Şimdi Ara

Matematikte okuduğum soruyu anlayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben okuduğum soruyu anlayamıyorum yani mesela konuya çalıştıktan sonra çözümlü sorulara bakıyorum ilk önce çözüme bakmadan çözmeye çalışıyorum, yok olmuyor ama çözüme bakınca sonra bunu nasıl yapamadım diyorum kendi kendime ve gerçekten çok basit şeyler oluyor. Öğretmenler filan da diyor soruyu anlamak çözmenin yarısıdır filan diye. Şimdi asıl soruma gelirsek internette biraz araştırdım sanırım bu sorun kitap okumamaktan kaynaklanıyormuş. Bu durum gerçekten böyle mi çünkü ben kitap okumayı sevmiyorum mesela en son geçen sene bi kitap bitirdim o da o kitaptan sınav olacağız diyeydi.

• ben o sorulari okuyamiyorum bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adım adım çözsen işe yarar belki. Biraz giriş seviyesi ama elinde olanları ve ne istendiğini bir yere yazıp aralarında bağıntı kurmaya çalışabilirsin

AMD Ryzen 5 2600 - MSI B450 Gaming Plus - GSkill FlareX 2x8GB DDR4 3200Mhz - Zotac GTX1070 AMP! Edition - Western Digital 1TB 7200RPM -
    OCZ Vertex 460 120GB - Samsung 850 EVO 250GB -
    Logitech G103 - G402 - G930 - Corsair Carbide 500R - Corsair VS650
  • Bi soru örnek ver?

Orijinalden alıntı: mylord92

Adım adım çözsen işe yarar belki. Biraz giriş seviyesi ama elinde olanları ve ne istendiğini bir yere yazıp aralarında bağıntı kurmaya çalışabilirsin

Saolun bunu deneyeceğim. :)
  • Sınavın hangi dersten olduğunun pek bi önemi yok, önemli olan okuduğunu anlamak, bunu hızlı bir şekilde gerçekleştirmek. Sınavda zamanla yarışıyorsunuz. Kitap okumanın bu konuda elbette önemi vardır. Hızlı okumanızı ve okuduğunuzu anlamanızı sağlar. Ben üniversite öncesi ve fakülte döneminde bol bol kitap okurdum, bunun faydasını çok fazla gördüm. Sayısal öğrencisi olduğum için, sözel derslerim bu branştaki arkadaşlar kadar iyi değildi, bu açığı kitap okuyarak kapattığımı düşünüyorum. Ancak kitap okumayı da, günde 1-2 sayfa okumak olarak algılamayın. Belli sıklıklarla çok sayıda kitap okuyun.

Matematik ise çok farklı bir bölüm. Hocalarınızın söylediği doğru, soruyu doğru anlamak, çözümü düşünmek ve gidilecek yolları kafanızda şekillendirmek; soruyu çözmek adına yapmanız gerekenler. Ayrıca Matematikte simge ve kısaltmaları da bilmeniz önem arz ediyor. Misal, a "eleman" N diyelim ve siz a'yı -2 buldunuz. Cevaplarda da bu şık var. Çözümü ve sonucu yanlış yaptığınızı fark etmeksizin işaretlersiniz. Eğer ki "N"nin doğal sayılar olduğunu ve negatif doğal sayı olmayacağını bilirseniz, çözümünüzün yanlış olduğunu fark eder ve tekrar çözmeye çalışırsınız. Örnek biraz saçma oldu, farkındayım. Anlatmak istediği kısaca şu: Matematik ve Geometri soruları çözerken, soruyu dikkatli bir şekilde okuyun ve verilerin tümünü kullandığınızdan emin olun. Sonucu da doğru yorumlayın. Bol bol soru çözün(ben günde 1000 soru çözdüğümü biliyorum). Soru çözdükçe, doğru yanıtları buldukça özgüveniniz artar, moraliniz yerine gelir, başarılı olacağınızı bilirsiniz. Şunu unutmayın ki, "hiç bir başarı kolay elde edilmiyor".

• quote:

Orijinalden alıntı: atat54

Bi soru örnek ver?

Ya ne bilim şuan örnek veremem aklıma gelmiyor.
    Bu arada siz bilen birisine benziyorsunuz birkaç soru sorabilir miyim?
  • Bende sadece matematikte oluyo bu, matematigi bilmedigimiz icin oluyor kitap filan hikaye bildigim konulari gozum kapali yapiyoruk matematikte anlamayinca konuyu olmaz senin dedigin kitap okuma daha cok cog tarih edb gibi uzun metinli sorular vs icin gecerli

Orijinalden alıntı: ILoveYouHagi

Sınavın hangi dersten olduğunun pek bi önemi yok, önemli olan okuduğunu anlamak, bunu hızlı bir şekilde gerçekleştirmek. Sınavda zamanla yarışıyorsunuz. Kitap okumanın bu konuda elbette önemi vardır. Hızlı okumanızı ve okuduğunuzu anlamanızı sağlar. Ben üniversite öncesi ve fakülte döneminde bol bol kitap okurdum, bunun faydasını çok fazla gördüm. Sayısal öğrencisi olduğum için, sözel derslerim bu branştaki arkadaşlar kadar iyi değildi, bu açığı kitap okuyarak kapattığımı düşünüyorum. Ancak kitap okumayı da, günde 1-2 sayfa okumak olarak algılamayın. Belli sıklıklarla çok sayıda kitap okuyun.

