Şimdi Ara

Mass Effect 2 (2010) [ANA KONU] (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.568
Cevap
7
Favori
87.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya ben bu oyunda trainer kullanmak istiyorum ama bi tane bulamadım hic birisi calısmıyo yeni versiyon cıktımı acaba ?
  • http://www.youtube.com/watch?v=KlP0KGIi398

("I'll protect you" dedikten sonraki cümleye dikkat, o kısım baya güldürüyor beni )
  • Tüm hevesim kırıldı ya.Vay anasını ea yine kazık atmış,ilk oyundan sonra hayatım değişmişti 2.yi heyecanla bekledim falan fos çıktı demek.zaten yvonne strahovski nin olacağını öğrendiğimde kalp krizi geçiriyordum,ea çok büyük terbiyesizlik yaptı yine.

quote:

Orijinalden alıntı: SpyM3GTR

yselim@

sana tümüyle katılıyorum usta oyun güzel olmuş fakat bi rpg oyunu için çok az içerigi var ne adam gibi upgrede ne skill nede bi rakamsel gösterge
    EA dediginin aynını yapmış ilk oyun buna 10 basar upgrede skill bakımından. bana göre çok eksik kalan bi rpg olmuş oyun güzel akıcı ama
    nerdeyse fps olacaktı birazdaha kıssalar. yan görev yok denecek kadar az.
    bir rpg oyunu düşünün oyunun %15 timi toplamak %15 timin help görevi %20 ana hikaye %30 scan gibi bi can sıkıcı bi olayla geçiyor
    e geri kalan %20 de yan görev olsa ne yazar olmasa ne mass effect ilk oyunu bana göre mükemmel bir oyundu ama ikinci oyun güzel olmakla
    birlikte rpg ögeleri eksik bir oyun olarak görüyorum ve oyunu sildim zaten ilk oyuna devam

ZATEN HEP İLKLER GÜZEL DEGİLMİDİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balparmak -- 12 Şubat 2010; 10:56:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: balparmak

Tüm hevesim kırıldı ya.Vay anasını ea yine kazık atmış,ilk oyundan sonra hayatım değişmişti 2.yi heyecanla bekledim falan fos çıktı demek.zaten yvonne strahovski nin olacağını öğrendiğimde kalp krizi geçiriyordum,ea çok büyük terbiyesizlik yaptı yine.

quote:

Orijinalden alıntı: SpyM3GTR

yselim@

sana tümüyle katılıyorum usta oyun güzel olmuş fakat bi rpg oyunu için çok az içerigi var ne adam gibi upgrede ne skill nede bi rakamsel gösterge
    EA dediginin aynını yapmış ilk oyun buna 10 basar upgrede skill bakımından. bana göre çok eksik kalan bi rpg olmuş oyun güzel akıcı ama
    nerdeyse fps olacaktı birazdaha kıssalar. yan görev yok denecek kadar az.
    bir rpg oyunu düşünün oyunun %15 timi toplamak %15 timin help görevi %20 ana hikaye %30 scan gibi bi can sıkıcı bi olayla geçiyor
    e geri kalan %20 de yan görev olsa ne yazar olmasa ne mass effect ilk oyunu bana göre mükemmel bir oyundu ama ikinci oyun güzel olmakla
    birlikte rpg ögeleri eksik bir oyun olarak görüyorum ve oyunu sildim zaten ilk oyuna devam

ZATEN HEP İLKLER GÜZEL DEGİLMİDİR.

Deus Ex... ME2'nin grafikleri alıp Deus Ex'e koysunlar, al sana muhteşem oyun...

PC'de bir oyunda 5 komut aynı tuşa bind edilir mi ya... Böyle saçmalık mı olur??

Zıplama-Eğilmeyi bile kaldırmış adamlar... Tamamen konsol hack&slash'i...

• arkadaşlar oyunun ingilizce gereksinimi nedir fazla bilmiyorum ingilizceyi sizce oynayabilirmiyim?
  • ME2 her yönden 1. oyundan çok daha iyi, saçmasapan yorumlarda bulunmadan önce oyun oynamasını öğrenin. Oyunun türü belli; Action RPG, ona göre yorum yapın. Kimse Dragon Age gibi saf RPG olacak demedi zaten bu oyun için...

quote:

Orijinalden alıntı: sinager_dante

arkadaşlar oyunun ingilizce gereksinimi nedir fazla bilmiyorum ingilizceyi sizce oynayabilirmiyim?

İngilizce bilmeden oynanacak bir oyun değil ne yazıkki. Boşuna oynama, oyuna da kendine de yazık olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 12 Şubat 2010; 15:43:31 >
  • quote:

arkadaşlar oyunun ingilizce gereksinimi nedir fazla bilmiyorum ingilizceyi sizce oynayabilirmiyim?

bilmiyorsan bulaşma. ingilizce bilmeyenlerin oynayacağı bir oyun değil. çabuk sıkılırsın konuşmaları takip edemezsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

ME2 her yönden 1. oyundan çok daha iyi, saçmasapan yorumlarda bulunmadan önce oyun oynamasını öğrenin. Oyunun türü belli; Action RPG, ona göre yorum yapın. Kimse Dragon Age gibi saf RPG olacak demedi zaten bu oyun için...

Bunu söyleyen kişi, "SF4 oyununda kaybedeceğini anlayınca oyundan çıkan" birisi olmasa ciddiye alınabilir de; bu durumda benim açımdan mümkün değil malesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenik -- 12 Şubat 2010; 16:06:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatal

quote:

bilmiyorsan bulaşma. ingilizce bilmeyenlerin oynayacağı bir oyun değil. çabuk sıkılırsın konuşmaları takip edemezsen

ingilizceyi öprendikten sonraki ilk yapacağım şeylerden biri de mass effect serisini bitirmek olacak

• quote:

ME2 her yönden 1. oyundan çok daha iyi, saçmasapan yorumlarda bulunmadan önce oyun oynamasını öğrenin. Oyunun türü belli; Action RPG, ona göre yorum yapın. Kimse Dragon Age gibi saf RPG olacak demedi zaten bu oyun için...

quote:

İngilizce bilmeden oynanacak bir oyun değil ne yazıkki. Boşuna oynama, oyuna da kendine de yazık olur

Yorum yapanlara saçmasapan laf sokacağına önce sen adam gibi değerlendirme yapmayı öğren.

27 yıldır bilgisayar oyunu, 20 seneyi aşkın süredir de RPG oynarım. Oynadığım RPG'lerin de kitabını yazarım. Dolayısıyla oyun oynamayı öğrenmesi gereken ben değilim, muhtemelen "ME2 her yönüyle ME1'den iyi" diye yorum yapan sensin".

RPG dediğin zaman, asıl olan Grafik Öğeleri değil, oyunun serbestliği, mekaniği ve arabirimidir.

Öncelikle ME1'deki HUD ME2'den çok daha iyi. ME2'de adamlarının HP-Shield değerlerini sadece renk değişimi olarak görebiliyor ve tam olarak algılayamıyorsun. ME1'de bar olarak gösteriliyor ve çok nezih de görünüyor. Ayrıca silah seçeneklerini de göremiyorsun. Sadece üstüne tıklarsan değişebiliyor. Herşeyi aşağıya sıkıştırmanın mantığı nedir ki?? Hadi compact yapayım dedin, bari HUD seçme seçeneği koy Deus Ex gibi de, isteyen istediğini seçsin...

