Şimdi Ara

Matematiği bitiren bir soru soruyorum size?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi Ali,Veli ve Mehmet adında 3arkadaş bir restoranda yemek yemeye gidiyorlar. Yemeklerini yedikden sonra,garson 30Lira hesap getiriyor Ali 10Lira,Veli 10Lira ve Mehmet 10Lira para veriyor. Garson parayı kasaya götürünce kasadaki görevli hesabın 25Lira tuttuduğunu paranın üstünü müşteriye götürmesini söylerek garsona 5lira geri veriyor.Kasadaki görevlinin 5Lirayı bozuk verdiğini gören garson çakallık yaparak 2lirasını cebine atıyor ve Aliye 1lira Veliye 1Lira Mehmete 1Lira veriyor. Bu durumda Ali nin cebinden 9lira, Velinin cebinden 9lira ve Mehmetin cebinden 9lira olmak üzere toplamda 27lira para çıkmış oluyor. Garsonunda cebine attığı 2lirayı sayarsak toplamda 29Lira para elimizde oluyor o halde geri kalan 1Lira NEREDE?
    Not:Yazım yanlışlarını elimden geldiğince yapmamaya çalıştım kusuruma bakmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lan benim matematikten aldığım en yüksek not 20 dir. 100 almama 70 sayı kalmıştı. En yakını buydu.

• Hepsine 1lira verince 9lira vermis oluyorlarsa eger 2lira vahiyle mi indi garsonun cebine? Orada para oyle dagitilmaz, 25lira yemek 3lira geri verilen, 2lira garsona =30lira

• 27 ye 2 tl ekleyerek 30 tl bulmak hatadır 27 den 2 tl çıkarıp ürünün fiyatını bulacaksın zaten. Matematik henüz bitmedi.
  • Soruda yapılan işlem doğru değil. 9*3 + 2 diyemezsin toplam paraya.

Sırayla Ali / Veli / Mehmet / Garson / Kasa / Toplam para
    Baştaki para 10 / 10 / 10 / 0 / 0 / 30
    Garson parayı aldı 0 / 0 / 0 /30 / 0 / 30
    Kasaya verdi, 5 lira üstü aldı 0 / 0 / 0 / 5 / 25 / 30
    2 lirayı cebe attı müşterilere birer lira verdi 1 / 1 / 1 / 2 / 25 / 30

Hani nerde hata?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-72 -- 1 Şubat 2016; 22:30:37 >
  • Tam hatırlamıyorum, hepsini de okumadım ama 3 arkadaştan birisi garson çıkıyordu sanırım bu soruda.

• İnternetin hayırlı olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mat hocamı arayıp bunu söyledim yarın kendini sanayiye vereceğini söyledi tşk.

• T-72 kullanıcısına yanıt
    Ceplerden çıkanlar ile hesaplayalım 9/9/9/2/toplam 29 kasaya 25verdim 4lira kaldı 3lirası geri verildi 1lira kaldı nerde bu 1lira

• quote:

Orijinalden alıntı: XxTRUCKxX

Ceplerden çıkanlar ile hesaplayalım 9/9/9/2/toplam 29 kasaya 25verdim 4lira kaldı 3lirası geri verildi 1lira kaldı nerde bu 1lira

Yaptığın işlemin hiç bi mantığı yok ki? Alakasız sayılar topluyorsun sadece. Ceplerden çıkan 9ar lira. 27 lira etti. Garsonun cebindeki parayı buna eklemenin toplam parayı vermesi gerektiğini kim söyledi? Dediğim gibi kelime oyunu var soruda. Birbiriyle alakasız iki şeyi toplayıp sonucu bulmaya çalışıyorsun fakat öyle değil işte.

Yapılması gereken şey 9ar lira çıktı çarpı 3 = 27, eksi garsonun cebindeki 2 lira 25 = yemeğin parası? Hiç bir tutarsızlık yok aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carpe Vita

İnternetin hayırlı olsun.

• 25 hesap
    2 çırak
    3 kişiler.

• 3 (1+1+1) ekleyeceğine daha önce eklenmiş 2'yi sayıyorsunuz. Sıktı artık aynı şey hep.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematigin bittigi falan yok alakasiz seyleri toplayip istediginiz sayiyi bulmaya calisiyorsunuz.
    Kolay yoldan iki sekilde aciklanabilir :
    - 25 yemek 2 garsonda 3 adet 1 er lira 30 eder.
    Eger illa 9 sayisini kullanmak istersen :
    - 3 adet 9 ar lira 27 lira eder garsonda kalan 2 lirayi cikarirsin 25 olan yemegin parasini bulursun.
    Illa o cozumun dogru oldugunu savunup neresi yanlis ki cozumun diyorsan onu da soyle aciklayayim :
    - Soruda aradigin cevap adamlarin basta verdikleri para yani 30 lirayi ariyorsun fakat soru oyle bir sekilde yazilmis ki sen adamlarin basta verdigi 10 lirayi degistirip 9 lira yapiyorsun sonra verdikleri paranin yine de 30 cikmasini bekliyorsun yanlislik burada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.