Şimdi Ara

◄ Maxthon - (dene gör) {2.1.5.1250} ► (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
9.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bunda da internet explorer 7 deki gibi www ve com eklentilerini yazmadan direk diyelim renault yazıp bastığımızdawww.renault.com.tr ye bağlanma olayı yapılabiliyomu,İE 7 yi sırf o yüzden kullanıyorum en sevdiğim özelliği o maxthon da varmı bu olay ?

yeni kullanıcılara bu arada.

Orjinalden alıntı: swirl

arkadaşlar bunda da internet explorer 7 deki gibi www ve com eklentilerini yazmadan direk diyelim renault yazıp bastığımızdawww.renault.com.tr ye bağlanma olayı yapılabiliyomu,İE 7 yi sırf o yüzden kullanıyorum en sevdiğim özelliği o maxthon da varmı bu olay ?

ben bahsettiğin o ayarları şöyle yapıyorum..

ctrl+enter ==>www...com
    shift+enter ==>www...net
    ctrl+shift+enter ==>www...com.tr
    alt+enter ==>www...org
    ctrl+alt+enter ==>www...gov.tr

bahsettiğin bu ayarlarsa maxthon2 de bu şekilde istediğin kombinasyonları yapabilirsin... eğer ie7 kullanıyorsan kesinlik maxthon kullanmalısın...

• quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

maxthon classic çok daha az ram kullanıyor.. mesela şu an bende 5 sekme açık ve ortalama 10-12MB arası bir ram kullanımı var..

Ben bayadır opera kullanıyorum ama PC eski old.dan ben de classic inidriyorum şuan yorumlarımı ona göre yazarım... ben youtube vs. gibi flashlı videolu sitelere pek girmem .. mailk forum falan sadece o yüğzden classic daha ok işimne yaricak gibi....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

quote:

arkadaşlar bunda da internet explorer 7 deki gibi www ve com eklentilerini yazmadan direk diyelim renault yazıp bastığımızdawww.renault.com.tr ye bağlanma olayı yapılabiliyomu,İE 7 yi sırf o yüzden kullanıyorum en sevdiğim özelliği o maxthon da varmı bu olay ?

ben bahsettiğin o ayarları şöyle yapıyorum..

ctrl+enter ==>www...com
    shift+enter ==>www...net
    ctrl+shift+enter ==>www...com.tr
    alt+enter ==>www...org
    ctrl+alt+enter ==>www...gov.tr

bahsettiğin bu ayarlarsa maxthon2 de bu şekilde istediğin kombinasyonları yapabilirsin... eğer ie7 kullanıyorsan kesinlik maxthon kullanmalısın...

dostum ben direk yazıp entera basıyorum ve o yazdığım şeyle alakalı olan siteye ulaşıyo direk,mesela maxthon'da mydonose yazıp ctrl+shift+enter yaptığın zaman tamam ekliyor tr ve com uzantısını ama bağlanılacak sitewww.mydonose.com.tr oluyor tabiki açmıyor çünkü site o değilwww.radyomydonose.com.tr/ olması gerek,işte İE7 deki olay bu direk alakalı olan siteyi açıyor,yani bi nebze google görevi görüyor,mesela adres çubuğuna deniz yaz entera bas denizbank sitesine bağlanıyor ilk alakalı site o olduğu içinyanlız bu dediğimi google araç çubuğu yüklü ise yapıyor,yüklü değil ise olmuyor

• quote:

dostum ben direk yazıp entera basıyorum ve o yazdığım şeyle alakalı olan siteye ulaşıyo direk,mesela maxthon'da mydonose yazıp ctrl+shift+enter yaptığın zaman tamam ekliyor tr ve com uzantısını ama bağlanılacak sitewww.mydonose.com.tr oluyor tabiki açmıyor çünkü site o değilwww.radyomydonose.com.tr/ olması gerek,işte İE7 deki olay bu direk alakalı olan siteyi açıyor,yani bi nebze google görevi görüyor,mesela adres çubuğuna deniz yaz entera bas denizbank sitesine bağlanıyor ilk alakalı site o olduğu içinyanlız bu dediğimi google araç çubuğu yüklü ise yapıyor,yüklü değil ise olmuyor

kendin söylemişsin zaten google araç çubuğu yüklü olunca oluyor diye... ie7 nin varsayılan ayarlarında öyle bir özellik yok... artık sadece .com uzantılı değil çok farklı uzantılı sayfalar mevcut.. sonuçta istesende istemesende bu uzantıları tarayıcıya yazmak zorundasın.. sırf bu nedenle tarayıcı değiştirmek bana mantıklı gelmiyor...

