Şimdi Ara

Mass Effect Kararsızlığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar RPG türü ile pek aram yoktur. Yinede ME serisini öve öve bitiremediklerinden yaklaşık 3 ay pc'de denedim. İlk oyun olmasına rağmen, iyi bir notebook'a sahip olmama rağmen grafiklerden ödün vererek biraz oynayabildim. Black Ops gibi optimizasyon özürlüsü bir oyunU akıcı şekilde full grafiklerle oynarken ME1'de sorun oldu. Neyse soruna geleyim, okuduğum kadarıyla Mass Effect'in hikaye sunumu harika ve sizin belirlediğiniz bir senaryo çerçevesinde gidiyor. Fakat ben ne denilmek istediğini anlayabilecek kadar ingilizce sahibi olmama rağmen dialog ve karakter gelişimi kısımlarında zorlandım. 3. oyunun ilk videosunu izledikten sonra devam etmeye karar verdim, o yüzden ilk 2 oyunu sipariş vermeyi planlıyorum Xbox için.. Sizce ne yapmalıyım, türe soğuk olmama rağmen oynamalımıyım yoksa bu sevdadan vazgeçmelimiyim? Bir soru da xbox'ta kontrolleri rahatmıdır?



  • Eğer baştan bu türe önyargıların varsa,üstüne üstlük yeterli ingilizcen olduğu halde sıkıntı yaşıyorsan bence hiç uğraşmana değmez.
  • O zaman kurulu olan pc'deki Mass Effect'i deneyeyim biraz daha.. Olmadı zorlamayız..
  • Aslında bu seriye Türkçe altyazı çıksaydı,action rpg severler için mükemmel bir seri olabilirdi.Çoğu kişi dialoglarda sıkıntı çekiyor.Dragon Age'in Türkçe çevirisi 8 ay sürdü,allah bilir bu kaç ay sürerdi.
  • mass effect 2 bomba yav. xboxda oynadigim en guzel oyunlardan biri.

    ayrica sagolsun bioware, rpg severleri nispeten goz ardi edip coluk cocukta oynasin diye devam oyunlarinda aksiyona daha cok onem veriyor. bu yuzden asiri bi rpg bilgi birikimi gerektirmiyor oyun...

    diyaloglari orta halli ingilizceyle halledersin. zaten cumleler sirali geliyor naif orta agresif gibi. en alttaki genelde en agresif cevap oluyor.

    kesinlikle ve kesinlikle alin oynayin oynattirin. oyun bitince keske bitmese dlc si mlcsi yokmuydu diyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 19 Mart 2011; 17:18:09 >
  • Yakında son dlcsi de çıkıyor mass effect 2'nin.Hayranlarına duyurulur.
  • Kontrolleri nasıl peki? Zaten ilk oyunu atlatabilirsek 2.oyunda daha basitmiş karakter yönetimi vs.. Denemekte yarar var..
  • Ps3'e al. Hem grafikleri daha iyi hem de dlc'ler bedavaya gelir
  • PS3'üm yok şuanda, kısa vade de düşünmüyorum almayı. Yılbaşı düşünebilirim belki, tabi yeni nesil konsol duyuruları yapılmazsa..
  • Bugün birinci oyunu bitirdim, aylardir kenarda duruyordu ve baslari baya SIKICi gelmisti bana ama bir kac gündür ilerledikce kendine bagladi oyun, cok iyi bir hikayeye sahip ve sonuda cok iyi yapilmis (ilk oyunun cikis tarihine göre baya iyi).

    Simdi ikinci oyuna baslamak üzereyim, arkadaslarin cogu 2 dlc'yi tavsiye etti, Kasumi ve Shadow Broker. bu ikisini yüklüyorum oyuna baslamadan.

    Kisaca ilk oyunun baslari yavan gelecektir ama ilerleyince cok iyi isiniyorsun oyuna. Mutlaka oyna bence ve benim gibi su an 2. bölümü sabirsizlikla oynamak isteyecegine eminim.
  • Biraz ilerlemiştim. Yalnız ilk partide gelen adamlarım sürekli ölüp duruyor, senaryoya etkisi var mı yok mu bilmediğimden paso checkpoint yapıyordum.. :) Xbox'a alıp orada denemek var aslında ama bakacağız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rüzgar81

    Bugün birinci oyunu bitirdim, aylardir kenarda duruyordu ve baslari baya SIKICi gelmisti bana ama bir kac gündür ilerledikce kendine bagladi oyun, cok iyi bir hikayeye sahip ve sonuda cok iyi yapilmis (ilk oyunun cikis tarihine göre baya iyi).

