Şimdi Ara

Mass Effect 3 (2012) [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.301
Cevap
7
Favori
109.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Legendezut, acaba Liara ile tekrar beraber olup olmadığımı mı soruyorsun? Wayne Shepard'ta 2 adet save dosyası var. Bir tanesi Liara'ya sadık kalıp LotSB'da tekrar aramızı düzelttiğim save (evlilik, bir sürü mavi çocuk ), diğeri ise Miranda ile beraber olduğum save. Achievement'larım silindi, bahsettiğim achievement'ı almış olabilirim. Oyundayken üstüste elektrik kesintisi oldu. Bilgisayarı tekrar açıp oyuna girdiğimde tüm achievement'larım resetlenmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elharess

Legendezut, acaba Liara ile tekrar beraber olup olmadığımı mı soruyorsun? Wayne Shepard'ta 2 adet save dosyası var. Bir tanesi Liara'ya sadık kalıp LotSB'da tekrar aramızı düzelttiğim save (evlilik, bir sürü mavi çocuk ), diğeri ise Miranda ile beraber olduğum save. Achievement'larım silindi, bahsettiğim achievement'ı almış olabilirim. Oyundayken üstüste elektrik kesintisi oldu. Bilgisayarı tekrar açıp oyuna girdiğimde tüm achievement'larım resetlenmişti.

Evet evet işte bir sürü mavi çocuk :) Onu diyorum. Achievement'lar önemli değil Liara ile aranız iyiyse :) (Gecenin köründe nasıl achievement yazmışım onu da anlamadım Achivment ne lan ! :)) Site cidden süper olmuş bu arada.
  • Liara ile aramız iyi o save dosyasında Ayrıca yorumların için teşekkür ederim. Böyle kaliteli bir yapım için harcadığım zamana değdiğini düşünüyorum. Umarım yaptığım bu site daha bir çok kişiye yardımcı olur.
  • @Elharess hocam cidden diyecek fazla birşey bulamıyorum, mükemmelinde mükemmeli olmuş. Eline, koluna sağlık.
  • quote:

Liara ile aramız iyi o save dosyasında Ayrıca yorumların için teşekkür ederim. Böyle kaliteli bir yapım için harcadığım zamana değdiğini düşünüyorum. Umarım yaptığım bu site daha bir çok kişiye yardımcı olur.

Kesinlikle değmiş abi. Ellerine sağlık yeniden.
  • Siteyi tekrar güncelledim. Mass Effect 3 bölümünü de sonunda upload ettim. Mass Effect 3 bölümünde Bioware'in resmi sitesinde ve forumlarında onaylanan yenilikleri bulabilirsiniz.

Not: Mass Effect 1, Mass Effect 2 oyunlarını oynamadıysanız, Mass Effect 3'ün E3 videolarını izlemediyseniz ve güncel haberleri takip etmiyorsanız hazırladığım Mass Effect 3 sayfası sizin için spoiler içerebilir.

MASS EFFECT UNIVERSE ME 3 ÖZEL - Türkiye'nin Mass Effect Sitesi
  • Bomba gibi geliyor bomba.
  • quote:

Siteyi tekrar güncelledim. Mass Effect 3 bölümünü de sonunda upload ettim. Mass Effect 3 bölümünde Bioware'in resmi sitesinde ve forumlarında onaylanan yenilikleri bulabilirsiniz.

Not: Mass Effect 1, Mass Effect 2 oyunlarını oynamadıysanız, Mass Effect 3'ün E3 videolarını izlemediyseniz ve güncel haberleri takip etmiyorsanız hazırladığım Mass Effect 3 sayfası sizin için spoiler içerebilir.

sen varya adamsın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchampionx

quote:

Siteyi tekrar güncelledim. Mass Effect 3 bölümünü de sonunda upload ettim. Mass Effect 3 bölümünde Bioware'in resmi sitesinde ve forumlarında onaylanan yenilikleri bulabilirsiniz.

sen varya adamsın :D
  • bakalim miranda ve ashleyi ayni anda idare edebililecek miyiz liara demiyorum yoksa valla tum kirli camasirlarimizi doker ortaya.. ayrica ben vorcha ve batarian takim arkadasi istiyorum vorcha neyse de batarian kesin istiyorum bioware irkçilik yapma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smuzy

bakalim miranda ve ashleyi ayni anda idare edebililecek miyiz liara demiyorum yoksa valla tum kirli camasirlarimizi doker ortaya.. ayrica ben vorcha ve batarian takim arkadasi istiyorum vorcha neyse de batarian kesin istiyorum bioware irkçilik yapma

