Selam arkadaşlar,pc'mde uzun zamandır mavi ekran hatası alıyordum. Nedeni hatanın içindeki yazılarda ya da kodlarda belli oluyormuş. Ben de ekranın resmini çektim. Aşağıdaki resimde hatanın hangi parçadan ya da sorundan olduğu konusunda bana yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler..
Hatırladığım kadarıyla 1A donanımsaldı.Ram slotunu değiştirmeyi, eğer 2 ram kullanıyorsan tek ramle çalıştırmayı dene.
Hocam o dediklerinin hepsini yaptım ancak devam ediyordu,Ram'lerde bir sıkıntı var diyebilir miyiz?
Şu *** STOP:0X000001a mı ney onu kopyala googleda arat bakalım belki çözüm vardır
quote:
Orijinalden alıntı: grlatash
quote:
Orijinalden alıntı: MeGaDave06
Şu *** STOP:0X000001a mı ney onu kopyala googleda arat bakalım belki çözüm vardır
kardeş işletim sistemini söylersen yardımcı olabilirim...
bana yardımcı olmayacaksın
quote:
quote:
quote:
kardeş işletim sistemini söylersen yardımcı olabilirim...
bana yardımcı olmayacaksın
kusura bakma isime bakmadan atmışım silebilirsin
Hocam işletim sistemim Windows 7 Home Basic, umarım yardımcı olabilirsin çünkü Ram,Anakart ve Hdd arasında gidip geliyorum hangi parça olduğunu bileyim de diğerini gereksiz yere almayalım.
Hocam işletim sistemim Windows 7 Home Basic, umarım yardımcı olabilirsin çünkü Ram,Anakart ve Hdd arasında gidip geliyorum hangi parça olduğunu bileyim de diğerini gereksiz yere almayalım.
kardeşim bu donanımdan değil,onun için birşey değiştirmen gerekmiyor.yazılımın orjinal ise güncelleştirme yap.değilse tekrar yaz bir çözüm bulalım...
Orijinal ve güncelleştirmeleri sıklıkla kontrol ederim şu an hali hazırda bir güncelleştirme yok zaten. Ram'lerim Corsair Dominator 2x 2 GB 1066 Mhz fanlı model ve ben fanları çıkarmıştım gerek yok diye. Bir sitede ısınmaktan söz etmişler fanları bir takayım dedim bir sıkıntı yok gibi. İnşallah daha da birşey olmaz. Donanımsal olmamasına sevindim ama teşekkür ettim ;)
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: snandkmn
kardeşim bu donanımdan değil,onun için birşey değiştirmen gerekmiyor.yazılımın orjinal ise güncelleştirme yap.değilse tekrar yaz bir çözüm bulalım...
eğer güncelleştirme sorununu çözmezse hata kodunun tamamını ve sisteminde olan sp leri yaz.çözeriz...
Hata kodunun tamamı resimdeki gibi işte, sp dediğin sanırım Service Pack oluyor onun da 1.si var şu anda yüklü.
quote:
Orijinalden alıntı: snandkmn
Hata kodunun tamamı resimdeki gibi işte, sp dediğin sanırım Service Pack oluyor onun da 1.si var şu anda yüklü.
tamam kardeşim,koyduğun görüntü bende net değil ondan yazmanı istedim.şimdi söylediğim gibi orjinal yazılım kullanıyorsan güncellemeleri yükle hallolacaktır.olmazsa hata kodunun tamamını yaz.eğer orjinal sürüm kullanmıyorsan bunu da yaz.
yazılanlar bunlar ayrıca İşletim sistemim de orijinal.
update den bak güncelleştirmeler varsa yükle
Yok hocam güncelleştirme :)
arkadaşım şundan kesinlikle eminim,sorunun yazılımsal.son dönemde yüklemiş olduğun bir program ya da oyundan kaynaklanıyor olabilir.bence yapman gerekenler: sp1 i kadırıp yeniden yükle,olmadı işletim sistemini tekrar kurman gerekecek.bir ihtimal sistem geri yükleme de deneyebilirsin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme