Mass Effect 2 Loading Ekranında Donuyor..Birçok kişide bu hata var..Başlarına Gelenler Mesaj yazsınlar..
Nfs Shiftten Beni çoğu kişi tanıyordur umarım..Önemli Bir Hatayı çözmüştüm..
İnşallah bununda üstesinden geliriz..
Baktım diğer forumlara hiç soruna çözüm yok ve sorundan bahsedenlerde yok..
Neyse Hata Öncelikle Şöyle:
Oyunun exesine tıkladığınızda gayet güzel açılıyor Ea videoları çıkıyor..New Game daha sonra Male ye tıklayıp oyun açılıyor ve loading ekranı karşımıza geliyor..Ve öyle kalıyor..
Tam orada ara sahne giriyor. Belki ondandır. Tüm kodeklerini silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsin.
Aslında benzer bir sorun bende var. Yani ilerleyen kısımda. Bir türlü ara sahnedeki sesler ve görüntü senkronu yakalayamıyor. Kodek önerileri var yine. Ama olmadı bende.
Bilgisayarın kaç çekirdekli?
Kardeş Benim Pcnin tüm özelliklerini yazayim..
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz
ASUS EAH2400 Series 1 gb
2 gb ram
quote:
Orijinalden alıntı: maximof
Tam orada ara sahne giriyor. Belki ondandır. Tüm kodeklerini silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsin.
Aslında benzer bir sorun bende var. Yani ilerleyen kısımda. Bir türlü ara sahnedeki sesler ve görüntü senkronu yakalayamıyor. Kodek önerileri var yine. Ama olmadı bende.
Bilgisayarın kaç çekirdekli?
kardeş codek i sildim oyun hiç açılmadı..
Kodek i silmeyeceksin, :) silip tekrar yükleyeceksin. Boot yaptıktan sonra sorunun çözüldüğünü söyleyenler var. Benim sorunuma çare olmadı gerçi. Zaten bu sorunlar çift çekirdeklilerde meydana geliyor genellikle. i7 için de sorun var diyenler de var yabancı forumlarda. AMD patch çıkardı bu sorun için ama Intel hala duruyor maalesef.
Benim sorunum da aslında overclocktan. Sende de bu durum varsa normaldir. OC yapılan işlemcilerde meydana geliyor. Her ne kadar voltajla oynamasam da, sadece Gigabyte'ın basit arayüzünü kullanıp yapsam da sorun oluyor yine de. Bir de OC varsa onu kapatmayı deneyebilirsin.
Rip versiyon mu?
quote:
Kodek i silmeyeceksin, :) silip tekrar yükleyeceksin. Boot yaptıktan sonra sorunun çözüldüğünü söyleyenler var. Benim sorunuma çare olmadı gerçi. Zaten bu sorunlar çift çekirdeklilerde meydana geliyor genellikle. i7 için de sorun var diyenler de var yabancı forumlarda. AMD patch çıkardı bu sorun için ama Intel hala duruyor maalesef.
Benim sorunum da aslında overclocktan. Sende de bu durum varsa normaldir. OC yapılan işlemcilerde meydana geliyor. Her ne kadar voltajla oynamasam da, sadece Gigabyte'ın basit arayüzünü kullanıp yapsam da sorun oluyor yine de. Bir de OC varsa onu kapatmayı deneyebilirsin.
bilgisayarım hep overclocklu voltajdan hemde. ama mass efect 2 hiç sorun yaşamadan bitirdiğim nadir oyunlardan... işin garibi elimdeki dvd'de crack bile yok yükle oyna
benimki tek çekirdek arkadaşa vericem dvd yi o denesin bakalım olcakmı
quote:
onu nasıl kapatcaz??
Bu arada patch çıktı evet patch ı denedinmi??Patch ı bi dene..
quote:
Orijinalden alıntı: arsenik
Rip versiyon mu?
yok full..
Benim kullandığım şu yöntemi bi deneyin bakalım bi umut belki düzelir
Oyunu açıyoruz... Bioware ekranından sonra Alt-Tab yapıp görev yöneticisini açıyoruz. İşlemler sekmesine gelip Mass Effecti buluyoruz ve sağ tuşla tıklayıp Benzeşmeyi Ayarla diyoruz. Burada işlemci çift çekirdekliyse (ki genelde çift çekirdeklilerde oluyormuş bu sorun) çekirdeklerden birisini kapatıp örneğin Cpu 1'i Tamam deyip çıkıyoruz. Tekrar oyunu açıp birkez daha Alt-Tab yapıp aynı yere girip tekrar ikinci işlemciyi aktif ettiriyoruz. Böyle olmazsa ikinci işlemciyi kullanmıyor ve sistemin anasını ağlatıyor. Ben böyle yaptıktan sonra Mavi ekran hatası almadım daha Yalnız işlemciyi %100 kullanıyor oyun ne yapıyorsa
quote:
Orijinalden alıntı: OzanSRC
Benim kullandığım şu yöntemi bi deneyin bakalım bi umut belki düzelir
Oyunu açıyoruz... Bioware ekranından sonra Alt-Tab yapıp görev yöneticisini açıyoruz. İşlemler sekmesine gelip Mass Effecti buluyoruz ve sağ tuşla tıklayıp Benzeşmeyi Ayarla diyoruz. Burada işlemci çift çekirdekliyse (ki genelde çift çekirdeklilerde oluyormuş bu sorun) çekirdeklerden birisini kapatıp örneğin Cpu 1'i Tamam deyip çıkıyoruz. Tekrar oyunu açıp birkez daha Alt-Tab yapıp aynı yere girip tekrar ikinci işlemciyi aktif ettiriyoruz. Böyle olmazsa ikinci işlemciyi kullanmıyor ve sistemin anasını ağlatıyor. Ben böyle yaptıktan sonra Mavi ekran hatası almadım daha Yalnız işlemciyi %100 kullanıyor oyun ne yapıyorsa
Yardımın için saol ama benzeşmeyi ayarlama seçeneği yok.tek çekirdek olduğu için galiba..