Batarianlar insanlardan nefret etmese olur aslında. Güzel de olur. (Ben 2 oyundur Liara'ya sadık olmanın keyfi ile yaşıyorum. Önce kendi savelerim ile bitirip sonra Elharess'in kilere bakacağım.
  • miranda varken gerisi teferruattır ama her çiçekten bal alayım düşüncesi ile taliye bile yazabilirim :D yüzünün ardından melek gibi bi kız çıkıcak demedi demeyin :D

Mass Effect 3 (2012) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xchampionx -- 17 Haziran 2011; 15:18:06 >
  • Tam yeni sayılmaz ama kesilmiş bazı sahneleri bulunan gameplay videosu:

● Kısa kısa izlenimlerim:

- Silah sesleri değişecek denmişti. Değişmiş. Daha tok ve güzel olmuş böyle. DICE sağolsun.

- Aksiyon yine gayet sağlam ve doyurucu. ME1'deki sisteme dönmeyip, ME2'dekini devam ettirdiklerine sevindim. Üstüne güzel şeyler de eklenmiş; daha geniş ve daha değişken haritalar, takla atmak, omni blade kullanmak gibi. Verdikleri bilgilere göre daha ekledikleri ve videoda göstermedikleri şeyler de var.

- Taktikselliğe dair birşey göremedim ama pek de beklemiyordum. EA belli ki E3'te oyunun pazarlamasını aksiyon üzerine yapmayı seçmiş. Çünkü çok daha taktiksel olacağını söylemişlerdi. Sanırım bunu daha sonradan göstereceklerdir RPG ögelerinde olduğu gibi.

- Yakın saldırılar çeşitlenmiş. Her sınıfın kendine özgü yakın saldırısı var artık. Soldier elindeki silahı düşmanın kafasına kafasına indirebilirken, Adept yakındaki düşmanları yere kapaklayabiliyor. Vanguard ise elindeki omni-blade ile düşmanı etkisiz hale getirebiliyor. Ayrıca düşmanlarda size karşı bu özellikleri kullanabiliyor.

- Bomba kullanabiliyoruz ME1'deki gibi. Geri dönmesine sevindim. Atarken ki animasyonlar güzel. Patlama efektleri ve sesleri de iyi.

- Şarjör değiştirme biraz hızlanmış görünüyor. Assault Rifle'da clipsleri dışarı atarken gayet iyi ancak pistolda komik durmuş. Üzerinde daha çalışmaları gerek.

- Çevre ile etkileşim artmış. Videoda Cerberus askerini bir varren'in kaptığını görüyoruz. Ve siperlerde uzun uzun kalamıyoruz, anında yanımızda bitiyorlar. Yapay zeka gelişmiş.

- Oyunun hızı arttırıldı denmişti ama hiç farketmedim açıkçası. Zaten %10 ile %15 civarı mı neydi, çok bir hızlanma beklememek lazımdı. İyi de olmuş belli olmaması.

- Oyuna Stealth özelliği eklenmiş. Güzel de kotarılmış. Siperler arasında dolaşıp düşmana çaktırmadan arkasına geçerek kendisini halledebiliyoruz.

● Diğer videolardan genel izlenimlerim:

- Grafiksel olarak gelişmeler var ancak çok değil. Mekanlar daha büyük ve ayrıntılı, yüz mimikleri, animasyonlar ve konuşmalar daha sinematik olmuş. Ayrıca E3 2009'da Mass Effect 2 de oynadığımız halinde değildi, çıkana kadar gelişir grafikler. Bir de demoda hazırlanan yerler XBOX360 versiyonundan alınmış, konsollarda AA eksikliği vs. derken PC'de eminim daha iyi olacaktır.

- Sinematikle ilgili yeni özellik eklenmiş. Bir tuşa basıp gösterilen yerlerdeki dinamik, anlık sinematikleri görebilmek mümkün. Akıcı yapıldığından güzel de duruyor.

