Şimdi Ara

Matematik vagon sorusu hatalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Banu, üç vagonlu bir yolcu treni için bilet satışı yapmaktadır. Belirli sayıda bilet sattıktan sonra Banu; ilk vagonda 6, ikinci vagonda ise 13 koltuğun boş kaldığını görüyor. Banu her üç vagondan da birer bilet satışını garantilemek için en az kaç bilet satması gerktiğini hesaplıyor ve sonucu 23 buluyor. Buna göre, trendeki toplam boş koltuk sayısı kaçtır?

Bu sorudan ben "üç vagondan da birer bilet satışını garantilemek" kısmından her birinden eşit sayıda satılması gerektiğini anladım,

En düşük vagonu 6 düşünürsek 13lük vagondan 7 tane satılacaktı. Diğerinden de 23-7 = 16 bilet. Bu da 3. vagonda 6 + 16 = 22 boş koltuk olduğu anlamına geliyor -> 6 + 13 + 22 = 41 ediyor. O da şıklarda yok...

Bu soru hatalı mı acaba, yoksa sorunun soruluş biçimi mi idrak edilemez? İptal edilme şansı var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: alparslanates

beyler soru yanlış

Alıntıları Göster
    "Banu her üç vagondan da birer bilet satışını garantilemek için en az kaç bilet satması gerektiğini hesaplıyor ve sonucu 23 buluyor."

Bu kısımda bir hata var. Bilgiyi bu şekilde verince sanki daha hiç bilet satmadan 23 tane satması gerekiyor gibi söylüyor, fakat sorunun cevabına göre bakarsak bir miktar bilet sattıktan sonra 23 tane DAHA satması gerektiğini söylüyor.

Doğrusu:

"Banu her üç vagondan da birer bilet satışını garantilemek için en az kaç bilet DAHA satması gerektiğini hesaplıyor ve sonucu 23 buluyor."

olmalı. Sınavın son 15 dakikasını bu soruya harcadım ve çözemedim, kesinlikle soruda tanım eksikliği var. İptali için dilekçe yazacağım.
  • Hocam cevap 28 ise 3.vagonda 9 tane boş yer olur en az istediği için 9+6+1=16 yapar halbuki ki 23 olmalıydı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxsima06 -- 13 Mart 2016; 18:58:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1u2i3o4

Hocam cevap 28 ise 3.vagonda 9 tane boş yer olur en az istediği için 9+6+1=16 yapar halbuki ki 23 olmalıydı ?

Ben de o yüzden hatalı olduğunu düşündüm fakat sorunun çözüldüğünü iddia edenler var
  • En az 23 dediği için En büyük 2 sinin toplamı 23 olacak 14 + 9 dan 23 Soruda sıkıntı yok

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxsima06 -- 13 Mart 2016; 18:57:32 >
  • 13 6 ve x boş koltuk var. 23 bilet satınca hepsinden birer tane sattığını garantiliyor. Yani 2 vagonu tamamen satmış, bir vagondan 1 tane satmış. O zaman 13+6=19 23-19=4 yani o vagondaki boş koltuk sayısı 13 ten 4 sayı küçük olacak. 13+9=22 bilet satılınca 6 bilet kalıyor, 1 tane daha satılırsa kesin tüm vagonlardan 1 er tane satılmış deriz. Yani 3. vagonda 9 boş koltuk var. Cevap 13+9+6=28 dir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • beyler soru yanlış
  • "Banu her üç vagondan da birer bilet satışını garantilemek için en az kaç bilet satması gerektiğini hesaplıyor ve sonucu 23 buluyor."

Bu kısımda bir hata var. Bilgiyi bu şekilde verince sanki daha hiç bilet satmadan 23 tane satması gerekiyor gibi söylüyor, fakat sorunun cevabına göre bakarsak bir miktar bilet sattıktan sonra 23 tane DAHA satması gerektiğini söylüyor.

Doğrusu:

"Banu her üç vagondan da birer bilet satışını garantilemek için en az kaç bilet DAHA satması gerektiğini hesaplıyor ve sonucu 23 buluyor."

olmalı. Sınavın son 15 dakikasını bu soruya harcadım ve çözemedim, kesinlikle soruda tanım eksikliği var. İptali için dilekçe yazacağım.
  • Ya aynen kimseye anlatamiyorum bunu. Madem bi soru hazirlicaksin basta niue diyosun bir miktar sattiktan sonra diye. Hadi baska vagonlae var diyelim. 3 vagonlu diye de belirtmis. Ugrastim ugsrastim cikmadi. Adam akilki sorsalarda kek bi soruymus

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • soruda hata yok ancak herkesin ortak görüşü soruda anlatım bozukluğu ve anlatım kapalılığı olduğu. bu yönden soru hatalı ancak bilimsel bir hata olmadığı için iptal edilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

soruda hata yok ancak herkesin ortak görüşü soruda anlatım bozukluğu ve anlatım kapalılığı olduğu. bu yönden soru hatalı ancak bilimsel bir hata olmadığı için iptal edilmez

Anlatım bozuklugu var evet ve bu sorunun cozulememesini sagliyor. Madem basta bir miktar satmis o zaman 3 vagondan birine zaten satmistir. E biz cozumde sanki daha once hic satmmais gibi hepsinden bir tane satmasini garantilemeye çalışıyoruz. Bastaki sattigi biletleri neden hesaba katmiyoruz? Ben soruyu bu yuzden yapamadim ve soruda hata yok demek sacma

• 40 Net yaptım hata yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.