arkadaslar masonlugu hepimizi biliriz.hatta bir çok kişinin dediğine göre 1. dünya savaşının cıkma sebebi yahudi masonlardır.guzel bir haber okudum bu konuda sizinle paylaşmak ve masonluk hakkında düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.
Özgür Masonlar Büyük Locası'nın 2000 - 2004 yılları arasında Büyük Üstad'lığını yapan Murat Özgen Ayfer, uzmantv internet sitesinde 27 ayrı soruya cevap verdi.
DEMİREL MASONLARI BÖLDÜ
Mason Üstadı Ayfer, Süleyman Demirel'in masonluğa girdiğini belirterek, Türk masonlarının 1966 yılında bölünmesinin tetikleyici unsurunun Demirel'e Adalet Partisi Genel Başkan adayı olduğu dönemde 'mason değildir' belgesinin verilmesi olduğunu anlattı.
Bu belgenin verilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Ayfer, "Masonların bölünmesinin asıl nedeni kendi içlerindeki uyuşmazlıklar ve uğraşmacalardır. Bunlardan bir tanesi de Süleyman Demirel'e verilmemesi gereken bir belgeyi vermiş olan kişinin (Büyük Üstad Necdet Egeran) doğru dürüst ve olması gereken bir şekilde yargılanmaması. Onun yargılanmaması üzerine de yüksek dereceli masonların bu işe müdahale etmeleri ve kendi aralarındaki çatışma sonucunda parçalanarak dağılmalardır" dedi.
Ayfer, Atatürk'ün masonluğu ile ilgili olarak ise "Masonlar Atatürk'ün mason olmasını bekler ve ister. Ancak bu konuda hiçbir belge yoktu" dedi. Mason localarının 1935’te Atatürk tarafından kapatılması konusa da değinen Ayfer, "Çankaya sofrasında 'Şu masonluktan artık sıkıldım. Madem dediğiniz gibi masonluk çok kötü ve zararlıdır. Kapatıverelim gitsin' demiştir. Masonluğa aykırı olarak tek söz de budur" diye konuştu.
20 BİN MASON VAR
Masonluğun Yahudi örgütlenmesi ve Siyonizm aracı olduğu iddialarını da yalanlayan Murat Özgen Ayfer, 'Türkiye'de kaç mason var?' sorusuna şu cevabı veriyor: "Olması gerekenin çok altında. 3 tane mason örgütü var. Toplam 20 bin kayıtlı masondan söz edilebilir." Kaynak: İnternethaber-Bugün
tam olarak mason ne demek ?
quote:
Orjinalden alıntı: WiCKeD.
Dernek üstadları Can ARPAÇ ın anlatımına göre;
Soru Masonluk Nedir ?
ARPAÇ: Ideal insanlardan olusan bir sevgi dünyasinda baris ve özgürlük içerisinde yasamak umudunu gerçeklestirmek için ölünceye kadar çalismak sanatidir.
quote:
Orjinalden alıntı: WiCKeD.
Ne tanım nede köken konusunda masonların kendilerinin dahi anlaşabildikleri bir ortak nokta yoktur. "Seçkin iyi insanlar" en çok kabul gören tanım.
Gizli kapaklı her tür örgütlenme kötüdür. Saklayacak bir şeyleri yoksa neden gizliler?
ACIKCASI MASONLUGUN İYİ OLDUGUNA İNANMIYORUM.BELKİ EN BASTA İYİ İNSANLAR OLABILIRLER AMA 1. DÜNYA SAVASINI YAHUDİ MASONLARIN BASLATMASI HİTLERİN TUM YAHUDİLERİ KATLETMESİ BOŞA DEĞİL BENCE
masonlar yahudilerle özdeşmiş bir kelimedir bana göre e masonlar kendilerini secilmiş ırk olarak ve geri kalan insanları da kendilerinin kölesi durumunda olarak görürler
quote:
Orjinalden alıntı: mercan2021
masonlar yahudilerle özdeşmiş bir kelimedir bana göre e masonlar kendilerini secilmiş ırk olarak ve geri kalan insanları da kendilerinin kölesi durumunda olarak görürler
Yahudilik bir ırki din olduğu için, onlara hizmet etmeleri amacıyla diğer ırk mensuplarına açtıkları bir yan kapı mı? diye bazen bende düşünürüm ama ilk çıkışlarının Hristiyan coğrafyalarda olması bunu şüpheli hale getiriyor. Kendileri dahil kimse ne olduklarını tam olarak bilmiyor.