Onu geçelim, inventory yok... Mantığa bak... Yahu ben 2 çeşit silah taşımak istiyorum üzerimde... Yerine göre değiştirecem... Kime ne ki? Zorla 5 çeşit silahın tek tiplerini dayatmış, onları da sadece göreve çıkarken tespit edip geçiyorsun. Mantığı ne? Veya armor için ille gidecem gemiye üst kata çıkacam da armor değiştirecem... Adamlarıma zaten armor giydiremiyorum... Hepsi ne giyiyorsa o... Anca loyalty kazandırınca 1 renk seçeneği çıkacak o kadar... Geri kalan tüm upgrade'leri zaten geçtim... ME1'de istediğin adamın istediğin silahına istediğin upgrade'i seçebiliyorken, burada herşey gruba toplu dayatma... Bu mudur seçme özgürlüğü? Al bunu ME1'deki 10 çeşit faction'un 50 çeşit ürün yelpazesi ile kıyasla...

Onu geçelim, skill sayıları dibine kadar tırpanlanmış. Ne gereği vardı? Benim seçme alanımı genişleteceğine daraltıyor. Neymiş, aptallar da oynayabilsin diye karmaşıklığı azaltacakmış... O zaman hiç koyma... Otomatik yap geç...

Onu geçelim, skill kullanımlarının hepsini de ortak cooldown'a bağlamışlar... Ne anladım o zaman ben 3 çeşit skill'den? Soldier'da Adrenalin gibi bir skill varken diğer skilleri mi kullanacağım? Adrenalini kullandığım zaman da diğerlerine basamıyorum... Hangi RPG'de görülmüş (üstelik combat-biotic-tech gibi farklı schoollar) bu mantık?... Veya shield'ı olan, armor'u olan adama biotic işlememesinin mantıksızlığını zaten geçiyorum...

Onu geçelim, öldürmenin XP'si yok... Geçtim lockpick/codec/hack gibi xp veren herşeyi tırpanlamalarını, öldürmeye XP yok... Hangi RPG'de görülmüş bu??? Ne anladım ki o zaman FPS olmasından?

Onu geçelim, ME1'de gezegenlerde maden aramayı en azından MAKO ile yapardık da biraz aksiyonu olurdu. ME2'deki scanner zihniyetini icad etmek hangi gerizekalının fikriydi acaba?

Onu geçelim,eğilmeyi kaldırmışlar. İlle duvara sırt yaslayacan. Niye kaldırırsın yani, ne gereği var? Belki önüm düşmana dönük, eğilerek siper almak istiyorum... Her sırtımı dayadığımda siper arkasından çıkıp ateş etmiyor ki meret.

ME2'nin ME1'den üstün olan belki de tek yönü grafikleridir. ME2'nin senaryosu bile zorlama kasış olmuş.

Ama madem "ME2 her yönden ME1'den çok daha iyi" diyorsun, o "her yön"ü detaylıca bir açıkla da biz de öğrenelim...

PS: Ayrıca dikkatini çekerim, Dragon Age'le değil, ME1 ile kıyasladım...

• quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

quote:

Yorum yapanlara saçmasapan laf sokacağına önce sen adam gibi değerlendirme yapmayı öğren.

27 yıldır bilgisayar oyunu, 20 seneyi aşkın süredir de RPG oynarım. Oynadığım RPG'lerin de kitabını yazarım. Dolayısıyla oyun oynamayı öğrenmesi gereken ben değilim, muhtemelen "ME2 her yönüyle ME1'den iyi" diye yorum yapan sensin".

RPG dediğin zaman, asıl olan Grafik Öğeleri değil, oyunun serbestliği, mekaniği ve arabirimidir.

Öncelikle ME1'deki HUD ME2'den çok daha iyi. ME2'de adamlarının HP-Shield değerlerini sadece renk değişimi olarak görebiliyor ve tam olarak algılayamıyorsun. ME1'de bar olarak gösteriliyor ve çok nezih de görünüyor. Ayrıca silah seçeneklerini de göremiyorsun. Sadece üstüne tıklarsan değişebiliyor. Herşeyi aşağıya sıkıştırmanın mantığı nedir ki?? Hadi compact yapayım dedin, bari HUD seçme seçeneği koy Deus Ex gibi de, isteyen istediğini seçsin...

