Şimdi Ara

Matematiğin en lanet konusu EBOB EKOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu seneyle birlikte 3. Kez hazırlanıyorum ama her sefer bu konuya gelince afalladım.Matematigim de fena değil 3d de Max 1 2 yanlışım boşum falan çıkıyor ama az önce hocalara geldikten bu konuyu başladım izlemeye son 10 dakika yine ben baktım onlar çözdü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam up ya lanet olmasın napmalıyız 6. sınıftanm beridir hep yarım daima yarım kaldı bu aptal konu
  • Aslında zaten çok çıkan bir konu değil, diğer konular ile pek bağlantısı da yok. Bu kadar öğrenemiyorsan atlayabilirsin de.

Ama bence çabala biraz. Başka bir hocadan izleyebilirsin mesela. Soru çözümü izleyebilirsin. Basit kaynaklardan soru çözebilirsin vs. Halledilmeyecek bir konu değil.

• Katılıyorum bir bu bir de pkob.
    Ebob ekoku oldum olası sevemiyodum denemelerde de genelde atlıyodum ya da yanlış yapıyodum, geçen sene bunun üzerine gidip çalıştım şimdi o kadar sevimsiz gelmiyor. Önce konuya olan önyargını yıkmaya çalış sonra ne var ne yok örnekleri izle hocam halledersin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: birgaripfonksiyon

Katılıyorum bir bu bir de pkob.
    Ebob ekoku oldum olası sevemiyodum denemelerde de genelde atlıyodum ya da yanlış yapıyodum, geçen sene bunun üzerine gidip çalıştım şimdi o kadar sevimsiz gelmiyor. Önce konuya olan önyargını yıkmaya çalış sonra ne var ne yok örnekleri izle hocam halledersin
    Pkob dörtlüsü matematiğin en mantık dolu ve günlük yaşamda işine yarayacak kısmıdır.
    Arkadaşlarınla kolasına poker oynadığında Olasılık,
    bilgisayar/yazılım ile uğraşıyorsan hatta elektrik devrelerinde bile Kombinasyon,
    Kasaların şifreleme yöntemlerinde ise Permütasyon karşına çıkacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KnownBoss

Pkob dörtlüsü matematiğin en mantık dolu ve günlük yaşamda işine yarayacak kısmıdır.
    Arkadaşlarınla kolasına poker oynadığında Olasılık,
    bilgisayar/yazılım ile uğraşıyorsan hatta elektrik devrelerinde bile Kombinasyon,
    Kasaların şifreleme yöntemlerinde ise Permütasyon karşına çıkacak.

Doğru, buna da katılıyorum haklısınız. Sınav esnasında sürenin ve o stresin eklenmesiyle bütün olasılıkları düşünemeyip atladığım yerin olacağını ve cevabımın yanlış çıkacağını düşünüyorum bir türlü emin olamadığım konular. bu yüzden sevemiyorum genellikle kaçıyorum, bu sene uğrasacağım kendileriyle.

• Hocam olmuyorsa fazla zorlamayın bence zaten çıkmıyor çıksa da 1 soru çıkacak bu konuyu öğrenmeye harcayacağınız zamanı daha verimli kullanın 1 soru için 2 sorudan olmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT Fizik En Kolay Konular
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkes matematik yapar ama pkob ve ebob ekok yapabilmek az kişinin işidir.

• iyi bir hocadan dinlenince akılda kalıyor ve gerçekten sorular da çözülebiliyor lise hocam zamanında vaktini ayırıp ben ve 3-5 arkadaşıma anlatmıştı da
    dershaneye gidiyorsanız birine anlattırabilirsiniz veya bir arkadaşınıza tavsiye ederim
  • En cok zorlandığım konu olduğundan ilk bitirdiğim konudur bitirdikten sonra o kadar zor olmadığı fark etmiştim.

• Öneriler için sağolun.Konuyu başka hocalardan da dinlicem mutlaka bir şekil de halledicem.

• evet
    öğretmen olarak katılıyorum
    1-olasılık 2-ebob ekok varsa bir sıkıntı
    nasıl yardımcı olabilirim
    onu söyleyin
    video çekip atayımmı nedersiniz??
  • mtnkrsln kullanıcısına yanıt
    Püf noktalar, hangi anahtar kelime varsa hangi yol izlenmeli vs. gibi bir video çekerseniz çok faydalı olur bence hocam. Sonunda da birkaç tane kaliteli ve farklı örnekler çözüp videoyu noktalarsınız. Karşılığında da çok bir şey olmayabilir belki ama bizlerden de birer dua alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtnkrsln

evet
    öğretmen olarak katılıyorum
    1-olasılık 2-ebob ekok varsa bir sıkıntı
    nasıl yardımcı olabilirim
    onu söyleyin
    video çekip atayımmı nedersiniz??

Cok iyi olur baskanim

• Onlar çocuk oyuncağı. Ebob, olasılık, işçi havuz problem... Öğrencilerin sorunu bu konularda soru çeşitliliği çok fazla olduğu için yeterince soru çözmeden öğrenmek istemeleri. Sadece birkaç yüz veya birkaç bin tane örnek soru çözünce anlayabilirsiniz. En basit örneklerden başlayıp yavaş yavaş biraz zor sorulara geçin

Asıl insanı hayattan bezdiren konu limit ve integral. Calculus

Not :Odtü matematik okuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 25 Ekim 2018; 0:45:23 >
  • behzat bile bu konuda çaresizkaldı bende
  • harbiden bu aralar yapamadığım için sayfalarda görünce sanki hiç görmemiş gibi davrandığım konu ebob ekok anlamıyorum kardeşim olmuyor işte.

• İzleyin bi br bişeyciğiniz kalmaz, geçen sene iki günde içinden geçmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barışş9999 -- 25 Ekim 2018; 1:12:15 >
  • Bende de vardı bu ebob-ekok fobisi. Nalet ederdim ara sınıfta karşıma her çıktığında. Sonra bu böyle olmaz dedim yavaştan benim zamanımın efsane kitabı olan derecedeki elemanların başucu kitabı olan Fem Simetri kitabıyla sindire sindire öğrenmiştim bu konuyu. Teknofem'den videosunu izlerdim ardından hemen simetriye geçer süpürürdüm soruları en son da farklı kaynaklardan cila yapar sorularımı hocalara götürürdüm.
    Bu silsileden sonra ebob-ekok'tan sene boyunca hiç soru kaçırmamıştım.
    Gel gelelim sınav sistemi değişti benim sistem de anılar köşkünde yer edindi.
    Şimdiki sisteme göre diyeceğim tek bir şey var o da; kendine uygun bi' matematik kanalı bul oradan ders anlatımını dinle notunu çıkar ardından da çözümlü sorular videosunu izle o çözmeden sen çözmeye çalış sonra videoyu devam ettir nerede tıkandın orayı anla bu safhadan sonra da çözümlü bi' sb den süpürmeye çalış hatalarına bak über sorulara yıldız mı atarsın keser bir yere mi yapıştırırsın bunu mutlaka yap sonra bu yapamadıklarına dönüp bakıp pekiştirip sorulara tek atar hala geleceksin (bunu tapmazsan sen tek yersin ilerde), en son da denemelerde abanıp farklı tarzdaki soruları yakalayıp konudaki esnek düşünme yetisini arttırmaya çalışacaksın.
    Ve ösym'ye ebob ekok değil sınavda tek atmaya hazırsın.
    Başarılar dostum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.