Şimdi Ara

Matematik,Sayısal Dersler Çalışılmadan Yapılabilir mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. sınıfta bir arkadaşım var ilk dönem matematikten ilk yazılıdan 94 aldı. gerçi konu mantık idi kolaydı da ben yine de düşük aldım 54. sonraki yazılarını pek bilmiyorum. ama sayısal dersleri iyi. ben hiç çalışmıyorum diyor.çalıştığım zaman bir gün çalışıyorum bir gün çalışmıyorum falan diyor. bir yandan inanasım gelmiyor öyle dediklerine ama ne hocalara soru götürüyorlar ne bir şey. bir de geçen dedim senle yazın oyuna başlayalım ben zaten başlıcam falan diyor. yani şu an bir oyun oynadığı falan yok facebook'a girdiğim zaman hiç görmüyorum ne yapıyor olabilir ders. ama işte hocalara soru falan götürmüyorlar.

geçen de deneme sınavı olduk matematikten 15 net çıkardı. ben aylardır düzenli bir şekilde çalışıyorum 10 boş 4 yanlış mı ne çıkardım bu 15 net çıkardı.

bu dönem de ilk yazılıdan 54 aldım. ama aylar öncesinde düzenli tertipli çalışmaya başladım.

bir de sınıfta bir başka arkadaşım daha var onun da matematik notları iyi. ama hiç çalışıyormuş gibi gözükmüyo ben çalışıyorum çalışmıyorum falan demiyor ama bu da hocaya soru falan götürmüyor. bunlar çok mu üstün zekalı ben mi çok gerizekalıyım anlamadım gitti.

peki düzelmesi için ne yapmam lazım özel ders de alıyorum ama sonuç yine ortada. matematiğe nasıl çalışır ?

edit: ayrıca geçen sene de özel ders alıyordum. kafamdan böyle matematiksel hesaplamaları fazla iyi yapamam. ama geçen sene ders aldığım hocam senin matematiğin iyi sadece soru eksiğin var diyordu, bu sene ders aldığım hocam çalışırsan iyi değil çok iyi olacaksın diyor, okuldaki biyoloji hocam sen mühendis olursun diyor. ama çalışıp da karşılığını alamayınca ister istemez ümitsizliğe kapılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E32D1212 -- 11 Nisan 2013; 22:08:44 >

• Başkalarına bakma, sen kendine odaklan. Bir noktadan sonra kapasite durumu girer ortaya ama eminim ki senin o noktaya gelmene çok var. Farklı yayınlardan farklı kitaplar al ki her soru tipini görmüş ol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Başkalarına bakma, sen kendine odaklan. Bir noktadan sonra kapasite durumu girer ortaya ama eminim ki senin o noktaya gelmene çok var. Farklı yayınlardan farklı kitaplar al ki her soru tipini görmüş ol.

hocam elimde zaten şu an 3 tane kitap var ama bir tanesini çözüyorum genellikle. zaten matematik çözmem çok uzun sürüyor. böyle farklı farklı kitaplardan çözcek olsam bu sefer diğer dersleri hiç çalışamam herhalde. bir soru çözüyorum yarısı boş oluyor hemen hemen yaptığım sorulardan da yarısı falan yine yanlış çıkıyor. bu sefer hocalara sorulcak soru sayısı artıyor. kaç haftadır özel dersimde sadece soru çözüyoruz hoca ile konu işleyemiyoruz. okulda soracağım zaman inek falan diyorlar. bir de öyle ayak üstü iki dakika anlattıkları zaman pek anlamıyorum okulda hocalar. bazen de ben size bu tarz soruyu gösterdim falan diyor hoca yeniden yap falan diyor sallıyor biraz.

peki matematik gerçekten çalışmadan yapılabilir mi? hiç yeteneği olamayan biri çalışarak yapabilir mi ?

• yukarı
  • Calismadan basari olmaz. Bazilari daha zeki olabilir. ama calismadan basarili olamazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: woop

Calismadan basari olmaz. Bazilari daha zeki olabilir. ama calismadan basarili olamazlar.

İstisnalar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

quote:

Calismadan basari olmaz. Bazilari daha zeki olabilir. ama calismadan basarili olamazlar.

İstisnalar var.

istisnalar şu şekilde olabilir adamın morali çok yüksektir (ortamlarda sevilir,iyi bir işi vardır,vs.)o adam diğerine göre 2 hatta 3.0 önde olabilir,az da olsa çalışıyodur diye düşünüyorum. konu matemaktik olunca

gerçi bu tarz arkadaşlar arada bu maıli 5 kişiye göndermezsen fakir olacaksın gönderirsen şu olacak falan diye maıller de gönderiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİZİK NASIL ÇALIŞILIR
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRajikomik

quote:

quote:

İstisnalar var.

istisnalar şu şekilde olabilir adamın morali çok yüksektir (ortamlarda sevilir,iyi bir işi vardır,vs.)o adam diğerine göre 2 hatta 3.0 önde olabilir,az da olsa çalışıyodur diye düşünüyorum. konu matemaktik olunca

gerçi bu tarz arkadaşlar arada bu maıli 5 kişiye göndermezsen fakir olacaksın gönderirsen şu olacak falan diye maıller de gönderiyor.

Ne alaka?

• quote:

quote:

İstisnalar var.

Ben 7 yildir matematik ogretmeniyim hic istisna gormedim. zeki olanlar nasil olsa yapariz diye calismazlarsa digerleri onlari sene sonunda osym sinavinda geciyor. İstisna elbette vardir. Birde ne kadar calissa yapamayanlar da var.

• Hocam hem calisiyorum hem ozel ders aliyorim hem de 54 aliyorum diyorsunuz. Burda bir terslik var. Ya calistim zannedip yeterince calismiyorsunuz ya da... Oteki ihtimali soylemek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alittlebit -- 12 Nisan 2013; 16:23:12 >
  • Okul yazılıları düzenli çalışmadan yapılabilir. YGS gibi bir sınav da çalışmadan gayet yapılabilir. Eğer LYS'yi çalışmadan yapabiliyorsa biri önünde şapka çıkarırım.
  • @gtr5000

çoğu insanın zeka seviyesi aynı olduğunu düşündüğüm için öyle yazdım senin yada konuyu açan arkadaşın bahsettiği kişiler ekstradan moralleri yüksek insanlar olabilir bu belki fayda sağlar demek istemiştim.

senin bahsettiğin kişiler deha'larda olabilir o çok farklı bi konu yani burada arkadaşın açtığı topikdeki konu ile alakası olduğunu düşünmüyorum.

ben konu sahibine moral ile alakalı bişeyler söylemek istemiştim birazda.
  • matematik özellikle sayısal dersler yetenek işi kimileri çalışmadan yada az çalışmayla yapabilir sen kimseyi kendine ölçüt alma bu sana zarar verir
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugrul6733

merhaba arkadaşlar. sınıfta bir arkadaşım var ilk dönem matematikten ilk yazılıdan 94 aldı. gerçi konu mantık idi kolaydı da ben yine de düşük aldım 54. sonraki yazılarını pek bilmiyorum. ama sayısal dersleri iyi. ben hiç çalışmıyorum diyor.çalıştığım zaman bir gün çalışıyorum bir gün çalışmıyorum falan diyor. bir yandan inanasım gelmiyor öyle dediklerine ama ne hocalara soru götürüyorlar ne bir şey. bir de geçen dedim senle yazın oyuna başlayalım ben zaten başlıcam falan diyor. yani şu an bir oyun oynadığı falan yok facebook'a girdiğim zaman hiç görmüyorum ne yapıyor olabilir ders. ama işte hocalara soru falan götürmüyorlar.

geçen de deneme sınavı olduk matematikten 15 net çıkardı. ben aylardır düzenli bir şekilde çalışıyorum 10 boş 4 yanlış mı ne çıkardım bu 15 net çıkardı.

bu dönem de ilk yazılıdan 54 aldım. ama aylar öncesinde düzenli tertipli çalışmaya başladım.

bir de sınıfta bir başka arkadaşım daha var onun da matematik notları iyi. ama hiç çalışıyormuş gibi gözükmüyo ben çalışıyorum çalışmıyorum falan demiyor ama bu da hocaya soru falan götürmüyor. bunlar çok mu üstün zekalı ben mi çok gerizekalıyım anlamadım gitti.

peki düzelmesi için ne yapmam lazım özel ders de alıyorum ama sonuç yine ortada. matematiğe nasıl çalışır ?

edit: ayrıca geçen sene de özel ders alıyordum. kafamdan böyle matematiksel hesaplamaları fazla iyi yapamam. ama geçen sene ders aldığım hocam senin matematiğin iyi sadece soru eksiğin var diyordu, bu sene ders aldığım hocam çalışırsan iyi değil çok iyi olacaksın diyor, okuldaki biyoloji hocam sen mühendis olursun diyor. ama çalışıp da karşılığını alamayınca ister istemez ümitsizliğe kapılıyorum

calismamissin yapamamissin iste ??

• öyle bi dünya yok
  • matematiğe nasıl çalışılır o zaman ? ya dediğim gibi işte bu seneki özel ders aldığım hocam olsun geçen seneki hocam olsun yani iyisin ama çalışman gerekir diyorlar. bir de zeka kalıtsal falan ya hani babam tarihçi annem almancacı sayısalcı olan yok yani öyle geçmemiştir diyorum.

o dediğim arkadaşım hiç face'de falan açık görmüyorum çalışıyordur herhalde falan diyorum da ama hocaya soru götürdükleri falan yok o zaman nasıl başarıyor bunlar?
  • Matematiği anlamak için ilk adım dersi derste dinlemek ve mantığını anlamak. Ve kesinlikle not tutmalısın. Eve gidince unutabilirsin.Ve eve gelince o konuyla ilgili bi kaç örnek çöz. Sınav öncesi akşamda sağlam bi şekilde test çöz ve sınava hazırsın. Dersi derste dinlemedikten sonra özel hocanın pek fayda edeceğini düşünmüyorum. (kendi düşüncem) 1-2 sene önce derslerim aşırı kötüydü hiç çalışmıyordum dershaneye gidiyordum. Dershanedeki hocalardan özel ders alıyordum ve hiç bir şey anlamıyordum. Ama kişiden kişiye değişebilir. Her neyse bu sene bu dediklerimi iyice uygulamaya başladım ve sınıf 1.siyim. Bilgi yarışmalarına felan katılıyorum. Eğer çalışma planı istiyorsan p.m'den tavsiye verebilirim.
  • yalan atıyor hocam o . ögretmenlerine soru sormuyorsa ya abisi/ablası vardır yada özel öğretmen geliyordur . zekilikle alakası yok evde köpek gibi çalışıyordur o üzme kendini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yiğit Alp Demirkıran

Matematiği anlamak için ilk adım dersi derste dinlemek ve mantığını anlamak. Ve kesinlikle not tutmalısın. Eve gidince unutabilirsin.Ve eve gelince o konuyla ilgili bi kaç örnek çöz. Sınav öncesi akşamda sağlam bi şekilde test çöz ve sınava hazırsın. Dersi derste dinlemedikten sonra özel hocanın pek fayda edeceğini düşünmüyorum. (kendi düşüncem) 1-2 sene önce derslerim aşırı kötüydü hiç çalışmıyordum dershaneye gidiyordum. Dershanedeki hocalardan özel ders alıyordum ve hiç bir şey anlamıyordum. Ama kişiden kişiye değişebilir. Her neyse bu sene bu dediklerimi iyice uygulamaya başladım ve sınıf 1.siyim. Bilgi yarışmalarına felan katılıyorum. Eğer çalışma planı istiyorsan p.m'den tavsiye verebilirim.

iyi olur hocam. gerçi rehberlikçi ile ile birebir ders çalışma planı hazırkladık ama bilmiyorum yine de sizin düşüncenizi de alabilirim. bir de sınavdan önceki gün çözülen testler işe yaramaz diyorlar.

• Hocam birazda beyninizin ne yönde daha iyi çalıştığına bağlı. Ben 2 sene öncesine kadar sayısalda sözele göre çok daha kötüydüm. Ama liseye geldim işler bayağı değişti. Şu an matematik yazılılarımdan 80 in altında not almıyorum. Belkide ben 2 sene öncesine kadar dersleri iyi dinlemiyordum. Hatta evet dinlemiyordum ki sizde bilirsiniz matematik zincir gibidir bir konuyu kaçırınca diğer konularıda anlamak zor gelir ya da anlayamazsınız. Yani diyeceğim dersi çok iyi dinleyin hocanın ağzından çıkan en ufak bir cümleye bile dikkat edin. Dersi dinlemek her zaman en başta gelir bende bunu yeni yeni öğrendim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.