Şimdi Ara

MATEMATİĞİN M'SİNDEN ANLAMAYAN 11 VE 12'LERE TAVSİYE KONUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
44
Favori
5.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda hep derece yapanların tavsiye konularını görüyoruz, fakat bir çok insan onların tavsiyesine uyacak kapasitede bile değil belki. Ben 11 yıl boyunca okula ödev götürmemiş, derste 10 dakika sıkılmadan tahtaya bakmakta zorlanan birisi olarak tm 8000'e girmeyi bir başarı olarak gördüm kendime. Ben teog'a girip iyi bir liseye yerleşmedim, düşük puan çekip meslek lisesinden atılmış öğrencilerle dolu bir özel liseye gittim. Bu konuda da sadece matematik adına tavsiyeler vereceğim.

NOT: Bu tavsiye konusu ders çalışmayı pek sevmeyen arkadaşlar için, eğer ders çalışmakta sorun yaşamayan birisiyseniz 11. sınıf için yazdıklarımı atlayın.

==11. Sınıf==
    Bu sınıfta artık işin ciddiyetini az çok anlamanız gerekiyor. Çok mu kritik oldu benim için, hayır. Fakat yine de önemli bir sene olduğunu düşünüyorum matematik adına. Bu sene göreceğiniz derslerin neredeyse hepsi önceki senelerden temel gerektiren konular olacak, o yüzden bir şeyler anlamakta zorlanmanız muhtemel. Konuları olabildiğince derste anlamaya çalışın, ders çalışmayı çok sevmeseniz bile en azından 1 tane test çözün günde bakın sadece 1 tane. Amacımız burda konu hakkında bir fikir edinmek. Ben 11. sınıftayken bir konuyu dinliyordum öbürünü kaçırıyordum genelde ya okula gitmedim diye başını kaçırıyordum sonra gerisi gelmiyordu ya da ne bileyim dinlemiyordum gidiyordu konu işte bir şekilde. Sizin de başınıza gelebilir çok üzülmeyin. Benim uyguladığım taktik sadece hakim olduğum bir kaç konuya çalışmaktı öbür konuların suratına bakmadım kaçırmış olmam umrumda bile değildi. Derste dinleyin, soru sorun anlamadığınız yeri, ezberle geç yapmayın, arada açıp hakim olduğunuz konulardan test çözün tabi çok salmadan.

Geometri adına bu sene çember ve daire konusunu iyice kapmanız önemli ve mutlaka antrenmanlarla geometri 1'e başlayın ilerleyebildiğiniz kadar ilerleyin, bitirin demiyorum ama ilerleyin.

==12. Sınıf==
    Evet artık kendinizi verme vakti geldi. Sevseniz de sevmeseniz de. Eğer gerçekten istediğiniz bir hedefiniz varsa kolay olacak, yoksa şimdiden kaybettiniz diyebilirim.
    Önce kendim nasıl ilerledim onu anlatayım. Bütün yıl matematik çalıştım. Son 1.5 ay edebiyata başladım. Tyt'den önceki gün baştan sona inkılapa çalıştım (tekrar değil, çalıştım). Coğrafya'yı son aylarda arada çalışmaya çalışıyordum ama pek beceremiyordum sınavda da batırdım zaten tyt'de. ayt coğrafyası zaten genel kültür çalışmadan yaptım fakat tabi herkes yapabilir demek değil bu, edebiyata başlamışken buna da başlamak gerek eğer coğrafyanıza güvenmiyorsanız.

Matematik çalışmanızı 5 faza bölmenizi isteyeceğim. Mat-1, Mat-2, Problemler, Trigonometri ve Geometri olarak.