    Simdi ikinci oyuna baslamak üzereyim, arkadaslarin cogu 2 dlc'yi tavsiye etti, Kasumi ve Shadow Broker. bu ikisini yüklüyorum oyuna baslamadan.

    Kisaca ilk oyunun baslari yavan gelecektir ama ilerleyince cok iyi isiniyorsun oyuna. Mutlaka oyna bence ve benim gibi su an 2. bölümü sabirsizlikla oynamak isteyecegine eminim.


    Kasumi yerine overlord u almanı tavsiye ederim, hem daha uzun süren bir dlc hemde beni daha çok etkiledi kasumi ye göre, eğer sadece 2 tane dlc alırım diyorsan overlord ve shadow broker daha iyi gider. Kasumi de güzel ancak daha kısa süren bir dlc.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RushComeBaby

    Biraz ilerlemiştim. Yalnız ilk partide gelen adamlarım sürekli ölüp duruyor, senaryoya etkisi var mı yok mu bilmediğimden paso checkpoint yapıyordum.. :) Xbox'a alıp orada denemek var aslında ama bakacağız..

    Savaşlar esnasında ölmelerinin senaryoya etkisi yok. Üzerine gelen düşman dalgasını atlattıktan sonra geri diriliyorlar. Diğer türlü med-kit ilede hayata döndürebilirsin.

    Savaşlarda hayatta kalabilmek için adamlarını efektif kullanman lazım. Öncelikle hiç birini boş bırakma ve sürekli özel güçlerini barları dolar dolmaz kullanmaya bak. Ayrıca açıkta bırakma ekibini. Sağ ve sol d-pad ile siper almalarını sağlayabiliyorsun işaretlediğin yerlere. Ayrıca karakterlerin sadakatide kavgada ne kadar ayakta kaldıklarını etkiliyor. Bir mürettebatının Loyalty görevi çıktığı zaman es geçme ve en kısa zamanda yap. Son olarak her görev sonrası gidip hal hatır sor, sırtlarını sıvazla, iltifat et vs... Bu şekilde en zor zorlukta bile hayatta kalman mümkün.




  • Ben PC'de oynuyordum hocam, biraz daha deneyip alışırsam Xbox'a da almayı düşünüyorum.. Dirilme olayını anlamadım, checkpoint sonrası mı diriliyorlar bölüm sonrası mı?
  • Mesela her alanda belli bir düşman akını oluyor.
    O alandaki düşmanların tamamını temizlediğin zaman otomatikman kalkıyorlar ayağa.
    Checkpoint diyebiliriz evet. Onun haricinde med-kit'ler ile de kaldrabilirsin. Envanter çemberinde en altta.
  • Bioware hayranı olmama rağmen mass effect 1 bioware'in en sıkıcı yapımı diyebilirim.Çevre detayı 0,atmosfer olmayınca oyuna ısınamıyorsunuz ama yine bi sci-fi roleplaying olan kotor böyle değildi gayet sarıyordu.Mass effect uykumu getiriyor resmen hele shephard,oyun sektörünün en kasıntı ruhsuz herifi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shuffy

    Bioware hayranı olmama rağmen mass effect 1 bioware'in en sıkıcı yapımı diyebilirim.Çevre detayı 0,atmosfer olmayınca oyuna ısınamıyorsunuz ama yine bi sci-fi roleplaying olan kotor böyle değildi gayet sarıyordu.Mass effect uykumu getiriyor resmen hele shephard,oyun sektörünün en kasıntı ruhsuz herifi.

    mass effect sıkıcı?? çevre detayı 0???? hocam yapma gözünü seviyim
  • peki arkadaşlar bu oyun için çok iyi derece mi ingilizce gerekiyor sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunsnroses1

    peki arkadaşlar bu oyun için çok iyi derece mi ingilizce gerekiyor sizce?

    Tabi ki iyi ingilizce gerekiyor,Skyrim dışında pek RPG oynamıyorum ama yinede beğendim.
  • 1 oynamana gerek yok,sıkılabilirsin,anccaaaak 2 efsanedir,ben hem iyi hemde kötü seneryo olarak 2 kere bitirdim.dene pişman olmazsın.Ayrıca DLC alacak arkadaşlara tavsiyem shadow broker.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.