Yahudilik bir ırki din olduğu için, onlara hizmet etmeleri amacıyla diğer ırk mensuplarına açtıkları bir yan kapı mı? diye bazen bende düşünürüm ama ilk çıkışlarının Hristiyan coğrafyalarda olması bunu şüpheli hale getiriyor. Kendileri dahil kimse ne olduklarını tam olarak bilmiyor.
hristiyan cografyalarında olması supheli hale getirmemeli bence cunki israiloğullar(yahudilik)cok eskilere dayanır.fakat onlar herzaman dagınık yasamışlardır ticareti ii yyaptıkları için bir memlekete ihtiyaç duymamışlardır.bu seni yanıltmamalı.hatta hitlerin yaptığı yahudi katliamını bile yahudilerin planladığını düşünüyorum.
yani su yüzden sırf bir devlet içerisinde yaşamak için.
Masonlar hakkında net bilgiler mevcut değil sadece teoriler var. Masonlar gizli kaldıkları sürece bu bilgi kirliliğinin ardı arkası kesilmeyecek...
masonluk, ortaçağda kiliseye karşı başlatılmış bir örgütlenme midir? bir yerde okumuştum(galilei'nin enginizasyon mahkemelerinde yargılanması sonucu)
quote:
Orjinalden alıntı: thy majesty
masonluk, ortaçağda kiliseye karşı başlatılmış bir örgütlenme midir? bir yerde okumuştum(galilei'nin enginizasyon mahkemelerinde yargılanması sonucu)
bu dediğin yani kilise ye karşı başlatılan ayaklanma rönesans olarak biliyorum.masonlukla alakası yok
quote:
Orjinalden alıntı: mercan2021
quote:
Orjinalden alıntı: thy majesty
bu dediğin yani kilise ye karşı başlatılan ayaklanma rönesans olarak biliyorum.masonlukla alakası yok
yok rönesans ve reformu iyi biliyorum,bu bir anlık örgütlenme.. yani rönesans da değil, demek istediğiniz olan reform da..
Turgut Gürsan'dan uluslararası bir uyarı kitabı Birinci Dünya Savaşı'nın Perde Arkası İngiliz Masonluğu ve Ermeni İsyanları Türkiye'yi Parçalamak İçin Gizli Planlar Türkiye'de Bir Fenomen Parvüs Efendi Dünya Savaşı ve Alliance İsraelite Savaş Endüstrisinin Gizli Patronları Anglo Siyonist Faaliyetler ABD ve Gizli Örgütler Dünya Cumhuriyeti ya da Tek Dünya Devleti? Amerikan Merkez Bankası'nın Kuruluşu Uluslararası Siyonist Şebeke Bağlantıları Milletler Cemiyetinden Birleşmiş Milletlere Masonik Hükümet Darbeleri Jacob Schiff, Warburg Ailesi, Pervüs Efendi ve Dünya'nın Diğer Efendileri Balfour Deklarasyonu Öncesi Siyonist Faaliyetler İngiliz İstihbarat Raporunda Türk Mason Locaları Bilinmeyen Yönleriyle Lenin Alman Destekli Rus İhtilalcileri İhtilalciler ve Karşı İhtilalciler Siyono Komünist Devrim Uluslararası ilişkilere girmeden önce mutlaka okunması gereken bir kitap!...
bu kıtap herseyi acıklıyor arkadaslar okudugumda vay anasını demıstım
Masonların ciddi bir güçleri olduğunu düşünüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: malatyaspor44
tüm dünyayı yonetenler onlar.onlar hakkında belkı hersey meçhul ama kesın bır sey varsa oda dunyayı yonettıklerıdır
quote:
Orjinalden alıntı: ist_eco
quote:
Orjinalden alıntı: malatyaspor44
tüm dünyayı yonetenler onlar.onlar hakkında belkı hersey meçhul ama kesın bır sey varsa oda dunyayı yonettıklerıdır
kesinlikle öle zaten..amerikanın siyonist olmayan tek devlet baskanı keneddy dir oda yazık suikaste kurban gitti
Masonların 2 yüzü vardır. 1-Dışa dönük (reklamcı) 2-Kendi içlerindeki asıl yüzleri. Tabi masonluk hakkında elimizdeki bilgiler de sadece onların tanıtımlarından ibaret değil. Çözülmüş bazı sırları, hatta deyim yerindeyse kırdıkları potlar da var. Kurduklara bağa "kardeşlik" adını verip birbirlerine de "kardeşim" diye hitap ederler mesela. Demirelin mason olduğu bilindik bi gerçek, ama zamanında ne tür sorunlar yaşamışlar bilemeyiz.
Atatürk konusuna gelince, onun da mason olduğu söylentileri var. Sanmıyorum, hatta Atatürk'ün "Ne işe yarar bu masonluk?" sorusuna yanıt olarak mason üstadlarından birinin "devlet yararına işler yapıyoruz" benzeri bir yanıt vermesi sonucu "bunlar zaten Cumhuriyette var, ek olarak böyle bir cemiyete gerek yok" demesinden de masonluğa karşı olduğu çıkarilabilir.