- Oyunun daha duygusal olacağını söylemişlerdi. Öyle de olmuş. Buna küçük çocukla ilgili sahneyi göstererek örnek vermişler. Burada Clint Mansell'in ilk çalışmasını da görebiliyoruz. Ayrıca daha önce Mass Effect evreninde çocuk gören olmuş muydu? İlk defa ben burada gördüm.

- HUD kısmı ME2 ile aynı. Ancak illa ki değişecektir bu. ME2'de düşündükleri sistemin çok da iyi olmadığını belirtmişlerdi çünkü. Zaten 2009 E3'ünde Mass Effect 2'nin HUD kısmı ME1 ile hemen hemen aynıydı, daha sonradan değişmişti.

- Öldürdüğümüz düşmanlardan silah alabilecektik. Alabiliyoruz. Ancak öyle her düşmandan düşmüyor. Ya da o bölümde öyleydi, bilemiyorum.

- Mermi olarak ME1'deki overheat sistemi yerine ME2'deki thermal clips sistemine devam edilmiş. Kişisel görüşüm ME1'deki sisteme dönmeleriydi. Daha bir yenilikçiydi o. Bu sistem klasik shooterlarda kullanılan sisteme benziyor.

- Siperden sipere geçerken kısa mavi işaretler çıkıyor. Hoşuma gitti benim. Hata yapma şansını azaltıyor. Alpha Protocol gibi. Ancak bunun oyunu kolaylaştıracağını düşünenler dert etmesinler, seçeneklerden bunu kapatabiliyoruz.

- Shepard takla atıp, nesneler üzerinden atlayabiliyor. Animasyonları güzel ancak biraz daha uğraşılsa iyi olur.

- Oyun ilk bakışta kolay gibi görünüyor ancak öyle değil. Oyunun daha zor olacağı açıklandı. Videolardan kolay görünmesinin sebebi, genelde bu tür fuarlarda oyunun en kolay zorlukta ve karakterin çok güçlü bir şekilde oynanmasıdır. Video da canı sıfırlanmış ancak hala ölmemiş Shepard buna örnek gösterilebilir.

- Silah modifikasyonunun döneceğini söylemişlerdi. ME1 gibi değil ancak ME 2'den çok daha işlevsel görünüyor. Silaha takılan-çıkarılan en ufak şey bile gücünü, atış hızını, gideceği mesafeyi vs. etkiliyor. Metal Gear Solid'i hatırlattı bu bana.

- Skilleri arttıracaklarını ve daha geniş skill ağaçları olacaklarını açıklamışlardı. Arttırmışlar. ME1 kadar değil ancak ME2'e göre daha fazla özgürlük var. Ortası diyebilirim. Skilleri evrimleştirme de 6 alternatif var ve bu önceki oyunlara göre en yüksek düzey.

- RPG ögeleriyle ilgili çok fazla şey göstermediler, bunun sebebini de yukarıda belirttim. Daha sonradan ayrıntılı şekilde gösterecekler. Ancak verdikleri bilgilerden bildiklerimiz; oyunun birden çok sonu olacağı, verdiğimiz kararların oyun sonunu direkt etkileyeceği, daha geniş armor ve silah kostümizasyonu seçenekleri, daha fazla skill ve daha geniş skill ağaçları, lootlanacak ve merchant'lardan alınacak nesnelerin daha fazla olması, daha taktiksel oynanış gibi içerikler oyunun RPG yönünden de geri kalmayacağını gösteriyor.

- Oyunda çok az yükleme ekranına rastladım. Belki de seçtikleri bölüm öyleydi ancak oyunun baş dizaynırı çok daha az loading ekranı olacağını söylemişti. İyi birşey tabi ki.

Aklıma gelenler bunlar. Şöyle bir ön bilgi oluşmuştur kafanızda diye umuyorum.

Çok uzundu okumadım diyenlere: Görünen köy kılavuz istemez oyun gümbür gümbür geliyor.
  • Bazı mekan resimleri. GameSpot videosundan paintle kes yapıştır olarak aldım. Bioware'ın kendi yayınlamaları değil. Yani kalite olarak çok iyi değiller. Ama çeşitliliği görmeniz açısından iyi upucu olur.

Galaksi Ekranı:

Gezegen Ekranı: Artık bir gezegende birkaç yere iniş yapabiliyoruz.

