Arkadaşlar araştırmalarıma göre bu programda amd daha iyi ama kafama takılan bu program için iyi bir ekran kartı gerekir mi? Ve çok fazla ram ihtiyacı olur mu?
Ekran kartına pek ihtiyacın olacağını sanmıyorum. Zaten MATLABda grafikler genelde sade ve gösterişsizdir. belki spesifik bazı grafik uygulamalarında ihtiyaç olur ama genelde herhangi bir ekran kartı işini görür.
RAM konusu ise farklı, ne kadar fazla RAM olursa o kadar iyidir. Bence rahat çalışman için en az 512Mb olması gerek. Hem fiziksel sebeplerden, hem de kullanım kolaylığı açısından. RAMin fazla olursa ana konsol-Simulink-Yardım penceresi arasında hızlı gelip gidersin... Daha az RAM de olur ama takıla takıla çalışırsın...
Fiziksel sebep dediğim ne iş yapacağına bağlı. Benim yaptığım birkaç simulasyonda yetersiz hafıza hatası almışlığım vardır (256 mb ile) simulasyonun hassasiyetini azaltmak zorunda kalmıştık... yani yapacağın işe bağlı olarak devasa boyutlarda RAMe ihtiyacın olabilir... Özellikle büyük matrislerle uğraşacaksan. Ama -görece- basit işlemler yaptıracaksan o kadar RAMe de ihtiyacın olmaz.
işlemci konusunda amd mi iyi intelmi pek bilmiyorum. ama ram konusu işlemciden daha önemli. bu kesin. işlemci daha çok hesaplama zamanını etkiler, ama ram daha fazlasını: hesaplama zamanı, yardım penceresinin açılma zamanını, fiziksel sınırları...
@wreckly cevap için teşekkür ederim, aramıza hoşgeldin