Şimdi Ara

Matris Determinant Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru: Ax=b şeklinde bir denklemin tek (ya da benzersiz) bir çözümünün olması için y değeri ne olmalıdır.

Orjinali: Determine the y for which a linear system such as Ax = b is uniquely solvable where:

Matris Determinant Sorusu

Çok teşekkürler

• cevap 3 mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mealis11

cevap 3 mü ?

hocam öyle olsa, determinant sıfır olmaz mı?
    -1, 1 ve 3 değerleri bu matrisin determinantını sıfır yapıyor ki sıfır demek iyi birşey değil.
    Katsayılar matrisinin yetersiz olduğunu, elimizde birbirine bağımlı denklemler olduğunu gösteriyor.
    Fakat tek çözüm olsun istiyor ama yine de nasıl düşündüğünüzü ve çözdüğünüzü duymak isterim.
  • ben determinant sıfır olursa sonucun tek olabileceğini düşündüm de haklısınız..Sanırım ben soruyu tam anlamadım.
  • Sorunun cevabı bende olmadığı için herhangi bir cevabı onaylayamıyorum. Ama çözümünüzü gösterirseniz çok makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Archangel_Imperius

Sorunun cevabı bende olmadığı için herhangi bir cevabı onaylayamıyorum. Ama çözümünüzü gösterirseniz çok makbule geçer.

Hocam ben bildiğim şekilde söyleyeyim doğruluğunu garanti edemem fakat şöyle,
    3 bilinmeyen(X = 3 tane bilinmeyeni içeren sütun matrisi), 3 bağımsız denklem sistemi ile tek çözüme ulaşırlar.
    Bu denklemler birbirine bağımlı olursa, ya hiç çözüm çıkmaz yada sonsuz tane çözüm çıkar.
    Burada da katsayılar matrisimiz verilmiş. Matrisle biraz oynayarak satırları çarpıp birbirine ekleyerek önce 2. satırın 1. elemanını sıfırlıyoruz. Ki daha rahat bir şekilde laplace açılımı uygulayalım. Uyguladıktan sonra ise karşımıza 3. dereceden tek bilinmeyenli bir denklem çıkıyor ki bunu çözüyoruz. Böylelikle 3 tane kök elde ediyoruz bunlar -1, 1 ve 3 oluyor ki determinantı sıfır yapmaya yeten kökler bunlar.
    Diyoruz ki reel sayılar kümesinde çözüm istenmiş olsun "Ç : R - {-1,1,3}" yani 3 bu sayı haricinde tüm y sayıları, bu denklem sistemini tek çözüme ulaştırır.

Benim bilgim bu yanlış varsa düzeltebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türev sorusu???
    13 yıl önce açıldı
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    vektör soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.