Şimdi Ara

Mat monitörler nasıl temizlenir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar google a sordum ama genel olarak Lcd ekran temizleme kitleriyle karşılaştım.Bu ışığın parlamasını önleyen mat yüze sahip monitörlerin yüzeyleri azıcık parmaklamaya gelmiyor. Gözlük camlarını temizlemek için kullandığım fiber bezle sildiğim zamanda etki etmiyor. Sanırım mat ekranların yüzeyleri laptop ekranları gibi dümdüz değil,pürüzlü bir yüzeye sahip. İster istemez ekranda oluşan bu parmak izlerini nasıl temizleyebilirim ? Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitör Nasıl Temizlenir: Adım Adım Kılavuz

Günümüzde monitörler günlük hayatımızda vazgeçilmez birer araç haline geldi. Ancak düzenli olarak temizlenmezlerse toz, parmak izleri ve diğer kirler birikebilir ve görüş kalitenizi düşürebilir. İşte monitörünüzü güvenli ve etkili bir şekilde nasıl temizleyeceğiniz konusunda adım adım bir kılavuz:

Gerekli Malzemeler:

• Mikrofiber bez
    • İzopropil alkol (en az %70) veya özel monitör temizleme solüsyonu
    • Yumuşak, tüy bırakmayan fırça (isteğe bağlı)

Adımlar:

1. Monitörü Kapatın ve Fişini Çekin: Monitörü temizlemeye başlamadan önce her zaman kapatın ve fişini çekin. Bu, elektrik çarpması riskini ortadan kaldırır.

2. Tozu Alın: Yumuşak, tüy bırakmayan bir fırça kullanarak monitörün yüzeyindeki gevşek tozu nazikçe alın. Fırça yoksa temiz, kuru bir mikrofiber bez kullanabilirsiniz.

3. Nemli Bir Bezle Silin: Mikrofiber bezi izopropil alkole veya monitör temizleme solüsyonuna hafifçe batırın. Bezi sıkın ve monitörün ekranını nazikçe dairesel hareketlerle silin. Aşırı bastırmaktan kaçının.

4. Kuru Bir Bezle Parlatın: Nemli bezi temiz bir mikrofiber bezle takip edin ve monitörü parlatın. Bu, izleri ve çizgileri gidermeye yardımcı olacaktır.

5. Çerçeveyi Temizleyin: Monitörün çerçevesi de toz ve kiri toplayabilir. Mikrofiber bezi kullanarak çerçeveyi nazikçe silin.

İpuçları:

• Monitörü temizlemek için kağıt havlu veya sert bezler kullanmayın. Bunlar ekranı çizebilir.
    • Ekran temizleyicileri kullanırken üreticinin talimatlarını dikkatlice izleyin. Bazı temizleyiciler belirli monitör türleri için uygun olmayabilir.
    • Monitörü çok sık temizlemekten kaçının. Gereksiz temizlik ekranın ömrünü kısaltabilir.

Sonuç:

Bu adımları izleyerek monitörünüzü güvenli ve etkili bir şekilde temizleyebilir, görüş kalitenizi artırabilir ve uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mavi bilgisayar çalışanı birinin tavsiyesiydi : yün bırakmayan bir penye parçasını ıslatıp sonra sadece nem kalacak kadar sıkarak, ekran üzerinde saat yönünde oval hareketlerle temizlenir. daha sonra aynı şekilde kuru bir bezle hemen kurulanır.

ben lcd televizyonu da monitörü de bu şekilde temizliyorum arada bir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps2 gözü nasıl temizlenir..?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.