Onu geçelim, inventory yok... Mantığa bak... Yahu ben 2 çeşit silah taşımak istiyorum üzerimde... Yerine göre değiştirecem... Kime ne ki? Zorla 5 çeşit silahın tek tiplerini dayatmış, onları da sadece göreve çıkarken tespit edip geçiyorsun. Mantığı ne? Veya armor için ille gidecem gemiye üst kata çıkacam da armor değiştirecem... Adamlarıma zaten armor giydiremiyorum... Hepsi ne giyiyorsa o... Anca loyalty kazandırınca 1 renk seçeneği çıkacak o kadar... Geri kalan tüm upgrade'leri zaten geçtim... ME1'de istediğin adamın istediğin silahına istediğin upgrade'i seçebiliyorken, burada herşey gruba toplu dayatma... Bu mudur seçme özgürlüğü? Al bunu ME1'deki 10 çeşit faction'un 50 çeşit ürün yelpazesi ile kıyasla...

Onu geçelim, skill sayıları dibine kadar tırpanlanmış. Ne gereği vardı? Benim seçme alanımı genişleteceğine daraltıyor. Neymiş, aptallar da oynayabilsin diye karmaşıklığı azaltacakmış... O zaman hiç koyma... Otomatik yap geç...

Onu geçelim, skill kullanımlarının hepsini de ortak cooldown'a bağlamışlar... Ne anladım o zaman ben 3 çeşit skill'den? Soldier'da Adrenalin gibi bir skill varken diğer skilleri mi kullanacağım? Adrenalini kullandığım zaman da diğerlerine basamıyorum... Hangi RPG'de görülmüş (üstelik combat-biotic-tech gibi farklı schoollar) bu mantık?... Veya shield'ı olan, armor'u olan adama biotic işlememesinin mantıksızlığını zaten geçiyorum...

Onu geçelim, öldürmenin XP'si yok... Geçtim lockpick/codec/hack gibi xp veren herşeyi tırpanlamalarını, öldürmeye XP yok... Hangi RPG'de görülmüş bu??? Ne anladım ki o zaman FPS olmasından?

Onu geçelim, ME1'de gezegenlerde maden aramayı en azından MAKO ile yapardık da biraz aksiyonu olurdu. ME2'deki scanner zihniyetini icad etmek hangi gerizekalının fikriydi acaba?

Onu geçelim,eğilmeyi kaldırmışlar. İlle duvara sırt yaslayacan. Niye kaldırırsın yani, ne gereği var? Belki önüm düşmana dönük, eğilerek siper almak istiyorum... Her sırtımı dayadığımda siper arkasından çıkıp ateş etmiyor ki meret.

ME2'nin ME1'den üstün olan belki de tek yönü grafikleridir. ME2'nin senaryosu bile zorlama kasış olmuş.

Ama madem "ME2 her yönden ME1'den çok daha iyi" diyorsun, o "her yön"ü detaylıca bir açıkla da biz de öğrenelim...

arkadaşım oyunu neden kendi kriterlerine göre sıralandırıyorsun 20 yıldır rpg oynuyorum diyosun şunu böyle istiyorum bunu böyle istiyorum diyosun yapımcılar senin kaşına gözüne hayran sana özel oyun çıkarsınlar o zaman herkese göre ayrı oyun çıkarılsın ben böyle istiyom yok bir tuşa tüm hareketler sığdırılmış oyun kısıtlanmış aptallar oynasın diye bu nasıl bir laftır sen çokmu zekisin? senmi karar veriyon insanlara zor rpg oynayan zeki oynayamayan aptal mı? rpg türleri bellidir arkadaşım Action RPG, Massively multiplayer online RPG, Roguelike, Tactical RPG, Role-playing shooter sen bu terimlerin anlamlarını öğren önce biribirleriyle karıştırma tamam, me2 me1 den üstündür yapımcıları kendi söylüyor bizde görüyoruz, scan sistemine laf atıcağana birtane aynı sistemi yapmayı denesene oyundaki en basit şey gibi gözüküyor ya! bir satırının programını yazsana! adamlar ellerinden geleni çıkarmaya çalışmış en iyi oynanabilirlik için başarmışlarda tüm dünya oyun otoriterleri oyuna 10/10 lar 9.5 lar gibi puanlamalar veriyorlar bunları verirken bu oyunun türü rpg olmamışmı diyorlar? boş boş yorum yapmayın bu böyle olabilirdi de o zaman gir bioware ye 3. oyunun çalışmalarına katıl hep tüketici olma üretici ol görelim seni 20 yıldır oynuyomusun ya!