===MAT-1===
    Benim mat-1 tanımım ilk konu olan sayı kümelerinden başlayıp istatistik konusuna kadar. Temel kavramlar kısmına çalışmayın bile zaman kaybı olur ilerde denemelerle pekiştirirsiniz. Üslü ve köklü sayılar konularını şip şak bir şekilde bitirin fazla üstünde durmaya gerek yok bu konuların, fakat öbür konuları yapabilmeniz için ihtiyacınız var. Burda en önemli kısım fonksiyonlar direk bu konuya geçin. Bu konuya gerekirse 2 ayınızı gerekirse 3 ayınızı hatta belki 4 ayınızı bile verseniz yeridir. Fonksiyonlar için 2 konu anlatımı, 5 soru bankası bitirseniz yeridir. Bütün matematik burda bitiyor aslında. Çözemediğiniz soru kalmayana kadar fonksiyon çalışın, evet işin sırrı bu bence. Ama işte hata yapmakta kolay burada. Kesinlikle hiçbir şeyi ezberle geç yapmamalısınız, çözdüğünüz her soruda sormalısınız bunda ben niye böyle yaptım, sorunun çözümü neden böyle. Bir soruyu anlamadınız ise 1 saat boyunca anlamaya çalışın gerekirse, hocaya çözdürüp geçtiğiniz an iş biter. Asıl iş sizde bitmeli youtube hocasını da boşverin, kendi hocanızı da. Anlayacak olan sizsiniz, anlatıcak olan da siz olun. Ders çalışmaya başladıktan itibaren sınava kadar mat-1 çalışmanızı devam ettireceksiniz, önemli çünkü. Fonksiyonlar bittikten sonra mutlak değere dönüp sırayla devam etmeniz makul olur. 2. dönem gelince artık denklem, eşitsizlik, fonksiyon, mutlak değer vs. tarzı 9. sınıf konularını bitirmiş olun, sömestırda iyice pekiştirin. Yeni dönem başladığında artık sıra 2. dereceden denklemlerde. Çok basit bir konu bir haftanızı bile almaz. Benim internet hocasından dinlediğim tek konuydu çünkü bana buna müsait bir konu gibi geldi, üstüne soru da çözmedim o yeterli oldu benim için fakat hemen ardından karmaşık sayıları da bitirirseniz güzel olur. Şimdi de sıra polinomlarda, eğer fonksiyon temelinizi gerçekten iyi oturtabildiyseniz bunda o kadar zorlanmazsınız. Sınav vaktine kadar polinom çalışmanın önemli olduğunu düşünüyorum çünkü oldukça fazla soru tipi olabilen bir konu. Farklı taktikler öğrenmeye çalışın, farklı kaynaklar tarayın bunun için.

Ne kaldı geriye? Kümeler ve PKOB. Kümeler aslında basit bir konu fakat sinirlendiren bir konu. Araya bir yere sıkıştırmaya çalışın ve olabildiğince çok kaynaktan yararlanın bu konu için. Yapamadıklarınızı hocaya sorun, saatlerce düşünüp yine de anlamayabilirsiniz kendi başınıza, tecrübeden konuşuyorum. PKOB ise valla her yiğidin harcı değil, ben de çalışmadım o yüzden hiç. Soru bankası çözmek insanın gözünü korkutuyor internetten 1-2 taktik videosu izleyip geçin derim, ben illa çalışıcam diyorsanız da siz bilirsiniz.