Oyunun Menüsü:

• 2011 tatiline gelecekti ne guzel ya neyse guzel olsun da 5 yil ertrlesinler. o zamana kadar bize dlc ya da shepard yokken 2 yil boslugu doldurabilcek biseyler verseler iyi olurdu. garrusun hikayesi ya da ashley/kaidan falan 1 yil bekle simdi
  • mass effect 1 deki galaksi sistemine benzer.. gezegen taraması kalkmış galiba... kalkmıştır umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smuzy

2011 tatiline gelecekti ne guzel ya neyse guzel olsun da 5 yil ertrlesinler. o zamana kadar bize dlc ya da shepard yokken 2 yil boslugu doldurabilcek biseyler verseler iyi olurdu. garrusun hikayesi ya da ashley/kaidan falan 1 yil bekle simdi

Size katılıyorum. Arrival bence son görev DLC olmamalıydı. Hem kalitesi bakımından hem de oluşan boşluk açısından.

quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer Roses

mass effect 1 deki galaksi sistemine benzer.. gezegen taraması kalkmış galiba... kalkmıştır umarım

Gezegen tarama özelliğinden tam olarak vazgeçilmeyeceğini söylemişlerdi. Ama yeniden yanına, araçla planet-driving sistemi ciddi ciddi düşünülüyor. Verdikleri bilgilerde ME 1'e dönüşler göze çarpıyor, bu özelliğin tekrar gelmesi de yüksek olasılık. Nitekim aldıkları feedback'lerde bu yöndeymiş.

Aslında gezegen taramasını sevmememin başlıca sebebi planet-driving'in yerine gelmiş olmasıydı. Yoksa mineral olayına bir anlam katıyordu. Mako ile gezegen gezegen, çayır bayır gezmek harikaydı da mineral toplaması hakikaten işkenceydi. Gezegenin her bir yanına dağılmış oluyorlardı, bazısı dağın tepesindeydi hatta, toplaması zordu. Ve çok da anlamsızdı. Bir görev haricinde işe yaramıyordu. Bu nedenle bir bakıma sevmiştim gezegen taramayı.

Yine de üçüncü oyunda Bioware'den planet-driving'e daha çok önem vermesini bekliyorum. Gezegen taramanın kolay mineral toplama dışında bir artısı yoktu çünkü. Kendileri de biliyordur bunu. Taramayı tutacakları varsa tutsunlar ancak planet driving'de geri dönsün. Hatta içeriğini fifty-fifty bile yapabilirler. Ama o özellik dönecek. Duy sesimizi Bioware.
  • Şu oyunun canına kurban ya 2. si ne harika bitmişti. Save dosyalarını en korunaklı yerde saklıyorum 3. sü için

3. oyunda umarım her gezegene gidebiliriz. Tarama yapmak yerine her gezegene gidebilsek yan görevler olsa vs. Umarım bu eklenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 25 Haziran 2011; 20:55:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Şu oyunun canına kurban ya 2. si ne harika bitmişti. Save dosyalarını en korunaklı yerde saklıyorum 3. sü için

3. oyunda umarım her gezegene gidebiliriz. Tarama yapmak yerine her gezegene gidebilsek yan görevler olsa vs. Umarım bu eklenmiştir.

Çok güzel olurdu ama yapılması zor görünüyor. Yani yapmasına yaparlar da yine çoğu gezegen ve mekân ME 1’deki gibi birbirinin klonu olur. Evrende yanılmıyorsam 200’ü aşkın gezegen vardı, her biri için mekânları tasarımlamak, scriptlemek vs. zahmetli bir iş olurdu. Belki ilerde MMO’su çıktığında olabilir bu dediğiniz.

Aslında önceki oyunlarda her güneş kümesinde en az bir tane land edilecek gezegen bulunuyordu. Şimdi bunun yanına, aynı gezegenlerde birden farklı yere inebilme opsiyonu da konulmuş ve keşfedilecek yer sayısı arttırılmış oldu. Mekânlar da birbirinden farklı yapılmışsa muhteşem olur. Yan görev kalitesi de ME 1 ile ME 2 arası olursa değmeyin keyfime. Kaliteli yazılmış (ME 2), seçim-sonucu olan (ME 1) yan görevlerden başka ne isterim. Ah işte her zaman söylüyorum, bir ortasını bulabilse Bioware...
  • Bonuslarımız:

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.