Arkadaslar max ram sınırını geçince neden bilgisayar düzgün çalışmaz??? Aşağıdaki özelliklerde bir bilgisayarım var. Ben bu bilgisayarı süper bir şey yapmak istiyorum. Ne ekleyeyim ben buna???
Bir de max ram ne kadar kullanabilirim ben? :)
max ram miktarını bilmek için anakartının marka modelini bilmemiz lazım.
=CASPER NEO=
Intel Pentium E5400 Windows XP Professional SP3 (Build 2600) CPU Arch : 1 CPU - 2 Cores - 2 Threads CPU PSN : Pentium Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHz CPU EXT : MMX, SSE (1, 2, 3, 3S), EM64T, VT-x CPUID : 6.7.A / Extended : 6.17 CPU Cache : L1 : 2 x 32 / 2 x 32 KB - L2 : 2048 KB Core : Wolfdale (45 nm) / Stepping : R0 Freq : 2700.11 MHz (200.01 * 13.5) MB Brand : MSI MB Model : G31M3-L V2(CN-7529) NB : Intel P35/G33/G31 rev 10 SB : Intel 82801GB (ICH7/R) rev A1 GPU Type : ATI Radeon HD 3400 Series DirectX version : 9.0c RAM : 1024 MB DDR2 Single Channel RAM Speed : 400 MHz (1:2) @ 5-5-5-18 Slot 1 : 1024MB (6400) Slot 1 Manufacturer : Nanya Technology
Pardon özellikleri vermeyi unutmuşum :D
Anakartınız max 4 gb ram destekliyor.
Anakart üzerinde 2 tane ram takılacak yer var. Ayrı ayrı 4 GB mı yoksa toplam 4gb mı??
4 gb maximum ram takabilirsin..ram almayı düşünüyorsan 2*2 şeklinde 4 gb takmanı öneririm
4gb mı ya sadece :(( Utanıyorum bilgisayarımdan :D Peki benim bu bilgisayarı süper bir şey yapmam için bana tavsiyede bulunur musunuz? Soğutucu falan???
işlemcine ufak bi overclock yapıp,dediğim gibi 2*2 4 gb ram alıp,birde fiyat performans ekran kartı aldınmı seni bi süre daha idare eder.. ( hd5770 olabilir ) güncel oyunlarıda sorunsuzca oynayabilirsin..soğutucuya gerek yok çünkü işlemcin ço fazla ısınmayan bir işlemci..bi süre kullanıp bu kasayı satıp daha güncel bir kasa bakmalısın kendine
Arkadaşım sen bana kafandaki en iyi sistemi söyle fiyatı boşver ne kadar tutarsa tutsun... Sadece bir fikir oluşsun benim kafamda. :)
komple kasayımı yenileyeceksin..yani full kasamı olacak..ve oyun amaçlı olacak dimi?
Oyun amaçlı sayılmaz ben ağır programlar kullanıyorum. Bazen bu programlardan aynı anda açmak zorunda kalıyorum. 3Dmax, AutoCad, VB, vs. bunlar en basitleri. Gerekirse oyun... Ama kusursuz bir kasa olsun. Fiyatının önemi yok. :)
Sıfırdan kasa toplıyoruz diye düşünelim. Anakart ı bile... :)
Bunun için teşekkür ederim. Bu arada ayrılmış bellek ne oluyor? Bende 1gb ram var. Görev yöneticisinde ayrılmış bellek 2461 olarak gözüküyor. Nedir bu?
Proje derken açıklayabilirmisin? Fake olduğunu düşünmeye başlamadan birçok kişi, bu şekilde daha çok yardım alırsın.
Fake konuyla vaktimi öldürmem. Üniversite de projemiz var. Aslında iş iddiaya bindi. Onun için böyle bir proje oluşturduk. Torpillerle falan devlet desteği sayesinde kendi üniversitemiz çapında böyle bir proje yapmaya karar verdik. En iyi sisteme sahip grup yarışmayı kazanacak. Ödül olarak bir miktar para ayrıca yaptığımız sistem de bizim olacak. İşte amacımız bu. Yardımcı olursanız sevinirim. Fake olduğunu düşünüyorsanız da uğraşmanıza gerek yok.
quote:
Orijinalden alıntı: pegasus1881
adam noktayı koymuş.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme