merhabalar. daha önceden matematikle uzaktan yakından alakam olmamasına rağmen son 1 yıldaki çalışmalarım sayesinde YGS - LYS matematiğini öğrendim. kanım bu derse ısınmaya başladı. daha önceden hiç soru çözemezdim ve artık soru çözebilmenin verdiği özgüven ile bu derse karşı olan bakış açım değişti. bu sene 2. kez sınava gireceğim ve kafamda hangi bölümü okumam gerektiği konusunda bir fikrim yok. bölümleri araştırırken birden bire matematik bölümü okuma isteği geldi içimden. dediğim gibi, matematiğim öyle olimpiyat derecesinde veya sınavlarda full çekecek derecede değil. ortanın biraz üstü. ama konuları öğrenmeyi ve problemlerle uğraşmayı çok seviyorum ve gün geçtikçe kendimi geliştiriyorum. üniversite matematik bölümü okumak için matematiğin çok çok iyi mi olması lazım, bu bölüm ne kadar zordur, internette söylendiği gibi matematik bölümü mezunları yazılım alanında iş bulabiliyor mu ?
Matematik bölümü, ÖSYM sınavlarındaki en zor soruyu çözmeye benzemez. Sayı bilimiyle ilgilenir. Oradan mezun olabilen bir kişi bilim insanı bile sayılabilir.
Eğer soru kitaplarındaki yanlış ya da çelişkili soruları tespit edip, yayın evine bildiremiyorsan, onlar için soru üretemiyorsan, internette bu soruyu çözene 50 bin lira verecek gibi sorulara en azından çözmeye uğraşma yetisi geliştiremiyorsan, matematiğe kanın ısınsa bile matematik bölümüne yönelmek için erken derim ben. Okuldaki zorluk önemli değil ben 4 sene içerisinde çalışır yaparım dersen karar senin...