Şimdi Ara

Matkap Aküsünün Uçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Akülü matkap almak istiyorum.Modelcilikte kullanmak için.
    Linki; http://www.koctas.com.tr/index.aspx?ido=urun&id=1883

Bunun 1.2amperlik aküsü var. Birazda merakımdan soruyorum.
    Uçuş alanına çıktığımızda aküsü biterse, ben kendi 12Vlik 7Amper Kuru akümü buna bağlayabilirmiyim?
    Cep telefonlarının bataryası gibi sanrıım buda 3uçludur. Birisi+, diğeri - ,peki üçüncüsü nedir? Oraya ne bağlamalıyım?
    Şimdiden Teşekkür ederim...

• AKÜ voltajın aynı ise akü akımınn yüksek olması önemli değildir senin akün 7 amperlik olsa bile cihaz
    kendi akımı olan 1.7 civarı akımı çekeçektir,üçüncü uç toprak hattıdır birşey bağlamana gerek yok,yine de kullanım kılavuzuna bir bak.
  • Sahada Kendi kuru akünü bağlayıp güvenle çalıştırabilirsin. Tabii + ve - girişleri doğru bağlamak kaydıyla .

3. uç toprak değildir mmtkaya bu uç akünün yuvasında durması için yapılmış bir mandaldır. Elektiriksel bir özelliği yoktur. Zaten dikkatle bakarsan karşı tarafından bir bağlantı olmadığını göreceksin.

Modelcilik için bana biraz büyük alet seçmişsin gibi geldi biraz daha narin bir alet daha uygun olmazmıydı fikrimce
    http://www.proses.com/hobbydrill/index.htm Bu yada buna benzeyen ürünleri Yapı Marketlerde kolayca bulabilirsin. Daha fonksiyonel olanları var.

• İlginiz için teşekkür ederim....

quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Sahada Kendi kuru akünü bağlayıp güvenle çalıştırabilirsin. Tabii + ve - girişleri doğru bağlamak kaydıyla .

3. uç toprak değildir mmtkaya bu uç akünün yuvasında durması için yapılmış bir mandaldır. Elektiriksel bir özelliği yoktur. Zaten dikkatle bakarsan karşı tarafından bir bağlantı olmadığını göreceksin.

Modelcilik için bana biraz büyük alet seçmişsin gibi geldi biraz daha narin bir alet daha uygun olmazmıydı fikrimce
    http://www.proses.com/hobbydrill/index.htm Bu yada buna benzeyen ürünleri Yapı Marketlerde kolayca bulabilirsin. Daha fonksiyonel olanları var.

Daha matkabı alıp uçlarına bakmış değilim. Ben şimdiden sorayim dedim uçları

Büyük seçmemin nedeni ise, bir yandanda 50'lik motoruma 'starter' olarak kullanmak istiyorum Bu yüzden güzçlü olmalı.
    Sahada starter olarak kullanırken biter diye kuru akü bağlıyorum. 12V olduğu için akü bağlamamda problem çıkmayacaktır sanırım.
    10Nm torku var. devri ise sanırım 550rpm.

Tekrardan teşekkür ederim.Kolay Gelsin..

• öncelikle buradaki bir hatayı düzeltmek istiyorum, akülerin kapasitesi amper olarak değil, ampersaat olarak birimlendirilir. buda bir saate çekilen akım değeridir. ters orantılı oldukları için çekilen akımın değeri düştükçe sürede artış olur.

gerilim değeri aynı olduğu sürece farklı kapasitelerde akü kullanmada bir sorun yoktur. ama üretici firmalar kendi ürünleri dışınkilerin kullanılmaması için önlemler alırlar. o yüzden kendi akünle matkabının uyumsuzluk gösterme ihtimalide yüksektir.
  • Biraz para ayırırsanız daha gecenlerde eve aldığım bir alet önerebilirim. Fiyatı 150 ytl ve koçtaşta var bosch un 28Nm tork üreten 14,4V akülü cihazı (yeni model; bütün perşembe pazarını dolaştım kimsede yok, tekzen de 170 ytl, bilginize)
  • İlginize teşekkür ederim, fakat o kadar açılamam, onların fiyatları çok yüksek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bujinin ucu kırıldı
    7 yıl önce açıldı
    şarjlı vidalama ?
    3 yıl önce açıldı
    Einhell matkap yalpalaması
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: farabiahmed

İlginize teşekkür ederim, fakat o kadar açılamam, onların fiyatları çok yüksek

150 ytl ama şunu da düşün ki bu tip cihazlar 1 kez alınıyor... kullanmasam önermezdim ama tercih senin, iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !brahim -- 1 Temmuz 2007; 21:11:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.