===MAT-2===
    Geldik eğlenceli kısma. Benim tanımımla fonksiyonlarda uygulamalardan başlayıp integrale kadar olan kısım. 11. sınıfta bir kaç konuyu halledin en azından demiştim zaten matematik adına 11. sınıfta sadece 3 konu var ve bunların en basiti de 2. dereceden eşitsizlikler, hatta bence bütün müfredatın en kolay konusu bu. Sadece bunu bile bilmek size bir rahatlık sağlar. 12. sınıf konularında sırayla gidin derim. Konu anlatımı + 1-2 soru bankası fazlasıyla yeterli olacaktır mat-2 için. Logaritmayı derste halledin çok zor bir konu değil ama en zor kaynakları çözün. Şimdi demiyorum gidin acil, orijinal çözün diye. Bence bunlar mat-2 için gereksiz kaynaklar. Limit gibi bol işlem karmaşası içeren kaynaklar öneririm. Bütün mat-2 konuları için geçerli bu dediğim. Mat-2'de işlem karmaşasına sokan kaynaklar çözün ki beyniniz bulansın biraz, o karmaşanın içinden çıkmayı öğrenmenin işin kilit noktası olduğunu düşünüyorum. Derste anlatılan konuları kaçırdığınız olabilir sonradan halledilmeyecek bir şey değil. Mesela ben dizileri kaçırmıştım ta haziranda hallettim. Basit başlayıp, en zoruna kadar gidin, mat-2 için söyleyebileceğim en önemli şey bu. Deneme çözmeye baya geç başlayacaksınız burda ama bence başkalarının söylediğinin aksine mat-1'de deneme çözmek kadar mat-2'de deneme çözmekte bir o kadar kritik bir mesele.

===PROBLEMLER===
    Ben pek beceremezdim bunu. Apotemi problemler almıştım sene başında öyle gelişi güzel çözmeye çalışıyordum :D Fakat işin raconu bu değilmiş. Biraz kendi ideallerime karşı çıkmak zorunda kaldım bu lanet problemleri halledebilmek için. Mantık falan s**tir et problem çözerken, valla diyorum. En son mayıs ayında falan açtım bir tane hocanın sitesini kendime seçtim bir iki tane problem konusu (en çok çıkanları seçtim genelde) izledim baktım adam hepsine birer formül uydurmuş ben de ezberledim onun işleyişini uyguladım geçtim. Netler noldu? 20-25 bandından 30 bandına geldi. İster istemez mantığını da kavrıyorsun tabi onun işleyişini çözerken. Çok emek vermek gerek ama böyle benim gibi son aya bırakırsanız. Destelerce a4 kağıt dolu çekmecem üzerinde bir kelime yazacak boşluk bulamazsınız hepsi problem çözümü dolu.

===TRİGONOMETRİ===
    Çok sevilmez bu konu ben nedenini anlamış değilim. Aslında bulmaca çözmek gibi sadece çok fazla şey ezberlemeniz gerekiyor. Ben ne bir konu anlatımı çalıştım, ne de açtım soru bankası çözdüm trigonometri için. Acil trigonometri konu denemeleri var, aşık oldum o kitaba.
    Bir tane a4 kağıt alın, en üstüne trigonometrik cetvel çizin fazla alan kaplamasın ama büyük olsun rahatça okunsun, çok emekte harcamayın sallayın. Cetvelin aşağısına bütüünn trigonometrik formülleri yazın ama eksik kalmasın kesinlikle. Sol tarafa da bir birim çember çizin, eksenlere değerlerini yazın. Açın acil denemelerini kopya çeke çeke çözün. Bitince de kağıdı kitabın içine koyarsınız kaybetmeyin bu kağıdı romantik duygular beslemeniz olası üzülürsünüz sonra. Mümkün olduğunca her gün yapın ama bunu, mayısta başlamanız mantıklı olur. Çok güzel de fulledim sınavda trigonometriyi. Denemelerde de 1 soru kaçırıyordum en fazla.

===GEOMETRİ===
    Geldik benim en eksik kısmıma. Malesef çok öneri veremeyeceğim bu konuda çünkü kendim de fazlasıyla eksiğim. Sürekli denedim geometri sıfır olsun youtube konu anlatımı olsun ama nedense bir nefret var bu konuya karşı özellikle üçgenler yok mu üçgenler, hiçbir zaman anlamak bile istemedim. Yine de en azından analitik geometri, uzay geometri, çember ve daire konularını çalışın derim, nasıl çalışacağınızı siz bilirsiniz ben kimisini youtube'dan kimisini kitaptan çalıştım.