• Valla ben ilk ME2'i oynadığımdan mıdır bilmem ME'den daha çok sevdim. Evet ME çeşitlilik zenginlik bakımından çok üstün hatta inventory ekranına bi girdimi bir daha oyuna dönmem en az yarım saati buluyordu oyunun %60'ını falan inventory ekranında harcadım o derece zengin yani ama ME2'nin ortamlarındaki o ambiyans falan çok daha hoşuma gitti. Makoyu merak etmiştim ME'de makoyu kullanınca iyiki 2'de kaldırılmış dedim, ne o öyle bomboş gezegende dağ bayır tırmanıp atlayıp duruyorsun , ama yerine getirilen scanner de berbatlıkta altta kalmamış o ayrı tabi .

• quote:

Orijinalden alıntı: satantribal

arkadaşım oyunu neden kendi kriterlerine göre sıralandırıyorsun 20 yıldır rpg oynuyorum diyosun şunu böyle istiyorum bunu böyle istiyorum diyosun yapımcılar senin kaşına gözüne hayran sana özel oyun çıkarsınlar o zaman herkese göre ayrı oyun çıkarılsın ben böyle istiyom yok bir tuşa tüm hareketler sığdırılmış oyun kısıtlanmış aptallar oynasın diye bu nasıl bir laftır sen çokmu zekisin? senmi karar veriyon insanlara zor rpg oynayan zeki oynayamayan aptal mı? rpg türleri bellidir arkadaşım Action RPG, Massively multiplayer online RPG, Roguelike, Tactical RPG, Role-playing shooter sen bu terimlerin anlamlarını öğren önce biribirleriyle karıştırma tamam, me2 me1 den üstündür yapımcıları kendi söylüyor bizde görüyoruz, scan sistemine laf atıcağana birtane aynı sistemi yapmayı denesene oyundaki en basit şey gibi gözüküyor ya! bir satırının programını yazsana! adamlar ellerinden geleni çıkarmaya çalışmış en iyi oynanabilirlik için başarmışlarda tüm dünya oyun otoriterleri oyuna 10/10 lar 9.5 lar gibi puanlamalar veriyorlar bunları verirken bu oyunun türü rpg olmamışmı diyorlar? boş boş yorum yapmayın bu böyle olabilirdi de o zaman gir bioware ye 3. oyunun çalışmalarına katıl hep tüketici olma üretici ol görelim seni 20 yıldır oynuyomusun ya!

Ben oyunu ME1 ile kıyasladım ve eksik olan yanlarını saydım. Sen de de ki, hayır bu saydığın noktaların tamamında ME2 daha üstün. De ki adamlarıma armor giydirememek bir RPG'de olması gereken şeydir. Ben daha çok sevdim bunu... De ki inventory olmaması güzel, öldürmeye falan xp vermemesi daha güzel. Herşey basit olsun, böyle vuralım gidelim, Yes-No diyelim ve film izleyelim, ben bunu daha çok seviyorum... Ama önce Mass Effect yapımcılarının veya oyun sitelerinde oyunlara rating veren paralı silahşörlerin veya emo gençliğinin rakamlarını veya görüşlerini aktaracağına, sen kendin bir kıyaslama yap da, ortaya bir veri koy... Otur sen de görüşlerini yaz da, onun üzerine tartışalım.

