetikleyecekse iade etmek kacinilmaz. herkes boyle ufak veri kayiplari yasiyor mu ? yoksa sadece benim external hdd'im problemli ?
gerçi vatan kampanyasından aldığım 2 tane 1 tb lık hdd den sonra bunun içini açıp hdd yi çıkardım şimdi dahili oldu. ancak bahsettiğim resetleme sorununu biostan "legacy usb storage manage" ayarını disable yaparak çözdüm. belki başka arkadaşlara yardımcı olur.
quote:
Orjinalden alıntı: BeFeD
bu hdd takılı iken bilgisayarı yeniden başlattığınızda resetleme problemi ile karşılaşıyor musunuz? bende resertliyor ve bios default hale geliyor benim oc gidiyor
ben aldım 3 günü kullanabildim ve dier harddisklerimide müthiş derecede yavaşlattı benden sana tavsiye sakın alma iade ettiğim gün öğrendim bu harddisklerde üretim hatası olduğunu ben sağlam olanıyla deiştirmek istedim müşteri hizmetlerindeki beyefendi bunlarda üretim hatası olduğunu söyledi bende iade ettim bence hiç alma başka bir markadan başka bir alet al;)
yaklaşık 2 aydır hız dışında sorunsuz kullandığım hdd 2/3ü dolduktan sonra nihayet sorun çıkardı bilgisayararımdan f sürücüsü olarak görebiliyorum ama içindeki hiç bir dosya gözükmüyorsol tarafta ayrıntılı olarak tam boyutu ve kalan boş yer yazıyor.sizce ne oldu...
evet bir adet maxtor basic harici 750 gb lık diskim vardı guvendim yedeklerimi ona tıkıstırdık bir gün açtım disk calısmıyor . motoru kilitlenmiş garantiye vermedik keşke verseydim diyorum ama benım ıcın ıcındeki bilgiler onemliydi. gitti . maxtor basic modelimi bir daha asla
bu gerizekalı ürünü almayın arkadaşlar. sorunları bir kenara bırak açma kapama düğmesi bile yok! mecburen hep takılı bırakıyorum pcye kablolarını.bi kere de win açılırken kendi kendine hata ayıklama moduna girmiş harddiskin de neredeyse %90 ı doluydu. 1 tb ın işleminin bitmesini beklemek saatlerimi alacağından çaresiz kabloyu çektim yerinden.(ve bunu sadece 1 kere yaptım öncesinde hep el bebek gül bebek kullandım hep winde donanımı güvenle kaldırıp kabloyu çektim) ama gel gör ki bu gerizekalı alet bir anda cartayı çekti dosyaları görmedi içindeki.dosyaları kurtaramadık bende aldım iki kere geçirdim harddiski yerden yere ve inanın hiçbir hıncım kalmadı maxtor a. ama bir daha olurda hdd alırsam bu kesinlikle maxtor seagete amelerinin üretimi olmayacak ve açma kapama düğmesi bulunacak.saygılar
merhabalar ben bu mesajları okumasaydım az kalsın maxtor alacaktım peki arkadaşlar segate 1 tb freagent usb lı olanı alsam acaba sorun yaşarmıyım saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: aspirin_00
merhabalar ben bu mesajları okumasaydım az kalsın maxtor alacaktım peki arkadaşlar segate 1 tb freagent usb lı olanı alsam acaba sorun yaşarmıyım saygılar
İstersen dünyanın en kaliteli hdd sini al gene de sorun yaşamama garantisini sana kimse veremez.
quote:
Orjinalden alıntı: Emox
quote:
Orjinalden alıntı: aspirin_00
İstersen dünyanın en kaliteli hdd sini al gene de sorun yaşamama garantisini sana kimse veremez.
orası öle ama maxtorun şikayetleri o kadar ki diğer markaları almaya itiyor insanı ister istemez ben kesınlıkle maxtor almam bu mesajlardan sonra