======KAYNAKLAR======
    =KONU ANLATIMLAR:=
    Antrenmanlarla Matematik serisi: Eğer benim gibiyseniz 1. kitabını alıp paşa paşa utanmadan çözmeniz gerek. Baştan sona demiyorum manyak olmayın. Gerçekten temel oluşturmanız gereken kısımları buradan halledin, sonra çok üzülürsünüz yapamıyorum diye. Mat-2 içinde mutlaka ama mutlaka buradan başlayın düşündüğünüz kadar da basit değil aslında. En çok 4. sünü öneriyorum bu kitabın, logaritma için. Kitabın 2. si gereksiz olmuş biraz bana göre. 3. sünde kümeler var bence güzel bir başlangıç olmuştu. Özellikle logaritma'ya lütfen burdan başlayın.
    Bu kaynaktan bitirdiğim konular: Üslü ve köklü sayılar, mutlak değer, kümeler, logaritma, limit, türev

FDD TYT Matematik Konu Anlatımı: Benim favori kitabımdır, hakkını kimseye yedirmem. Hatta bana kazandıran kitaptır, matematiği sevdiren kitaptır. Fonksiyonları buradan öğrenin var ya 2. kattan baş aşağı düşseniz unutmazsınız. Mutlak değeri burdan öğrenin tramva geçirseniz yine çözersiniz. Parabolü burdan öğrenin... unutmazsınız işte çözersiniz her türlü soruyu. Özellikle bu 3 konuyu söyledim çünkü sizin de bu 3 konuyu buradan çalışmanızı istiyorum ilk olarak ya da antrenmanlarla matematik sonrası da olur. Sonrasında da kitabın verdiği en azından 2-3 testi de çözün ama.
    Bu kaynaktan bitirdiğim konular: Basit eşitsizlikler, mutlak değer, fonksiyon, parabol

Karekök Sıfır serisi: Ben çok beğeniyorum bu fasikülleri. Fdd sonrası genelde buna başvurdum. Bunları bitirince belki sınavdaki tüm soruları çözemezsiniz ama kesinlikle o konuya hakimiyetiniz olur buna emin olun. Sayfaları eksiksiz çözün, hiç bir şeyi geçmeyin. Polinom sıfırı özellikle önereceğim.
    Benim bitirdiğim fasikülleri: Fonksiyon sıfır, Polinom sıfır (çarpanlara ayırma da bunun içinde), Limit sıfır, Türev sıfır (bitmedi), Trigonometri sıfır (11. sınıfta, çok işime yaramadı doğrusu 12'ye geçince)

DIF Föyleri: Derste kullanıyorduk. Karantina günlerinde tekrar amaçlı kullandım güzel oldu. Derste kullanmamıştım çünkü ben
    Benim bitirdiğim föyleri: Logaritma (tekrar), diziler, fonksiyonlarda uygulamalar (tekrar)

=SORU BANKALARI:=
    Şimdi benim aşırı soru bankam vardı, en çok işime yarayanları yazacağım sadece.

Birey A: Konu anlatımı sonrası çözdüğüm ilk ve ilk kitap. Bitirmeden geçmem.

Birey B: Biraz işlem karmaşası, zevk için çözüyordum doğrusu. Sadece fonksiyon ve limite baktım burda, bitiremedim ama baya çözdüm.

Birey C: Sadece parabol için kullandım ve iyi ki de kullandım. Başka kaynak çözmesem mi diye düşünüyordum bitince.

Üç Dört Beş TYT: Genelde kendimi test etmek için buna başvururdum, eğer eksiğim varsa konu anlatımına dönerim.

Üç Dört Beş AYT: Son günlerde her gün bir konuyu taradım geçtim bundan, gerçekten güzel sorular. İkinci dereceden denklem/eşitsizlik, logaritma, diziler, parabol taradım burdan.

