Şimdi Ara

Max Payne filmini izleyen var mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • az önce film'den geliyorum arkadaşlar.. sonuç; Film mükemmele yakin.. gerçekten çok güzel bi film.. yani verdiğiniz paranın karşılığını bizlere fazlasıyla geri veriyo.. film'de eksiklikler yok deil tabi ki var, o da max payne oyununda severek yaptigimiz slow motion'lari ( yavaş hareketleri ) çok göremiyoruz.. konusunu çok kesmişler ama bi yandan dogru yapmişlar diye düşünüyorum, çünkü ilk max payne serisini filmde anlatmak çok zor olurdu özet geçmişler yani.. oyundan bazi sahneler yoktu.. çok ayrinti vermek istemiyorum ki filmden keyif alin.. illa bişiy solemek gerekirse de oyunun sonu gibi filmde ole bitmio.. orda biraz moralim bozuldu.. ve filmi izlemeden önceki düşüncem şu yaratik olayi.. yaratik deil arkadaşlar melek onlar.. oyununda ole bi ayrinti yoktu ama filme güzel bi hava katmiş.. ben aslinda filme 10 üzerinden 10 vericektim ama gözüme çarpan, oyununu bitirmiş, hikayesine azda olsa bağimli kalinmadigi için 10 üzerinden 9 puan veriyorum..

Son not olarak filmi izlemeye giderken ÇOK ÇOK ÇOK MÜKEMMEL bi beklentiyle gitmeyin derim.. çünkü görüceginiz eksiklikler moralinizi bozabilir, ki o eksikler çok ta filmi bozan şeyler deil.. film çok güzel.. filme kötü degmez diyenler filmin geçmişini bilmeyenler diye düşünüyorum.. KESİN izleyin diyorum...

• Bi arkadaş izlemiş beğenmedim diyodu ...

http://forum.thgtr.com/index.php/topic,22351.0.html
  • oyunu deli ediyordu filini izlemeye çalışacağım hikayeye en azından oyunun sonuna sadık kalsalardı iyi olurdu
  • kötü ben de beğenmedim. bi kere Mark Wahlberg hiç gitmemiş max payne rolüne.

max payne bu olmalıydı bence. yanlış filmde oynuyo max payne rolünü ama..

Max Payne filmini izleyen var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 21 Ekim 2008; 0:41:17 >
  • @Darkchild arkadaşim.. tabiki begenmeme diye bi seçenek var herkes begenicek diye bi kaide yok ama ben izlemeden igrenç gitmeyin izlemeyin diyenlere kil oluyorum.. ben ki kolay kolay film begenmem.. millet daha hangi tür filmi begendigini bilmiyo gidiyo filmi izliyo begenmedim gitmeyin diyo olay orda kopuyo ben buna sinir oluyorum.. bence ki bu benim görüşüm film çok güzeldi.. Ve oyuncu seçimi AYNEN başkasi oynasa daha güzel olurdu.. mesela mel gibson yada clive owen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddoo. -- 21 Ekim 2008; 0:44:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seddoo.

@Darkchild arkadaşim.. tabiki begenmeme diye bi seçenek var herkes begenicek diye bi kaide yok ama ben izlemeden igrenç gitmeyin izlemeyin diyenlere kil oluyorum.. ben ki kolay kolay film begenmem.. millet daha hangi tür filmi begendigini bilmiyo gidiyo filmi izliyo begenmedim gitmeyin diyo olay orda kopuyo ben buna sinir oluyorum.. bence ki bu benim görüşüm film çok güzeldi.. Ve oyuncu seçimi AYNEN başkasi oynasa daha güzel olurdu.. mesela mel gibson yada clive owen...

Ben öyle mi dedim.... gitmeyin de demedim... hatta hiçbişi demedim ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

quote:

@Darkchild arkadaşim.. tabiki begenmeme diye bi seçenek var herkes begenicek diye bi kaide yok ama ben izlemeden igrenç gitmeyin izlemeyin diyenlere kil oluyorum.. ben ki kolay kolay film begenmem.. millet daha hangi tür filmi begendigini bilmiyo gidiyo filmi izliyo begenmedim gitmeyin diyo olay orda kopuyo ben buna sinir oluyorum.. bence ki bu benim görüşüm film çok güzeldi.. Ve oyuncu seçimi AYNEN başkasi oynasa daha güzel olurdu.. mesela mel gibson yada clive owen...