Matematik ise çok farklı bir bölüm. Hocalarınızın söylediği doğru, soruyu doğru anlamak, çözümü düşünmek ve gidilecek yolları kafanızda şekillendirmek; soruyu çözmek adına yapmanız gerekenler. Ayrıca Matematikte simge ve kısaltmaları da bilmeniz önem arz ediyor. Misal, a "eleman" N diyelim ve siz a'yı -2 buldunuz. Cevaplarda da bu şık var. Çözümü ve sonucu yanlış yaptığınızı fark etmeksizin işaretlersiniz. Eğer ki "N"nin doğal sayılar olduğunu ve negatif doğal sayı olmayacağını bilirseniz, çözümünüzün yanlış olduğunu fark eder ve tekrar çözmeye çalışırsınız. Örnek biraz saçma oldu, farkındayım. Anlatmak istediği kısaca şu: Matematik ve Geometri soruları çözerken, soruyu dikkatli bir şekilde okuyun ve verilerin tümünü kullandığınızdan emin olun. Sonucu da doğru yorumlayın. Bol bol soru çözün(ben günde 1000 soru çözdüğümü biliyorum). Soru çözdükçe, doğru yanıtları buldukça özgüveniniz artar, moraliniz yerine gelir, başarılı olacağınızı bilirsiniz. Şunu unutmayın ki, "hiç bir başarı kolay elde edilmiyor".

Öncelikle cevap için teşekkür ediyorum çok güzel yazmışsınız. Eskiden ne soru çözerdim ne de kitap okurdum sınavlara sadece konulara çalışarak (kaynak kitaplardan filan) bide formülleri ezberleyip girerdim. Şimdi soru çözmeye ve kitap okumaya başladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aquess

quote:

Orijinalden alıntı: atat54

Bi soru örnek ver?

Ya ne bilim şuan örnek veremem aklıma gelmiyor.
    Bu arada siz bilen birisine benziyorsunuz birkaç soru sorabilir miyim?

Ygs lys bölümü veya SORUSANA uygulaması var ; oralardan sorabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: gol mü ofsayt

Bende sadece matematikte oluyo bu, matematigi bilmedigimiz icin oluyor kitap filan hikaye bildigim konulari gozum kapali yapiyoruk matematikte anlamayinca konuyu olmaz senin dedigin kitap okuma daha cok cog tarih edb gibi uzun metinli sorular vs icin gecerli

Bende de sadece matematikte oluyor.

Orijinalden alıntı: Don Quilote

12.sınıfsan kitap için çok geç kalmışsın

9. sınıfım.

quote:

9. sınıfım.

hiçbir sıkıntı yok o zaman önünde koskoca 4 yıl var bol bol kitap oku her yıl en az 10 kitap bitirmeye çalış kitaplar boş olmasın okumamaktan iyidir ama yine de nitelikli kitapları bitirmeye çalış yazılılara günü gününe çalış demiyorum 9 biraz eğlence yılıdır gerçi temelin nasıl bilmiyorum benim temel iyiydi 9'da full yatmıştım sen en azından sınavlardan 2-3 gün önce başlasan iyi olur diye düşünüyorum ama kitabı ihmal etme

• quote:

quote:

9. sınıfım.

En önemli tavsiyeyi vereyim ; DH'yi bırak

• quote:

quote:

quote:

9. sınıfım.

hiçbir sıkıntı yok o zaman önünde koskoca 4 yıl var bol bol kitap oku her yıl en az 10 kitap bitirmeye çalış kitaplar boş olmasın okumamaktan iyidir ama yine de nitelikli kitapları bitirmeye çalış yazılılara günü gününe çalış demiyorum 9 biraz eğlence yılıdır gerçi temelin nasıl bilmiyorum benim temel iyiydi 9'da full yatmıştım sen en azından sınavlardan 2-3 gün önce başlasan iyi olur diye düşünüyorum ama kitabı ihmal etme

Benim düşündüğüm şey ilk sınavdan 30 aldım pazartesi 2. sınav var. Bu sınavdan en az 60 almam filan lazım ama çok endişeliyim ve maalesef kendime güvenmiyorum. : (

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.