Şimdi Ara

<<< Maximum 5.000 TL Kadar Sistem Tavsiyesi >>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar yeni sistem toplama kararı aldım beni uzun yıllar götürmesi lazım.

Darboğaz yapmayacak i7 ve 1080 kartlı olacak.

Monitörüm var samsung 1080p MONİTÖR-TV 2x hdmi 1 dvi

Önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.

Dvd rw elimde var.
    500 gb segate 16 mb chache 7200 hdd mevcut

Bunları değerlendirmek istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşın önerdiği sistem işinizi görür görmesine de merak ettim 1080p monitör için 1080 ekran kartı çok değil mi?Daha ucuz bir model alın 480 gibi.

• sheare78 kullanıcısına yanıt
    Dostum ben uzun vadeli istiyorum monitör suan emanet ileride değiştirebilirim.

Baska fikirleri ve önerileri bekliyorum kimisi ryzen daha performanslı diyor. Fikirleirniz nedir

• MEMATİ kullanıcısına yanıt
    Şahsi görüşüm şu an ryzen almaktan yana.Bütçe gereği indirimden ryzen1700 ile 1070 kombini yapılabilir.Tabi en az 2k monitör lazım 1070 ekran kartı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheare78

Şahsi görüşüm şu an ryzen almaktan yana.Bütçe gereği indirimden ryzen1700 ile 1070 kombini yapılabilir.Tabi en az 2k monitör lazım 1070 ekran kartı için.

Hocam merak ettim. Neden 7700K veya 7700 yerine Ryzen tavsiye ediyorsunuz oyun için ? Arkadaş Ryzen alınca ne gibi artıları olacak bizi bir aydınlatırmısınız rica etsem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sheare78 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bende merak ettim . Çok bilgim yok ama çoğu insan ryZenin i7 den üstün olduğunu söylüyor forumlarda. Bi özetlersen sevinirim

Ryze 1700 temelinde 8 ana çekirdek ve 16 çekirdek gibi davranabiliyor,7700 ise 4 temel çekirdk ve 8 gibi davranabiliyor.oyun skorlarına baktığınızda yakın olduğunu da görbilirsiniz.neden ryzen:
    -Çoklu çekirdek oyun performansı daha iyi,teklide intel daha iyi.yeni çıkacak oyunlar dHa çok çoklu çekirdeğe yöneleceği için burda artısı olacak.
    -Render ve diğer editleme işlerinde daha hızlı
    -daha düşük tdp değeri
    -Daha iyi stok soğutucu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEMATİ

Aynen hocam bende merak ettim . Çok bilgim yok ama çoğu insan ryZenin i7 den üstün olduğunu söylüyor forumlarda. Bi özetlersen sevinirim

Hocam benim tavsiyem oyun için intel. Bulldozer Fx serisi içinde aynıları deniyordu ama işlemciler fos çıktı.

(Yeni seri AMD'ler başarılı olursa bir sonraki nesilden alınabilir. İleriye dönük riske gireceğime inteli tercih ederim.)

İntelde de b çipsetli anakarta i7 takılmaz. OC yapmak isterseniz yapamazsınız. SSD yi sonraya bırakın anakartı Z serisi alın.

Kasa, güç kaynağı, ram konusunda Corsair tavsiye ederim. Özellikle kasaları çok başarılı. Obsidian ve vengeance C70 kullanıyorum, gerek montaj konusunda gerek havalandırma ve toz filtreleri açısından oldukça iyi kasalar.

• Benimde dikkatimi çekti önerilen kartlarda overclock destegi yok usb 3.1 desteği yok z serisi bakacağım öneriniz varmı anakartta en iyi mRka hangisidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: sheare78

Ryze 1700 temelinde 8 ana çekirdek ve 16 çekirdek gibi davranabiliyor,7700 ise 4 temel çekirdk ve 8 gibi davranabiliyor.oyun skorlarına baktığınızda yakın olduğunu da görbilirsiniz.neden ryzen:
    -Çoklu çekirdek oyun performansı daha iyi,teklide intel daha iyi.yeni çıkacak oyunlar dHa çok çoklu çekirdeğe yöneleceği için burda artısı olacak.
    -Render ve diğer editleme işlerinde daha hızlı
    -daha düşük tdp değeri
    -Daha iyi stok soğutucu