Ben öyle mi dedim.... gitmeyin de demedim... hatta hiçbişi demedim ?

dostum ben seni kastederek demedim onu yaa.. genelleme yapiyorummmm gitmeden güzel yada igrenç der yaa milletimiz.. benim bi arkta gitti izledim ve kesmedi hiç begenmedim dedi biz gittik filme bayildik yani.. anlatabildim mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddoo. -- 21 Ekim 2008; 0:51:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iğrenç bir film... oyununu 50 kere bitirdim ama filmde çok sıkıldım... rezalet...
  • quote:

Orjinalden alıntı: quadream

iğrenç bir film... oyununu 50 kere bitirdim ama filmde çok sıkıldım... rezalet...

filmi nerde izledin arkadaşim.. niye soruyorum.. ? çünkü korsan çekim nokta nokta görüntüde evde izleyipte kötü diyenlerde var çünkü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddoo. -- 21 Ekim 2008; 0:53:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: karahisar

oyunu deli ediyordu filini izlemeye çalışacağım hikayeye en azından oyunun sonuna sadık kalsalardı iyi olurdu

ewet arkadaşim oyunun sonuna sadik kalsalardi daha da güzel olurdu..
  • sıradan vasat bir film. iyi yada kötü denmez.

ama adı büyük olunca insan filmi de büyük istiyor sıradan bir film görmeye gitmiyoruz oraya.

daha önce izlediğim son batman filmi tam rezaletti. ona göre daha iyi çekilmiş.
    max payne kötünün iyisi yani.

başroldeki adam olmamış. konu da vasat geçilmiş.

zaten artık holywood filmlerinde bile konuları çok basit geçiyorlar. arka planda bir mesaj verilmiyor.
    ön planda bir şov yapılıyor o kadar. sonuçta filmler hep birbirine benziyor ve yalnız amerikan kültürüne
    göre çekiliyor. o ülkenin seyircisinin görmek istediği bir yorumla veriliyor.

şu konuları biraz dramatize etseler- iyi yada kötü insanların iç yapılarını verseler de konuya biraz
    derinlik gelse ne olur. karakterler hep poster gibi. dışardan göründüğü neyse o. bu insanlar ne düşünür
    ne hisseder hiç bir şey yok.

topluma verilen bir mesaj da yok. çulsuz kovboy gelip sağa sola ateş edip işi bitiriyor o kadar.

geçen rambo-4 filmine gittim. konu falan yok. film boyunca havada et ve kan parçaları uçuşuyor.
    sanki cannibal holocaust (ben izlemedim onu gerçi). ya vahşet filmi yapacaksanız bunun adının rambo
    olmasına ne gerek var. bizim bu addaki bir filmden beklentilerimiz vardı.

ilk rambo filmlerinde siyasi ve toplumsal eleştiriler vardı. bir konu vardı. insanları düşünmeye
    iten sahneleri vardı. savaştan dönmüş gazilere karşı toplumun haksız tutumu veya devletin askerlerine
    karşı bunları utanmadan harcayan anlayışı eleştiriliyordu. rambo o filmlerinde mağdur olan adamı
    oynardı. kendi ülkesini ve toplumunu eleştirirdi.

şimdi hiç mesaj yok. hiç konu da yok. yalnızca kan var. kan göstereceksen filmin adını rambo koymana
    ne gerek var. ucuz bir vahşet filmi çekmişler.

bu süper kahraman filmleri de artık konusu olmayan şov filmlerine çevrilmiş. hep birbirine benziyor.
    bizim süper kahraman bir suç buluyor silaha davranıp dan - dun ortalığı temizliyor. aşk- ihanet -
    hepsi yüzeysel eklemeler halinde sözde filme renk verecek şeyler olarak veriliyor. ama bunlar da
    her filmde birbirinin aynısı oluyor.

max payne nin karısı arkada küçücük bir figür olarak verilmiş. oysa yani konu zaten o kadının öldürülmesi
    üzerine kurulmuş. ama kadını filmde yarım dakika bile görmüyoruz. canlı hiç görmüyoruz. ya ölü yada
    hayalet olarak var.

