Şimdi Ara

Mastika nerenin mali ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mastika nerenin mali ? hangi ulkeye ait ?

• Yunanistan
  • eminmisin ? uzodan laf acilmadi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan2004 -- 15 Ocak 2006 13:51:47 >
  • bulgaristan
  • bulgar rakısı olur kendileri..
  • quote:

Orjinalden alıntı: galaksi

bulgar rakısı olur kendileri..

kesin bir belge varmi , arkadaslarla ole laf acildi , birisi romanya , birisi makedoya dedi , rusya diyen bile oldu
  • Halis Yunan Rakısı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: *ZzZzZ*

Halis Yunan Rakısı

yunan degil be kardesim . Onalrinki Uzo UZO
  • Buyrun arkadaşım bu adresten bakabilirsiniz.

http://www.istanbulsokaklari.com/rakikulturu.asp

Ben Uzo’ya rakı demem, rakı benim olmayınca.. Bunların arasında alkol ve anason farklılıkları var. Yeni 45 derece, litre başına 80 gr. anason konmuş, Kulüp ve Altınbaş 50 derece. Anason miktarı daha fazla. Litreye 100 gr. Tek sakız rakısıdır. İçine sakız konur. Yunan Mastika’sı gibi.. Ama taklit olduğu için bizde pek tutmadı. Mastika Grekçe sakız demek. Uzo ise sakız konmayan Yunan rakısı. Bizimkine benzemekle beraber damak tadımıza pek uymuyor. Bir de daha tatlımsı.. Ülkemizin milli içkisi RAKIdır....

• quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

Buyrun arkadaşım bu adresten bakabilirsiniz.

http://www.istanbulsokaklari.com/rakikulturu.asp

Ben Uzo’ya rakı demem, rakı benim olmayınca.. Bunların arasında alkol ve anason farklılıkları var. Yeni 45 derece, litre başına 80 gr. anason konmuş, Kulüp ve Altınbaş 50 derece. Anason miktarı daha fazla. Litreye 100 gr. Tek sakız rakısıdır. İçine sakız konur. Yunan Mastika’sı gibi.. Ama taklit olduğu için bizde pek tutmadı. Mastika Grekçe sakız demek. Uzo ise sakız konmayan Yunan rakısı. Bizimkine benzemekle beraber damak tadımıza pek uymuyor. Bir de daha tatlımsı.. Ülkemizin milli içkisi RAKIdır....

uzoya lafimiz olmadi fakat , mastika nerenin mali ?

• Yunanistan olduğundan eminim

Mastika zaten Yunanca bir kelimedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerko -- 15 Ocak 2006 14:04:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Gerko

Yunanistan olduğundan eminim

yahu sen bakma yunanlilara , adamlarda bizim yaptigimiz herseyin uzerine yattilar . Amerika baklavayi yunanlilar bulmus biliyorlarmis
  • quote:

Orjinalden alıntı: ridvan2004

quote:

Orjinalden alıntı: Gerko

Yunanistan olduğundan eminim

yahu sen bakma yunanlilara , adamlarda bizim yaptigimiz herseyin uzerine yattilar . Amerika baklavayi yunanlilar bulmus biliyorlarmis

Dostum sana kaynak verdim.Bilgi verdim.Hatta osmanlı zamanında yapıldığını yazan bilgiler var.Dahada emin olmak istiyorsan google'den araştır.Bir sürü kaynak var.
    Ama senin duymak istediğin ne onu söyleyelim olsun bitsin

• quote:

Orjinalden alıntı: ridvan2004

quote:

Orjinalden alıntı: galaksi

bulgar rakısı olur kendileri..

kesin bir belge varmi , arkadaslarla ole laf acildi , birisi romanya , birisi makedoya dedi , rusya diyen bile oldu

mastika bulgarca içki demktr zaten bi bulgar arkadasım var o solemişti
  • bırak yaw nerenin malı olursa olsun bizim olsun.önemli olan o.hadi bende sallıyım papoa yeni gine
  • bulgar rakısıdır.. nicelerini devirmiştir bu meret.. öyle kendine güvenip içmeye kalkma.. meze gerek yanında.. mangal et felan :) hoştur.. arşivimde saklı kendileri.. adamlar ilaç niyetine bile kullanmakta
  • bulgar rakısdır.
    not: bulgaristan göçmeniyim ordan biliyom.
  • Mastika Yunanistan'da sakız şekeridir. Damla sakızı özünden yapılır, kaşığı daldırırsın içine, suya kaşığı batırır batırır yersin, süper olur. Ayrıca Yunanca'da Mastika yunanca sakızdır, Mastika ayrıca bir Uzo türüdür. Sakızlı Uzo.

Araştırdım, Makedon-Bulgar içkisiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantaxy -- 23 Temmuz 2009; 1:28:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastson59

bulgar rakısdır.
    not: bulgaristan göçmeniyim ordan biliyom.

bende evet bulgar rakisidir.ictigim zaman kedi gibi uysallastirir.bir baska insan olmami saglar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.