Şimdi Ara

Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartım MSI B85-G43 Sistemimi yeni topladım 1 ay oldu ama 3 kere mavi ekran yedim :(
    Biraz araştırdım bu hatanının geneli şöylemiş.

1. Anakartın İşlemci uyumsuzluğu. ( Anakartım İ7'nin en son çıkan işlemcisine kadar destekliyor, işlemcim İ3)
    2. Ekran kartım NVİDİA GTX 650 Ti Boost O.C Son Driverı yüklü.
    3. USB 3.0 chipsetinden kaynaklanıyor diyorlar ama aygıtlarda öyle birşey göremedim yüklü galiba.
    4. RAM 'lar bozuk olabilir dediler. 2X4 8GB CL9 1600 MHz ram var. Tek tek taktım RAM'ları sorunsuz çalışıyorlar.
    5. Driverlar şuanda hepsi yüklü ama güncelleştirmeler gelmiş. BİOS Update hariç hepsini yüklüyorum şuan.

6. ve benim şüphelendiğim ! HDD 2 tane bende 1. 500 GB 7200 RPM bunu yeni aldım kasayı toplarken..
    2. 320 GB 7200 Rpm 4 yıllık HDD . 4 Yıllık HDD Sata 6 GB Portuna Bağlı ama Anakartın içinde gelen kabloyla bağlamadım.
    Yeni HDD'mi Sata 6GB Portuna bağladım o da yeni gelen kabloyla bağladım. Acaba kablolardanda yapar mı ?

Mavi Ekran

Mavi Ekran
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem52320

Anakartım MSI B85-G43 Sistemimi yeni topladım 1 ay oldu ama 3 kere mavi ekran yedim :(
    Biraz araştırdım bu hatanının geneli şöylemiş.

1. Anakartın İşlemci uyumsuzluğu. ( Anakartım İ7'nin en son çıkan işlemcisine kadar destekliyor, işlemcim İ3)
    2. Ekran kartım NVİDİA GTX 650 Ti Boost O.C Son Driverı yüklü.
    3. USB 3.0 chipsetinden kaynaklanıyor diyorlar ama aygıtlarda öyle birşey göremedim yüklü galiba.
    4. RAM 'lar bozuk olabilir dediler. 2X4 8GB CL9 1600 MHz ram var. Tek tek taktım RAM'ları sorunsuz çalışıyorlar.
    5. Driverlar şuanda hepsi yüklü ama güncelleştirmeler gelmiş. BİOS Update hariç hepsini yüklüyorum şuan.

6. ve benim şüphelendiğim ! HDD 2 tane bende 1. 500 GB 7200 RPM bunu yeni aldım kasayı toplarken..
    2. 320 GB 7200 Rpm 4 yıllık HDD . 4 Yıllık HDD Sata 6 GB Portuna Bağlı ama Anakartın içinde gelen kabloyla bağlamadım.
    Yeni HDD'mi Sata 6GB Portuna bağladım o da yeni gelen kabloyla bağladım. Acaba kablolardanda yapar mı ?

Mavi Ekran

Mavi Ekran

öncelikle ram bozukluğunu ramları tek tek takarak anlayabileceğiniz bir durum değildir

Memtest86+ programıyla test ederseniz ayrı ayrı hangisi sıkıntılı bulabilirsiniz.

bence sıkıntı ramlarde veya bir tanesinde.

• azt06 kullanıcısına yanıt
    Test yaptım hiçbir sorun çıkmadı ..

Dediğim gibi bu Sata kablolarından dolayı olabilir mi ?
    Ya da PCe slotuna bağlı parçalardan.

Benim PCe slotuma Ekran kartı,Ses kartı , birde Ethernet kartı bağlı Ekran kartında sorun yok diğerlerindede teknik bakımdan sorun yok.

Driver sorunu olabilir mi ?

Şuanda iyi hiçbir kapanma vs birşey almıyorum. Bilgisayarı aşırı derecede zorluyorum fakat hiçbir sorun olmuyor.Kapanma gibi bir durum söz konusu değil. 100% Load yapıyorum yine bir sıkıntı yok. Zaten mavi ekranı ben bilgisayar başında değildim video açıktı o sırada vermiş. %5 load felan yapıyordu PC.
  • quote:

Benim PCe slotuma Ekran kartı,Ses kartı , birde Ethernet kartı bağlı Ekran kartında sorun yok diğerlerindede teknik bakımdan sorun yok.

Şuanda iyi hiçbir kapanma vs birşey almıyorum. Bilgisayarı aşırı derecede zorluyorum fakat hiçbir sorun olmuyor.Kapanma gibi bir durum söz konusu değil. 100% Load yapıyorum yine bir sıkıntı yok. Zaten mavi ekranı ben bilgisayar başında değildim video açıktı o sırada vermiş. %5 load felan yapıyordu PC.

oc yapıyomusunuz?

ramlar yüksek frekanstada çalışıyor olabilir.

ramlarda bozukluk olmasada frekans yüksek oldu için yapabilir veya

farklı frekanslarda çalışıyorlar ise sıkıntı yaratabilirler ramlarden kaynaklandığını düşünüyorum halen ben

• kerem52320 K kullanıcısına yanıt
    Minidump dosyalarını konuya ekler misin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azt06

quote:

oc yapıyomusunuz?

ramlar yüksek frekanstada çalışıyor olabilir.

ramlarda bozukluk olmasada frekans yüksek oldu için yapabilir veya

farklı frekanslarda çalışıyorlar ise sıkıntı yaratabilirler ramlarden kaynaklandığını düşünüyorum halen ben

OC yapmıyorum. Zaten o işe hiç bulaşmam profesyonel değilim.
    RAM'lerde sorun olduğunu nasıl anlarım ?
    1600 MHz Corsair CL9 RAM 2x4 Dual Kit olarak aldım.
    ----------------------------
    Minidump'lar silinmiş . :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem52320 -- 4 Mart 2014; 18:47:27 >

• Güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran hatası
    7 yıl önce açıldı
    Yeni cihaz mavi ekran
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.