Bir de kalkmış bana RPG türlerinin dersini veriyor da 1 satırının programını yaz diyor... Zamanında bir MUD'ın (Multi User Dungeon-Text RPG) C'de 360bin satır kodunu da yazdım, uyar mı sana?

Onu bırak, tek satır yazmamış olsam ne farkeder??? Gezegende Mako ile maden aramanın kodu zaten yazılmış var iken orada, adam bunu kaldırıp aptal bir scan sistemi koyuyor da sen bunu "tek satır da sen yaz" diyerek mi savunuyorsun?

Aslında cevap yazmak bile hata...

• quote:

oynarsın bal gibi de oynarsın... hatta oyunu seversen "ki seveceğini düşünüyorum" çözmeye çalışacağın cümlelerle ingilizcende inanılmaz seviye kaydedersin... 'ingilizce bilmeyenler oyuna bulaşmasın' gibisinden yazanları anlamakta zorluk çekiyorum, türkçe yazdıkları halde..
  • ysselim@

eliştirme yazımda hepsini yazdım arkadaşım ama bizim progamer!!!! larımız ne yazıkki iki güzel garfige tav oldu tıpkı assasins creed de oldugu gibi
    ama ne yapalım onlar progamer!!!

yazdıgın yazıya satırından harfine kadar katılyorum me2 sadece grafikler ve makanları ile me1'den iyidir onun dışında hiçbir artısı olmadıgı gibi
    saymakla bitmeyecek kadar eksisi var rpg den uzaklaşmış bir oyun dur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

quote:

'ysselim' in dediklerinin altına imzamı atarım.Arkadaş ilk oyunla kıyaslamış.Gidip başka oyunlardan örnek vermemiş ki ya da var olmayan birşeye.İlk oyunda ki daha güzel,daha detaylı olan bir sistemi her kesim oynasın diye değiştirmişler. Bence kötü de etmişler.Sonucta bu oyun RPG severlerin baş tacı olmuş oyunların başında geliyordu (Son yıllarda cıkan) ve bu son hali ile Aksiyon soslu RPG'den ziyade RPG soslu Aksiyon oyunu olmuş.Sakın oyuna kötü dediğim anlaşılmasın ama o ilk oynadığım Mass Effect 1'in tadını alamıyorum.
    Son söz olarak RPG'nin R'si bile olmayan Borderlands'da bile silah stat'ları zırh stat'ları vs görünüyor ve istediğimiz zaman değiştirmiyorduk.

Edit: Biri gelip bir link atıp bana Borderlans'in RPG olduğunu savunmasın benim gözümde dediğim gibi RPG'nin R'si yok.

• Ben de çok kızmıştım BioWare'e oyunun sulu bezini iyice sıkıp, kuruttuğu için. Lâkin bir süre sonra, oyun bir anda öyle bir hızlandı, hikaye(genel olarak yan olaylar olsa da) öyle bir raya girdi ki insan unutuyor skilli, armoru, level'ı... Açıkçası ben Mass Effect bundan sonra ne olursa olsun oynarım, bana bu kadar güzel mürettebatı, benim olduğunu hissettiğim gemimi, detayları iyice arttırılmış evreni verin, ME benim için ölmez.

Lâkin bu kadar çok övdüm, o kadar çok da yerebilirim Mass Effect 2'yi. Tamam, birbirinden hoş bir mürettebatımız var, onlarla ilgileniyoruz oyunun %75'inde, lâkin nerede ilk oyunun o muazzam hikaye örgüsü? Mass Effect 2'nin de hikayesi güzel aslında, lakin ana kurguda yan olaylar kadar detay olmaması, hele hele ben collectorlar hakkında daha fazla bilgi toplamak için delirsem de oyunun bunun önüne engel koyması ayrı bir iğrençlik.

