Şimdi Ara

Matematik şu üç soruyu anlatır mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1)Bir kitaplıktaki dört rafta sırasıyla 16,20,25,27 adet matematik kitabı bulunuyor.
    Her rafta eşit sayıda matematik kitabının bulunması için en az kaç kitabın yeri değiştirilmelidir?

(Cevabı:8)

2)Ozan elindeki ağırlıkları birbirinden farklı olan bilyeler ile ilgili şu bilgileri veriyor:
    *Bilyelerin her birinin ağırlığı gram cinsinden sayma sayısıdır.
    *En hafif iki bilyemin toplam ağırlığı 4; en ağır iki bilyemin toplam ağırlığı 21 gramdır.
    Ozan'ın bilyelerinin toplam ağırlığı 49 gram olduğuna göre bilye sayısı en çok kaç olabilir?

(Cevabı:8)

3) 6'sı siyah, 6'sı beyaz 12 boncuk ve bir tahta blok üzerine tutturulmuş 4 çubuğu olan bir düzenek kullanılarak 4 basamaklı sayılar aşağıdaki kurala göre oluşturuluyor:
    *Düzeneğin hiçbir çubuğu boş kalmamalı.
    *Sayı oluşturmak için boncuklardan istenilen kullanılabilir.
    *Düzeneğin binler ve birler basamağını gösteren çubuklarda siyah boncuklar, yüzler ve onlar basamağını gösteren çubuklarda ise beyaz boncuk bulunmalıdır.

Matematik şu üç soruyu anlatır mısınız?

Yukarıdaki düzenekte oluşturulan sayı 4512'dir ve bu sayıyı oluşturmak için tüm boncuklar kullanılmıştır.
    Bu düzenek kullanılarak dört basamaklı kaç farklı sayı yazılabilir?

(Cevabı:225)

ekleme:

4)Üç farklı lamba sırasıyla 1/7,3/5 ve 5/12 dakika aralıklarla yanmaktadır.

İlk kez üçü birlikte 11:20'de yanıyorsa bundan sonra üçü birlikte 6.kez saat kaçta yanar?

(Cevabı: 12:50)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seçilemeyen kullanıcı adı -- 15 Ağustos 2018; 20:44:55 >

• 1. Soru hepsini topla 4e böl 22 çıkıyor 25 3 tane 16 ya verse 19 27 de 3 19a 2 20 liğe verse 8 kitap yer değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En hafif iki bilyeye biri 1gr diğeri de 3gr olmak üzere iki sayı verdim.Daha sonra en ağıra da 10 ve 11gram dedim fakat bunu ileride duruma göre değiştirebilirim de.Daha sonra topladım ve bunlar toplam 25gr etti.49 gramdan bu 4 bilyeyi çıkarınca 24gr kaldı.Sıra bu 24 gramı paylaştırmaya geldi. 4gr 5gr 6gr ve 9gr olmak üzere paylaştırdım.Biraz deneme sorusu.Şu son kısma farklı rakamlar da verebilirsin fakat hep 4bilye olması gerektiği sonucu çıkacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: apostrophe

1. Soru hepsini topla 4e böl 22 çıkıyor 25 3 tane 16 ya verse 19 27 de 3 19a 2 20 liğe verse 8 kitap yer değişir.
    teşekkürler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dkkkd

En hafif iki bilyeye biri 1gr diğeri de 3gr olmak üzere iki sayı verdim.Daha sonra en ağıra da 10 ve 11gram dedim fakat bunu ileride duruma göre değiştirebilirim de.Daha sonra topladım ve bunlar toplam 25gr etti.49 gramdan bu 4 bilyeyi çıkarınca 24gr kaldı.Sıra bu 24 gramı paylaştırmaya geldi. 4gr 5gr 6gr ve 9gr olmak üzere paylaştırdım.Biraz deneme sorusu.Şu son kısma farklı rakamlar da verebilirsin fakat hep 4bilye olması gerektiği sonucu çıkacak.
    teşekkür ederim hocam
  • 3 ve 4'ü çözebilecek yok muuuuuuuuuuuu??

up up up up
  • Seçilemeyen kullanıcı adı kullanıcısına yanıt
    3. Soru

önce siyahları ele alalım

5-1
    4-1 4-2
    3-1 3-2 3-3
    2-1 2-2 2-3 2-4
    1-1 1-2 1-3 1-4 1-5

siyahların 15 farklı durumu var

beyazlar için de aynı

15*15=225

4. Soru

Üşendim çözmeye ama ekoklarını al 5 ile çarpıp 11:20 ye ekle

EDIT: Kesirli sayılarda ekok alırken paydaların ekoku bölü yapların ebobu yapabilirsiniz
    ebobda da payların ebobu bölü paydaların ekoku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wubba Lubba Dub Dub -- 16 Ağustos 2018; 7:29:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    guzel
  • BirinciGelenSperm kullanıcısına yanıt
    Bence de
    Üniversiteye giderken sevineceğim şeylerden biridir pkob çözmek zorunda olmamak bu arada güzel çözmüşsünüz 3ü hocam

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seçilemeyen kullanıcı adı -- 18 Ağustos 2018; 16:1:24 >
    çok teşekkür ederim hocam
    üstte yanlışlıkla kendi mesajıma basmışım herhalde kendi kendime teşekkür etmişim gibi olmuş sizeydi o tekrar yazıyorum ondan :D sağolun tekrardan
  • Sonuç yayınları mi ☺

• quote:

Orijinalden alıntı: herzamanyıkık

Sonuç yayınları mi ☺
    Barış Ayhan :d
    ya senin o fiz. sorunu unutmadım hoca cevap vericne ben de sana cevap vericem malum hoca da tatilde ya sene içinde zaten benden bıktı cok.sıkmak istemedim 😅

• quote:

Orijinalden alıntı: herzamanyıkık

ya senin o fiz. sorunu unutmadım hoca cevap vericne ben de sana cevap vericem malum hoca da tatilde ya sene içinde zaten benden bıktı cok.sıkmak istemedim 😅
    sorun değil hocam ben de sordum birkaç yere ama hala cevap alamadım aynı sebepten ötürü :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.