@by_the_king İşlemcim E7200 yazmışsın yukarda E7200 Core 2 Duo işlemcidir o seçeneğin olması lazım benim işletim sistemim Win 7 gerçi görev yöneticisi XP'de de aynı şekilde sonuç olarak Benzeşmeyi ayarla ya da onun gibi bir seçenek olmalı. İşlemler sekmesine girdikten sonra Mass Effect.exe ye sağ tıklayında Öncelik Ata'nın hemen altında. Bu da olmadıysa Loading'deki videoları değiştirmeyi deneyebilirsin. Aşağıdaki dosyayı kullanarak...
BioGame/Movies klasörüne girip dosya içindekilerle rar'dakileri değişeceksin. Yalnız bunların bir yedeğini al belki lazım olabilir
MassEffect2.exe ye kısayol oluşturun sonra sağ click properties ve hedef kısmına bir boşluk bırakıp -nomoviestartup yazın. Videoları atlar ve sorunsuz açılır.Zaten oyunda ara videodan çok oyun için video var.Onları sorunsuzca izlersin.
Sorun ise hd videolar ile çift çekirdek uyumsuzluk problemi. Single core fix var ama oyun çok kasıyor onu uygulayınca. En mantıklı çözüm -nomoviestartup
Tamam da nomoviesstartup sadece dediği gibi başlangıç videolarını engellemiyor mu? Bizim sorun şu, videolarda ara sahnelerde yani, yada birisiyle diyalog halinde dedikleri ve sesteki senkron bozukluğu. Misal, ara sahnelerde seslerle görüntü senkron değil, konuşmalarda da birisi son kelimesini söylemeden kısa kestirip atıyor. sorun bu. deneyim yine de bir.
Bu bioware ın oyunları neden böyle problem yaratıyor Mass Effect 2 yi henüz denemedim ama Dragon Age: Origins i tek çekirdeğe düşürerek oynayabildim tabi 4-5 saat sonra pc kasılmaya başlıyordu mecbur kapatıyordum bu iş canımı sıktı oyunu yarım bıraktım hevesim kaçtı. Umarım ME2 dede yaşamam bu durumu.
quote:
Tamam da nomoviesstartup sadece dediği gibi başlangıç videolarını engellemiyor mu? Bizim sorun şu, videolarda ara sahnelerde yani, yada birisiyle diyalog halinde dedikleri ve sesteki senkron bozukluğu. Misal, ara sahnelerde seslerle görüntü senkron değil, konuşmalarda da birisi son kelimesini söylemeden kısa kestirip atıyor. sorun bu. deneyim yine de bir.
bende öyle bir sıkıntı olmuyor.makinayla alakalı olabilir sorun.Başlangıçta loading sorunu nomoviestartup ile çözülüyor.Hatta movies klasörünü değiştirisen oyunda kasılmalar başlıyor ama nomovie ile bu sorun da ortadan kalkıyor.
Olmadı zaten hala aynı. Oyunun versiyonundan kaynaklanabilir. Bu sorunu yaşayanlar az değil hani. AMD yama çıkardı. Intel sessiz.
Birşey sormak istiyorum ayrıca. Sync. açık olduğu için fps 32 de sabit bende. Sistem özelliklerim aşağıda yazıyor. Sağ altta. E 7200 az mı geliyor işlemci olarak? Çünkü 62 fps tamam da, arada 30 küsürlere de düşüyorum. Ekran kartım Gtx 260 Sonic. 3 Gb ram var. DDR 2.. Neden düşük fps alıyorum bazen anlamıyorum. Detaylar ful tabi. 1280 x 1020 çözünürlükte. Çok daha aşağıdaki sistemlerde bu sorun yokken bende neden var acaba?
ben oyunu yeni yüklemiştim bu sorunu yaşıyordu aradım aradım bi çözüm bulamadım. sonunda bi çare bulabildim belki düzeltmişinizdir ama yinede yazıyım oyunun 1.01 packini indiriyorsunuz sonra bu packe göre crack yapıyorsunuz sorun kalmıyor