Lol. i7 alan kim stok soğutucu kullanıyor, ryzen alıp oc yapacak olan kim stok soğutucu kullanır?
    İsterse 32 çekirdek gibi davransın, daha ucuz intel işlemciler oyunlarda daha yüksek performans verdiği sürece oyun amaçlı sistem toplayanlara ryzen tavsiye etmek fanboyluktur. Yıllardır ileride oyunlar şöyle olcak böyle olcak, şundan faydalanacak bundan faydalanacak dendi, yok öyle bir şey. Dx12 geldiğinde de 2 katına çıkıyodu performanslar, hani nerde?

• quote:

Benimde dikkatimi çekti önerilen kartlarda overclock destegi yok usb 3.1 desteği yok z serisi bakacağım öneriniz varmı anakartta en iyi mRka hangisidir?

Vaktin varsa 1 ay kadar daha dişini sıkıp, r5 1600x ve Rx500 serisini bekle derim. Al diye demiyorum ama intel gerek fiyat, gerekse performans konusunda revizyonlara gidebilir. çıkacak olan seriler oyuncular için cazip fiyat ve performans vadediyor. Görmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyClopSx -- 21 Mart 2017; 9:27:15 >
  • Bencede oyun için intelden şaşma.

• İntel amd savaşları başladı ben hanginizi dinleyim şimdi ;)

Test sonuçlarını dinle.Google a i7 7700k vs r7 1700 gaming yaz.

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Hocam kasada ucuza kaçılmaması gerektiğini düşünüyorum. Sac kalitesi düşük oluyor üzüyor sonra bu kasalar bizzat yaşadım.

• Soruyu ve cevabı tam olarak okumadığınızı varsayıyorum:
    7700 ile 1700 kıyaslaması yapıldı ki ikisi de overclock'a uygun işlemci değiller. i7 ile b serisi anakart kullanılmaz diyen arkadaşa da sebebini sorayım.Bu şekilde makine kullanan 6 arkadaşım var.4 tanesi Asus b250f ile 7700 kombini,2side 7700 ve asrock b250 sistem şeklinde ve gayet güzel sıkıntısız kullanıyorlar.

USB 3.1 için illa z serisi almaya gerek yok ,dikkatle incelerseniz b serisi içerisinde de bu özellikler mevcut. Kullanmayacağınız özellikler için o kadar para vermeyin anakarta. Overclock işine girecekseniz k çarpanlı bir işlemci almanız lazım Z serisi de anakart.

1700 alıpta wraith soğutucuyu deneme şansınız olursa stok fanlar arasındaki farkı görebilirsiniz.Biz de mevcut denedik,ölçtük değerler kafamıza yattı.

Tekrardan dediğim gibi ŞAHSİ tercihimlerimdir. Herkes istediğini seçmekte özgürdür.Fikir açısından paylaşıyorum. Fanboyluk felan da yaptığım yok,bütçeme ve mantığıma hangisi uygunsa onu seçiyorum.

• quote:

İntel amd savaşları başladı ben hanginizi dinleyim şimdi ;)

Savaş filan yok

Kimseyi dinleme, Google'da ufakça araştır. Reddit'i kullanabilirsin. https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/5x3efx/amd_ryzen_review_aggregation_thread/
    Verdiğim linkte birçok yabancı inceleme sitesine giden linkler var.
    Eğer gözlerin görüyorsa sen de inceleme sonuçlarında göreceksin ki oyun bilgisayarı için Intel işlemciler (daha ucuz ve) daha ideal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meniz -- 21 Mart 2017; 12:38:33 >

• Anladım dostlarım. Ben herkesin fikrini görüşünü dikkate alıyorum. Sonra hepsinden ortak karar çıkartıp kendi görüşüme göre hareket ediyorım. Suan bende intelden yanayım. Arkadaşın dedigi gibi ufak tefek farklar için anakarta fazla para vermeye gerek yok sanırım...

Maksimum anakarta nekadar bütçe ayrmalıyım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.