max payne nin düşmanları insan olarak değil robot olarak yaratılmış. bunlar kimin nesidir. neden bu
    işe girmişlerdir. nerden gelir nereye giderler hiç bir şey yok. adamlar 30 yaşında - 50 yaşında kötü
    adamlar olarak doğmuşlar sanki. haklarında başka bilgi yok. ben bu adamların niye bu suçları
    işlediğini bile anlamadım. ne para- ne hırs- ne zevk için suç işlediklerine dair bir şey yok.

adamlar yalnızca kötü adam rolü için yaratılmış resimler sanki. bütün karakterler öyle. kimsenin öncesi
    ve sonrası yok. ne düşündüğü yok. varlıkları ile ilgili olarak bu filmde kendine verilmiş rollerden başka
    bir şeyleri yok. çok suni kalıyorlar. gerçek hayatta bunlara benzer insanları hiç görmüyoruz. çok
    uyduruk kalıyorlar.

ön planda da bizim yenilmez esas oğlan ortalığı duman ediyor. çatışmalarda yalnız şov görüntüleri var.
    ölen bir masumun son anları bile hep aynı. ve zaten hep önemli kişiler ölmeden önce biraz daha yaşıyor.
    son sözünü söylecek bir şeyleri oluyor. figüranlar hemen düşüp ölüyor. bunlardan kimsenin cançekiştiğini
    görmüyoruz. tüm ölen insanlar da acı çekmeden korkmadan son anlarında büyük bir metanet ve
    cesaretle hiç acı çekmeden bağırıp- çağırmadan ölüyor.

bu figüranların hiçmi biri yaralı kurtulmaz kardeşim. hep domino taşı devrilip gidiyorlar. her vurulan
    anında ölüyor. sonra iyi ile kötü arasındaki farklar bu kadar belirgin mi.? bu haydutları anladık ama iyi
    insanlar neden bu kadar masum. bunlarda çıkarları için arada bir pislik yapmazlar mı.?

hele o batman filmindeki joker tipi ne öyle. böyle bir manyak ve hele palyaço kılıklı adamın peşinden
    hangi haydut gider. ama bu gülünç kötü adamlar çetelerini hiç sorun çıkmadan yönetiyorlar. adamları
    ipten- kazıktan kurtulmuş azılı sabıkalılar olduğu halde bu gülünç delilere hep çok sadık. nerde
    görülmüş haydutların çetebaşına böyle kolaylıkla sadık kaldığı.

bunun için önemli sebepler olmalı. para- korku falan gibi şeyler. ama filmlerdeki haydutlar hiçbir şey
    almasalarda hep sadıktırlar çete reisi için sebepsiz ve gereksiz yere ölürler. kimse sıkıyı görüp de kaçmaz.

bu filmlerde toplum hep masum ve iyi insanlardan oluşur. kimse kahramanlara ihanet etmez. nerde
    görülmüş böyle bir toplum. sıkıyı görünce kaçan kaypak insanlar nerde hani.? filmlerde gerçekçilik
    namına en küçük bir şey bile kalmamış.

hadi anladık süpermen diye bir şey olmaz. güneş ışığı ile güç kazanıp uçmak saçmadır. ama kim
    bilimsellik arar bu filmlerde. böyle eleştiriler getiren salakları gerçelim. bilimselliği aşalım. ama
    yutulmayacak karakter hatalarına ne diyeceğiz. böyle karakterlere sahip insanlar varmı dünyada.

ya o ölen insanların rahatlığı nedir öyle. kimse ölümden korkmuyor kimsenin canı yanmıyor.
    herkes rahat rahat ölüyor. ya efektlerin abartılması ne. adamlar bir el bombası atıyor alevler 50 metre
    yukarı fırlıyor. yumurta kadar bombadan onca ateş çıkarmı be.?

ya o karşılıklı silah doğrultma sahneleri ne. iki adam silahları birbirine doğrultup iki saat konuşuyor.
    ulan niye kimse ateş etmiyor. o pozisyonda kalıp da onca zaman boş bakacak insan varmı dünyada.

tekrar tekrar bu hatalar her filmde yineleniyor. her film birbirinin aynı. konu monu yok. her film aynı.
    aynı sahneler- aynı olaylar. birer sahne şovu mahiyetinde hep izlenen aynı senaryo her filmde bir kez
    daha olmak üzere yıllar yılı yinelenip duruyor.

ben artık bu filmlerde hiç yeni bir şey görmüyorum. gören varsa söylesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsgan -- 21 Ekim 2008; 20:46:39 >