Ayrıca, ysselim'e de bir hususta katılıyorum, oyunun skillerinin çıkartılması tamamen casual topluma yönelik. Hatta Miranda gibi itici bir hatunun oyuna ergen gençliği çekmek için eklendiği o kadar açık ki...

Ya ne zaman bitiyordu bu Bio'nun EA'yle kontratı? kkajsdkljasdkj

Edit: Çok şükür ki Dragon Age gibi bir kozları var, oradan RP'yi yükleyip Mass Effect'ten de harika senaryo ve aksiyonu aldık mı, her iki türe de doyuyoruz işte Kasmayalım fazla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerelictHuman -- 12 Şubat 2010; 21:50:32 >

• Mass Effect 1, oyunun sonuna kadar sürükleyiciliği ile kendine bağlıyordu. Ancak 2'de görevlerde her elemanın ayrı isteklerini yerine getirirken birçoğunda iyice konu dışına çıkıyoruz, bir yerden sonra da sıkmaya başlayabiliyor.

Oyunun basite indirgenmiş yapısı için ysselim'e tamamen katılıyorum. Oyun güzel ancak ilkinden başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim.
  • - ya oyuna ben mi pek dalamadım yoksa dragon age den sonra yavan mı geliyor bu oyun hakkaten , görevler falan çok tek düze karekter geliştirme, upgrade , item vs olayıda çok zayıf gibi

hayır şu an oynadığım alt tarafı bir aksiyon oyunu olan dantes infernoda bile daha çok karekter , silah ve saldırı geleiştirme seçenekleri var sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 12 Şubat 2010; 23:41:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: satantribal

+1

Bir kere oyundaki herşey kullanılabilir olmuş. 1. oyunda mesela kazanılan paraların neredeyse hiçbir yararı yoktu burda ise olmazsa olmaz. Bulduğumuz madenlerin bir anlamı yoktu burda var. Aldığımız medigel'lerin bir anlamı yoktu, artık var.

Yan görevlerin hepsi farklı mekanlarda geçiyor ve ilgi çekici şekilde yapılmış. Birbirinin kopyası mekanlar yok ilki gibi.

Silahların tepkileri ve vuruş hissiyatı çok daha güzel olmuş. Özellikle 1. oyunda sniper tamamen gereksiz bir silah iken bunda olmazsa olmaz olmuş.

Etrafımızdaki NPC'lerin hepsi daha bir karakter kazanmış, daha derinleşmiş. Animasyonlar vs. çok daha gelişmiş.

Grafik olarak bir farkı yok, ilk oyun neyse bu da o. Konsollar sağolsun.

Mekan tasarımları mükemmel.

Maden bulma işlemi ilkinden çok daha pratik ve zevkli + eskisi gibi bulunan madenler işe yaramaz değil.

Daha en başından söyledim ama bazı kişiler hala oyunu "RPG" sanıyor. Bana uzunca cevap veren çok zeki arkadaşımız da RPG demekte ısrar ediyor... Arkadaşım RPG değil, Action RPG. Bu oyunun türü zaten bu şekilde olur, senin eksi diye bahsettiğin şeyler saf RPG'lerin olayıdır. 1. oyundan bu yana "Action" kısmı biraz daha ön plana çıkarılmış sadece...

Etraftan yüzlerce saçmasapan gereksiz item bulup sürekli inventory'mizi boşaltmaya uğraşmak yerine az ama öz gereken parçaları buluyoruz, kendimizi daha çok hikayeye ve oyunun akışına kaptırabiliyoruz. Action RPG dediğin böyle olmalı zaten.

Daha yazılacak çok şey var ama boşuna uğraşmama gerek bile yok. 2 oyunun da gameranking puanları durumu ortaya koyuyor;

ME 1 -> %89.78 ortalama
    ME 2 -> %94.83 ortalama

Ayrıca burdaki kaç kişi bu oyunu orjinal edinmişte hakkıyla oynayıp kendini eleştirmekte haklı buluyor onu da merak etmiyor değilim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 13 Şubat 2010; 1:51:36 >

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.