Orijinal TYT ve AYT: Bu iki kitabı alma sebebimden emin değilim, çok az kullandım. Kendinize aşırı güvendiğiniz bir konu varsa (benim için fonksiyon, polinom ve parabol) buradan ilerleyebildiğiniz kadar ilerleyin derim. Güvenmiyorsanız bulaşmayın çok da önemli değil bence.

Apotemi TYT: Çok hoş kitap gerçekten. Deneme gibi çözünce ayrı bir gaz geliyor adama. Orijinal'e davrandığım gibi davrandım buna da ama onun aksine bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Temel kavramlar, fonksiyon ve polinom için özellikle.

Nitelik AYT: Konu anlatımı sonrası ilk bunu çözerdim başka kitabım yok diye ilk zamanlarda. Güzel soruları var konuyu pekiştirmek için.

Limit AYT: Benim ayt için olmazsa olmaz dediğim kitap. O işlem karmaşasına girmek zorundasınız. Mat-2 konularını burdan tarasanız efsane olur. Ama bu kitabın sırrı hocaya hiç sormadan çözmek :)

Çıkmış Sorular: Son ay çözün mat-2 için sonra içinizde kalmasın.

MEB soruları: Tamamen size kalmış ben mat-2 için olanları çözdüm ama işime yaradı mı hayır çok kolaylar.

=İNTERNET HOCALARI:=
    Nejdet Hoca: İşte yukarıda bahsettiğim adam. Problem taktikleri efsane. 2. dereceden denklemleri de bu adam sayesinde bitirdim. Bence bakmaya kesinlikle değer, hem de bazı şahısların aksine fiyat yükseltmek yerine okullar kapanınca videolarını ücretsiz yaptı... internetteders.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kenan Kara: Meşhur geometrici. Analitik için birebir ben soru çözmeden sadece bu adamı dinleyerek fulledim ayt'de analitiği.

Bunun dışında youtube'da farklı polinom taktikleri arayabilirsiniz, trigonometri çözmeye başlamadan öylesine trigonometri soru çözümleri izleyebilirsiniz.

=====Denemeler=====
    Bütün olay deneme çözmekte sonuçlanacak.

Tonguç Denemetre TYT: 1. dönemin sonlarında başladım, başlangıç için idealdir. Sömestırda bitirmeye çalışın. Ben 10-14 arası net yapıyordum çoğu zaman 2 saati bile bulabiliyordu bitirme sürem.

Bilgi Sarmal TYT: Tonguç biter bitmez bunu alıp başladım. Ortalara kadar geldiğimde netlerim pek değişmemişti 12-16 arasıydı ama en azından artık kendime bir süre tutuyordum ve 65 dakikayı geçmiyordum genelde 55 dakika tutuyordum. 10. suna geldiğimde bunun yanına ekstra olarak endemik ve çözüm 3d aldım her gün sıralı olarak gidiyordum. Bilgi sarmal bitmeye yaklaştığında netlerim 20-24 bandına çıkmıştı

Endemik TYT: Bilgi sarmal ve çözüm 3d ile beraber götürüyordum her gün farklı olacak şekilde sırayla çözüyordum. Bence en gerekli olanlardan birisi budur. Soruları çok kaliteli. 10-15 arası başladım 17-24 bandına geldiğimde bitirdim.

Çözüm 3D TYT: Farklı bir deneme, o yüzden gerekli olduğunu düşünüyorum. Neredeyse tüm soruları görseldir bunun, farklı farklı bulmaca gibi soruları vardır. Hem eğlenceli olabiliyor hem de farklı bir deneme çözmüş oluyorsunuz mutlaka alın. Tabi normalden yüksek yapmanız da normal bunda çünkü daha kolay problemleri. 20-25 bandındaydım başından sona. 28'lere çıktığım iki üç sefer oldu.

Paraf TYT: Bunun sadece ilk 3 denemesini çözdüm pek beğendiğimi söyleyemem ama farklı soru görmüş olursunuz o yüzden olabildiğince farklı yayınlar almaktan çekinmeyin derim. 20-24 arası yaptım.

Üç Dört Beş TYT: Eveet bs-endemik-çözüm üçlüsü bitince 345 ve acile başladım, en baştan bunu hedeflemiştim zaten. Tabi ilk bunun 3 denemesini de onlarla beraber götürmüştüm. Bu noktaya geldiğimde artık kendimi matematik yapabiliyor olarak nitelendirmeye başlamıştım bile. Bir gün 345 bir gün acil olmak üzere aksatmadan çözüyordum. Mayıs ayı falan herhalde buraya geldiğim vakit. 26-31 arası yapıyor ve aşırı mutluydum bu yayında bunu yapabildiğim için.

Acil TYT: Meşhur acil yayınları, bu kadar tecrübenin ardından fıs geliyordu artık. 26-31 arası gidiyordum bunda da. Sorular biraz öbürkülere göre farklı tabi daha görsel. MSÜ'ye girdiğim günden itibaren bıraktım çünkü uzaktan yakından alakası yoktu. Fakat bu sene aynı olmayabilir yine de çözülmeli.

Sonuç Derece TYT (2018): Bu deneme var ya bu deneme. Bunun yeri hepsinden ayrı çözüyorum diyorum ki lan bu sınavın aynısı. Soru dağılımı çok farklı oluyor tabi ama soru kaliteleri ÖSYM'ye çok benzerdi. Çoğu zaman netlerimi saymadım bile o derece yanlışlarıma ve yapamadıklarıma odaklanmıştım ki. Size önerim bu denemelerde sürenizi tutup yapabildiğinizi yaptıktan sonra bütün sorularını çözün eksik bırakmayın. Burada netlerim düşmeye başlamıştı ama saymıyordum ama sanırım 20'lere kadar düşmüştüm geri. Bir aksilik yaşadım ondan dolayı.

Üç Dört Beş AYT: Olmazsa olmazdır bu, ilk bununla başladım, en son gün de bunu çözdüm yanlış hatırlamıyorsam. Çok geç başladım ayt matematik denemelerine mayıs ayında falan başladım ki bence makul olan da buydu. 2 saat tutuyordum kendime bütün denemelerde hatta bazen 2:30 saat çünkü edebiyat ve sosyal 30-35 dakika sürüyordu sadece. 25-28 arası yapıyordum bunda. Geometride tökezliyordum çünkü, matematik full yani.

Apotemi AYT: Baba be, çok t**şaklı denemedir. Ağlatır da sevindirir de. 10 net yaptırır ağlarsınız, 30 net yaptırır havalara uçarsınız. Benim şahsen çok dalgalıydı 10-15 ile başladım 33 bile yaptım. 20-25 arası takılırdım. Geometrisi olağanüstü zor bunun hiç üzmeyin kendinizi, sınavın 232390 katı daha zor geometrisi.

Bilgi Sarmal, Aydın, Acil AYT: BS ve Acil çok bomboş geldi bana hiç kendimi yormadım o yüzden, yine acilden ara sıra çözüyordum ama hiç sınav gibi hissettirmiyordu. Aydın'da apotemiden bile zor öyle söyliyeyim. En azından 1'er denemesine bakın bunlarında soru tipi görmek olsun maksat.