• filmi izledim begenmedim klasik bir polisye filmi oyunda olan aksiyonun %1'i bile yok

Geçiniz
  • burayı okumak demek filmi izlemiş kadar olmak demek galiba...
  • Bende hayal kırıklığına uğradım,hatta fragman filmden kat kat güzel olmuş
  • Oyunu neydi filmi ne oldu. Berbat.
  • Film gelmeden once yorumlari okudum. Yorumlarin cogu vasat bir film oldugu yonundeydi.. Daha izlemedim, izlemeye de niyetim kalmadi pek.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: quadream

iğrenç bir film... oyununu 50 kere bitirdim ama filmde çok sıkıldım... rezalet...

filmi nerde izledin arkadaşim.. niye soruyorum.. ? çünkü korsan çekim nokta nokta görüntüde evde izleyipte kötü diyenlerde var çünkü..

sinemada izledim...

• Max payne'nin oyunu zaten film etkisi yaratıyordu.Ah bir şu Mafia:City lost heaven'ın filimi çekseler,oyunların kötüleyen cahil zihniyetler sanat görse...
  • ne kadar kötü derse desinler önemli olan benim görüşüm olucak ve o filme gidicem
  • quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

sıradan vasat bir film. iyi yada kötü denmez.

ama adı büyük olunca insan filmi de büyük istiyor sıradan bir film görmeye gitmiyoruz oraya.

daha önce izlediğim son batman filmi tam rezaletti. ona göre daha iyi çekilmiş.
    max payne kötünün iyisi yani.

başroldeki adam olmamış. konu da vasat geçilmiş.

zaten artık holywood filmlerinde bile konuları çok basit geçiyorlar. arka planda bir mesaj verilmiyor.
    ön planda bir şov yapılıyor o kadar. sonuçta filmler hep birbirine benziyor ve yalnız amerikan kültürüne
    göre çekiliyor. o ülkenin seyircisinin görmek istediği bir yorumla veriliyor.

şu konuları biraz dramatize etseler- iyi yada kötü insanların iç yapılarını verseler de konuya biraz
    derinlik gelse ne olur. karakterler hep poster gibi. dışardan göründüğü neyse o. bu insanlar ne düşünür
    ne hisseder hiç bir şey yok.

topluma verilen bir mesaj da yok. çulsuz kovboy gelip sağa sola ateş edip işi bitiriyor o kadar.

geçen rambo-4 filmine gittim. konu falan yok. film boyunca havada et ve kan parçaları uçuşuyor.
    sanki cannibal holocaust (ben izlemedim onu gerçi). ya vahşet filmi yapacaksanız bunun adının rambo
    olmasına ne gerek var. bizim bu addaki bir filmden beklentilerimiz vardı.

ilk rambo filmlerinde siyasi ve toplumsal eleştiriler vardı. bir konu vardı. insanları düşünmeye
    iten sahneleri vardı. savaştan dönmüş gazilere karşı toplumun haksız tutumu veya devletin askerlerine
    karşı bunları utanmadan harcayan anlayışı eleştiriliyordu. rambo o filmlerinde mağdur olan adamı
    oynardı. kendi ülkesini ve toplumunu eleştirirdi.

şimdi hiç mesaj yok. hiç konu da yok. yalnızca kan var. kan göstereceksen filmin adını rambo koymana
    ne gerek var. ucuz bir vahşet filmi çekmişler.

bu süper kahraman filmleri de artık konusu olmayan şov filmlerine çevrilmiş. hep birbirine benziyor.
    bizim süper kahraman bir suç buluyor silaha davranıp dan - dun ortalığı temizliyor. aşk- ihanet -
    hepsi yüzeysel eklemeler halinde sözde filme renk verecek şeyler olarak veriliyor. ama bunlar da
    her filmde birbirinin aynısı oluyor.

max payne nin karısı arkada küçücük bir figür olarak verilmiş. oysa yani konu zaten o kadının öldürülmesi
    üzerine kurulmuş. ama kadını filmde yarım dakika bile görmüyoruz. canlı hiç görmüyoruz. ya ölü yada
    hayalet olarak var.