• _____________________________
  • Walla biraz daha kurcalayınca IE tabanlı en iyi tarayıcı olduğu kesin. Hâttâ bana göre en iyisi.
    AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir...
    (9850+790FX+SB750+R700(4870X2)
    DAİMA AMD (Benim için.)
  • tabanlısı tabansızı tümü içinde en iyisi. hele şu youtube yokken daha bi keyifli kullanması.
    proxy degisim kolaylıgı sebebiyle

iyi bi proxy veriyim bu arada :
    193.194.89.2:3128

• Maxthon'u eski sürümlerinden itibaren kullanmaktayım. Herkese tavsiye ederim.

Çok değişik amaçlara hitap edebiliyor.

Mesala Hattrick'te hazırlık maçı için teklif yaparken çok işime yarıyor.

Takım isimleirnde arama yaptıktan sonra

Linkleri yeni pencerede aç ve yeni pencereyi aktif etme seçeneklerini aktif ediyorum. 20-30 tane takım açtıktan sonra uygun olanlara teklif yapıyorum. 25 tane takıma teklif edinceye kadar hepsini tekrarlıyorum.

Operayı bilmiyorum. Firefox'ta yeni sekmede açtırabilirsin fakat açılınca aktif oldukları için işime yaramıyor.

Explorerde zaten sağa klikle yeni pencerede aç ooooo bir sürü zaman kaybı.

- Sürükle bırak işlevi (nman hocam sanırım bundan bahsetmemişsin ) çok işime yarıyor.

Mesala sayfada bir kelime yada cümle ve ve onu arama sayfasında aramak istiyorsunuz. Kelimeleri fare ile seçiyor sürükleyip biraz yana bıraktığınızda hangi arama motoru ayarlıysa o arama motorunda o kelime yada kelime topluluğu aranıyor. (nman hocam ilk sayfaya bu özelliğide ekleyebilirsin.

Eski sürümlerde arama motoru olarak google vardı fakat yeni sürümlerde sürümlerde arama motoru olarak farklı bir motor var.

resimde gösterilen yerdeki kodu (Maxthon seçenekleri-Arama)http://www.google.com/search?q=%us olarak değiştirirseniz bütün aramalar google'da yapılır.

Ayrıca adres çubuğuna herhangi bir kelime yada kelime grubu yazıp enter'e basarsanız. O kelimeler google'de aranır .

◄ Maxthon - (dene gör) {2.1.5.1250} ►

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 29 Haziran 2008; 11:19:36 >

• Sekme (Tab) ayarlarını aşağıdaki gibi yapabilirsiniz (Maxthon seçenekleri - Sekmeler Çubuğu)

◄ Maxthon - (dene gör) {2.1.5.1250} ►
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

firefox 92 mb
    maxthon 96 mb
    ie7 113 mb bellek kullanıyor.

opera ne kadar?bu ne kadar azsa o kadar ıı degıl mı

Orjinalden alıntı: Tun4

quote:

firefox 92 mb
    maxthon 96 mb

opera ne kadar?bu ne kadar azsa o kadar ıı degıl mı

Eğer sistem güçlü ise kullanılan ram sorun olmaz.

Küçük bir not Maxthon firefox ve opera gibi farklı bir gezgin değildir. Iexplorer'e yazılmış olan bir arayüzdür. Yani altyapısında IE vardır.

Sanırım IE 'nin ocx' ini kullanıyor. Excel'de VBA biliyorsanız. Sizde Explorer denetimini kullanıp kendinize ait bir gezgin yapabilirsiniz.

Denetim araç çubuğunu aktif edif sağ alttaki diğer denetimlerden microsoft web tarayıcısını seçerek brovserınızı oluşturabilirsiniz.

Ekledikten sonra adres kutucuğu ve düğmeleri de oluşturup gerekli kodlarla mini bir gezgininiz olabilir.

Eğer Visual Basic bilyorsanız aynı denetimle Bir maxthonda siz yazabilirsiniz.

• quote:

firefox 92 mb
    maxthon 96 mb

opera ?
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.