Arkadaslar mass effect 2inin cko yuksek puanlar almasi uzerine ilk oyunu alip hikayeye daha cok hakim olmak istedim gittim electroworldden orjinal aldim oyunu neyse oyunu yukledim ancak tam acmak istedigimde 7000 hata kodlu bir error veriyor secure... die acaba bu sorunun sebebi nedir nasil cozebilirim acil yardimlarinizi bekliyorum bu arada oyun mass effect 1 2. oyun degil
Sistem özelliklerini yazarsan daha ayrıntılı birşeyler yazabilirim. Simgesine çift tıkladığında mı hata veriyor, yoksa windows'ta gelen menüden play dediğinde mi? Hangi işletim sistemini kullanıyorsun? Oyunu ilk açtığında internetten orjinal sorgulaması yapıyor. Belki onda bir sorun çıkıyordur. Oyunu çalıştırmadan önce sitesinden en son yamayı indirip yükle. Bir de öyle dene.
sistemim xp.geforce 7300 gs ekran kartım var. cd yi ilk taktığımda çıkan yükleme ekranından yükledim.yükledikten sonra play'e basıp oyuna girmeye çalışıorum ama "a security module cannot be activated(7000) " die bişi cıkıo. ea dan aktive etmem gerekio ama yükleme ekranında öle bişi çıkmadı ?? aktive etmede sorun yaşıorum sanırım ??
ayrıca 2 cd li oyun.ilk cd sinden oyun yüklenio ama 2. cd sini takınca bişi çıkmıo ??
dvd emülasyon programları ile oyunun kopya koruma sisteminin çakışması sonucu oluyormuş o hata. alcohol, magicdisc, daemon tool gibi programları silip denermisin.
quote:
Orijinalden alıntı: arsenik
dvd emülasyon programları ile oyunun kopya koruma sisteminin çakışması sonucu oluyormuş o hata. alcohol, magicdisc, daemon tool gibi programları silip denermisin.
Öyle bir sorun olduğunu sanmıyorum. Çünkü oyunun kopya koruma programı disk bazlı değil, internet bazlı.
Ekran kartın oldukça düşük seviye bir kart ve muhtemelen Mass Effect'i çalıştırmaya yetmiyor. Sanırım diz üstü bilgisayar kullanıyorsun. Eğer masaüstü ise ucuz bir ekran kartı almanı öneririm. Elindeki kart 2006 ve sonrasında çıkan oyunlarda tıkanır, çoğunu çalıştırmaz.
Emin değilim zaten hocam. Aşağıdaki linkten okudum.
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim çalıştırmanın yolunu buldum sonunda ama orjinal oyuna tövbe edicektim neredeyse bu arada ekran kartı fena performans vermedi hem 1. hem 2. oyunda