max payne nin düşmanları insan olarak değil robot olarak yaratılmış. bunlar kimin nesidir. neden bu
    işe girmişlerdir. nerden gelir nereye giderler hiç bir şey yok. adamlar 30 yaşında - 50 yaşında kötü
    adamlar olarak doğmuşlar sanki. haklarında başka bilgi yok. ben bu adamların niye bu suçları
    işlediğini bile anlamadım. ne para- ne hırs- ne zevk için suç işlediklerine dair bir şey yok.

adamlar yalnızca kötü adam rolü için yaratılmış resimler sanki. bütün karakterler öyle. kimsenin öncesi
    ve sonrası yok. ne düşündüğü yok. varlıkları ile ilgili olarak bu filmde kendine verilmiş rollerden başka
    bir şeyleri yok. çok suni kalıyorlar. gerçek hayatta bunlara benzer insanları hiç görmüyoruz. çok
    uyduruk kalıyorlar.

ön planda da bizim yenilmez esas oğlan ortalığı duman ediyor. çatışmalarda yalnız şov görüntüleri var.
    ölen bir masumun son anları bile hep aynı. ve zaten hep önemli kişiler ölmeden önce biraz daha yaşıyor.
    son sözünü söylecek bir şeyleri oluyor. figüranlar hemen düşüp ölüyor. bunlardan kimsenin cançekiştiğini
    görmüyoruz. tüm ölen insanlar da acı çekmeden korkmadan son anlarında büyük bir metanet ve
    cesaretle hiç acı çekmeden bağırıp- çağırmadan ölüyor.

bu figüranların hiçmi biri yaralı kurtulmaz kardeşim. hep domino taşı devrilip gidiyorlar. her vurulan
    anında ölüyor. sonra iyi ile kötü arasındaki farklar bu kadar belirgin mi.? bu haydutları anladık ama iyi
    insanlar neden bu kadar masum. bunlarda çıkarları için arada bir pislik yapmazlar mı.?

hele o batman filmindeki joker tipi ne öyle. böyle bir manyak ve hele palyaço kılıklı adamın peşinden
    hangi haydut gider. ama bu gülünç kötü adamlar çetelerini hiç sorun çıkmadan yönetiyorlar. adamları
    ipten- kazıktan kurtulmuş azılı sabıkalılar olduğu halde bu gülünç delilere hep çok sadık. nerde
    görülmüş haydutların çetebaşına böyle kolaylıkla sadık kaldığı.

bunun için önemli sebepler olmalı. para- korku falan gibi şeyler. ama filmlerdeki haydutlar hiçbir şey
    almasalarda hep sadıktırlar çete reisi için sebepsiz ve gereksiz yere ölürler. kimse sıkıyı görüp de kaçmaz.

bu filmlerde toplum hep masum ve iyi insanlardan oluşur. kimse kahramanlara ihanet etmez. nerde
    görülmüş böyle bir toplum. sıkıyı görünce kaçan kaypak insanlar nerde hani.? filmlerde gerçekçilik
    namına en küçük bir şey bile kalmamış.

hadi anladık süpermen diye bir şey olmaz. güneş ışığı ile güç kazanıp uçmak saçmadır. ama kim
    bilimsellik arar bu filmlerde. böyle eleştiriler getiren salakları gerçelim. bilimselliği aşalım. ama
    yutulmayacak karakter hatalarına ne diyeceğiz. böyle karakterlere sahip insanlar varmı dünyada.

ya o ölen insanların rahatlığı nedir öyle. kimse ölümden korkmuyor kimsenin canı yanmıyor.
    herkes rahat rahat ölüyor. ya efektlerin abartılması ne. adamlar bir el bombası atıyor alevler 50 metre
    yukarı fırlıyor. yumurta kadar bombadan onca ateş çıkarmı be.?

ya o karşılıklı silah doğrultma sahneleri ne. iki adam silahları birbirine doğrultup iki saat konuşuyor.
    ulan niye kimse ateş etmiyor. o pozisyonda kalıp da onca zaman boş bakacak insan varmı dünyada.

tekrar tekrar bu hatalar her filmde yineleniyor. her film birbirinin aynı. konu monu yok. her film aynı.
    aynı sahneler- aynı olaylar. birer sahne şovu mahiyetinde hep izlenen aynı senaryo her filmde bir kez
    daha olmak üzere yıllar yılı yinelenip duruyor.

ben artık bu filmlerde hiç yeni bir şey görmüyorum. gören varsa söylesin.

Sen mi yazdın bunu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.