Birde öneri geçeyim şuraya. Bakın, en önemli kısım bu denemeler. Kendinizi en çok bunlara vermelisiniz. Tek bir gün bile aksatmadan matematik denemesi çözmelisiniz. Olabildiğince yapamadığınız sorularla kendiniz uğraşmalısınız. Hiç anlayamıyorsanız youtube'da anlatan hocalar var denemenizi önünüze alın onları izleyip sonra kendiniz yapmaya çalışın ama bakın ezberlemeyin, anlayıp yapmaya çalışın hatta ordan sadece nasıl başlıyor ona bakın gerisini kendiniz getirin. Kendinize gerçekçi süre tutun, bundan kastım ne çok az ne çok fazla. TYT için bu sene süremiz çok boldu o yüzden ben 70 dakika tutuyordum, süre normalken de 55 dakika tutuyordum ve makul bir süre bence bu. Kendiniz genel denemelerde matematiği sona bırakmaya çalışın bakalım genelde kaç dakikanız kalıyor ona göre ayarlayın sizde. Kendinizi kandırmaya çalışmayın, süre bittikten sonra bir iki soru daha çözüp kendinize bir iki net daha eklemeyin, ne yaptıysanız o. En zordan başlamaya çalışmayın 345, acil, apotemi gibi yayınları sona bırakın. Matematiği sevin, öbür türlü işiniz zor. Ben son hafta günde 4 matematik denemesi çözerek ilerledim 2 tyt 2 ayt.

En kısacası, hiç bir şeyi başkasından, özel ders hocasından, youtube hocasından, okul hocanızdan beklemeyin. Her şeyi kendinizden bekleyin. Hatta almayın özel ders ya, dershaneye de gitmeyin.

===ÇALIŞMA ZAMAN ÇİZELGESİ===
    Mat-1 konu anlatımları ve soru bankalarını şubata kadar bitirin en geç
    Polinomları şubattan en sona kadar devam ettirin
    Tyt denemelerini aralıktan başlayıp en sona kadar devam ettirin
    Mat-2 konu anlatımları ve soru bankalarını en başından en sonuna kadar devam ettirin
    Mat-2 tekrarlarınızı nisan-haziran arası yapın
    Trigonometri çalışmanızı mayıs-haziran gibi yapın
    Geometri allaha emanet, ben karma karışık çalıştım.

Bir hesap tablonuz olsun excel gibi, hangi konuyu hangi kaynaklardan bitirdiniz, hangi denemeden ne zaman kaç net yaptınız düşün notlarını. Bunların kaydını tutmak insana zevk veriyor.

Bir not daha, bu sene mantık olmadığı için ben çalışmadım ama yerinizde olsam ilk olarak onunla başlarım, çünkü aslında matematiğin temelini anlatıyor orada. 12. sınıf konuları adına da bence bir açıklama gelmeden çalışmaya başlamayın, malum bu iki senenin öbürlerinden farklı olduğu aşina.

Sınavda yaptığım matematik netlerine gelicek olursak... TYT 19-0, AYT 31-1.
    Neden diyeceksiniz bahsettiğim gibi sonlara doğru tyt netlerim düşmeye başlamıştı. Bunun sebebi sanırsam kullandığım ilaçlar, günlük 54 mg ritalin ve concerta kullanıyordum ve bunlar yaratıcılığı öldürüyormuş, tyt matematikte en çok ihtiyacımız olan şeyi yani. O zamanlar fark etmedim ama benim gibi başkaları da olduğunu görünce fark ettim sınavdan sonra. Sınav günü ise bu 54 mg'ı bir anda almıştım ve sınav anı panik olmuştum aşırı bir odaklanmaya yol açtı 19 yapabilmiş olmama bile şaşırdım yani.

Evet arkadaşlar sonuç olarak ben ne bir fen lisesi öğrencisiyim, ne bir 450 puan üstü anadolu lisesi öğrencisiyim :) Sıradan, ders çalışmayı sevmeyen, tyt'ye 15-20 net (toplam) ile başlamış ama kendine hedef belirlemiş bir öğrenciyim. Sıralamam da ne ilk 100 ne de ilk 100 ne de ilk 5000. Fakat burada benim gibi 0'dan başlayan insanlar da olduğuna inanıyorum, umarım ki konum onlara yardımcı olmuştur. Tabi matematik hakkında görüşlerim herkes için geçerli sadece çalışmayı sevmeyenlere taktik amaçlı yazmadım. Herkese başarılar ve iyi çalışmalar dilerim.

