Bildirim
Matlab - Otomotiv
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
istatistikçimisiniz :) -
matlab ortamında modelleyebileceğiniz motor bileşenleri çok fazla ancak geliştirme ve tasarım için bu yola başvurmanız bence çok doğru değil. -
...
neyse fikir beyan etmeyeyim, uzman değilim, hobi olarak ilgileniyorum sadece. ama bence yapma -
quote:
Orijinalden alıntı: kayake
matlab ortamında modelleyebileceğiniz motor bileşenleri çok fazla ancak geliştirme ve tasarım için bu yola başvurmanız bence çok doğru değil.
katılıyorum. zorlayacaktır diye düşünüyorum, kullanmak istediğiniz program seçimini gözden geçirseniz daha iyi olabilir. tabi matlab a hakimim diyorsanız orası başka -
Simulink ile yapılmış çeşitli motor modellemeri ve çalışmaları mathworks sitesinde bulabilirsin.Donanımhaber yanlış yer olmuş araştırma ve fikir için:) -
otomotivde geliştirme işi genelde sonlu eleman analiz yöntemleri ile yapılır abaqus, nastran gibi programlarla
simulasyon da ise mcs adams, ls-dyna gibi programlar kullanılır ama matlab 'ın kabiliyetlerinin nereye kadar
olduğunu bilemediğim için üsteki arkadaşların dediği gibi program seçiminizle yapmak istediğiniz işin bağlantısına
dikkat etmek gerekir. -
Önce matlab ile otomotiv "ne alaka" dedim. Sonra "acaba nasıl bir bağlantı kurmuş" diye merakımdan başlığı okudum. Ve gördüm ki evet, daha bir bağ kurulamamış. -
İyi de Matlab denilen program hesaplamalar vs. için ufak programlar yazmaya yaramıyor mu?Bu bahsettiklerinizi Matlab'da nasıl yapmayı düşünüyorsunuz? -
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
İyi de Matlab denilen program hesaplamalar vs. için ufak programlar yazmaya yaramıyor mu?Bu bahsettiklerinizi Matlab'da nasıl yapmayı düşünüyorsunuz?
simulink kullanarak tasarımlar yapılabiliyor matlab sanıldığından çok daha geniş bir program ama bu tip tasarımlar için daha iyi seçenekler olabilir matlab özellikle elektronikte görüntü işleme alanında müthiş bir program... -
Madem ki öyle matlab ı geçelim o zaman. Elektrikli motorlar üzerine bir konu tavsiye edebilirsiniz.
Bir hocam MARŞ MOTORU AKIM SİNYALLERİ WAVELET ANALİZ SONUÇLARININ BULANIK MANTIK İLE SINIFLANDIRILARAK ARIZA TESPİTİ başlıklı tezi matlab simulinkten yararlanarak yaptı. Ben de elektrikli motorlar üzerinde matlabla çalışarak bir tasarım yaparım diye düşünmüştüm. Adams gibi programlar matlabdan daha basitler.
Her türlü tavsiyelerinize açığım. Otomotiv alanında master yapıyorum ve tez konumu belirleme aşamasındayım. -
quote:
Bir hocam MARŞ MOTORU AKIM SİNYALLERİ WAVELET ANALİZ SONUÇLARININ BULANIK MANTIK İLE SINIFLANDIRILARAK ARIZA TESPİTİ başlıklı tezi matlab simulinkten yararlanarak yaptı. Ben de elektrikli motorlar üzerinde matlabla çalışarak bir tasarım yaparım diye düşünmüştüm. Adams gibi programlar matlabdan daha basitler.
Her türlü tavsiyelerinize açığım. Otomotiv alanında master yapıyorum ve tez konumu belirleme aşamasındayım.
Bu tezde Matlab marş motorundan alınan sinyalleri wavelet (dalgacık genellikle elektronikçiler ve sinyalciler kullanır) olarak yorumlamak ve dataları istatistiksel olarak gruplandırarak sorun tespiti için kullanılmış. Bu durumda sizin amacınız hocanızın teziyle pek uyuşmuyor.
Bu konuda hocandan yardım istemen daha mantıklı. Çünki tez diyince yeni bişeyler yapman ve bunun becerebileceğin sınırlar içerisinde kalması gerekiyor. Gününmüzde elektrikli motorlar teknolojik olarak çok ilerlemiştir zaten, bu yüzden yenisini tasarlamak anlamsız .
Bence ECU verilerini bi araştır. Hangi verilerin kaydedildiğine bak ve sorunların bu verilere göre nasıl ilişkisi olduğuna bak. Ya da YÖK'ün arşivinden biraz tez araştır.
Kolay gelsin.
Bu arada başlık konu dışı galiba.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X