• Gerçekten çok yararlı bir yazı olmuş hocam, favorilerime ekledim sene içerisinde faydalanmak için. Benim orta okul matematik öğretmenim sağ olsun kendimi bildim bileli matematiğe karşı bir fobim var. Matematik yapamadığım için iyi bir lise de kazanamadım doğal olarak ve 4 sene neredeyse hiç çalışmadan geçti. Anlık motivasyonlarla çalışmaya başlıyorum, bayağı da iyi gidiyor bir süre boyunca fakat ondan sonra yine bırakıyor ve bakmıyorum bu dersin yüzüne. Fakat halletmek zorunda olduğum için bir şekilde sevmeye çalışacağım. Verdiğiniz çalışma ve kaynak tavsiyeleri çok değerli, teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı konu up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up
  • Louis Bloom kullanıcısına yanıt
    Çok sevindim hocam yararlı bulmanıza En kolay kaynaklarla başlamanın bir faydası da çabucak soğumuyor insan böylelikle, umarım fobinizi aşabilirsiniz eğer aşabilirseniz hobiye dönüşeceğine eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipola -- 23 Ağustos 2020; 20:22:48 >
  • pipola P kullanıcısına yanıt
    Umarım hocam.
  • Fenin F'sinden anlamayanlara tavsiye var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 12 sene boyunca düzenli şekilde ders çalışıp derece yapanların tavsiyelerinden daha yararlı bir yazı
  • Faydalı konu , teşekkürler.
  • malesef onu sayısalcı bir arkadaşa danışmalı
  • Teşekkürler arkadaşlar
  • MATEMATİĞİN M'SİNDEN ANLAMAYAN 11 VE 12'LERE TAVSİYE KONUSU
    Hocam sonuç derece tyt mat deneme bu mu çözdüğünüz bir tane de mavi kapakli bir deneme var o daha zormuş sanırım siz hangisini çözdunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melomeloo -- 21 Eylül 2020; 14:59:43 >
  • Hocam bir de son ay problem vidoesunu kimden izlediniz

• Melomeloo M kullanıcısına yanıt
    Sonuç Derece çözmüştüm ben evet mavi kapaklı olan, çok kaliteli gerçekten alınması gerek.
    Problem videolarınıda Nejdet Kirpi hocamdan dinledim internetteders.com adresinde, diğer hocaların aksine fiyat artırmak yerine bedava yaptı derslerini Eski tarz gibi gelebilir videoları öyle zaten ama gerçekten güzel anlatır konuyu. Problemler için verdiği taktikler de şahane gelmişti bana. Gerçi başka kimseden dinlemedim bilmiyorum başkaları da mı öyle yapıyor, ben hiç yapamayan biri olarak yapabilmiştim işte onun sayesinde sonuçta
  • pipola P kullanıcısına yanıt
    Kaç geldi problemler hocam

• up iyi konu

• hocam sebepsizce mutlu oldum. şuan 35 tyt denemesi yapıyorum , içimde bir hüzün çalışıyorum çalışıyorum olmuyor hergün düzenli paragraf çözüyorum türkçem düşük geliyor , sosyal fen desen onlarda kötü neye çalışacağımı bilemiyorum çok konu var yetişirmi yetişmezmi kafamda bi ton şey var. yazıyı o kadar okudum sondaki "tyt'ye 15-20 net (toplam)" yazısını görünce bir moral oluştu. oysaki hedefim o kadar yüksek değil 50k , 100k da gelse sevinirim ama hedefim 50k.

• Hocam concertanın yaratıcıliğı öldürdüğüne kesinlikle katılıyorum. Lgs denemelerinde ilde derece yapabiliyorken sınavda 7 net yapabildim(2004lüyüm)

• Up

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.